Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יהיה חזק, אבל אתה לא תקבל את המקסימום מהסאב (לא שמישהו עם סאבים ברמות גבוהות יותר בפורום הוציא מהם את המקסימום, לדוגמא אחי :lol:). תקנה, תרכיב, תגיע למפגש. יהיה מעניין :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההרץ חזק מה- L7

RMS זה לא הנתון היחיד שמשפיע על העוצמה המתקבלת.

יש עוד נתונים כמו נצילות למשל. כל עלייה של 3dB היא שוות ערך להכפלה של העוצמה.

ההרץ הנ"ל הוא בעל נצילות של 90BD לעומת הקיקר הנ"ל שהוא 86.6DB (שאני משער שזה לא דגמי 2008 שהם בעלי נצילות של 89DB)

זאת אומרת, שבשביל שהקיקר יהיה עוצמתי כמו ההרץ, תצטרך להגביר אותו עם 1200 RMS, כביכול.

אני חושב שהבנת את הנקודה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

קודם כול תודה על התגובות.

הרכב עצמו דיי חדש שנת 2007 - 2008.

המערכת חשמל שמצויידת ברכב מסוג זה (ספורט) לא תייצב אותו על 700RMS?

אם לא אז כמה גג הוא יתן?

ויש לי קצת חששות, אבל אני מאמין בציוד.

עריכה:

srool, הסאב לא מדגמי 2008 הוא הכסוף עם הנקודה הכחולה.

ו1200RMS לא מוגזם מידי לסאב שדורש סה"כ 750RMS?

פורסם

ד"א, יש את ההרץ למכירה ביד שניה ב- 900 ש"ח ממישהו שאנשים יכולים להמליץ עליו

ה- 1200 היה רק להמחשה.

ההרץ יהיה כפול בעוצמתו מהקיקר על אותה הגברה ובתיבות מחושבות ל- SPL

פורסם

גם נתון הנצילות לא קובע הכל, אתה יודע (תיקח לדוגמא את ההאבוק שלך - 87). ה-L7 סאב בהמה. הוא נועד ל-SPL, נועד לשבור פרצופים. אתה שמעת פעם L7 מוגבר כראוי עם תיבה ראויה? הוא חזק. ושמעתי גם היי אנרג'י, אבל זו לא חוכמה להשוות כך (תיבות אטומות).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ה- 1200 היה רק להמחשה.

כן, עכשיו בקריאה נוספת הבנתי שה1200 להמחשה.

וחשוב לציין שגם הקיקר נמצא בתיבה אטומה לפי הוראות יצרן (בניה עצמית כמובן)

גם נתון הנצילות לא קובע הכל, אתה יודע (תיקח לדוגמא את ההאבוק שלך - 87). ה-L7 סאב בהמה. הוא נועד ל-SPL, נועד לשבור פרצופים. אתה שמעת פעם L7 מוגבר כראוי עם תיבה ראויה? הוא חזק. ושמעתי גם היי אנרג'י, אבל זו לא חוכמה להשוות כך (תיבות אטומות).

זהו, שהבנתי ושמעתי שהL7 מאוד מאוד חזק והוא היה בקושי על חצי עוצמה (בשלט הבוסט)

מה שכן שמעתי את הדגם הזה של ההרץ והוא היה דיי "עדין" חשוב לציין ששמעתי אותו אצל המתקין שלי.

פורסם

ה- 1200 היה רק להמחשה.

פה הטעות שלך. אז תיקח סאב של 200WRMS, וסאב של 600WRMS, כשהסאב החלש יותר נציל יותר ב-3DB. תביא להם 200WRMS בתיבה מטורפת ל-SPL, אז כמעט ברור שהסאב החלש יותר יהיה חזק יותר במקרה כזה, הרי הוא יקבל את המקסימום שהוא דורש - ויביא לך את התוצאות בהתאם. זו לא הייתה הכוונה שלי.

הכוונה ש:ה-L7, בהגברה בריאה, בתיבה טובה, מול ההרץ בהגברה בריאה ובתיבה טובה, יהיה חזק יותר. יש מתנדבים לניסוי? :-D:wink:

ZOOM-ZOOM

פורסם

גיא, היה לי ברכב L7 בתיבה פורטד מוגבר על ה- PG וההאבוק באטומה לא רואה אותו.

פורסם

מישהו אמר שהוא צריך לראות אותו? למה ההאבוק כן רואה את ההרץ? לא דיברנו על ההאבוק. אז היה לך. כנראה זה לא היה "זה" אצלך. אולי המונו? אולי התיבה? אולי ההתאמה שלו לרכב? הכל יכול להיות. שמעתי L7 כמו שצריך, והוא חזק מאוד. לא בהגזמה, נכון. אבל כן, הוא חזק.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני לא הייתי מגדיר את הרוקפורד הזה (שלא נפתח לדיון את צריכת החשמל של הרוקפורדים ואת ההספק המוחשי ברכב) כ"הגברה בריאה" לסאב 750 RMS עם נצילות 86.6 ועוד בתיבה אטומה.

