Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום המזגן בקסרה שלי שבק חיים.

האמת, שכבר לפני חודש שמתי הייתה תופעה מוזרה שאם הייתי מדליק את המזגן או מנמיך/מגביר את עוצמת המזגן, התאורה של המזגן הייתה מתעממת משום מה. וגם בשבוע האחרון המאוור היה עושה קצת רעש, כיבוי והדלקה שלו הייתה פותרת את העניין.

היום הכל הפסיק לעבוד, שום כפתור לא מגיב, הנורה נדלקת אבל אין שום תגובה. כשנסעתי היום גם ב70-80 קמ"ש לא הרגשתי שום רוח מהפתחי איוורור לא משנה באיזה מצב של הכפתור (כניסת אוויר מבחוץ/ סירקולציה) כך שנראה כאילו הפיקוד מת.

האם זה יכול להיות בעיה פשוטה בחשמל או משהו יותר מסובך במזגן עצמו?

תודה

לאון

פורסם

ייתכן והמפוח לא עובד (הסימנים שראית אולי מעידים, בסופו של דבר, על נתיך שנשרף בעקבות פעולה לא תקינה של המאוורר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם תבדוק שמגיע פלוס ומינוס למפוח כשהרכב מונע (תעשה זאת באמצעות נורת ביקורת או כל נורה פשוטה אחרת... יש שם סה"כ 2 חוטים עבים מאוד למתח ועוד אחד או שניים דקים לפיקוד מהירות). בנוסף, נסה לדפוק עליו מלמטה ובדוק אם הוא מתעורר לחיים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש תאורה בפיקוד הראשי?

אצלי ההתקנה המקומית של חלונות החשמל הפסיקה לעבוד יום אחד - נגיעה קלה בצמת החשמל באיזור רגלי הנהג פתרה את הבעייה כך שיש סיכוי שמגע רופף עושה את הבעיה.

פורסם

כן יש תאורה במזגן ואפילו כשמדליקים את המזגן נדלקת הנורה (אבל המזגן לא עובד). בנוסף גם כפתור הסירקולציה לא עובד כי אין הבדל בין אם הוא לחוץ או לא בנסיעה של כ 70 קמ"ש ( לא יוצא אוויר מהפתחים).

כן שמר, יש בקרת אקלים. הייתי מאוד רוצה לבדוק את זה אך איני יודע איפה ממוקם המפוח. הייתי שמח להכוונה.

הסתכלתי היום וישנם שני פיוזים למאוורים, 20 ו30 אמפר. חוץ מהבדיקה הנ"ל אני אקנה גם פיוזים חלופיים שיהיו לי באוטו ולנסות להחליף אותם.

חוץ מזה יש שם צמת חוטים שמתחברת באופן די מאולתר לתיבת הפיוזים (אולי של הדיבורית). לא נראה מבטיח בסיטרואן:?

פורסם

במוסך הגליל ישנו תותח אלקטרוניקה בשם רמון. כדאי לנסות אותו לפני שאתה מסתבך.

המפוח עצמו נמצא מתחת לתא הכפפות. צריך להוריד כיסוי קטן עם ברגי טורקס (פלסטיק שנכנס לתוך פלסטיק - תזכור לשמור את בתי הברגים).

אחרי שהורדת את הכיסוי המפוח יהיה גלוי ותוכל לנסות לפתור את הבעיה.

פורסם

וובכן, עקב חוסר זמן בתקופה הזאת והעובדה שהייתי חייב היום את הרכב לנסיעה ארוכה (עם האישה) עם מזגן, מנעה ממני נסיונות והחלטתי לפקוד את המוסך.

מה שבוצע זה איפוס שני המחשבים (ליד התיבת פיוזים ומאחורי הקונסולה המרכזית מצד הנוסע), הוחלף נגד מהירויות במפוח, הוחלף פילטר אוויר כי הקודם באמת נראה זוועה.

לקח לו זמן למצוא את התקלה והוא אכן בדק לפי הסדר שאיציק המליץ, גבה שעתיים עבודה.

בנוסף הייתי צריך לשמוע מהמכונאי את ההרצאה "למה לא קנית יפני? ברכבים האלה הכל מחשבים וזה מתקלקל":evil:

• תוכן חדש...