Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחזיק בפונטו HGT שנתון 2001, האוטו צבע לבן פנינה, קילומטראז' נמוך 85K, סאנרוף, בקליות שקופות מאחורה, אוטו מטופל בקנאות רבה.

לאחרונה הגעתי למסקנה שהכוח הקיים לא מספיק לי, והגיע הזמן להתקדם הלאה, בתיכנון היה לגדוש מנוע סגור או פתוח - עדיין לא הוחלט.

בכל מקרה ביצעתי כמה חישובים כלכליים והגעתי למסקנה, שקניתי את האוטו במחיר מחירון, ועכשיו אני הולך לפתוח מנוע וזה הולך לעלות לי ביוקר, כסף שאני יצטרך לעבוד המון בשבילו - וכשאני ירצה למכור אני לא יודע עד כמה אני יוכל להחזיר את ההשקעה.

למרות הכל מדובר באוטו שנראה טוב, והוא אקזמפלר חמוד מאוד.

החלטתי אולי לחשוב על אופציות אחרות, האיביזה קופרה \ FR, חורגות לי מהתקציב ב10-8K, נכנסתי ליד 2 ובמקרה בהמלצת חבר בדקתי את הכיוון של הונדה סיוויק האצ'בק.

מצאתי אחת בעלת מנוע חדש, שכבר עברה פרוייקט גדישה זאת אומרת שנחסך לי פה כמעט כל מה שאני מחפש, נראית במצב טוב כמובן שזה לא מעיד על המצב האמיתי.

אותה סיוויק היא עולה הרבה פחות ממה שיש לי, זאת אומרת שאני יוכל לקנות ולהשאיר בצד סכום של 10K לפחות, דבר שיאפשר לי לנשום קצת יותר בניגוד לעכשיו - ואפילו להוסיף פה ושם דברים שכרגע אין לי כסף אליהם.

עכשיו יש לי התלבטות קטנה, כרגע עם הפונטו HGT הנוכחית, היא לא נבלעת ונעלמת בים המכוניות, יש בה ייחודיות, לא סתם שואלים אותי אם אני מוכר כמעט בכל רמזור - הסיוויק אני מאמין שהיא תעלם בים בה"עונדות" שקיימות, ואני עדיין רוצה סוג של ייחודיות ולא רק מפלצת במסווה של אוטו חמוד.

לאיזה כיוון הייתם הולכים במקומי? מעדיפים להשאר עם ה-HGT למרות כל מה שהוזכר למעלה? או ה"עונדה" (:lol:) סיוויק שהיא גם אופה?

ולכל הגודשים כאן בפורום, במידה ואני אכן יחליט על הרכישה החדשה, כיצד אני מעביר כזה דבר טסט?

אני מודה לכל מי שיעזור לי :wink:

ליום יום: Mercedes CLS-500 AMG - לסוף שבוע: Ferrari 599XX ולמכולת: BMW M3

:lol: אשליות

פורסם

אם אמינות זה מה שאתה מחפש אז הייתי הולך על האיביזה.

תמיד רכב שתוכנן לעמוד בבלאי של טורבו יהיה אמין יותר ממנוע אטמוספרי שעבר שינויים כדי לקבל טורבו.

למרות שאני חייב טיפה לסייג את דברי בקשר להונדות מכיוון שהם מקבלות באמינות מדהימה את התוספת של הסוסים ושמעתי על רכבים שנוסעים ככה מספר שנים. לכן ההחלטה היא מאוד אינדבידואלית, אני ממליץ לך לעשות סיבוב על 2 הרכבים ולהחליט מה יותר מוצא חן בעינייך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

את האמת מה שמגביל אותי באיביזה זה המחירון שלא מרשה לעצמי כרגע לקנות אחת, אלה אם כן אני יעבוד כמה חודשים טובים.

וכמובן שיש כאן במשוואה אמינות, אבל אני מאמין שאם מישהו עושה בנייה למנוע הוא מחזק אותו בהתאם.

פורסם

כמו שעל הסיוויק אתה תשלם הרבה מעל המחירון בגלל ההשקעה שהושקעה

ברכב ככה תוכל למכור את ה-HGT במידה ותגדיש אותה.

אופציה אחרת היא לקנות איביזה 20VT ולא FR או קופרה שעולות 70K ומעלה. 20VT ניתן למצוא ב-40K-50K ש"ח גודשות וחזקות.

פורסם

פיליפ הקטע הוא שהסיוויק כבר עברה פרוייקט הגדשה, ועדיין המחיר שלה פחות מהמחירון של ה-HGT' ואני מקבל רכב קומפלט.

מישהו יודע פרטים על העברת טסט של רכב עם טורבו לא מקורי?

פורסם

האם מדובר בסיוויק אוטומטית, רחמנא ליצלן? אתה מתכוון לוותר על רכב ספורטיבי ידני ולעבור לאוטומטית עם 4 הילוכים? רק זו סיבה מספקת שלא ללכת על ההונדה. במידה והיא ידנית זה כמובן סיפור אחר...

פורסם

במקומך הייתי עובד עוד קצת משיג עוד קצת כסף ומשתדרג לאיביזה

אחרי הכל אתה לא נוהג באיזה פיאט אונו ישנה

אתה נוהג ב HGT שבוא נגיד לא יקרה לך כלום עוד חודשיים נוספים איתה.

והאיביזה זו באמת אופציה נחמדה אני חושב שלא צריך להרחיב יותר מדי, ושההשקעה של עוד חודשיים עבודה בסופו של דבר תשתלם לך.

אני אישית כשאני רואה סיוויק האצ'בק מסתובבת לה בעיר .. אין לי סיבה לסובב את הראש. אלא אם כן ניתן לשמוע איזה שבלול קטן [לדוגמא- ההאצ' שאתה מדבר עליה] או איזה רעש מעצבן מכיוון האגזוז שימשוך את תשומת ליבי.

לעומת זאת, אני חושב שהאיביזה הרבה יותר מרשימה מבחינה ויזואלית [אחרי הכל זה אחד הדברים שהזכרת בהודעתך]

מעבר לכך עלויות אחזקה של טורבו שהורכב ככה פתאום עלולות להיות מפתיעות ולא נעימות. המדענים בסיאט בטח כבר חשבו איך למנוע תקלות בטורבו והתאימו אותו במיוחד למערכות השונות.

אז .... זו הייתה דעתי ומה שנותר זה לאחל לך בהצלחה !

פורסם

גם אם מדובר באוטו שעבר בנייה מקצועית?

והאם הסיוויק האצ' באמת לא מסובבת ראשים, ה-HGT יותר?

אני פשוט מחפש פיתרון שאני גם יוכל להינות וגם להשאר עם רווחה כספית, כרגע עם ה-HGT אני בסדר מבחינת הכסף, אבל אין לי כסף להשקיע כי יש לי בידיוק לתיחזוק האוטו.

פשוט ההאצ'בק תיתן לי ככל הנראה רווחה כספית נאה, עם תמורה נאה גם.

האיביזה אני יצטרך לעבוד המון כדי שיהיה לי מספיק בשביל אחת נורמלית שהיא גם יפה גם אופה ובלי שאסי כמו שלרובם יש.

• תוכן חדש...