אם היינו מביאים מגבר חזק יותר ושמים את ה- L7 בתיבה פתוחה, אז הוא היה נשמע חזק מאוד, אולי יותר מההרץ ואולי פחות.

בפועל מה שיש לנו זה סאב לא נציל בתיבה אטומה והגברה קצת מתחת להספק המצויין. לכן ההרץ נראה לי כקניה החכמה יותר.

מה גם שאנחנו מדברים על SPL נטו, אין מה לדבר שלהרץ יש עוד כשרונות להפגין שלא כמו ה L7.

אני חושב שהכי כדאי לבדוק פשוט, אם המוכר הוא קרוב משפחה אני מאמין שלא תהיה לו בעיה להתקין לשם שמיעה, וזה לא שהמגבר חדש בקופסה ולא הותקן עדיין. אם הקונה יאהב את התוצאה, הוא יקנה. נראה לי הכי מעשי.

פורסם

גם לי יצא לשחק "קצת" עם L7.

גיא, שב בשקט :D

אולי בשביל BANG FOR THE BUCK הוא סביר

אבל יש טובים ממנו בהספק זהה.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני אהיה האחרון שיגיד שאין טובים ממנו בהספק זהה. אלי, מי כמוך יודע שאני לא חובב את הקיקרים למיניהם. אבל במחיר הזה, ובהשוואה להרץ, מבחינת עוצמה, הוא עדיף. ולא משנה בתור BANG של מה :-D

ואני לא אשב בשקט - יש כבר תיכנונים :-P

ZOOM-ZOOM

פורסם

מבחינת מחיר, ההרץ יותר זול ב- 100 ש"ח, וזה לא שלא נמכרו פה קיקרים במחיר של 1000 ש"ח, אני אז הבאתי L7 ב- 1000 ש"ח.

אבל שוב, שמיעה זה הפתרון הכי טוב לדעתי. לשמוע את שני הסאבים על אותו סטאפ.

פורסם
אני לא הייתי מגדיר את הרוקפורד הזה (שלא נפתח לדיון את צריכת החשמל של הרוקפורדים ואת ההספק המוחשי ברכב) כ"הגברה בריאה" לסאב 750 RMS עם נצילות 86.6 ועוד בתיבה אטומה.

אם היינו מביאים מגבר חזק יותר ושמים את ה- L7 בתיבה פתוחה, אז הוא היה נשמע חזק מאוד, אולי יותר מההרץ ואולי פחות.

בפועל מה שיש לנו זה סאב לא נציל בתיבה אטומה והגברה קצת מתחת להספק המצויין. לכן ההרץ נראה לי כקניה החכמה יותר.

מה גם שאנחנו מדברים על SPL נטו, אין מה לדבר שלהרץ יש עוד כשרונות להפגין שלא כמו ה L7.

אני חושב שהכי כדאי לבדוק פשוט, אם המוכר הוא קרוב משפחה אני מאמין שלא תהיה לו בעיה להתקין לשם שמיעה, וזה לא שהמגבר חדש בקופסה ולא הותקן עדיין. אם הקונה יאהב את התוצאה, הוא יקנה. נראה לי הכי מעשי.

הרכב עצמו חדש שנת 2007, אמורה להיות איזה שהיא בעיה עם צריכת חשמל לזוג הציוד שציינתי כאן?

ואתה צודק, חסרים בסביבות ה60RMS אבל לפי מה שהבנתי כאן זה לא מה שיגרום לו להישמע פחות חזק או פחות טוב.

ושמעתי את הסאב+המונו והם נשמעים נהדר ברכב של המוכר.

לגבי התיבה היא תיבה פתוחה אבל לפי נתוני יצרן.

זה בעייתי?

פורסם

אם שמעת ואהבת, לך על זה. אני אוהב לשמוע משהו טוב ולהגיד: ככה אני רוצה שישמעו אצלי !

ותיבה פתוחה לפי נתוני היצרן זה מה שאתה צריך כדי להשיג SPL.

אם אתה רוצה להגיע לתוצאה הטובה ביותר שאתה יכול להגיע אליה במסגרת התקציב, אני ממליץ לשמוע את ההרץ ואולי עוד כמה סאבים (ואולי גם מגבר חזק יותר כמו ה- 1001 שיעלה אולי 100 ש"ח יותר).

אבל אם באת לוודא שתקבל תוצאה טובה, אז אין לך מה לדאוג, אתה תקבל.

• תוכן חדש...