Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DIY - RTA

dannyg
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שנתחיל בכלל לדבר על הפרוייקט הנחמד הזה שנקרא "DIY - RTA" או בעברית "RTA - עשה זאת בעצמך" אני חשוב שבשביל כולם ולמען הדורות הבאים רצוי וצריך שפעם אחת נעשה סדר בדברים.

אז מזה בכלל RTA ? למה אני צריך את זה ? והשאלה הכי חשובה והכי ישראלית בעיני, כמה זה עולה לי?

נתחיל מהבסיס, RTA או בשמו המלא Real Time Analazyer הוא הגדרה כללית למכשיר שיודע למדוד נתון כלשהו בזמן אמת, במקרה שלנו כמובן אנחנו מחפשים למדוד תדרים\הרצים\גלי קול\לחץ (SPL)\הענות וכו'.

RTA הוא למעשה מיקרופון מאוד מאוד רגיש ואיכותי שמעביר את מה שהוא שומע למחשב ובעזרת תוכנה מציג לנו קריאה ויזואלית של ספקטרום התדרים ועוצמתם, בעזרת ה-RTA נוכל גם לקבל משוב על צורת הגל על מנת לוודא שגל הסינוס לא נקטם, קטימה=קליפינג=עיוות.

למה אנחנו בכלל צריכים למדוד את הנתונים האלו? כל חובב SQ יודע שככל שגרף הענות של האלמנטים ברכב שלו שווה ולניארי יותר כך תשמע המערכת שלו יותר נאמנה למקור וכמובן שטובה יותר, אני מזכיר לכולם, ב-SQ לא מדובר בטעם האישי שלי\שלך\שלו, זהו נתון טכני עם הגדרה ברורה, כל מי ששואף להגיע ל-SQ ברמה גבוהה ככל האפשר מתישהו בחייו יצטרך לבצע מדידות RTA.

לאחר שבציענו את המדידה נוכל ליישם את הנתונים המתקבלים מה-RTA ברכב שלנו ולבצע תיקוני אקולציה (EQ) במקומות בהם נתגלו בורות או לחלופין פיקים, על ידי הגברה ו\או הנחתה של התדר הבעייתי

האם RTA טוב אך ורק למושבעי SQ פאנטים עם מערכת 3WAY ופרוססור משוכלל? לא ממש, RTA יכול לעשות פלאים לכל סט-אפ וכל מערכת, בתנאי כמובן שיש EQ מספיק טוב ורחב על מנת לבצע את התיקונים הנדרשים.

הבעיה מתחילה בעיקר בכיס, לצערנו RTA הוא מוצר לא זול במיוחד, RTA תוצרת TermLab אשר נמצא בשימוש בתחרויות כמו IASCA (או בבית של elik0) לדוגמא מגיע למחירים של כ-900$, גם המוצרים המתחרים אשר זולים יותר לא ממש זולים לצרכן המומצע, מדובר במחירים של כ-400$.

אז מה עושים? לשמחתי הרבה באחד משיחותי עם David Edwards בנוגע לנושא ה-RTA, הופתעתי לשמוע ממנו שהוא כלל אינו משתמש ב-RTA כזה או אחר אלא למעשה הוא "בנה" לעצמו RTA לבד ואפילו עשה זאת בפחות מ-100$, הוא וכל שאר חברי Hybrid Audio משתמשים ב-RTA הזה, למזלי הוא הפנה אותי לתר'ד באתר של סקוט בוולדה שם הוא מפרט איך בדיוק זה עובד.

לאחר קריאה קטנה מיד הזמנתי את הרכיבים הנדרשים והתחלתי להשתעשע, לטובת כל חובב SQ שחפץ ב-RTA טוב החלטתי להפיץ את השמועה הלאה.

דרישות מינימום:

מחשב נייד או CarPc כמובן.

אז מה צריך? במקרה הכינותי מראש.

1.מיקרופון כמובן, אני אישית בחרתי במיקרופון תוצרת ברינגר מדגם ECM8000, מדובר במיקרופון "Omnidirectional" כלומר קולט\שומע מכל הכיוונים, המיקרופון עצמו הוא מיקרופון ייעודי למדידות, הוא קולט\שומע מ-15Hz עד 20K, הבעיה היא שהוא מגיע אך ורק עם חיבור מסוג XLR שמעביר גם מתח וגם מידע, לצערנו הרב המחשבים שלנו עוד לא מגיעים עם חיבור כזה, לכן נצטרך מתאם.

