Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני הנדסאי מכטרוניקה (עשיתי את הלימודים לפני הצבא) ויש לי כמה שאלות בקשר להשלמה למהנדס.

1) היכן אני יכול לברר כמה נקודות זכות מגיע לי על כל קורס שאני אעשה בנוסף לפני תחילת הלימודים לתואר?

2)יש לי תעודת בגרות טכנולוגית, האם זה מוסיף לי איזה חצי נקודה?

3)היכן אני יכול לברר כמה נקודות זכות מגיע לי על ההנדסאי(אני יודע שזה כפוף לציונים)?

4)אם לדוגמא אני רוצה תואר מהנדס מאוניברסיטת בן גוריון, ואני רוצה להתחיל לקחת קורסים בשביל נקודות זכות מעכשיו, אני חייב לעשות את הקורסים בבן גוריון מעכשיו או שאני יכול לקחת אותם במכללות אחרות? האם זה נרשם במקום כלשהו בדיפלומה לאחר מכן?

5)האם יש כמות מקסימלית ספציפית של נקודות זכות שמוכנים לתת תמורתן הקלות?

6)אודה לכם אם תוכלו לתת לי אתרים עם חומר כתוב בנושא.

תודה מראש :)

פורסם

תעודת הנדסאי לא נותנת לך שום נקודת זכות בלימודי הנדסה באוניברסיטה. לא פותרת אותך משום מעבדה או משום קורס, אתה עובר את הלימודים כמו כל סטודנט רגיל.

מה שכן, אם עברת את המבחן במתמטיקה בציון גבוה אז הוא יכול להחליף ציון של 5 יחידות בגרות במתמטיקה.

בחלק מהמכללות אפשר לקבל פטורים על חלק מהקורסים של ההנדסאי, בחלק תקבל פטור מרוב המעבדות, בחלק אחר יקלו מאוד עליך בתנאי הקבלה (קבלה ללא פסיכומטרי וכו').

לגבי נקודות לפני תחילת הלימודים - ברוב המוסדות אפשר להתחיל ללמוד את רוב הקורסים של שנה א' במסגרת האוניברסיטה הפתוחה ולהוריד אותם מהשנה הראשונה. פרטים מלאים תמצא באתר של האוניברסיטה הפתוחה, תחת הקטגוריה "אפיקי מעבר".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם סיימת הנדסאי עם ציונים גבוהים, במכללות מסויימות, זה יכול לתת כמות נקודות זכות ששוות שנת לימודים שלמה.

כך, אם אתה הולך לתואר BA (זה לא תואר של מהנדס) ולימודים במשך שלוש שנים, יש לך סיכוי לסיים בשנתיים או תואר BSC (מהנדס) בשלוש שנים.

כמובן הכל תלוי ממוסד ספציפי שאתה רוצה להתקבל. גם תנאי קבלה שונים ממוסד למוסד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני רוצה לשאול אותך שאלה:

כרגע אני תלמיד בכיתה י"א לומד חשמל ועושה בגרות טכנולוגית בידיוק כמוך.

רציתי לשאול אותך אם כדאי לי להמשיך י"ג , י"ד מה ההיתרונות ומה החסרונות.

ועוד כמה טיפים שאולי יוכלו לעזור לי.

(השאלה לא בהכרח מופנת רק אליו, אם למישהו יש ידע בנושא הוא יכול גם לעזור.)

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

היתרונות והחסרונות מאוד תלויים במקצוע אותו אתה לומד. ישנם מקצועות בהם תעודת ההנדסאי מכובדת יותר ויכולה לתת לך יופי של עבודה "באזרחות", ישנם מקצועות בהם התעודה נחשבת קצת פחות וישנם כאלו בהם התרומה המקצועית של התעודה מוטלת בספק רב.

או בקיצור - מה אתה לומד?

בגדול, היתרון הגדול של ההנדסאי (יג'-יד') הוא בעובדה שבהרבה מהמקרים תעביר את השרות הצבאי במקצוע אותו למדת. אתה צובר בערך 5 שנים של ניסיון מעשי שיכול להיות בעל ערך אדיר להמשך הקריירה שלך.

כמובן, שחשוב שתיהיה בטוח שהמקצוע אותו אתה לומד הוא המקצוע שלך לחיים. אחרת אתה עלול לגלות ש"שרפת" כמעט שנתיים של לימודים+שנתיים של קבע על מקצוע שלא מעניין אותך. בזמן הזה יכולת לעשות תואר באוניברסיטה בכל מקצוע אחר ולהתחיל מחדש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני קיבלתי בתחילת פברואר מכתב "אישור על פטורים בגין לימודי הנדסאות":

מס' קורס שם קורס נ"ז

11309 לימודים כלליים 2.0

11306 לימודים כלליים 2.0

11091 ספורט 0.5

11946 מיומנויות למידה 1.0

22700 מבוא יצירתי להנדסת מכונות 2.0

22730 פרויקט תכן מכאני 1.5

22260 אוטומציה תעשייתית 2.5

22779 תכן מערכות הדראוליות 2.5

22145 שרטוט הנדסי 1.5

22856 מבוא למערכות מכטרוניות 2.5

סה"כ 18 נ"ז.

לא יודע אם יכולתי לקבל יותר בגלל ציון גבוה יותר.

