Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

ברצוני להעלות תהייה שהתבשלה במוחי.

האם ניתן לקחת לוח שעונים של רכב X משנה Y, ןלהרכיב אותו ברכב Z משנה F?

כאשר הרכב שבו יורכב הלוח שעונים הוא בעל ספידומטר מכאני (סובארו DL)?

יש לי לא מעט ידע טכני, זוג ידיים טובות וידע בחשמל ואלק'.

האם כאמור ניתן לקחת לוח שעונים מודרני ולהרכיב אותו ברכב ישן?

אני לא ממהר עם הנושא, ואם זה אפשרי (גם אם דורש המון זמן מחשבה, בנייה והתאמה) אז אני אעבור לשלב החיפושים אחר לוח שעונים מודרני שניתן יהיה להשתילו.

נ.ב. ברור לי שזה יכלול לא מעט חישובים מתמטיים, חיבור רכיבים נוספים (בשביל להפוך את אות הכבל המכני לאות חשמלי), עיון בספרי רכב ותרשימים אלק'.

אשמח לקבל עצות ודעות, האם מישהו ביצע פעם משהו דומה ויכול לתת עצות, אשמח לקבלן.

בברכה, קורצקי יורי.

פורסם

הכל אפשרי אם יש לך את החומר טכני וקו חשיבה נכון לגביי השינויים העברת המתחים ומציאת רעיונות לקבל אותות נכונים.

כמובן שתצטרך לקרוא המון מידע טכני שרטוט פנימי של לוח השעונים

תפנה לחבר הפורום אייל מהמעבדה למחשבים הוא ייתן לך תשובה ואני בטוח שישמח לעזור לך.

פורסם

יפה, אז עכשיו אני אתחיל לחפש לוח שעונים שאפשר יהיה להרכיב.

אגב, יש העדפה אוליי לקנות לוח שעונים של סובארו ובכך להקל על ההחלפה?

עוד אפשרות שחשבתי עליה (אבל אני אצתרך לבדוק אותה לשורש) היא להביא חיישנים מהרכב שממנו ילקח הלוח, ובכך לפתור לי בעצם בעייה של התאמת במתחים - אבל שוב, יכול להיות שאני טועה.

פורסם

אני אגיד לך מה יהיה קל יחסית לחבר.

השעונים הקלים לחיבור:

שעון חום מנוע, פשוט לחבר לחיישן חום מנוע, רק צריך לבדוק שההתנגדויות בחיישנים זהה.

שעון דלק, יש חיישן במיכל דלק שעובד על עקרון פוטנציומטר נשלט ע"י מצוף לפי הכמות, אם ההתנגדות זהה בין החיישן ברכב שלך לרכב שממנו נלקח הלוח לא תהיה בעיה.

חיישן סיבובי מנוע(סל"ד) מתחבר לסליל ההצתה, צריך רק שהמנוע יהיה בעל אותו מספר צילינדרים(הרכב שלך והרכב שממנו נלקח הלוח), וששיטת החיבור זהה(לקוייל-סליל הצתה).

הבעיה העיקרית היא חיבור המד מהירות, השיטה עם הכבל פשוטה, אבל האלקטרונית קצת מסובכת כי יש חיישן שיושב בתוך הגיר חיישן VSS שמשדר בדרך כלל פולסים של 0-5V והלוח/מחשב ניהול יודע לתרגם למהירות, וביחד גם מרחק.

• תוכן חדש...