Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן 2 DCI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין בקנית מגאן 2 DCI 2007 ידנית לגיסתי.

יתרונות הרכב ידועים לנו, וכך גם חסרונותיו.

הדבר שאני חושש ממנו הוא עליות של חלפים "יחודיים" לדיזל במיוחד בכל נושא ההזרקה (משאבה, מזרקים וכו'), שמנסיון של מכרים עם מכוניות טורבו דיזל מודרניות של יצרניות אחרות עלולים להיות יקרים מאוד.

כמו למשל שיפוץ משאבת סולר באסטרה באיזור ה8000 ש"ח, מזרקים בסיטרואן HDI באיזור 2000 ש"ח האחד ועוד.

יש פה מישהו עם ניסיון עם המנועים הללו?

יש לציין שהרכב שעל הפרק עם כ 60 אלף ק"מ וצפוי לסוע פחות מ20 אלף בשנה. (אנא תחסכו ממני עצות בסגנון, למה לך דיזל? או אל תגע בצרפתיות!)

תודה!

פורסם

לאבה שלי היה שנת 2005 שרכשנו חדש בסוכנות. הרכב היה אצלנו שנה וחצי, אחרי 4 חודשים הוחלף גיר במסגרת אחריות וחוץ מזה לא היו בעיות. מאוד חסכוני נסע כ 1200 ק"ם על 60 ליטר.

פורסם

לפני כשנה אבא שלי היה באותה דילמה,בסוף רכש דגם 08 חדש דנדש לאחר שנה איתו ו30K קמ לא הייתה שום בעיה.

חבר טוב של אבי מחזיק ברכב ממודל 06 הוא יד ראשונה ,160K קמ ושום בעיה עם הרכב.

בעקבות ההצלחה נוסף לו עוד אחד זהה ממודל 05 כרכב שני בביתK60 קמ ושום בעיה.

לרכב יש כמה יתרונות בולטים: צריכת דלק לא יואמנת של כ 4.3-4.5 ליטר ל100 ק"מ.

הוא נורא נוח ומפנק בטיחותי ושקט.טיפולים כל 30K ק"מ עד מודל 08 ומ 08 כל 20K.

יש לו גם כמה חסרונות: ממה שראיתי ברכב של אבא שלי וחברו יש איזה משהו מוזר בפנסים האחוריים שמאפשר כניסה לזבובים(אני לא צוחק) וכל רנו שראיתי קיימת הבעיה הזאת.

מנורות נוטות להשרף מהר מאוד(כל חצי שנה בערך של אבא) וזה סיפור לא פשוט להחליף.

הטיפולים במוסך המרכזי יחסית יקרים,אבל מקצועיים(לפחות בב"ש) .

כמובן יש גם את בעיית המכירה :זאת לא מאזדה 3 ושמירת הערך שלה תיהיה בהתאם...

ובכל זאת כל פעם שאני נוהג ברכב אני נהנה הוא נורא נוח ומפנק והמנוע שלו לא מרגיש עצלן למרות גודלו הקטנטן.

מקווה שעזרתי מיכאל.

פורסם

הטיפולים במוסך המרכזי יחסית יקרים,אבל מקצועיים(לפחות בב"ש) .

.

אני חייב לציין שכנראה הדבר לא נכון בירושלים.

המוסך המרכזי של רנו-ניסאן בתלפיות היה מאוד בעייתי,הייתה לנו ניסאן פרימיירה 2004 וכשקיבלנו את האוטו מהניילונים האוטו היה נתקע בגיר שלישי האוטו ישב 5 ימים במוסך ואחרי 3 מכוניות חלופיות שונות תוקנה התקלה שלטענתם הייתה "האזעקה הורכבה הפוך".

ואז ההודעות במחשב של האוטו שקפצו כל פעם שאבא שלי הלך אליהם וביקש לראות מה האוטו רוצה ושיסדרו את ההודעה הם פשוט היו משחקים במחשבים עד שההודעה הייתה נמחקת אבל 3 אחרות היו קופצות במקום.

הם לא ידעו איך לאכול את המחשבים של הפרימיירה וכל תקלה הכי קטנה גררה ימים שלמים במוסך של חוסר מקצועיות וחוסר יכולת להתמודד עם תקלות.

אז אולי בבאר שבע המוסך המרכזי מקצועי, בתלפיות ירושלים הוא מתחת לכל ביקורת.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אבא שלי טיפל ברכב במוסך מוני בעפולה. הם ממש נצוינים ואנשים באים אליהם מכל האיזור צפון.

את המגאן שלנו מכרנו אחרי שנה וחצי עם 75K ק"מ 4 אלף מתחת למחירון .

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אמנם יש לדיזל תיקונים יקרים, אבל בגלל האמינות של הדיזל, הם לא תיקונים תכופים.

איכות הסולר היא גם גורם לכמות התיקונים בדיזל, והוספת תוסף (כמו smoke stop של ליקוי מולי, שלא נמכר בארץ, ואולי תוספים אחרים שאני לא מכיר) באופן קבוע, תחסוך כסף.

בנוסף, יש תיקונים שאפשר לחסוך בהם, כמו למשל שיפוץ מזרקים עולה פחות מרבע המחיר מקניית חדשים מהיבואן, ויש מקומות שמשפצים טוב, כמו מוסך הדיזל בתלפיות בירושלים. שיפוץ משאבת הזרקה עלה לי אצלו פחות מ-3,000 בשביל השיפוץ שהמשאבה שלי הייתה צריכה. אמנם יש מצבים של שיפוץ יקר יותר, אבל בהחלט זה מתקזז עם חיסכון הדלק, אם זה השיקול שלך.

• תוכן חדש...