משכנתא זה קל

פורסם
אני רוצה לשאול אותך שאלה:

כרגע אני תלמיד בכיתה י"א לומד חשמל ועושה בגרות טכנולוגית בידיוק כמוך.

רציתי לשאול אותך אם כדאי לי להמשיך י"ג , י"ד מה ההיתרונות ומה החסרונות.

ועוד כמה טיפים שאולי יוכלו לעזור לי.

(השאלה לא בהכרח מופנת רק אליו, אם למישהו יש ידע בנושא הוא יכול גם לעזור.)

בכל מקרה אני לומד חשמל וציינתי את זה בהודעה הקודמת.

אני בטוח שזה יהיה מקצועי לחיים, אני ממש אוהב את המקצוע.

פורסם

אל תעשה את זה לעצמך.

בדר"כ לא תעבוד במקצוע בו למדת, או שיהיה לך קשר אבל אבל לא תרצה את הקשר הזה. הנדסאי חשמל/מכונות מגוייסים בדר"כ לחיל אוויר/חיל חימוש ותפקידהם דומים: חשמלאי; מטוסים/מסוקים רכב/טנקים/וכו' בהתאמה.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לא נירא לי שזה כל כך גרוע,

אני רוצה לעבוד במקצוע הזה, בנוסף לכך אשרת בחיל האוויר כחשמלאי מטוסים (הבית ספר שלי נמצא בתוך תעשייה אווירית), אחתום קבע אם אראה לנכון, וזה ייתן לי את הוותק שאני צריך, ובסך הכול זה מה שאני רוצה לעשות בחיים, אני לא שואף ליותר מזה כרגע. 

פורסם
אל תעשה את זה לעצמך.

בדר"כ לא תעבוד במקצוע בו למדת, או שיהיה לך קשר אבל אבל לא תרצה את הקשר הזה. הנדסאי חשמל/מכונות מגוייסים בדר"כ לחיל אוויר/חיל חימוש ותפקידהם דומים: חשמלאי; מטוסים/מסוקים רכב/טנקים/וכו' בהתאמה.

אני יודע שאני אישית זו לא דוגמה, כי מרבית מחבריי ללימודים אכן לא קיבלו את הג'וב של חייהם.

אבל בכל שרשור אתה מוציא את תסכולך שוב ושוב.

אז בוא אגיד לך, שאני כן עוסק במקצוע בתור מתכן מכאני במטה חה"א ומאוד מרוצה מהשיבוץ.

משכנתא זה קל

פורסם

מה לא ברור ב "בדר"כ"?

יש סיכוי שתגיע לנס"א, רפ"ט או כל מיני מקומות מעניינים. אם אתה מוכן לקחת סיכון ולעשות הנדסאי ולקוות שתגיע למקום טוב, בבקשה.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

קודם כל דניאל אתה באמת חתיכת מתוסכל, לאוניד מתכנן התאבדות בגללך!

פיטצ': הפטורים שקיבלת הם ללימודים במכללה או באוניברסיטה?

צביקה פיק ואושר: זה לא תלוי רק באם זה המקצוע שאתה אוהב, השאלה היא גם אם הנדסאי זה כל מה שאתה שואף אליו. אם כן י"ג-י"ד זה הדרך המושלמת, קבע בתור חשמלאי/מכונאי ברוב המקומות הם בכלל לא אופציה רעה (אסטרה GSI סתם מתמרמר כי הוא תקוע בתפקיד קקה, במקום עוד יותר קקה, ובתנאים שאפשר להגדיר אותם רק במילים יותר חריפות מקקה).

בזמנו אני אמרתי שתעודת בגרות מספיק לי, כשהבנתי שההנדסאי בהישג יד ללא מאמץ מיוחד אמרתי "יאללה על הדרך", לעולם לא חשבתי שאני ארצה להתקדם יותר מזה (כי למען האמת מעולם לא חשבתי שאני אקבל גם בגרות אבל זה כבר סיפור ארוך ולא קשור). היום ההנדסאי הזה כבר לא מספק אותי, אני לא מרגיש שזה הישג ואני לא חושב שזה עתיד ואני מגלה לצערי ששרפתי שנתיים לימודים שלא יעזרו לי יותר מידי בהמשך דרכי.

אבל תמיד יש צד שני, ואם לא הייתי עושה את ההנדסאי לעולם לא הייתי חושב לפנות למקצוע הזה והיום אני יודע שאני נהנה ממנו ואני רוצה להמשיך ולהתקדם איתו.

אושר, אתה בי"א ובתור בנאדם שלמד מקצוע טכני מכיתה י' אני אומר לך בוודאות שההבדל בין מה שאתה לומד בתיכון לבין המכללה(י"ג-י"ד) הוא אסטרונומי והקשר ביניהם מסתכם בשם של המקצוע בלבד. לעיתים תגלה שמה שלמדת בתיכון שנה שלמה זה חומר של שבוע ולעיתים אפילו של שעתיים במכללה.

הכל שאלה של עד איפה אתה חושב שאתה יכול להגיע, אם אתה חושב שהנדסאי זה שיא היכולת שלך לך על זה, אם אתה חושב שאתה יכול יותר אז תמנע, יש לך שנה וחצי להחליט וזה לא יהיה קל.

• תוכן חדש...