Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיוזים ומגברים זה בסדר!

וזה המקרה הטוב אני אישית ראיתי מכוניות שנשרפו כליל בגלל קצר, כי משהו עקף פיוז או הפיוז לא עשה את העבודה שלו!

אז אני מאוד מציעה לך להיזהר ולא למהר!

בהצלחה!

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא דוגל ברעיון של לשרוף מגבר שתיים ועל הדרך ללמוד מזה משו.

לספר לך סיפור במה זה יכול להסתיים?

חבר בעל פג'ו 406 נראה לי די רכב מנהלים כזה.

כולה הלך להתקין רדיו דיסק אצל מתקין אצלנו פה

הסיפור הזה לא הסתיים טוב חיבר לו לא כראוי גרם לשרפת מחשב הרכב.

סיפור שהסתכם לו בכמה אלפים טובים.

אני יספר לך עוד סיפור אני יושב הרבה פה אצל מתקינים חברים טובים עובדים שמה

וראיתי בעיניים שלי איך שורפים את כול הצמת חשמל של פיאט אונו בגלל חיבור לא נכון.

לא יודע אם משתלם ללמוד ככה על הדרך לשרוף מחשב או איזה משו בדרך או את כול הצמה בכלל

ואפילו אם זה מגבר ב300 שקל.

אני מעדיף את הכסף הזה שכול השרפות להשקיע בקורס וללמוד כמו שצריך.

מאשר לשרוף 2 3 מגברים על הדרך.

אך כמו שאומרים אין כמו הניסיון הממשי שלפעמים כמובן לא משתלם.

נ.ב ממליץ לך מאוד לבדוק את כול מערכת החשמל ברכב שלך.

מערכת החשמל ברכב מאוד רגישה.

יש לי עוד מאה ואחד סיפורים לשפוך פה על ה"מתקינים" שלנו ששורפים מחשבים על ימין ועל שמאל.

אך אני יעצור פה, לילה טוב גבי.

פורסם

זה לא שאין לי ניסיון בכלל בחשמל רכב , פה ושם אני די מבין ברכבים בחשמל , ובמכונאים , ובדרך כלל גם הידיים לא גודלות מהתחת.

גם אני לא מבסוט מהרעיון של לשרוף כמה דברים בדרך, אבל אני מעדיף לעשות לבד, לדעת שהכל או שעובד כמו שצריך ואין לי בפסטיקה שבורה בדרך או שיש איזה בעייה ולנסות לסדר אותה (במקרה הזה)

ולא ללכת למתקין (בעזור שלנו קשה למצוא אחד טוב , אני עדיין לא מכיר כזה) ולשלם לו רק על זה שהוא יתקין לי את המערכת ולהסתכן בחרא עבודה ופלסטיקים שבורים או יותר גרוע צמות חשמל או מחשבים , מנורות או חיישים של כריות אוויר.

בקיצור אם כבר שמישהו יעשה את הטעות אז שזה יהיה אני, לפחות אני לא יצתרך ללכת ולשבור את הראש עם איזה מתקין.

ועד היום מכל ההתעסקויות שלי ברכב נשרף לי בסך נהכל רכב אחד שזה היה פורד פיאסטה 86 וגם זה היה כשהייתי בן 13 וניסיתי לעשות איזה קומבינה שלא הלכה כל כך טוב, המקרה הזה הסתכם בדשבורד שרוף וכמה צמות חשמל.(אהה ולא היה לזה קשר למערכת שמע).:lol::oops:

פורסם

אתה חצי צודק.

אני יגיד לך גם למה כשאתה הולך למתקין בדרך כלל יש אחריות על ההתקנה אם לא סותמים את הפה כמובן.

שברתה פלסטיקה תשלם חביבי תישב לו על הראש בכול זאת זה האוטו שלך.

שרפתה צמה המתקין ישלם.

אם שרפתה אתה, אתה תשלם, שרפתה מגבר אתה תשלם, המתקין שרף מגבר הוא יביא לך אחד אחר.

