Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנה החלפתי שמן מנוע שמתי בטעות שמן דגיל במקום חצי סנטטי

לפני שבוע נשמע מהמנוע דפיקות ותיקתוקים, הוחלף השמן לחצי סנטטי, הרעשים פחתו משמעותית אך נותרו .

איזה טיפול מומלץ לניקוי המנוע מהשמן הקודם ?

תודה למשיבים

פורסם

איזה רכב מדובר? יכול להיות שנהרסו לך המרימים ההדראולים הבעיה שאני צריכים לנחש באיזה רכב מדובר בכדי לדעת אם יש לך כאלה.

בעקרון לעשות פלאשינג מנוע ולאחר מכן למלא שמן חדש יכול לפתור לך את התקלה.

פורסם

גיא שלום רב , וברוך בואך לפורום !

ראשית קבל המלצה חמה, לקראת הקיץ הקרוב, שנה את הכותרת, כמו לדוגמא הכותרת שערכתי בשבילך, וקרא את כללי הפורום, בקישור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=217228

ולשאלתך:,

אין קשר בין הרעשים שנשמעים במנוע, לבין שמן רגיל(אני מניח מינרלי, בצמיגות 20/50?)

שום טיפול לא ניתן לעשות, בכל מקרה , במידה ואם נגרם בכלל נזק למנוע הוא בלתי הפיך, וכל צעד פולשני, עלול להחריף את הנזק.

ציין להבא את סוג הרכב, שנת היצור, וגודל המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
גיא שלום רב , וברוך בואך לפורום !

ראשית קבל המלצה חמה, לקראת הקיץ הקרוב, שנה את הכותרת, כמו לדוגמא הכותרת שערכתי בשבילך, וקרא את כללי הפורום, בקישור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=217228

ולשאלתך:,

אין קשר בין הרעשים שנשמעים במנוע, לבין שמן רגיל(אני מניח מינרלי, בצמיגות 20/50?)

שום טיפול לא ניתן לעשות, בכל מקרה , במידה ואם נגרם בכלל נזק למנוע הוא בלתי הפיך, וכל צעד פולשני, עלול להחריף את הנזק.

ציין להבא את סוג הרכב, שנת היצור, וגודל המנוע.

בברכה

צביקה

תודה צביקה

המדובר ברכב מסוג פורד פיאסטה שנת 1995 נפח 1400 גיר רגיל

חשוב לציין שהחלפתי רק את השמן לשמן חצי סנטטי, בעקבות ההחלפה הדפיקות נשמעות רק בעת ההנעה ולאחר מכן רק לאחר כשעת נסיעה נשמעות הדפיקות באופן עמום, רק כשהרכב נוסע במהירות גבוה, (90 קמ"ש) , כמו כן נורת השמן נדלקת טרם הדפיקות, כיבוי המנוע אף בעת הנסיעה "מחזיר" את השקט.

הוסבר לי כי הרעש אמור להיעלם עם הזמן וזאת בגלל שאריות השמן הקודם שככל הנראה נותר במנוע, ואי החלפת פילטר שמן.

פורסם

לפי דעתי אין קשר בין הרעש לבין שימוש בשמן מינרלי ולאחר מכן מעבר לשמן חצי סינטטי.

אין צורך לנקות שאריות שמן קודמות מכיוון שכמות קטנה של שמן מינרלי לא צריכה לגרום להופעת רעשים והתשובה שקיבלת ממוסכניק שהרעש במשך הזמן ייעלם נשמעת לי מוזרה.

איזה כייף לי :)

פורסם

גיא שלום רב !

מספר הערות ושאלות לי אלייך:

ראשית מדוע לקח לך שנה להבין, שטעית והחלפת שמן מינרלי במקום חצי סינטטי?

שנית, מה גרם להחליט, שהחלפת שמן חזרה לחצי סינטטי, תפתור לך את בעיית הרעשים, והאם תופעת נורת לחץ השמן, שלא כבית,החלה לאחר המעבר לחצי סינטט, או מיד לאחריו.

אני חייב להודות, שאני נוטה להסכים עם ניסן חזי, בנוגע להריסת נדנדי השסתומים, בגלל שימוש בשמן מינרלי שלא מתאים לרכבך.

אך אני חייב לציין, שלדעתי הבעייה העיקרית ברכבך, היא בעייה של לחץ שמן נמוך, שנובע מבוצה באגן השמן, ממסנן שמן שלא הוחלף, ובשל כך נותר שמן מינרלי, במסנן, ויש לבדוק האם המסנן הנוכחי, מקורי, ובעל שסתום אל חוזר במסנן, המונע חזרת שמן לאגן השמן בעת כבוי ומנוחה .

מכיוון שאני אלרגי למונח "פלשינג". אני אמנע מלהמליץ לך לעשות זאת, אך אמליץ לפרק אגן שמן, ולנקות בוצה, ואת רשתית משאבת השמן.

יש בנוסף חובה לבדוק לחץ שמן בסרק, ובסלד גבוה, ולא מהנמנע, שתזדקק להחלפת נדנדי שסתומים.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ראשית תודה רבה על התשובה המפורטת

שנית , צר לי על ההתראה ששלחת שכן אין לי מושג איך ניתן לתקן כותרת ההודעה.

בברכה

גיא

פורסם

גיא שלום רב !

יש לך "הצתה מאוחרת", מאוחר מדי בשבילך לערוך את הכותרת של ההודעה, אך בשביל זה, יש מנהל תורן שערך זאת בשבילך, בשביל זה הוא מקבל משכורת ענק!

אך להבא המנע מלהשתמש במושג "דחוף", כי זה לא פורום כבוי אש, משטרה או מ.ד.א !

המלצה נוספת, אתה מתבקש להתייחס לשאלות שלי, ולהשתדל לפרט יותר:

מתי החלו הרעשים, האם לאחר החלפת השמן, או עוד לפניו?

לדעתי הבעייה היא לא בשמן, אלא בלחץ , ומעבר לשמן חצי סינטטי עלול להחמיר את הבעייה.

יש להתחיל תחילה מהקל לכבד:

יש לבדוק תחילה לחץ שמן בסרק, במנוע קר ובמנוע חם.

יש לבדוק בסלד נמוך וגבוה.

יש להחליף את השמן מנוע, ומסנן שמן המנוע למקורי, בעל שסתום אל חוזר.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...