Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

200K קילומטראז'. מנוס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

אני מחפש לי רכב פה ושם ביד 2, אין לי משהו בראש ואני לא לחוץ, אבל אני מתייעץ הרבה עם אבא שלי בנוגע למכוניות שאני רואה ביד 2.

אבא שלי נרתע כל פעם שהוא רואה מכונית שעברה את ה200 אלף קילומטר, גם אם המנוע חדש מתלים ברקסים וכו'.

הוא טוען שאוטו אחרי 200 אלף כבר גמור ואפשר לדרדר אותו מהצוק.

אני מחפש אוטו שישרת אותי במהלך הצבא, אני מסיים יב עכשיו וכנראה אני אשרת קרוב לבית.

מה אתם אומרים? מכוניות סטייל מאזדה 323 עם הפנסים הנפתחים, דיהו לאנוס, יונדאי אקסנט, מיצובישי קולט ושאר הירקות ישמרו לי אמונים אחרי 200 אלף קילומטר אצל מישהו זר?

תודה לכם וחג שמח

פורסם

ייתכן מאוד ויהיה צורך לבצע יישור קו רציני למכונית עם קילומטרז' כזה. סביר לא פחות שיהיו קלקולים פה-ושם גם לאחר הקניה. עד כמה? זה תלוי באיכות הטיפול והתחזוקה לה זכה הרכב בימי חייו. רכב שטופל היטב במהלך חייו והגיע עתה לכ-200K ק"מ, צפוי לסבול מפחות תקלות בהשוואה לרכב שהוזנח; בהתאם לכך, רכב מטופל עם ק"מ גבוה בהחלט ראוי לקנייה, בכפוף למצבו ולאחר מו"מ (לדעתי, לפחות).

בניגוד לדברי אביך, מכוניות עם 200K ק"מ ממש לא אמורות לסיים את חייהן. רובן ימשיכו לנסוע עוד זמן רב.

מרכב מוזנח בהחלט רצוי להימנע.

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם

יש כאן אמת מסויימת.מהנסיון שלי באורך פלא מתחילות באיזור ה-200 סדרה של בעיות שלא היו קודם: מזגן,תושבות,סבב צמיגים שני,החלפת מצבר שנייה, חלודה,גיר,רדיאטור ועוד אלה מכוניות ששויין נמוך ולכן בד"כ לא מטופלות כיאות. סך הכל רכבים יפניים (סורי זה מה שאני מכיר) כגון קורולה,מאזדה וסובארו יגיעו ומגיעים ל400 ועדיין נותנות שירות מצויין ואמין לנהגים- אבל בכפוף להשקעה בתחזוקה.

שורה תחתונה- חפש את הרכב שכבר עבר את סבב התחזוקה

פורסם

לי יש בבית קורולה עם 265K. נכון שכול השנים מטופלת במורשה ורצוי לטפל בכמה תושבות ובולמים. כול השאר טפו, טפו, טפו.

פורסם

רכבים משטרתיים עם חצי מיליון + מאות שעות עמידה עם מנוע עובד בסרק לחודש,הרבה נהגים עם הרגלי נהיגה שונים ,חיים קשים מאד, נמכרים במכרזים וממשיכים חיים שניים .

פורסם

אין חוקים בנושא אך יש הסתברות...

רוב הסיכויים שברכב עם 60,000 ק"מ לא יהיה צורך בשיפוץ גיר,או מנוע או הגה או בלאי רציני במערכת הנעה או מתלים....

הסיכויים שכל נ"ל יתממש גם ברכב עם 260,000 ק"מ נמוכים יותר (הרבה יותר)

הסיכויים שכל הנ"ל יתממש ברכב עם 460,000 ק"מ נמוכים ביותר

וכן הלאה....