אתה מבין לאן אני חותר?

לפעמים לעסוק במשו לבד כשאין ממש ידע יותר מידי לא משתלם לכיס שלנו.

כמובן שאין כמו העבודה העצמית והסיפוק העצמי אך זה עושים אחרי שרואים טעויות של אחרים ולא עושים אותם גם,

או יושבים עם מישו ומסתכלים איך הוא עושה את זה.

כמובן שגם האינטרנט היום הוא האנצקילופדיה הכי גדולה שקייימת מאגר מידע בלי סוף.

שלא תחשוב שלא שרפתי משו בחיים שלי כן נשרפו לי פיוזים פה ושם ואני לא איזה מתקין או משו אבל התקנתי מספר מכובד של מערכות לפני שהיה לי רכב בכלל,

וכן ראיתי איך מגבר מעלה עשן וראיתי איך צמות נשרפות לא ביד שלי אך מצפייה במתקינים חאפרים.

אם אתה אוהב את ההתעסקות הזאת תלמד.

ותנסה אך בזהירות אם לא מנסים לא יודעים.

נ.ב ואם אתה לא סמוך על מתקינים באזור שלך ממליץ לך לעיין קצת בפורום יש פה מלא מתקינים מומלצים אפילו שזה רחוק מהאזור שלך מומלץ לשפוך עוד 100 200 שקל דלק

ולהנות מכול העולמות.

פורסם

טוב, לא בוכים על חלב שנשפך במיוחד אם אפשר לאסוף אותו חזרה לקרטון.:-D

ופעם הבאה מקסימום אני שוב לא ילך למתקין והכל יהיה בסדר, לאט לאט ובזהירות.

פורסם

לאט לאט? ובזהירות? :shock:

אתה לא הולך למתקין כדי שהוא לא יעשה לך "חרא" של עבודה - אבל לבינתיים אתה מצליח לעשות את זה כמו שצריך בעצמך :-P

לפחות תיגש למתקין ותשלם לו רק על זה שהוא ילווה אותך וידריך אותך במהלך ההתקנה שלך - ככה אולי לא תצטרך לריב איתו וגם תדע שאתה עובד נכון.

לא מתקינים מכשיר חשמלי בחושך, לא משאירים קצוות גלויים, מאוד לא רצוי להתקין מגבר כשהוא מחובר לגוף הרכב (אולי לפחות היית שם פס הארכה)

אם אתה מבין בחשמל לרכב - מוזר שאתה עושה כאלה טעויות טראגיות.

ג'קה - אתה מדבר על קשת חשמלית שנוצרת בתוך בית פיוז כאשר הפיוז רופף בתוך התושבות שלו - זה מסוכן! ובגלל זה חשוב לבדוק בית פיוזים מידי פעם לפעם לראות שלא התרחב שום דבר ושאין חופשים - בגלל זה גם פיוזים מסוג ANL הרבה יותר עדיפים על פיוזים גליליים רגילים, כי הם מוברגים לתושבת שלהם.

תעשה שיעורי בית - יש אופציית "חיפוש" בפורום ולא מעט מידע על התקנות (וגם על פאדיחות בהתקנות :-D ואני חושב שאתה פחות או יותר זוכה למקום ראשון במצעד הזה...).

יאללה - תגמור עם זה כבר ואל תשאר עם בורג ביד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקיי , ניסיתי להצליב\להחליף או כל אופצייה אחרת , יש בעייה במונו.

כבר דיברתי עם אלי הוא אמר שהבעייה ידועה כבר קרה לאנשים אותו סיפור ואפשר לתקן את הנזק בלי בעייה.

עכשיו רק צריך למצוא זמן לקפוץ לחולון.

תודה רבה.

פורסם

מה תודה רבה - תעדכן אותנו כשהביעה סוף סוף נגמרה - אחרי כזה ת'רד לא לדעת אם הסתדר לך בסוף :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...