Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פיש אני נאלץ לא להסכים איתך,

אני הייתי ביחידה שהיא לא גדוד רגיל בכלל ועבדתי באותו מבצע עם אחת מיחידות החנית המדוברות והייתה שם רפאה מבצעית

בן

השאלה שוב מה אתה מגדיר כרופאה מבצעית.

רופאה שממש נלחמת ביחד עם הכח הלוחם בזמן פעילות מבצעית (מעצר במחנה פליטים וכדומה)? אני בספק גדול. נכון להיום נשים לא משתתפות בפעילות לחימה יחד עם לוחמים (נכון שיש את עוקץ, קרקל, מודיעין שדה וכדומה, אבל הבנות לא מבצעות מבצעים של מעצר מבוקשים וכדומה כמו הגברים).

רופאה שיושבת לא הרחק ממקום הפעילות (במעגל החיצוני) בחפ"ק למקרה ויקרה משהו זה יכול להיות.

וכמו שמישהו אמר, ביחידות המיוחדות (לא יודע אם בכולן, אבל בחלקן לפחות) יש רופא שבעצם עובר הכשרה קרבית כלשהי (כנראה לא הכשרה מלאה של לוחם אלא יותר מצומצמת), ויוצא למבצעים עם הכח הלוחם.

פורסם
הרופאה לא חייבת להיות הרופאה היחידתית של היחידה המדוברת, ויכולהלהשתתף ככח רפואי חביר לטובת היחידה, משמע, רופא היחידה בחוץ(או בפנים גם) והרופאה הקרבית בפנים ומתפקדת ככח הרפואי הבכיר במבצע

נ.ב- מנסיון, הוא אחלה רופא, הוא לא בהכררח מתאמן ומוכשר כאחד הלוחמים.

בן

בן היקר, אתה פשוט לא יורד לסוף דעתי.

ככח צבאי חובר אתה לא מצפה שיקחו אישה שלא עברה שום הכשרה בפעילות מבצעית מיוחדת שיכולה "לשרוף" את הכח בשטח אוייב נכון? ולא רק אישה כמובן, גם גבר שלא עבר הכשרה לא ייקחו.

או שנראה לך שכוחותינו מסתובבים במשימות שהשתיקה יפה להם וכל רחש הכי קטן יכול לגלות אותם הם ייקחו רופא שלא היתאמן, עבר הדרכה ובעל ידע כמו שלהם?

בקיצור- מי ייתן והחברה של פותח השירשור תגיע לתפקיד הנ"ל ותעשה היסטוריה!

שיהיה המון בהצלחה!

פורסם

חיובי מאוד, הרופא ביחידה שאני הייתי בה לא היה מוכשר בכלום ולא עבר רבע אימון ממה שאני עברתי במסלול, בעצם הוא לא עבר שום אימון ,חוץ מאולי ללמוד לירות בנשק, ותפקד ברמה גבוהה עד כדי ציו לבח במלחמת לבנון השניה.

לגבי הרופאה הקרבית, כמו שאמרתי מנסיוני האישי, השנה היא 2005,התקופה סוף ההתנתקות, פעולה חודרת של 2 יחידות עילית של צה"ל בצירוף יחידה מובחרת נוספת, בכח בצורה רכובה נמצאת רופאה,בדוק,הייתי שם

פיש,אם אתה מדבר על רופאה של גדוד בתפקיד מסודר של כמה שנים, נכון אין, אבל בפעילות בשטח הייתה גם הייתה

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

בן היקר, אם היית בצוות מובחר של בערך 7 חברה בשכונה צפופה בסוריה, היית מוכן שהרופא\ה שאיתך לא יהיה מוכשר להיסתערבות\לשב"יה\היתגלות וכו'?

מספיק "אפצי" או כיחכוח בגרון לא במקום ואתה מאבד את החיים שלך במקרה הטוב.

תעשה לי טובה, או שאנחנו מדברים על יחידות שונות לגמרי או שאתה מדבר על מבצעים "חרטא" יחסית.

שוב, לא אמרתי שאין רופאות מבצעיות, אפילו ציינתי שאני יודע על 2 (אחת גם תיפקדה בצורה יוצאת מן הכלל והצילה חבר טוב שלי) אבל ממש לא בכל היחידות.

בפעילות מסויימת בשטח גם תראה כלבנית של עוקץ לדוגמא, והיא אמנם פותחת קווים וכו' אבל במבצעים הרציניים משום מה הן לא יוצאות (ושוב, אני דווקא בעד)

פורסם

האמת? קצת לא נעים להיות המציק התורן, אבל לדעתי אתם קצת מתחילים לנדב פה המון מידע שאולי לא כדאי שיהיה בפורום ציבורי.

