Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דובי

אני לא יודע את מי שאלת,אבל עשה טובה אל תמציא לי סטארט אפים,והמצאות שווא ,מה שאתה עושה עכשיו זה לא הוגן

ממש לא.

אני לא צריך לשאול דובי הנווטים שעבדתי איתם הם תוצרת חוץ ואתה בדיוק יודע על מי מדובר.

חוץ מזה גם זלמן הביע את דעתו בעניין ואני לא מחפש איתך התנגחויות.

זה שאתה מייחס לי המצאות?

ירית מתחת למותן וחזק!!!

מירוצי מכוניות

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דני

אל תעלב ואל תיקח את זה יותר מדי אישית , בסופו של יום אולי כולנו נלמד מהשרשור הזה, שלדעתי הוא מצויין, באם לא מתייחסים להסחות הדעת והקפיצות הקטנות בכביש.

אני רוצה לשאול אותך שאלה - אחרי כל כך הרבה ניסיון וקילומטרז' בסטייגי'ם של ראלי כזה או אחר. אתה יושב וכותב עם הנווט NOTES לראלי . הוחלט על ערכים של פניות מסויימות והכול טוב ויפה (אתה לא יודע, לשיטתך) באם הנווט רשם באמת מה שקבעתם או שינה זאת על דעת עצמו ("שיקר" קראת לזה) .

5 - 4- 3- 2- 1 ויצאתם לדרך . מגיעה פנייה והוא מקריא לך ערך של פנייה שהוא איטי מדי , אתה עוד לא בדיוק מרגיש אבל אחרי עוד פעם פעמיים שזה קורה , אתה רוצה להגיד לי שלא תרגיש שהוא מקריא משהו לא בסדר ?

הרי נהג מנוסה אמור להרגיש את הפנייה ולדעת מה היא "שווה" .

אני זוכר שלאחר אחד ממרוצי הראלי בעונה הקודמת, כאשר עוד ישבתי לצידו של אילן אהרון זכיתי לשיעור נהדר.

לאחר שכולם התקפלו הביתה הזמין אותי יובל מלמד לשבת לצידו בסטייג' עם ה-NOTES שלי. יצאנו לדרך ובחלק מהפניות כאשר הקראתי לו ערך מסויים לפנייה הוא אמר לי מיד כי הערך הזה לא נכון , הוא איטי מדי או מהיר מדי , זה לא ממש חשוב , מה שחשוב הוא שבתור נהג ראלי הוא הרגיש שמה שאני מקריא זה לא מה שהוא מרגיש בהגה ובדוושה .

אני מקווה שזה די מסכם את כוונתי ושוב, אין שום כוונה לפגיעה אישית ועם נפגעת אני מצטער.

המטרה שלי היא באמת ללמוד מכול העניין הזה והרי ברור לכולם שיש לנו עוד מה ללמוד, לא ?

חבל שנהגי ראלי ישראלים אחרים, שקוראים את השרשור הזה, לא מגיבים לגבי דעתם וניסיונם בעניין...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי

אתה לוקח את הכל שחור ולבן זוהי הבעייה

אני תיארתי מצבים ספציפיים שבו הנווט חש שהנהג מאבד שליטה,עבור על השרשור ותקרא מה שכתבתי.

ישנם מצבים בלהט המירוץ ולא כפי שאתה מתאר שהנהג או מתחרפן או נרדם,או תנאי הדרך החמירו,או שהדרך התקשתה

נווט מנוסה ואני מדגיש מנוסה ישנה את ה"נוטס" שהוא כתב.

אליפות העולם שלי בקפריסין הראשונה עם נווט אנגלי קפריסאי,רשמנו נוטס לאחד הסטייג'ים אחד המהירים ובאמת היה כיף לעשות עליו "קונפירמיישן" דקה לפני הזינוק החל לרדת גשם,הוא שינה לי את כל הפניות החצי הדוקות., אז מה קרה? כלום אנחנו סיימנו

אחרים היו בעצים. בסטייג'ים האחרונים בקפריסין שהשמש קיפחה והמסלול הפך להיות כמעט אספלט,(זינקנו כמעט אחרונים)

הוא שינה לי את רוב הפניות ליותר מהיר.

