Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר שפתחתי שרשור בנושא "בדיקות שניתן לבצע לפני קניה", ולאור התגובות שעלו בו, החלטתי לנסות וליישם חלק מהדברים בפועל כדי לקבל אומדן ראשוני לגבי מצב הרכב.

היום ראיתי פיז'ו 206, ובבדיקה שערכתי לרכב עלו הממצאים הבאים:

חשיבות גבוהה(לפי הבנתי):

- החלק האחורי כולו הוחלף ורותך : רואים שדלת תא המטען הוחלפה ורותכה, בדיקה הסתכלותית מתחת לשטיח תא המטען גילתה כי כל החלק האחורי רותך גם הוא. כמובן שגם הפגוש האחורי הוחלף(המוכר ציין שהרכב עבר תאונה מאחורה).

- בנסיעה נשמע רעש מוזר מחלקו האחורי של הרכב - כאילו יש חלק מתכתי כלשהו בתוך הדלת האחורית(שאינה קיימת כי זה דגם עם 3 דלתות) אשר לא מחובר לכלום. רעש דומה נשמע גם מאזור תא המטען. כנראה זה קשור לעובדה שכל החלק האחורי הוחלף. לא ברור אם יש לזה השלכות מכאניות.

- כאשר אני מניע את הרכב : נאמר שיש תקלה עם כרית אויר ושיש בעיה עם פליטת גזים(זיהום). אולי הבעיה בחיישן ואולי לא.

- כאשר הרכב מונע יש רעש חלש מכיוון רצועות ה-timing, אשר נעלם כאשר לוחצים על המצמד. המוכר בעצמו הפנה את תשומת ליבי לבעיה, ואמר שכל מה שצריך לעשות זה למתוח רצועה כלשהי, וכי הדבר קשור לקלאצ'.

- מכסה מילוי שמן חסר(לא של המנוע, של הבלמים כנראה). בשונה ממכסה פתח למילוי מים לשמשות שחסר, חסרונו של פקק של מילוי שמן הטריד אותי מאוד. איך זה לא הפריע למוכר...?

- ספר הטיפולים עליו דיבר המוכר התברר כספר רכב, ואין לו מושג מתי ואם בכלל בוצע timing. הרכב אצלו מעל שנה, וכל הטיפולים נעשו דרך דוד שלו או משהו..המוכר נשמע מנותק ממה שקורה לרכב. הכל זה "הוא עשה", או "נעשה". מצד שני אולי באמת לא מבין כלום..

חשיבות נמוכה(לפי הבנתי):

- פנס קדמי אחד לא עובד.

- המצבר לא מחוזק ביטב, חסר חלק שמחזק אותו מלמעלה.

- החלק שמעל לפגוש הקדמי, שמקבע את הפנסים הקדמיים לא מחוזק - חסר בורג.

- 4 צמיגים יבשים(והמוכר ניסה להסביר לי שהם במצב מצויין...).

- חלקו הגדול של צינור האגזוז חלוד(אם כי שלם).

- מכת פח קלה באחת הדלתות

- נורית תקלה כללית דולקת

כללי

בדיקה הסתכלותית של המנוע לא העלתה סימני תאונה או צביעה חשודה. הרדיאטור נראה ישר וכך גם הדפנות. גם בדיקת חלקו התחתון של המנוע לא העלתה שום ממצא מחשיד(רואים שמתישהו היה לח או רטוב מנוזל כלשהו, אך אני מניח שאין מנועים ישנים שיבשים לגמרי). בדיקת הדלתות והמשקופים לא גילתה סימני צביעה או ריתוכים. הרכב נוסע לא רע ונראה סביר לגילו. לא נשמע רעש חריג בהעברת הילוכים במהירויות שונות.

