Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק רכבי יד 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מישהו יכול לתת הסבר מנומק למה שוק רכבי יד 2 כל כך נפגע בתקופה האחרונה?

אני מחפש רכב שני ואני שם לב שרובם המכריע של המכוניות מוצע הרבה מתחת למחירון (וזה עוד בהתייחס למכוניות עם נתונים מעולים) .

אני גם שומע מהמון אנשים שמנסים למכור על קשיים במכירה ולדוגמא: דוד שלי מוכר מאזדה 3 מודל 2004 יד 1 פרטית עם 59000 ק"מ (!!!) שמורה כמו במוזיאון ומבקש 2000 מתחת למחירון ובקושי מקבל טלפונים!

אני אישית לא זוכר תקופה כזו בעבר....

אשמח לשמוע תגובות.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם
שלום,

אני מחפש רכב שני ואני שם לב שרובם המכריע של המכוניות מוצע הרבה מתחת למחירון (וזה עוד בהתייחס למכוניות עם נתונים מעולים) .

אני גם שומע מהמון אנשים שמנסים למכור על קשיים במכירה ולדוגמא: דוד שלי מוכר מאזדה 3 מודל 2004 יד 1 פרטית עם 59000 ק"מ (!!!) שמורה כמו במוזיאון ומבקש 2000 מתחת למחירון ובקושי מקבל טלפונים!

אשמח לשמוע תגובות.

אולי בגלל שלאנשים בתקופה הזו אין כסף ...

אולי בגלל שעם העדר המטומטם שלנו רואה מכונית נוצצת עם עץ ריח שנמכרת במחירון פחות 5 בליסינג עם 100K ק"מ בשלוש שנים רץ לקנות אותה במקום לקנות רכב שמור בשוק הפרטי, לך תבין.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

זה לא מהיום, בשנה האחרונה השוק השתנה וגם רכבים שהיו מקבלים מחירון מלא ונמכרים ביום אחד היום גם את זה בקושי מקבלים,זה המצב שהליסינג מציף את השוק.

פורסם
שלום,

אשמח לשמוע תגובות.

מה שמצחיק במה שאתה אומר זה שאבא שלי ניסה למכור את הניסאן פרימיירה 2004 שלו גם יד ראשונה עם 90K בשעון ודרש מחירון הוא הוצף בטלפונים ומכר את האוטו תוך יומיים.

ואני שומע הרבה מקרים דומים,דווקא מכוניות בלי שוק בתור חדשות הולכות ממש טוב ובקלות בשוק היד2,אולי בשוק היד שנייה הגלגל התהפך?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אולי בגלל שעם העדר המטומטם שלנו רואה מכונית נוצצת עם עץ ריח שנמכרת במחירון פחות 5 בליסינג עם 100K ק"מ בשלוש שנים רץ לקנות אותה במקום לקנות רכב שמור בשוק הפרטי, לך תבין.

הגיוני שבתקופה כזאת יותר קל לשלם בתשלומים חודשיים ולא במזומן, ולא, לא כל אחד שקונה מליסינג הוא עדר מטומטם.

תתפלא אבל יש הרבה מציאות בליסינג.

ואולי גם בגלל שעם כמות הקומבינטורים, השקרים, וההונאות שהולכות היום בשוק הפרטי, אנשים מעדיפים לקנות ממגרש של חברת ליסנג מוכרת וידועה ולא להתעסק עם בדיקות רכבים שעולות מאות ש"ח אחרי ששמעת סיפורים והבטחות ושהגעת לראות את הרכב, לא דובים ולא סולר, מקסימום חולר כמו שאומר הגשש, הרכב רשום על שם אמא, אבא, אח, השלדה תפורה משלושה רכבים, והק"מ האמיתי עבר דיאטה רצינית לפני המכירה.

לא פוסל כלל את השוק הפרטי שלא תבין לא נכון, פשוט היום הרבה יותר קל ונגיש לקנות כמו שציינתי.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אני חושב שגם ההנחות שיבואנים עושים משפיעים על השוק.

נניח אדם קנה לפני שנה רכב ב 120 אש"ח. כיום היבואן נתקע בגלל המיתון עם מלא רכבים כאלה שהוא לא מצליח למכור, ואם לא יעשה מבצע, יצתרך לרשום אותם על עצמו כרכב בבעלות חברה. אז היבואן מוריד את המחיר ל 105 אש"ח.

