Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב\בוקר טוב!

לפני הכל חשוב לי לפרסם את זה בכדי שבאמת תשימו לב לפרטים הקטנים האלו אני היום "נפלתי" בזה.

ועם שוטרים קצת פחות סלחנים זה יכל להיגמר בקנס וב-8 נקודות כואבות.

הלילה יצאתי לבלות בעירי עם כמה חברים.

בדרך עצר אותי שוטר לביקורת שיגרתית,הצגתי רישיון נהיגה ולפתע אומר לי השוטר:"אין תוקף",לא הבנתי בהתחלה על מה הוא מדבר,עד שהראה לי שתוקף רישיוני פקע לפני 5 ימים ביום הולדתי ה 24.

ניסתי להסביר לשוטר (היו כ 6 ועוד קצין שבמילים עדינות היה בן של מוכרת מזון),שלא קיבלתי שום חידוש רישיון בדואר,

וזאתי טעות שנעשתה בתום לב,ובנוסף הסברתי לשוטר שאני עובד בתחום הרכב והרישיון שלי הוא מקור פרנסתי.

לאחר דין ודברים והעלאת פרטיי במסוף המשטרתי הוחלט לתת לי אזהרה+הכוונה להגיע ביום א' למשרד הרישוי

להנפקת רישיון חדש.

כל זה התבצע בסמוך למקום הבילוי. לאחר ששוחררתי החניתי את הרכב ונכנסו למקום הבילוי.

לאחר כשעתיים וחצי חזרנו הביתה וכק''מ אחד במתחם הבילוי עוצרים אותי שוב לביקורת שגרתית ובדיקת אלכוהול.

לצערי שהקצין הנ''ל(בנה היקר של מוכרת המזון ,זוכרים?):wink: ראה שזה אני שוב ישר קרא לי בשם משפחתי וביקש ממני להגיע אליו לניידת.אני מוכן להישבע שהיו לי דולרים רצים בעיניים כשראה אותי.

כשהגעתי גילתי שהאזהרה קרועה ושהוא מתכנן לתת לי דו''ח+נקודות,שוב דין ודברים וניסתי להסביר לו שהאוטו חנה בשעתיים האחרונות ולא יצאתי מהמתחם ,קצת ויכוחים ולבסוף שוחררתי לאחר שהשוטר "הזהיר" אותי לא לנסוע באוטו כל השבת.

שאלות:

1)פקיעת רישיון של 5 ימים מלווה בעונש?מאחר שלא קיבלתי שום חידוש רישיון בדואר.

2)האם מותר לי לנהוג במהלך השבת ברכבי?

3)האם יש תקופת מקסימום למשל כחודש לנסוע ללא רישיון בתוקף עקב סיבות מערכתיות/טכניות?

4)מה דין הביטוח על הרכב עד שיוסדר רישיוני מחדש?

5)האם יש היגיון בבקשה להישפט/ביטול אזהרה,בטענה שלא נשלחה אליי בקשת חידוש?

פורסם
שאלות:

1)פקיעת רישיון של 5 ימים מלווה בעונש?מאחר שלא קיבלתי שום חידוש רישיון בדואר.

פקיעת רישיון לא מלווה ב"עונש", את ה"עונש" מקבלים רק אם נוסעים עם רישיון שפג תוקפו.

2)האם מותר לי לנהוג במהלך השבת ברכבי?

לא!, האם יש לך חשק לפגוש שוב את אותו קצין משטרה?

3)האם יש תקופת מקסימום למשל כחודש לנסוע ללא רישיון בתוקף עקב סיבות מערכתיות/טכניות?

כן, אפס דקות.

4)מה דין הביטוח על הרכב עד שיוסדר רישיוני מחדש?

אין קשר לביטוח רכב.

5)האם יש היגיון בבקשה להישפט/ביטול אזהרה,בטענה שלא נשלחה אליי בקשת חידוש?

לא, אתה אמור לשים לב שתוקף רישונך קרב. ואם לא קבלת חידוש רישיון לפנות למשרד הרישוי על מנת שישלחו לך טופס תשלום/חידוש.

תשובתי באדום.