מה שמטריד אותי, זה שהמוכר הפליא להזכיר עד כמה שאינו מבין, ולכן לא רוצה להתחייב בבדיקה כל כלום. בעוד שבטלפון זה עוד נשמע טבעי, במעמד הפגישה עם הבן אדם זה כבר מעלה חשד כי לרכב אכן יש פגיעת שלדה מאחורה עליה לא רוצה לדבר. הוא גם הזכיר יותר מפעם אחת שלא כל רכב צריך לקחת לבדיקה.. למה לא להגיד שיש פגיעת שלדה, ולכן מפחית X ש"ח..?

קשה לי להגיד שנוצר אצלי הרושם שמדובר באדם אמין במיוחד(אבל אולי אני טועה), מצד שני אני לא מתחתן איתו :)

---

מצד אחד נורא קל להגיד "דלג הלאה", מצד שני קחו בחשבון שהחיפושים מצריכים השקעת משאבים, ושעסקינן בשוק הישראלי, שהוא די קטן ומצומצם, לכן לא כל יום מוצאים רכב שעונה על הדרישות.

אבקש לשמוע את דעתכם המלומדת.

תודה מראש !

פורסם

אם זה הולך כמו ברווז נראה כמו ברווז זה ברווז, או במילים אחרות תברח כל הסיפור מצביע על סוחר שמנסה למכור רכב גמור שעבר תאונה לא קלה ולכן ולכן קיימת תקלה עם כריות האוויר שכנראה לא קיימות, הבנאדם לא מוכן להתחייב בבדיקה כי כנראה הרכב לא יעבור בדיקה של בוחן עיוור, ספר טיפולים אין כי הוא לא בעל הרכב ואין לו מושג מה נעשה עם הרכב, סתם בשביל הספורט אתה צריך לבקש ממנו לכנס איתך למוסך של פיגו' ולקבל את היסטוריית הרכב רוב הסיכויים שהוא ינסה לנפנף אותך מכיוון שהוא לא בעל הרכב ובמוסך נותנים היסטורייה רק לבעלי הרכב המקוריים

לסיכום: לא חסרים רכבים כאלה בשוק, אלו אחד הרכבים שנמכרו הכי הרבה לפני הגעת הגטס כל שאם תחפש אתה תמצא

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

זה נשמע כמו בדיחה רעה....

כל האזהרות האפשריות מופיעות לנגד עינך: המוכר לא מוכן להתחייב, החלק האחורי רותך, רעשים מוזרים, חסר מכסה מילויי שמן, נורות כרית אוויר ובדיקת מנוע דולקות...

הוא בטח גם אמר שהאוטו של דודה שלו והיא בחו"ל כרגע, והוא רוצה מעל למחירון כי הרכב עם מעט קילומטרים.

חבל על מי שיקנה את הרכב הזה.

אחר כך עוד נזמע אותו מתלונן כאן כמה פיז'ו זה אוטו חרא (:

רועי

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

תודה על ההתייחסות חברים !

בדיעבד לאור דבריכם, אני יכול להגיד שתפסתי את המוכר על "אי דיוק"(שלא לומר שקר) בנוגע לתקופה שהרכב נמצא אצלו. בהתחלה נאמר לי שהרכב נקנה כמתנה לרגל ארוע מסוים, ובסוף הוא התרברב שנהג עליו עוד לפני הארוע. בין השורות, כאמירת אגב, הוא גם הזכיר שהרכב רשום על שם קרוב משפחה כלשהו..

אומנם במעמד הבדיקה לרגע לא חשדתי שמדובר בסוחר, אבל עכשיו התמונה מתחילה להתברר.. זה מפחיד עד כמה תמים אני יכול להיות לפעמים :oops:

ל-roi - אכן הקילומטראז' נמוך יחסית, אבל זה רק מחדד את החשד לכך שהמוכר "די גמיש" במחיר..

* כמובן שיתכן ומדובר בצירוף מקרים ואי הבנות מצער, ושלא מדובר בסוחר, אבל אני לא יכול להיות שלם עם קנייה כזאת...

יוצא שעד עכשיו כל רכב שבדקתי נאלצתי לפסול בגין ליקויים חמורים(ולא בשל מחיר), בין כאלה שהמוכר הצהיר עליהם רק במעמד הפגישה ובין כאלה שהמוכר ניסה להסתיר. אני כבר מתחיל להתייאש..