ות'אכלס. יש המון דברים בצבא שלא אני ולא אתם יודעים עליהם.

ות'אכלס 2 - הסיכוי שחברה של פותח השרשור תתקבל לבית ספר לרפואה, תסיים אותו בהצלחה ועדיין תרצה להיות רופאה קרבית ביח' סופר מובחרת שואף לסיכוי שאני מביא 6 בלוטו. למרות שאני ממש מקווה שעוד 8 שנים ככה יקפיצו את השרשור הזה והבחור יגיד - זוכרים את חברה שלי מפעם - אז היום היא רופאה ביח' שאם אני יגיד לכם את השם שלה נצטרך להרוג את כולכם.

פורסם

+1 מי ייתן והישרשור ייקפוץ עוד שמונה שנים

אף אחד לא רשם שום דבר סודי אבל בכל זאת חדל קשקשת ברשת.

פורסם

אני דיברתי אך ורק מנסיוני שלי בשירות שלי שנגע בכל הדברים המדוברים ועל מצב שהייתי שוטף לו, ממש לא מדובר על מבצעי חרטא אלה ברמות הגבוהות ביותר,כמו שאמרתי באחד היתה מעורבת רופאה ולגבי הרופאים הגברים, אין להם שמץ בלחימה ובאמת צריך דיי לדאוג להם, מצד שני בטיפול בפצועים תחת אש, אני מסיר את הכובע ומוקיר להם תודה כל יום(ללא ספק ביצים מפלדה),לא ממש מעניין אותם אם הם יודעים להלחם,בשביל זה יש שם את הלוחמים,הם כבר עושים את שלהם וטוב מאוד.

בכל מקרה לא פורטו כאן פרטים מסווגים ושוב מי שחושב שהרופאים ביחידות מיוחדות הינם לוחמים מהשורה טועה ובגדול,הם רופאים ורופאים טובים,ולא צריך להיות לוחם דגול בשביל לא לעשות שטויות שיחשפו כח

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
בן היקר, אם היית בצוות מובחר של בערך 7 חברה בשכונה צפופה בסוריה, היית מוכן שהרופא\ה שאיתך לא יהיה מוכשר להיסתערבות\לשב"יה\היתגלות וכו'?

מספיק "אפצי" או כיחכוח בגרון לא במקום ואתה מאבד את החיים שלך במקרה הטוב.

תעשה לי טובה, או שאנחנו מדברים על יחידות שונות לגמרי או שאתה מדבר על מבצעים "חרטא" יחסית.

שוב, לא אמרתי שאין רופאות מבצעיות, אפילו ציינתי שאני יודע על 2 (אחת גם תיפקדה בצורה יוצאת מן הכלל והצילה חבר טוב שלי) אבל ממש לא בכל היחידות.

בפעילות מסויימת בשטח גם תראה כלבנית של עוקץ לדוגמא, והיא אמנם פותחת קווים וכו' אבל במבצעים הרציניים משום מה הן לא יוצאות (ושוב, אני דווקא בעד)

אין לך את כל הנתונים. ככה שהדברים שלך לא מדוייקים

דבר ראשון, לא לכל צוות חדירה יש רופא

יותר מזה, לא לכל צוות חדירה יש חובש

אני אמשיך יותר מזה, יחידות מיוחדות - דהיי כאלו שהמפקד צוות שלהם (של 5 איש) הוא קצין - גם שם אין רופא

שם יש חובש אחד, זה חייל מהיחידה שגוייס כ4 חודשים קודם על מנת לעבור הכשרת חובשים קרביים.

לכל 3 צוותים ביחידות מיוחדות יהיה רופא, הרופא איננו מבצעי, ולא עבר הכשרת יחידה, הוא לא יכנס ראשון ויצא אחרון, הוא יקרא פנימה ויהיה במרחק זמין.

לא יודע על איזה מבצעי חארטה אתה מדבר, אבל אני מניח שאתה לא היית שם.

אני יכול לומר לך שביחידה מאוד סודית של צהל, המשרתת בפלמחים, קיימת רופאה של היחידה, והיא נמצאת גם בשטח כשצריך.

אתה יכול להתווכח, אני את שלי אמרתי בלי שמועות וסיפורים. אותי אישית היא תפרה במצח.

• תוכן חדש...