שים לב,מדוהר על סיכויים ולא על עובדה מוגמרת,בהחלט יכול להיות רכב "עם מזל" שטופל כראוי,נסע בעיקר מחוץ לעיר וננהג ע"י נהג רגיש שנהג בו נכון וגמע קלומטרז' גבוה מאד שיהיה במצב טוב יותר מרכב שנסע בעיקר בעיר,לא טופל נכון וסבל מהתעללות.

כך בחשבון שיש מכלולים רבים נוספים שמתעייפים כתוצאה מנסיעה,רעידות שונות וכיו"ב וככל שנוסעים יותר ....הרכב "מזדקן.

רכב עם 200,000 ק"מ אם הוא שמור ומטופל אינו צריך לגרום לך לברוח אבל הדבר צריך להתבטא במחיר ולהשאיר בידיך טווח לביצוע ישור קו או לכיסוי תיקון משמעותי שעלול להגיע.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני לא מבין למה אתה מחפש רכב עם קילומטראז' כ"כ גבוה.

לפי הבנתי אתה נוטה לרכבים עם קילומטראז' גבוה בגלל הורדה במחיר מחירון מלית ברירה של הקילומטרים.

אבל קודם כל נשאל ככה: כמה כסף אתה מוכן להשקיע? ככה יהיה יותר קל גם להגיד לך לחפש אופציות שונות של רכבים עם הרבה פחות קילומטראז'.

זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן, מחפש רכב עם קילומטראז' יותר נמוך. תזכור את מה שאני אומר ( למרות שגם אופן הטיפול באוטו הוא חשוב מאוד ) אוטו שיש לו יותר קילומטרים נסע יותר זמן על הכביש ( לא רלוונטי אופן הטיפול כרגע) נצבר בלאי יותר גבוה בזמן הזה שהוא נסע על הכביש, ובנוסף את תשכח שכל דבר ש"נולד" לעולם יש לו אורך חיים קצוב כמו בני אדם, מחשבים , מכוניות, עד שהם שובקים.

מראש אתה רוצה לקנות רכב שלפי הסטטיסטיקה עבר כבר יותר מחצי שנות חייו. אז אני שואל את אותך: למה לא לחפש רכב עם קילומטראז' נמוך יותר? כי הרי שום דבר לא ישנה את עצם העובדה שהוא נסע יותר על הכביש והמנוע שלו עבד יותר שעות מאשר רכב עם פחות קילומטרים.

תעשה אתה את החישובים שלך.

ניב.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

לפי הסטטיסטיקה הרכב לא יעבור אצל הבעלים יותר מ-60-70 אלף ק"מ, אז מה איכפת לו ממה שיקרה בסוף חיי הרכב? מה קורה עם רכב שמנועו הוחלף?

פורסם

כשאתה קונה רכב שמנועו הוחלף אתה לא יודע מה מצבו. יכול להיות שקיבלת אפילו מנוע שמצבו לא מזהיר אבל עדיין קיבלת מנוע שאתה לא יכול לדעת מתי הוא יסיים את חייו ( בגלל הסיבה שאתה לא יודע את מצבו)

מה זה קשור לסטטיסטיקה ? ואם הבן אדם רוצה להשאיר אצלו את הרכב יותר זמן עד שייתפרק? ( למרות שיש משהו במה שאתה אומר אבל עדיין ) או שהוא עושה 50,000 בשנה?

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

לשאלתך, רכב עם 200K ק"מ לא בהכרח גמור. דדוקא לפי דעתו דל אביך, רכב ותיק שכזה בטח כבר החליף המון מכלולים כי הוא "חרוש", כולל מנוע.. ובכן, אין חוקיות.

הרכב הקודם שלי עבר 275K ק"מ על מנוע ראשון בוודאות, והוא היה ברשותי כ 3 וחצי שנים שבהם נסע המון אך גם טופל באהבה ולפי דרישותיי המחמירות.

אז, תלוי במצב הרכב וכל מקרה לגופו.

אני מניח שאתה שוקל רכב עם ק"מ שכזה בגלל מגבלות כלכליות.

בהצלחה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

• תוכן חדש...