איזי שהוא נווט בין לאומי אמיתי שינה גם שינה פניות,עשינו עונת ראלי בקפריסין שום בעייה.

לגבי מלמד ואיתך תהיה ריאלי דובי ותשאל את עצמך האם מלמד נהג לפי ההוראות שלך באמת? או שמא הוא נתן לך תצוגת תכלית עם מקדם הגנה?

אני כל הזמן מתכוון לנהיגת נהג נווט עיוורת שבו הצוות מכיר אחד את השני בצורה עיוורת או לחילופין הנווט מאד מנוסה מול נהג פחות מנוסה.

מירוצי מכוניות

פורסם

דני

כמו שהצגת את זה בהתחלה הדברים נראים מאד ברורים - הנווט משנה מבלי ליידע את הנהג - "מטעמי ביטחון" .

אני לא מאמין שאף נווט שינה לך את ה-NOTES מבלי ליידע אותך ואם כן...אתה רוצה להגיד לי שלא הרגשת..?

כאשר פני הדרך משתנים עקב תנאי מזג אויר שונים ברור שחייבים לשנות אבל אז גם הנווט וגם הנהג יודעים את זה .

תחזור שוב אל הנקודה שבה ציינת את זה שהנווט "משקר" ב-NOTES ותראה למה התכוונתי.

לגבי הניסיון שלי עם יובל מלמד - לא הייתי צריך תצוגת תכלית אלא שיעור בניווט וזו ממש היתה המטרה של זה . אל תשכח שישבתי כבר ליד יובל בתחרות ככה שאני לא צריך שהוא יוכיח לי מה הוא יודע...זה היה בפירוש שיעור ב-NOTES והיו מקומות על הסטייג' שעצרנו והוא הסביר/העיר/האיר לי לגבי מה שכתוב ומה שאולי אמור להיות כתוב.

כמו שכתבתי בעבר - אני משתדל ללמוד כל הזמן וכמה שיותר (אולי הגיע זמן שאשב גם לידך..)

דובי

פורסם

פה בישראל קשה מאד להתקדם בנווט מכוון שהסטיגים חוזרים על עצמם ובעצם מדובר בספרינט של 10 ק"מ

דבר נוסף הסטיגים פתוחים מאד וגם מי שלא מקשיב לנווט שורד.

רק ראלי כמו קפריסין או ירדן יכול לתת לנווט קפיצת מדרגה לא רק בנווט אלה גם בניהול ראלי מלא כולל לוחות זמנים

תחנות כניסה וכו.

מי שצפה בראלי ירדן שלי עם מיקי יכל לראות כי הדרך ברוחב של הרכב ואין מקום לטעות.

עם יד על הלב כמה פעמים הנהג שלכם "ברח" מהשביל וחזר ? בירדן זה סוף המרוץ ומדובר ב 280 ק"מ סטיגים לא 10 !

ממליץ בחום לעשות מאמץ ולצאת לפחות פעם אחת לראלי כזה.

יובל מלמד

פורסם

דני

מבירור שעשיתי (קשרים בחו"ל , אתה יודע) רק אצלך עובד העניין הזה ככה.

אין מצב שנווט משנה על דעת עצמו את ה-NOTES או מקריא מה שבא לו, מבלי ליידע את הנהג !!!

בכדי לבדוק לעומק את העניין שאלתי אנשים שמתחרים גם באליפות העולם וגם ובאליפויות מקומיות - לא קיים דבר כזה ! זה פשוט סטארט-אפ שלך !

והכי חשוב - נוח לך עם זה ככה ? אחלה, מיציתי את העניין הזה לדעתי .

