Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם וערב טוב! חברה שלי רוצה לעשות עתודה רפואית אך חשוב לה להיות בקרבי ולא בא להשרף במשרד במשך שירותה הצבאי.היא נחושה בדעתה להיות רופאה,אך ממה שהבנתי לא נותנים לבנות בצה"ל להיות רופאות קרביות.האם זה נכון? האם יש רופאות קרביות? אני יודע בוודאות שיש פארמדיקיות קרביות אז רופאות אין?

תודה מראש וחג שמח!

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

נותנים גם נותנים !

הצבא יקבל בברכה כל עתודאי לרפואה, על אחת כמה וכמה אם ברצונו וביכולתו (פרופיל) לשרת ביחידה קדמית, גם נשים.

איחלתי לחיילת הצלחה בהמשך דרכה...

פורסם

היא אולי תוכל להיות רופאה גדודית, כלומר לשרת בבסיס קדמי.

אבל לגבי ממש לצאת לפעילות עם הלוחמים אני בספק. כלומר אולי היא תשב בחפ"ק (או בחמ"ל הנייד או איך שלא קוראים לזה היום) לא הרחק ממקום פעילות הלוחמים, אבל ממש להילחם היא לא תזכה כנראה (וזה נכון לגבי נשים בכלל בצה"ל).

פורסם

בתור עתודאי לרפואה שנה שנייה אני יכול לומר בבטחון מלא שאם היא רוצה היא יכולה להגיע לתפקידים הקרביים ביותר וזה אפילו ישחק לטובתה עם מענק רופא שמקבלים רופאים בשרות שדה שעומד על כ4000 ש"ח בשרות החובה, וקיצור שרות עד לכ-4 שנים. למרות זאת היציאות ממש לא נוחות ובגיל 25-30 להיתקע בצבא ולצאת פעם בשבועיים זה לא כיף, בדיוק כמו שזה נשמע. אם היא רוצה תפקיד קרבי עדיף לה ללכת להיות חובשת למשך שנתיים כרגע. עתודה ברפואה מתאימה יותר למי שבטוח שהוא רוצה להיות רופא ולעבוד בזה.

פורסם
בתור עתודאי לרפואה שנה שנייה אני יכול לומר בבטחון מלא שאם היא רוצה היא יכולה להגיע לתפקידים הקרביים ביותר

שוב, השאלה היא מה אתם מחשיבים כ"תפקידים קרביים ביותר"?

רופאה שיוצאת לפעילות עם מטכ"ל/שייטת וכדומה היא לא תהייה. המקסימום שאולי היא תגיע אליו זה לשבת לא הרחק ממקום הפעילות למקרה ו.. אבל גם זה לא ודאי ב100 אחוז.

כמובן שכמו שמישהו ציין, יש יחידה מוטסת בחיל האוויר שבה אולי יהיה לה סיכוי להשתבץ, אבל היעוד של היחידה הוא לא לחימה נטו אלא יותר חילוץ וכדומה.

פורסם

מחזק, גם בעזה יצא לי להיות בפעילות שהשתתפה בה רופאה

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

חברה שלך היום בת כמה? 17?

עד גיל 24-25 שהיא תסיים בית ספר לרפואה לא בטוח שהיא עדיין תרצה לרוץ עם הסכין בשיניים.

וגם יכול להיות שעד אז היא תהיה נשואה + 2.

סתם נק' למחשבה.

פורסם
שוב, השאלה היא מה אתם מחשיבים כ"תפקידים קרביים ביותר"?

רופאה שיוצאת לפעילות עם מטכ"ל/שייטת וכדומה היא לא תהייה. המקסימום שאולי היא תגיע אליו זה לשבת לא הרחק ממקום הפעילות למקרה ו.. אבל גם זה לא ודאי ב100 אחוז.

כמובן שכמו שמישהו ציין, יש יחידה מוטסת בחיל האוויר שבה אולי יהיה לה סיכוי להשתבץ, אבל היעוד של היחידה הוא לא לחימה נטו אלא יותר חילוץ וכדומה.

היא לא תיהיה לא בסיירת מטכ"ל, לא בשייטת וגם לא בשום יחידה שהיא "טופ אוף דב ליין" של צה"ל.

מה שכן היא יכולה להיות רופאה קרבית בגדודים ובמבצעים של יחידות רגילות.

בעזה היו 2 רופאות כאלו שתיפקדו נפלא!

פורסם

fish, אתה טועה.

http://www.iaf.org.il/Templates/Journal/Journal.In.aspx?lang=HE&folderID=555&subfolderID=557&docfolderID=558&lobbyID=50&fullListID=558&docID=19280

http://www.aka.idf.il/yohalan/faq/faq.asp?catID=36988

יש "צוות עזר אוויר במערך הרפואה" ותפקיד זה פתוח (ומאוייש בפועל) בגברים ונשים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
חברה שלך היום בת כמה? 17?

עד גיל 24-25 שהיא תסיים בית ספר לרפואה לא בטוח שהיא עדיין תרצה לרוץ עם הסכין בשיניים.

וגם יכול להיות שעד אז היא תהיה נשואה + 2.

סתם נק' למחשבה.

חח אני לגמרי איתך,אבל היא נעולה על זה כך שאין הרבה מה לעשות בנידון..

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם
היא לא תיהיה לא בסיירת מטכ"ל, לא בשייטת וגם לא בשום יחידה שהיא "טופ אוף דב ליין" של צה"ל.

מה שכן היא יכולה להיות רופאה קרבית בגדודים ובמבצעים של יחידות רגילות.

בעזה היו 2 רופאות כאלו שתיפקדו נפלא!

פיש אני נאלץ לא להסכים איתך,

אני הייתי ביחידה שהיא לא גדוד רגיל בכלל ועבדתי באותו מבצע עם אחת מיחידות החנית המדוברות והייתה שם רפאה מבצעית

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

שייטת- עדיין לא הייתה רופאה.

סיירת מטכ"ל- כנ"ל

דובדבן-כנ"ל

שלד"ג-כנ"ל

אם יש/הייתה באחת מהיחידות המובחרות "הרציניות" אני אשמח לשמוע שאני טועה!

אם זכור לי נכון לפלס"ר צנחנים הייתה רופאה אבל לא סגור על זה.

שנמשיך?

נא לא לשכוח שליחידות הנ"ל יש בדרך כלל רופא מבצעי צמוד שגם מתאמן איתם בתרגילים, מאומן ובעל ידע בלחימה.

אני דווקא מאוד מפרגן לחברה שלך ומי ייתן ותגיע לתפקיד הנ"ל!

פורסם

הרופאה לא חייבת להיות הרופאה היחידתית של היחידה המדוברת, ויכולהלהשתתף ככח רפואי חביר לטובת היחידה, משמע, רופא היחידה בחוץ(או בפנים גם) והרופאה הקרבית בפנים ומתפקדת ככח הרפואי הבכיר במבצע

נ.ב- מנסיון, הוא אחלה רופא, הוא לא בהכררח מתאמן ומוכשר כאחד הלוחמים.

בן

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...