2.מתאם מ-XLR ל-USB שמעביר גם מתח, אני בחרתי במתאם של חברת MXL מדגם USB Mic Mate Classic, המתאם הזה למעשה מתחבר למחשב בעזרת USB ובצידו השני ישנו חיבור XLR שמתחבר למיקרופון ומעביר גם מתח, יש כאלו יותר משוכללים עם עוד שלל תכונות כמו שליטה על Gain ו-PREAMP וכו'.

סה"כ מדובר בכ-50$ לכל מוצר כולל משלוח לארץ ב-Ebay, תוכלו למצוא את המיקרופון פה ואת המתאם פה.

לגבי התוכנה, אני אישית קיבלתי את המלצתו של David ולמרות שיש עוד שלל תוכנות בחוץ בחרתי לעבוד עם TrueRTA, התוכנה די פשוטה וידידותית לכל משתמש מתחיל, שימו לב לעוד פרט נחמד, האוקטבה הראשונה היא חינם לגמרי, אם תבחרו לשדרג אזי 1/3 אוקטבה עולה 39.95, 1/6 עולה 69.95 ו 1/24 עולה 99.95, לא יקר במיוחד ומהנסיון שלי אני יכול להגיד ש-1/3 אוקטבה זה מספיק, מלבד זאת אני בטוח שאם תרצו מספיק ותחפשו גם לא תשלמו. ;)

בעקרון אתמול סיימתי סבב מדידות בבית על מנת להתנסות ואני מקווה שבמשך השבוע אני גם אזכה להגיע לאוטו ולהוסיף רשמים וקצת גרפים לפני\אחרי לשרשור, סה"כ עד עכשיו זה באמת עובד בצורה נפלאה, אני יודע שגם eli_i התנסה עם זה בעצמו באוטו והגיע לתוצאות מעולות, אני מקווה שהוא יוכל להוסיף את רשמיו גם כן.

בכל מקרה לעת עתה אני אצרף קצת תמונות של הציוד עצמו בתקווה לעדכון נוסף במשך השבוע.

אם למישהו יש שאלות הוא מוזמן בכיף לשאול. :)

דני.

20052009426 (Medium).jpg

20052009437 (Medium).jpg

20052009438 (Medium).jpg

20052009441 (Medium).jpg

20052009442 (Medium).jpg

20052009443 (Medium).jpg

20052009446 (Medium).jpg

20052009451 (Medium).jpg

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יפה מאוד!

אהבתי, כל פרוייקט DIY הוא כיפי בפני עצמו.

כולל פרוייקטים קטנים כמו הסבה של עינית של צורב DVD ופנס מאגלייט - לפנס לייזר חורך... :-D

אפרופו - תעלה קצת תמונות של התוכנה עצמה ושל המסכים של הממשק הגרפי - זה נראה סוף.

תסביר קצת על דרך העבודה והמדידה והכוונים בזמן אמת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אפשר למצוא מיקרופון מתאים , בארץ ?

עופר.י

JOYING 7" ANDROID-> Audison bitOne

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

פורסם

דני נראה מעולה:D

אולי בעתיד אצלי ב CARPC גם יהיה אחד כזה :D

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם
אפשר למצוא מיקרופון מתאים , בארץ ?

עופר.י

אני הלכתי בדרך הקשה כדי להשיג את אותה התוצאה:

המיקרופון שקניתי הינו אותו ברינגר אך ספק הכוח שלו הינו PHANTOM POWER SOURCE שמספק מתח מ12 וולט

ל48 וולט בשביל המיקרופון.

יש צורך בכבל XLR מהמיקרופון לPHANTOM ומתאם XLR לPL2.5

בסוף יש צורך במתאם PL3.5-2.5 וכבל PL-PL למחשב הנייד.

כל הסיפור עלה לי 770 שח וכן, ניתן למצוא הכל בארץ.

אני קניתי את הכל בענק המוזיקה:

http://www.usb4.net/he/prodView.asp?idproduct=895

אני משחק עם הRTA כשבוע בערך ורק לאחר בחינה ראשונית ניתן לראות כמה עבודה יש וכמה שיפור ניתן להשיג

עם משחקי אקולציה.

