Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד מודל T , חידה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בטוח שזה לגבי מודל טי אבל אם אני לא טועה זהו הרכב הראשון שיוצר בפס ייצור ועל ידי מכונות

פורסם

יש פס יצור ויש סרט נע

הרכב הראשון שלמיטב ידיעתי יותר על פס ייצור היה אולדסמוביל Curved Dash משנת 1901 וצפונה.

המודל T היה הראשון שיוצר על סרט נע בפס הייצור.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מניח שהסיבה בנוסף למחיר שבשורה תחתונה יצרו מכוניות האלו בכמויות מאוד גדולות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש סיפור ישן על זה שהרכבים היו מאוד אמינים. אפילו יותר מדי - פורד היו קונים רכבים משומשים ומפרקים אותם לבדיקת הבלאי. כשהנרי פורד גילה חלק שהיה חסר בלאי לחלוטין, הוא פיטר את המהנדס שתכנן אותו...

האם לכך הכוונה?

מיקי

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

סביר להניח שאתה צודק... זכרתי משהו שקשור לייצור.

בכל מקרה מעבר לזה שהיא הייתה זולה מאוד שיטת הייצור שלה נתנה לה ייתרון גדול ביחס למתחרים.

פורסם

אני לא יודע אם לזה התכוונת, אבל התשובה היא שהפורד מודל T שימשה להכל מעבר להיותה כלי רכב.

הסבו אותה למנוע למתחנות קמח, מנסרות עצים, רכבי שלג, תחליף לבהמות משא, טרקטורים ומה לא.

קמו חברות שונות שהתקיימו ממכירת קיטים וביצוע ההסבות האלה.

קרדיט לאירית על הכתבה הנפלאה שלה לרגל 100 שנה למודל T.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

לתשובות האחרונות : לא.

זה לא קשור לאופן תפעול הרכב, ומנואלה זה בדיוק זה .

וזה לא קשור ליישומים שונים של חלקים מהאוטו , אלא לשימוש שלו כרכב בלבד .

אתה יודע ...4 גלגלים, הגה ומנוע שמביא אותך מ- א' ל- ב'.

פורסם

ייצור המוני, מחיר זול (כל כך זול, שאפשר היה לקנות פורד T ולהעסיק נהג 3 שנים ועדיין היה יותר זול מרכבים אחרים), תנאי תשלום נוחים (נראה לי שזה היה הרכב הראשון שהיה אפשר לקנות בתשלומים), אמינות, פשטות מכנית, זמינות חלקים, קלות תיקון, פשטות תפעול (יחסית לרכבים של אז), עבירות, משקל קל, וורסטיליות, ריבוי גרסאות.

וגם האמירה המפורסמת של הנרי פורד ש"פורד אפשר לקבל בכל צבע, בתנאי שהוא שחור". ההסבר לזה הוא שהצבע היחיד שהספיק להתייבש על פס ייצור היה אמייל יפני שחור.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...