Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אפשר להפוך רנו 5 לרכב ראלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. יש לי רנו 5 ואני רוצה להפוך אותה לרכב ראלי.

אני צריך מידע על הרכב, אם למישהו יש מידע, או יכול לעזור לי אני אשמח מאוד תודה.

פורסם
שלום כולם יש לי רנו 5 ואני רוצה לאפוך אותה לרכב אלי

ואני צריך מידע אל הרכב עם למישו יש מידע אוו יכול לעזור לי אני ישמח מעוד תודה

קודם כל בוא ואעזור לך בכתיב נכון :oops:

רנו 5 איך אפשר להפוך אותה לרכב ראלי?

שלום כולם, יש לי רנו 5 ואני רוצה להפוך אותה לרכב ראלי.

אני צריך מידע על הרכב, אם למשהו יש מידע או יכול לעזור לי, אשמח מאד. תודה.

עכשו לנושא - חסרים פרטים רבים על הרכב(נפח מנוע, שנתון וכד').

וברצינות, עזוב את הרכב לנפשו, באם הנך רוצה ראב ראלי אמיתי אזי יש לקנות אחד כזה ולא לנסות להפוך יש מאין.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

נפח המנוע ה1400 הנאה קידמית ואח שלי אני לא כותב טוב ביגלל שאני דיסלקת לא ביגלל היתי תלמיד גרוע עם אתה מבין

פורסם

קודם כל , צריך כסף , הרבה כסף ...

לבנות אוטו כזה אני לא חושב שמשתלם כ"כ , יש הרבה טובים יותר ... (205 , AX ) .

החלקים של הרבה ע"מ לחזק אותו יעלו קצת יותר מהרגילים , כסאות מיוחדים לתקן FIA , רתמות , מנוע מחוזק ומשופר ... לא חסר ...

מה שעוד יותר חשוב הוא ידע בתחזוקה ותפעול של הרכב הנ"ל !

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

הכל טוב ויפה אבל למה?????????

אין ליגת ראלי בארץ,או מסלול רשמי

איפה הכדאיות בסיפור אני לא מבין?

אסור לך ליסוע איתה על הכביש. בקיצור לא מוצא היגיון ברעיון שלך.

פורסם

הראשון עם תשובה לשאלה שנשאלה:

השקעה מינימלית של 10,000 ש"ח ואתה מעמיד רכב שפחות או יותר (פחות מאשר יותר...) יעמוד בתנאים קשים של נהיגת ראלי תוך כדי שמירה בסיסית על הנוהגים בו וללא שיפורי מנוע שעוסקים בכוח משופר (לא צריך להדאיג אותך - יש לרכב מספיק כוח כדי לפרפר כמו מניאק בשטח ולא רק בהילוך ראשון).

יחד עם זאת לא תעמוד בקריטריונים של FIA. בשביל לעמוד ברובם תכין 50,000 ש"ח לפחות ועדיין יהיו כאלה שלא תעמוד בהם (אך רובם לא נחוצים לך).

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

קודם כל,אני אייעץ לך בכיוון אחר,אצלנו בארץ [ככל הידוע לי] עוד לא בנו רכב ראלי על בסיס של רנו 5,לכן,למה שלא תשנה כיוון ותלך על פיג'ו 205 או 106,החלקים נפוצים יותר,וכבר בנו מספר מכוניות על בסיס הדגמים הללו,מה עוד לשרנו יש גישה לא נוחה לטיפול במכלולי המנוע.

בנוגע לכסף,אם אתה רוצה לבנות רכב מקצועי שיוכל לשמש אותך גם למירוצים בעתיד,ההשקעה ההתחלתית היא בסביבות ה-30000 ש"ח [תלוי את מי אתה מכיר ומה אתה עושה לפרנסתך],כי חייבים להכיר מוסכניק מנוסה ,רתך מקצועי [לא חייב],וידע מקצועי נרחב בנושא,אני אישית עומד בפני דילמה אם לבנות רכב,או להתחיל להתחרות בקרטינג 2 פעימות או ללכת על כיוון אחר לגמרי,וזה להשתיל מנוע של אופנוע על תומקאר חד מושבי,אני רק מחכה להתפתחויות בנוגע לחוק הספורט המוטורי.

דבר נוסף,קח בחשבון זה הרבה כאב ראש,הרבה חלקי חילוף שתצטרך,אחרת האוטו יעמוד הרבה על הג'נטים.

שיהיה בהצלחה

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

ראשית, הרכב הזה לא מתאים לראלי - השלדה כבר עייפה ועדיף משהו יותר חדש - נאמר עד 10 שנים על הכביש ורצוי שלדה נקייה אבל אם אין ברירה אז אין ברירה, רק שבסוף זה יעלה לך יותר כסף בגלל זמינות חלקי חילוף.

כדי לעמוד ב FIA לספרינט ראלי אתה צריך:

1. רולבאר כ - 4000 ש"ח תלוי ברכב (נתמך שלדה - הכי פשוט).

2. כסא עם תקן - 1500 ש"ח (הכי פשוט).

3. חגורה עם תקן - 1500 ש"ח (הכי פשוטה).

4. שונות (חשמל, כיבוי אש, תפסים וכו') - 1500 ש"ח

5. צמיגים - 2500 ש"ח.

סה"כ 11,000 ש"ח ואתה יכול להתחרות בספרינט ראלי ואז גם הנזק לרכב קטן יותר.

אם רוצים משהו יותר מקצועי לסכום הזה יש להוסיף:

1. מתלים: 8000 עד 25000 ש"ח. (מבילשטיין ועד פרופלקס וכו')

2. מנוע: 5000 - 10000 ש"ח. (שיפורים או מנוע ספורט אם יש לך מזל)

3. גיר: 5000 - 40000 ש"ח. (מדיפרנציאל מוגבל החלקה ועד גיר מקצועי כולל משחק ביחסי העברה).

בטח יש עוד ששכחתי...

למשל לראלי בניגוד לספרינט ראלי צריך כסא וחגורות לנווט. צריך גם מערכת כיבוי אש אוטומטית (לא רק מטף) וכו'.

לסיכום היום ב 30000 ש"ח ניתן לבנות רכב בסיסי להשתתפות במירוצי ספרינט ראלי בתקן FIA וזה כולל את קניית הרכב (למשל 205GTI, 106 וכו'). מתארגנת מזה זמן מה, קבוצה רצינית שאני עוזר לה להכין רכבי ראלי - במידה ויעבור החוק לספורט מוטורי, אם אתה רציני - צור איתי קשר.

055-777353

אלון

נ.ב.

עוד אדם שיכול לעזור לך הוא יובל מלמד יבואן ספארקו בארץ שאצלו ניתן לרכוש חלק מהדברים הנ"ל.

אלון

• תוכן חדש...