בכל מקרה השיפור הינו מורגש מאוד לטובה אבל יש לי עוד דרך ארוכה.

אלי

פורסם

ואני חשבתי שיותר קל בארץ :-D

תודה על המידע , חסכתה לי הרבה בילבולי מוח.

עופר.י

JOYING 7" ANDROID-> Audison bitOne

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

פורסם

סחטיקה דנג'ו, כל הכבוד!

הייתי שמח לראות מבחן השוואתי בין ה combinaRTA וה TermLab. מעניין אם יהיו הבדלים ואיזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נשמע טוב, אם יהיה לי באיזה שהוא שלב CARPC אני ימאמין שאני ינסה את זה.

רק שאלה קטנה, מה זה אוקטבה?

ואם אנחנו כבר בנושא של מדידות, לכמה מהפורום יש תמונה של מסך ירוק עם מספר עליו (בגלל מרפי אני לא מצליח למצוא דוגמה) המספר זה דציבלים שנמדדו באוטו? זה אומר שהמערכת שלהם היא SPL?

פורסם

dannyg חבל שלא ציינתה שאת המיקרופון לא שולחים ארצה (ביקשתי מכול המוכרים) ולכן נאלצתי לקנות פה http://www.diez.co.il/98174/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-BEHRINGER---ECM8000

הבעיה במיקרופונים האלו שהם חייבים כיול מקצועי. קבצים שנמצעים ברשת הם דיי נחמדים אבל לא תחליף.

בקרוב מבדקים...

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

יבגני,

אני לא מבין למה אתה לא הצלחת, אני ביקשתי מ-3 מוכרים ו-2 הסכימו ללא שום בעיה, תוך 5 ימים המיקרופון היה פה ללא כל סיבוך או עיכוב מיותר.

אדי,

עוד רשמים ותמונות בקרוב (כך אני מקווה לפחות).

L-baz,

לגבי אוקטבה, תוכל לקרוא פה ופה.

דני.

פורסם

מגניב ביותר!

מי שרוצה קצת יותר hardcore DIY יכול לקנות רק את המתאם למחשב ולבנות בעצמו מיקרופון מדידות בעל יציאת XLR.

החומרים הדרושים:

קפסולת אלקטרט - משמשות במיקרופונים למחשב, דיבוריות, מצלמות ועוד אלפי שימושים (אה, וכמובן במיקרופונים למדידות :wink:).

לתוצאות מיטביות כדאי להשתמש בקפסולה איכותית דוגמת panasonic WM-61A (אפשר להשיג כאן)

נגדים - 2k2 x 3, 22k x 2, 330r x 1

קבלים - 10u/50v x 4

מחבר XLR

לוח מחורר להלחמות

ניתן להשתמש ברצועה דקה של הלוח ולזווד את כל העניין בתוך צינור.

את הרכיבים מחברים ע"פ הסכמה הבאה:

attachment.php?attachmentid=157866&stc=1&d=1242839661

J1 הוא חיבור ה-XLR. הרגליים הן ground = 1, hot = 2, cold = 3

J2 הוא האלקטרט. רגל 1 היא הפלוס

לפני כמה שנים בניתי מיקרופון כזה ששימש אותי בעיקר לנסיונות בהקלטת גיטרות.

אני השתמשתי במיקרופון פשוט של מחשב. מצורפות כמה תמונות של אותו פרוייקט ואנא, בלי ירידות על ההלחמות - השתפרתי מאז :lol: (החיבור בו אני השתמשתי הוא לא XLR אלא TRS אבל העקרון זהה.)

בכרטיסי קול מקצועיים בהם יש preamp בעל מתח פאנטום (חיבור XLR) ניתן להתחבר ישירות עם המיקרופון.

תהנו

תשובה לעופר -

לא יתאים מכיוון שזהו מתאם למיקרופון דינאמי שאינו דורש מתח להפעלה. מיקרופון מדידות דורש מתח כזה ולכן יש צורך במתאם מיוחד.

layout.png

IMG_4224.JPG

IMG_4227.JPG

IMG_4228.JPG

IMG_4229.JPG

IMG_4230.JPG

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

דני תתחדש ומברוק על היוזמה - מחקה לתמונות של גרף ההיענות :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

• תוכן חדש...