חג שמח !

פורסם

אין לך מה להתייאש, כמות הנוכלים בענף הרכב היא גדולה, בכלל שאתה מתקשר לבנאדם תנסה לשאול את כל השאלות שעולות על דעתך כבר בשיחה הראשונה, אם לבנאדם אין מה להסתיר הוא יענה לך בשמחה.

אני חיפשתי אופנוע במשך חצי שנה ונפלתי על נוכלים שלא האמנתי שקיימים, אפילו הגעתי עד הרצליה מירושלים לבדוק אופנוע שעמד בכל הקריטריונים שלי בטלפון ונמצא לבסוף לאחר תאונה ורשימת שקרים ארוכה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מצטער שאני מתעלק על השרשור ואני יודע שזה קשור לפורום טכני, איך אני יכול לשמוע את רצועת הטיימינג שלי, איך אני יכול להגיע למסקנה שהיא גמורה על פי כך?

הרכב שלי עוד מעט בן 4 יש לו רק 45,000 ק"מ ועל כן אני תוהה מתי להחליף טיימינג, אני כנראה יעשה זאת בספטמבר, השא' אם לחכות?

הרכב אגב איביזה FR 2005

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
מצטער שאני מתעלק על השרשור ואני יודע שזה קשור לפורום טכני, איך אני יכול לשמוע את רצועת הטיימינג שלי, איך אני יכול להגיע למסקנה שהיא גמורה על פי כך?

הרכב שלי עוד מעט בן 4 יש לו רק 45,000 ק"מ ועל כן אני תוהה מתי להחליף טיימינג, אני כנראה יעשה זאת בספטמבר, השא' אם לחכות?

הרכב אגב איביזה FR 2005

בן

מה גורם לך לחשוב שהיא גמורה? אם אני לא טועה -תדירות ההחלפה ברכבך הינו 5 שנים. אם יש לך ספקות כלשהם -טפל בעיניין ללא דיחוי.

Gn'f'R

פורסם

האמת, שאין לי שום אינדיקציה לכך שהיא גמורה, אתה אומר שאם אני לא בטוח לטפל ללא דיחוי, מה יכול לתת לי אינדקציה אם כן ישנה בעיה?

אגב זה בהתייחס לקולות ששמע הבחור שפתח את השרשור

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

רצועה שמתחילה לתת אותות גסיסה משמיעה רעשים\טיקים\רישרושים או איך שתקרא לזה שמתגברים עם הזנחה אם הרכב לא עבר התעללות כלשהי הרי שיכול להיות שהיא זקוקה לכיוון\מתיחה קלה. אם הרצועה בהישג עין(כמו באונו שהייתה לי)אפשר לפתוח וחפש סימני בלאי.

הבחור ציין שהרעשים נעלמו בעת לחיצה על הקלאצ'-זה קצת לא ברור לי.

Gn'f'R

פורסם

בדיוק, גם לי זה לא ברור, איך זה מתייחס לרצועת הטיימינג, מחוייב שהרעשים שהיו לו הם כתוצאה מבעיה בטיימינג, יש קשר בין לחיצה על הקלאצ' והעלמות הרעשים לבעיה בטיימינג?

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

אוקיי קראתי, לפי זה אין שום קשר לקלאצ', אצלי למשל אין שום רעש כזה או אחר, אני רק יודע שהרכב שלי בערך בן 4 ובכל מקרה בטיפול הקרוב אני הולך להחליף טיימינג ליתר ביטחון, אין מה לעשות זה גומי והוא מתבלה, פשוט זה מעניין אותי לאור מה שפותח השרשור אומר, מה הקשר בין לחיצה על הקלאץ' לטיימינג, יש מישהו שיכול לשפוך אור על הנושא, יש קשר כזה בכלל?

יתרה מזו כשל בטיימינג יכול לגרום נזק נוראי למנוע, מעניין אותי ברמה כללית אחרי מה יש לעקוב.

בן

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...