--------------------------------------------------------------------

דובי צר לי אתה טועה ומטעה, אני חוזר כשתלמד להכיר את ניר ויהיה לך מספיק זמן ליד ניר תדע כשיבוא היום מתי לרסן את ניר ומתי לשחרר, אני לא יודע היכן בדקת אבל אני מוכן לתת לך שמות של 100 נווטים שיגבו את דבריי, לא מעניין אותי מה ואיך שהנהגים שפה מגיבים אם הם נהגי ראליי הם נשמעיים לנווט ולא הם לא נהגי ראלי הם נהגי ראליספרינט אני לא יודע למה השרירשור ממשיך לי נראה שמיצינו אותו?? ומה שכתבת בקשר ליובל נכון הוא לאילן אהרון היה נוח בנווטס שרשמתם, וליובל הם לא התאימו מה זה אומר לך דובי ?

דבר נוסף ואחרון לך דובי ולכול הנווטים נניח שקיבלת נווטס מוכנים מראש עלידי אדם שעוסק בזה 30 שנה מה הייתם עושים אז? 1. הייתם מקראים אותם כמו שהם, 2. מסמנים את המקומות המסוכנים ומוסיפים סימנים שלכם לתת לנהג הוראת הרגעה, וזה אפילו שהנהג לא ראה את הנווטס, אתה זה שמסמן לך מה שאתה רוצה בשביל שהמרוץ יתסתיים הכי טוב שיכולים.

בברכה המטיףף

פורסם

זלמן

כמו כולם, גם אתה מפספס את הנקודה ש"עצבנה" אותי מול הגישה של דני.

לא יתכן מצב בחיים , מבחינתי בסדר ? , שנווט ישנה את ה-NOTES , מבלי ליידע את הנהג, זה פשוט לא יתכן ולא הגיוני כאחד.

מה אנחנו במשחק כוחות או משהו דומה ? על מי אנחנו באים עבוד ? הרי המטרה של שנינו, כצוות, להגיע הכי מהר שאפשר, שלמים, לקו הסיום.

מה לא ברור פה ?

אין בעיה שנווט יזהיר את הנהג, יסמן ב-NOTES ויעשה גם שמיניות באויר, כל עוד הוא מיידע את הנהג ולא עושה את זה בהחבא.

מה זה עד כדי כך קשה להבנה, הכוונה שלי ?

זלמן, כאשר אתה מקבל NOTES מוכנים בנורווגיה, הנהג נכנס לרכב ונוסע "על עיוור" כי אין לו ברירה, השיטה שם שונה ולא עוברים על הסטייג'.

במרוצי ראלי שבהם הצוות - נהג ונווט - עוברים על הסטייג' ורושמים אותו ביחד - עולה על דעתך שהנהג אומר משהו אחד והנווט רושם משהו אחר ? אם אני הייתי נהג והייתי מגלה את זה הנווט לא היה זוכה לראות את המכונית ואפילו לא מבחוץ...

בואו נעשה את זה יותר פשוט - מישהו מהנהגים פה היה מוכן לשבת עם נווט שמשנה את ה-NOTES מבלי להודיע לנהג ...?

דובי

פורסם

דובי שלום דבר ראשון תרגע כי חג היום

דובי כשאתה וניר עוברים ועושים נווטס ובמקום מסויים אתה חושב שפה זה מסוכן ותהיה בעיה, נניח שאתם מדברים על זה ויתכן שלא, העבודה שלך דובי זה לסמן את המקום ולתת לניר את ההוראה הנכונה, אם ניר יודע או לא זה ממש לא מעניין אותי מה לא מובן בזה?? ודבר נוסף דובי אני חוזר הנהגים אוהבים להשוויץ כשיש קהל ונניח דובי שאתם מובילים את הראלי ואתה רואה שניר מתחיל לעשות שטויות מה תפקידך דובי? ענה רק לשאלה זו? דובי דבר אחרון תבין שהנווט זו לא בובה שיושבת באוטו הנווט זה 50 אחוז מהצלחת הקבוצה ואם הוא נווט מנוסה ואחראי הוא ינסה בכול כוחו לעזור לקבוצה.

המשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

פורסם

זלמן

אתה לא עונה על השאלה שלי - יש מצב שאתה רושם ב-NOTES משהו ש"מוחבא" מהנהג ?

לגבי השהייה על הסטייג' - אין ספק בכלל שאחד מתפקידי הנווט הוא להרגיע את הנהג ואל זה אנחנו בכלל לא מתווכחים.

אתם מתעלמים מהנקודה שאני מעלה כל הזמן - יש מצב שאתה כנווט כותב משהו בניגוד למה שהנהג ביקש ..?

דובי

פורסם

דובי

אתה ממש עקשן ולא מוכן לקבל

אתה לא רושם דבר הפוך ממה שאתה והנהג קבעתם OK?

אתה מקריא לו שונה ממה שכתבת בזמן שאתה חושב שהנהג מחורפן,או תנאי הדרך,או,או,או, הבנת?

מה לא ברור לך ועל מה אתה מתעקש?

מלמד צודק ב100% אגב,בראלי כמו ירדן או קפריסין תבין מה זה נהג משנה על כל המשתמע כולל אותם שינויים שאני מציין (כמובן שעם נהג קבוע ובטחון מוחלט).

לגבי נורבגייה

כשיהיה בארץ קאדר של נהגי מירוץ ונווטים מנוסים אפשר יהיה לנסות ולקבל "נוטס" מוכתבים.

לגבי הSESSION שלך עם מלמד.

מי שלט בסטייג' המוכר? אתה? לא ולא, הוא שלט,הוא הכיר,הוא הסביר.

הוא לא היה תלוי בך אפילו לשנייה.

מה שלמדת ממנו זה בסדר גמור,מלמד נהג מהיר ומנוסה מאד,אך לרגע מלמד או נהג אחר באותו סטייג' היה מטיל את יהבו עליך

זה יגיע לך בעבודה משותפת של המון זמן עם נהג קבוע.

לכשתתפוס את המושכות והנהג יהיה תלוי בך תראה לבד איך אתה משנה לו את ההקראה באותם זמנים בתנועה.

מירוצי מכוניות

פורסם

דני

אני עקשן ואין מה לעשות, אי אפשר לשנות את זה כבר.

אני פשוט מנסה להבין בכדי לדעת מה לעשות בעתיד ובעיקר מה לא לעשות, או-קיי ?

ההסבר שאתה מציע כעת, שונה לחלוטין ממה שהבנתי קודם, לפי מה שאתה הצגת זה הכול.

לא יותר פשוט לנסות ולהרגיע את הנהג בדרך נורמלית ? למשל להגיד לו להרגע, בצעקה...:lol: למשל ?

הרי על מי אנחנו באים לעבוד בזה שאנחנו מקריאים "לא נכון" - אני שוב חוזר לשאלה שלי - יתכן מצב שנווט יקריא לך NOTES "איטיים מדי" ואתה לא תרגיש ? קשה לי להאמין.

אין לי ספק בכלל שראלי "אמיתי" בחו"ל יסייע לי הרבה יותר וימחיש בצורה הכי טובה את זה אבל, אנחנו חיים במציאות אחרת כרגע ולכן צריך לעשות את המקסימום בתנאים שלנו, כאן.

אני באמת חושב שהשרשור הזה מצויין ומקצועי .

דובי

פורסם

לא דובי בצעקה ישנה בעיה להרגיע נהג

א. נהג תמיד חושב שהוא יודע יותר טוב

ב. נהג בלחץ מאבד 50% מהאינטיליגנצייה שלו.