עכשיו אותו אדם שקנה לפני שנה, ספג ירידת ערך והמחירון הוא 100 אש"ח - מנסה למכור ובגלל הורדת המחירים של היבואן אין לו סיכוי. אז הוא יורד ל 95 או אפילו 90 אש"ח, וכך זה ממשיך להתגלגל כלפי מטה לאורך השנתונים.

פורסם

תלוי גם בסוג הרכב.

בוודאי אתם זוכרים את השרשור שרץ כאן, על גולש בפורום שמכר רכב ב-14000 ש"ח יותר ממחיר מחירון (לטענתו).

מקרה זה (אם נכון) אינו מייצג כלל, והוא ממש חריג, אבל ניתן אולי ללמוד ממנו משהו (אקזמפלר נדיר שנחטף...).

אני מכרתי לפני כ-3 חודשים, גולף 1.6,2001, אוט' עם 53000 ק"מ על השעון (יד ראשונה), במחיר שהיה באמצע, בין

מחיר המחירון-למחיר המחירון המשוכלל (נמכרה תוך כ-3 שבועות). חשבתי לפני כן שלא אצליח לקבל מחירון, והתבדיתי.

alfa 156 2.5.

פורסם
שלום,

אשמח לשמוע תגובות.

התשובה מסתובבת בכביש רגע רגע שעה שעה..

תראה כמה רוכבים על אופניים

כמה מסתובבים עם קורקינטים מסוגים שונים

כמה בחורות נשים הצטרפו למעגל הרוכבים על ווספות

כמה ווספות חונות בכל קרן רחוב

וכמה מכונית הופכת נטל מיום ליום,אז תוכל להתחיל להבין,יש סיבות נוספות חשובות כמובן

פורסם

לפחות מניסיוני,רכב שמור במיוחד מיד פרטית ומדגם שנחשב אמין (ברכב משומש וככל שהוא מזדקן האמינות ומוניטין האמינות מאד חשובים) מקבל מחיר מחירון ולפעמים מעט יותר.

רכבים שיקרים לתחזוקה או שהשוק מוצף בהם (הכוונה לדגמי ליסינג וחברה שמורידים את מחיר השוק של הדגם לרמות בלתי נתפשות שמשפיעות גם על הרכביים מיד פרטית מאותו דגם) נמכרים בפחות.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

סליחה,אבל כלכלית מה שאתה מתאר זה מצב מאוד בריא,שוק יד שנייה צריך לחטוף ירידה הרבה יותר גדולה על מנת להיות נורמלי,כמו בכל מקום בעולם,תשאל אותי ? המחיר עוד יצלול הרבה מאוד ובצדק,כך מתנהל שוק רכב בריא והגיוני.

פורסם

כדי ששוק רכב יהיה בריא והגיוני, צריך שמחירי מכוניות חדשות יהיו הגיוניים ובריאים. בארה"ב אפשר לקנות מוסטנג חדשה במחיר של אוקטביה כאן בארץ. רק פה אתה מקבל בקושי חצי מנוע ושם V8 בריא. בהתאמה כמובן גם מחיר משומשות.

עד שמחיר מכונית חדשה לא יהיה כזה שכל פועל יכול להרשות לעצמו, ימשיכו לנסוע מכוניות בנות 20+ עם קרבורטורים, גם מזגן דולף שמבוסס על גז שמזיק לאוזון וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
סליחה,אבל כלכלית מה שאתה מתאר זה מצב מאוד בריא,שוק יד שנייה צריך לחטוף ירידה הרבה יותר גדולה על מנת להיות נורמלי,כמו בכל מקום בעולם,תשאל אותי ? המחיר עוד יצלול הרבה מאוד ובצדק,כך מתנהל שוק רכב בריא והגיוני.

מה הקשר לירידה במחיר?nepet רשם ובצדק על ההעדפה הטיפשית של הרבה אנשים לרכוש רכב מליסינג אחרי שעבר שחיטה לא כשרה{וראיתי מאות של דוגמאות לכך במסגרת עבודתי הקודמת},מאשר לרכוש רכב שעבר עליו הרבה פחות ותוחזק כמו שצריך במוסך מורשה, בשביל הפרש של כמה גרושים.