פורסם

עד כמה אפשר לשחק ראש קטן?! :shock:

נתפסת נוהג ברכב עם ר.נ. אשר אינו בר-תוקף, קבלת אזהרה ולאחר מכן הנך נכנס לרכב ונוהג בו ביודעין שאין באמתחתך ר.נ. תקף?!

האם שינית כתובת בתקופה האחרונה ולא עדכנת את משרד הפנים בכך?

האם הורשעת/שלמת דו"חות תעבורה ועקב כך צברת נקודות אשר מונעות ממך חידוש ר.נ.?

האם בצעת את קורס רענון נהיגה בתום 3 שנים?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לאחר דין ודברים והעלאת פרטיי במסוף המשטרתי הוחלט לתת לי אזהרה+הכוונה להגיע ביום א' למשרד הרישוי

להנפקת רישיון חדש.

כל זה התבצע בסמוך למקום הבילוי. לאחר ששוחררתי החניתי את הרכב ונכנסו למקום הבילוי.

לאחר כשעתיים וחצי חזרנו הביתה וכק''מ אחד במתחם הבילוי עוצרים אותי שוב לביקורת שגרתית ובדיקת אלכוהול.

חכם לא נכנס לצרה שפיקח ייצא ממנה בשלום.

לפי ההגדרה הזו חכם אתה לא, לא צפית את האפשרות שהם (או כל שוטר) אחר יהיו בסביבה ?

חשבת לתת למישהו אחר לנהוג בבונבוניירה שלך עד שתסדיר את העניין?

עלה על דעתך, שמבחינת השוטרים אתה משתין עליהם מהמקפצה הכי גבוהה שבסביבה?

אין לי דיעה טובה על שוטרי ישראל, אבל נדמה לי שבמקרה הזה הם היו יותר מהוגנים.

פורסם

חבלן לא ייצא ממך.

כי הצלחת להתפוצץ על אותו המוקש פעמיים, ותוך שעתיים וחצי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בואו נעצור רגע את ההתלהמות...

אינני רוצח כבישים סדרתי שמנסה לעקוף את המערכת.

לאחר שקיבלתי את האזהרה הרכב חנה מטר ממקום המעצר ולא זז .

לצערי אין לי ביטוח על אנשים אחרים ברכב-במטרה להוזיל עלויות.

אם הרכב היה מקבל הורדה מהכביש או לחלופין אני הייתי בשלילת רישיון אז ברור שלא הייתי מעיז על דעתי לנהוג ברכב גם לא לשניה אחת.

כל פשעי היה שלא שמתי לב לתוקף הרישיון ואני כרגע נהג מסוכן על כבישי ישראל,מסיבה אחת פשוטה:

"לא שילמתי כבר 5 ימים שלמים 400 ש''ח לקופת המדינה לחידוש רישיוני..."

מטרת פירסום השרשור היה למען יראו וייראו כי אני הבנתי את טעותי ואין לי טענות כלפי איש.

פורסם

מטרת פירסום השרשור היה למען יראו וייראו כי אני הבנתי את טעותי ואין לי טענות כלפי איש.

חוץ מלאותו קצין (בן של מוכרת מזון במילים עדינות).

כמו שכבר אמרו פה זה לא משנה אם לחברים שלך לא היה ביטוח על הרכב כי גם לך לא היה ביטוח, כי הביטוח לא מכסה נהג שנהג ברכב ללא רישיון נהיגה בתוקף.

כל פשעייך הוא שהוזהרת שלא לנהוג ברכב ובכל זאת עשית את זה.

במחשבה שנייה אולי אתה צודק לגבי התיאור של הקצין, מכיוון שאם הוא היה עושה את עבודתו אז הוא היה אמור לתת לך קנס במקרה הטוב או להוריד אותך מהכביש במקרה פחות טוב.

פורסם

למזלך בבדיקה השניה עדיין היה אותו קצין משטרה מתחשב.

אם במקרה הייה מדובר בצוות אחר - לא בטוח שהיית חוזר הבייתה עם אזהרה.

יכול להיות ששוטר אחר היה עומד על כך שתקבל דו"ח.