ג. "מי אתה נווט מושתן שתגיד לי מה לעשות?":x

ד. נהג לוקח סיכונים כי אין לו אלוהים ולא מחר.

ה. נהג אחר נוהג 60% מהיכולת שלו כי הוא או פוחד,או לא מאמין בך.(לא בגלל שאתה לא טוב אלא בגלל סיבות אחרות)

ה"בלוף" הזה או ה"שקר" שאני מציע עובד מצויין האמן לי,אתה גם לא זוכר את השינוי אחרי עשרות ק"מ של סטייג'ים

אתה גם לא משנה את כל ההקראה, אלא רק במקומות שאתה חושב (רק אתה) שיש סיכון רגעי,או האטה לא מתוכננת של הנהג.

מירוצי מכוניות

פורסם

חבר'ה,

אם אני מבין נכון את מה שדני לוי, זלמן ואחרים אומרים אז:

הנווט אמור להפעיל את הנהג כמו מכונה (כלומר - הנהג=מכונה).

כמו שהנהג מפעיל את ההגה או הגיר - ולהגה ולגיר אין SAY לגבי הפעלתם - כך גם (לדברי דני זלמן ושות'),

הנווט מפעיל את הנהג ולנהג אין SAY. (כמובן שצריך פה צוות ברמת אמון ואימון גבוהה מאוד עד מעולה).

אומנם - זה מאד קשה לעיכול לנו הנהגים, אבל, אם חושבים רגע עם הראש ולא עם הבטן, אז - הדבר הזה עושה הרבה שכל.

זה אולי היה מונע ממני להתהפך בפעם האחרונה...

:lol:

אלון

פורסם

אני כנהג לא הייתי מוכן לקבל תכתיב או שינוי כפי שהוסבר כאן !

כמי שקורא את הדיון בנושא הזה , אני יכול להבין שההתייחסות לנהג היא משנית ומי שפה הבעל הבית , זה הנווט !

דבר שני , אני מתרשם שהמומחים שלנו בתחום לא כל כך מומחים , וכי כפי שדובי שמע ממקצוענים אחרים , הדעות הפוכות !

על אף שנסיוני בתחום דל יחסית , אני סבור שהנהג אשר מקריא את הנוטס לנווט(ברישום הנוטס) , הוא זה שלוקח אחריות על מה שנכתב ואיך זה נכתב ולא להיפך . הנווט בהחלט מרכיב חשוב כשהוא צריך להקריא המידע לנהג בזמן אמת , בטון נכון , בקצב מתאים ועם חוש התמצאות וטקט מיוחד בכדי לתת לנהג אוירת בטחון שהעניינים בשליטה , וזה חשוב לבטחון של הנהג !הנהג צריך לבקש מהנווט להקריא לו את הנוטס כפי שהוא היה רוצה לשמוע אותם , כי בסופו של דבר הוא מתרגם את מה שהוא שומע לשפת הנהיגה , ואין טוב ממנו בכדי להחליט מה יהיה הנוסח של הנוטס, ולכן האחריות עליו והתוצאות בהתאם !

להזכיר לכם שעד כה מי מוזכר כאלוף , גרונהולם,מאקינן,לאוב... לא שומעים שמות של נווטים - למה ?

נא לספור עד 10 ולא להתנפל בבקשה !

אשמח לשמוע דעות מנהגים אחרים ,ופשוטים שלא התחרו באליפות העולם.

מישל

אנא הפסק לבזבז לנו סימני קריאה. תודה, יאשה.

פורסם

מישל

אתה צודק מאד לגבי גישתך שאומרת למעשה שתהיה אולי נהג מעולה בראלי קרוס,ספרינטים,נהיגת מסלול,וכל תחרות בה אין לידך אף אחד.

ישנם נהגים כאלה וזה סוג ספורט מקובל ,ראוי ומכובד.

סליחה שהשתתפתי באליפות עולם, אתה רואה גם לא התנפלתי:oops:.

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...