זאת הפואנטה!.

פורסם
כדי ששוק רכב יהיה בריא והגיוני, צריך שמחירי מכוניות חדשות יהיו הגיוניים ובריאים. בארה"ב אפשר לקנות מוסטנג חדשה במחיר של אוקטביה כאן בארץ. רק פה אתה מקבל בקושי חצי מנוע ושם V8 בריא. בהתאמה כמובן גם מחיר משומשות.

עד שמחיר מכונית חדשה לא יהיה כזה שכל פועל יכול להרשות לעצמו, ימשיכו לנסוע מכוניות בנות 20+ עם קרבורטורים, גם מזגן דולף שמבוסס על גז שמזיק לאוזון וכד'.

אין כל קשר,מחירי המשומשות גבוה מאוד בארץ,נקודה.יש עוד הרבה מקום להנחית את המחיר.וזה יקרה,לאט אבל יקרה,מחירי המשומשות ימשיכו לרדת,כי כך פועל שוק נכון.

פורסם

אכן כן , ישנה ירידה בשוק המשומשות .

אבל הירידה - היא באשמת הישראלי המצוי , שכפי שכבר הוזכר - אוהב תככים ומזימות, שקרים וקומבינות עם תאונות (מתחייב לשלדה עלק) או מנוע במצב מצויין (!) כשבכלל מסתבר שהרכב עבר ראש מנוע .

אין סוף לקומבינות , השוק נראה כמו הריצפה בשוק הכרמל אחרי יום שישי עמוס במכירות ותוסיפו על זה את הצחנה של הדגים .

אבא שלי עוזר לי לחפש רכב וכבר אחרי 5-6 רכבים הוא דופק את הראש בקיר ומתפלא , כמה נוכלים קיימים במדינה ?

גברת שטוענת שה 206 שלה לא עברה שום תאונה , חח הצחקתם אותי ! מסתבר שהרכב החליף כל פח אפשרי .

האשם היחידי במצב השוק הוא כפי שכבר אמרתי , הישראלי המצוי והקומבינטור וכמובן שאסור לשכוח את חברות הליסינג , שהפכו את השוק לרווי במכוניות ליסינג עם ריצפה שלא הייתה אבן שהיא לא פגשה , עם מנוע במצב מזעזע .

נו טוב , העיקר שמצחצחים את הרכב ושמים לך ניילונים עם ריחן של רכב חדש , בשביל שתרגיש טוב !

ושיותר מאוחר , תבין שנדפקת חזק (בלי קונדום) .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם
אכן כן , ישנה ירידה בשוק המשומשות .

אבל הירידה - היא באשמת הישראלי המצוי , שכפי שכבר הוזכר - אוהב תככים ומזימות, שקרים וקומבינות עם תאונות (מתחייב לשלדה עלק) או מנוע במצב מצויין (!) כשבכלל מסתבר שהרכב עבר ראש מנוע .

אין סוף לקומבינות , השוק נראה כמו הריצפה בשוק הכרמל אחרי יום שישי עמוס במכירות ותוסיפו על זה את הצחנה של הדגים .

אבא שלי עוזר לי לחפש רכב וכבר אחרי 5-6 רכבים הוא דופק את הראש בקיר ומתפלא , כמה נוכלים קיימים במדינה ?

גברת שטוענת שה 206 שלה לא עברה שום תאונה , חח הצחקתם אותי ! מסתבר שהרכב החליף כל פח אפשרי .

האשם היחידי במצב השוק הוא כפי שכבר אמרתי , הישראלי המצוי והקומבינטור וכמובן שאסור לשכוח את חברות הליסינג , שהפכו את השוק לרווי במכוניות ליסינג עם ריצפה שלא הייתה אבן שהיא לא פגשה , עם מנוע במצב מזעזע .

נו טוב , העיקר שמצחצחים את הרכב ושמים לך ניילונים עם ריחן של רכב חדש , בשביל שתרגיש טוב !

ושיותר מאוחר , תבין שנדפקת חזק (בלי קונדום) .

כל מילה בסלע.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...