לא הבנתי מה אתה צריך להזהיר למען יראו ויראו - הרי מדובר בעבירה ככל עבירה.

למה אתה לא מזהיר על מעבר באדום, על מהירות מופרזת, על אי שמירה על הימין, על חוסר באיתות, על אי מתן זכות קדימה, או כל עבירה אחרת?

אולי כי טרם נתפסת בהן ועוד לא יצא לך לשתף אותנו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

(היו כ 6 ועוד קצין שבמילים עדינות היה בן של מוכרת מזון)....לאחר דין ודברים והעלאת פרטיי במסוף המשטרתי הוחלט לתת לי אזהרה+הכוונה להגיע ביום א' למשרד הרישוי להנפקת רישיון חדש.

לצערי שהקצין הנ''ל(בנה היקר של מוכרת המזון ,זוכרים?):wink: ראה שזה אני שוב ישר קרא לי בשם משפחתי וביקש ממני להגיע אליו לניידת.אני מוכן להישבע שהיו לי דולרים רצים בעיניים כשראה אותי.

כשהגעתי גילתי שהאזהרה קרועה ושהוא מתכנן לתת לי דו''ח+נקודות,שוב דין ודברים ...ולבסוף שוחררתי לאחר שהשוטר "הזהיר" אותי לא לנסוע באוטו כל השבת.

?

אני דווקא רואה פה בן אחר של מוכרת מזון! :evil:

אחד שמזלזל בחוק באופן עיקבי, פעמיים סולחים לו על זה ומשחררים אותו באזהרה ואח"כ הוא עוד לא מתבייש לפתוח הודעה שמלכלכת על אלא שפעמיים ויתרו לו!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ניסתי להסביר לשוטר (היו כ 6 ועוד קצין שבמילים עדינות היה בן של מוכרת מזון),שלא קיבלתי שום חידוש רישיון בדואר,

תחליט איזו גירסה היא הנכונה, כי האופן שבו תיארת את השוטר ממש לא מתיישב עם האמירה שאין לך טענות לאיש.

פורסם

טוב לכל החכמולוגים שחושבים שהם יודעים הכל.

אין שום סתירה בין הדברים שאמרתי.

הכוונה היתה פשוטה היו כמה שוטרים שם רובם מתנדבים ש 2 מהם רצו לשחרר אותי ללא כלום.

הקצין היה עקשן לכן גם התעצבנתי.לא ידעתי שאסור לי לנהוג ברכב לאחר הפעם הראשונה לפי מה שהסביר לי המתנדב

היה ואני מצטט:"העבר שלך נקי לכן זאת רק אזהרה ,אבל יום ראשון אתה חייב לגשת למשרד הרישוי להסדרת העניין..."

אני עבריין תנועה? אף אחד פה לא מכיר אותי אישית ובכל 7 שנות רשיוני ונהגתי הרבה מעל חצי מיליון ק''מ שלא היתה לי עבירת תנועה אחת,אני אדם שומר חוק.

להנפקת רישיון חדש.

כפי שכתבתי בהודעה הראשונה לא ידעתי שאסור לי לנהוג ברכבי במהלך אותו הערב לצורך חזרתי הביתה.

רק בפעם השניה זה הובהר לי ומאז האוטו עומד בחנייה ולא זז.

אני דווקא רואה פה בן אחר של מוכרת מזון! :evil:ואני לא חושב שזאת צורת דיבור כלפי חבר פורום אחר ואם המצב היה הפוך ,תאמין לי שהיית מדבר בדיוק כמוני.

אחד שמזלזל בחוק באופן עיקבי, פעמיים סולחים לו על זה ומשחררים אותו באזהרה ואח"כ הוא עוד לא מתבייש לפתוח הודעה שמלכלכת על אלא שפעמיים ויתרו לו!

הסיבה היחידה שקיבלתי אזהרה היא שאני נהג שומר חוק ולא היה לי במשך כל 7 השנים שבהן אני נוהג שום הרשעה או דו''ח.

דעתי על הקצין היא אישית בלבד כי כמו שציינתי

רובם היו בסדר גמור איתי ו2 מהם רצו לשחרר אותי גם ללא אזהרה,מכיוון שראו שאין מדובר בפורע חוק או ערס מהרחוב שישר יתווכח ויקלל.

ולסבר את האוזן:לפי החוברת של אותו המתנדב העבירה של נסיעה עד חודש ללא תוקף רישיון הנהיגה מומרת לאזהרה.

לאחר מכן מדובר בקנס+נקודות.

להזכיר לכם מהיום שפג לי התוקף עד אתמול עברו 5 ימים בלבד!

ולסיכום:

הטענה היחידה שלי היתה כלפי היחס המזלזל של אותו קצין ,שהתייחס אליי כאילו נהגתי שיכור,לא עצרתי באדום או הרגתי מישהו.

העבירה שעברתי היא טכנית בלבד,ומקורה באי שליחת חידוש הרישיון בדואר.ואינני מחפש להאשים איש ואיני כמובן מקל ראש בשום עבירה לא קלה ולא חמורה ולכן לקחתי אחריות על המעשה שלא שמתי לב לתאריך פקיעת התוקף.ופירסמתי את השרשור כדי שכל מי שקורא יבדוק את התאריך שלו כי כמו שרשמתי:

אצלי זה נגמר באזהרה וחבל לי שזה ייגמר אצל מישהו אחר בקנס+נקודות או חמור מכך.

פורסם

כפי שכתבתי בהודעה הראשונה לא ידעתי שאסור לי לנהוג ברכבי במהלך אותו הערב לצורך חזרתי הביתה.

רק בפעם השניה זה הובהר לי ומאז האוטו עומד בחנייה ולא זז.

לפי תיאור המקרה שלך , גם אני הבנתי שאין כל בעיה לנהוג ברכב עד ליום א' ( ליום הצגת הרשיונות ) בו נתבקשת להתייצב אצלם .

נכון שאי ידיעת החוק לא פותרת מעונש , אבל עדיין אני רוצה להאמין שקצין טוב שרוצה בטובת האזרח ידאג לציין זאת במפורש בפני הנהג ' העבריין '.

ובנוסף אני חושב שפותח השרשור היה צריך בעת קבלת האזהרה בפעם הראשונה לוודא את ענין המשך הנהיגה ברכב ולו רק כדי להחזירו לחנית ביתו עד ליום א' .

ובאופן כללי מסתבר ששוטרים במדינה גם כן אוהבים לצאת 'לבילויים' במוקדי הבילוי בערים השונות ובעיקר בסופי השבוע .

במקום לרדוף את העבריינים שמשתוללים בכבישים הם פשוט יושבים להם שם בסביבה שואפים מלוא ריאותיהם את אדי האלכוהול שנודפים מהברים והמועדונים וממתינים לקורבן הבא שייפול לידיהם כתפוח בשל ועסיסי .

אני בהחלט בעד מניעה של נהגים שיכורים מלעלות על ההגה במעגל המניעה הראשוני ( באיזור הברים ) אבל מה עם תפיסה של נהגים כאלה במעגלים המשניים ? ( כלומר בכבישים ובדרכים ) - משום מה נוכחות כזו כמעט שאינה מורגשת .

את זה אני יודע מתוקף עבודתי והמצאותי בכבישים בשעות הלילה - כבישים בין עירוניים ועירוניים .

פורסם

חשבת על זה שהשוטר אמר לך לסדר ביום ראשון את נושא הרישיון בגלל שבשבת לא עובדים שם?

oron70 כתב:

העבירה שעברתי היא טכנית בלבד, ומקורה באי שליחת חידוש הרישיון בדואר

אתה בטוח שזאת בעיה טכנית? אולי לא?

אולי בכוונה לא שלחו לך רישיון, כדי שאתה ביוזמתך תברר את הסיבה לכך.

אולי כמו שלא הגיע רישיון בדואר גם לא הגיע ערימה של קנסות חניה ורישיונך מעוכב.

אולי אתה חייב למשרד הרישוי קורס ריענון שלא ידעת על קיומו.

משרד הרישוי לא שולח לך הודעה על כך שלא יחדש את רישיונך, הוא פשוט לא שולח רישיון, כך שלהיות בטוח שמדובר בענין טכני, זה לא בהכרח נכון.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...