Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן השוואתי - מיני קופר -פונטו TS - HGT - פולו106GTI - GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לופו .... למה לא הביאו את האוטו הזה לארץ :(

ושוב אני מדגיש את עמדתי , מה כיבינימיני אתם מדברים ??? איך בכלל אתם מכניסים את הפג'ו לאותה קטגוריה כמו המיני ? ( אני עצבני כי דפקתי את הבוהן הקטנה שלי בקיר )

המיני מפוארת מבפנים מעוצבת מבחוץ והפיג'ו ......יש לה ג'נטים לבנים .

שלא לדבר על הפרשי המחיר !!! מיני עולה 30 אלף לעומת זאת אני לא צריך לבדוק את המחיר של הפיג'ו אפילו כדי לדעת שמכירה נמוך בהרבה .

זאת הייתה אחת מהכתבות היותר טיפשיות שקראתי בזמן האחרון .

נקווה שבפעם הבאה יעשו השוואה בין למבורגיני למיצובישי לאנסר זה משהו באמת מעניין !

8)
  • תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. ובכן אפשר לכנות זאת כתבה קלילה, לקוראי פילון."מפתאים ירחקו"...

2. eyal_ro - "מילא הכתבה היתה נעשית ע"י אוטו או הגה כאן בארץ

....אבל EVO?" תגיד לי בחורצ'יק חביב, בשם אייל,

באם יש לך קצת כבוד עצמי, וכן כושר שיפוט,וראית הדברים ,אתה מנסה

לנקות את EVO מכל אשמה, ולזרוק רפש על אוטו ו הגה?

3. וכעת למבחן: המכוניות הנבחנות באמת קורצות לבאי הפורום הפעילים

וקרובים לליבם מאשר ,מבחן אקזוטיות, או מבחן של מכוניות ספורט/

ספורטיביות אחרות, כפי שהוגדר והובן בהתחלה.

ראשית עליי לציין כי לא נהגתי על אף אחת מאותן מכוניות המצויינים בכתבה

ומזאת קשה לי להתיחס אליהן בדרך המקובלת עליי, כלומר תנהג ותן דעתך

ולא על סמך כתבות, המשקפות את דעתם הבלעדית של הבוחנים המנוסים

הבוחנים כל רכב בראיה/ובכלים מיקצועיים.וכמובן שמכאן יש ליחס משקל

לדבריהם, ממה שאני קראתי ומנקודת מבטי, עליי לסכם בכמה משפטים את

המבחן המדובר, כל מכונית שנבחנה בכתבה ,כבודה במקומה מונח,וכל אחת

עושה זאת בדרכה שלה, אך לדעתי המיני קופר,היא היא המנצחת האמיתית

במבחן זה,מפני שב"חבילה" הכוללת,היא נותנת את מלוא הכיף, כן זו מילה

שכל אחד כאן יכול להגדיר לו אותה על פי ראית עולמו.

בכבוד רב

turbo

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

טוב, חבר'ה, רק אל תגזימו.

קודם דניאל - תגיד לי, השתגעת? מה שכתבתי היה בבירור עם קריצה. רציתם תשובה של מי המנצחת - קיבלתם. ה-106 באמת ניצחה את המבחן, ולו בגלל שזה מבחן של הנאה מנהיגה. כן, מסתבר שהיא יותר מהנה לנהיגה מהמיני, לדעת אנשי EVO. לא הגיוני? למה לא?

הם אפילו כתבו שבתור חבילה המיני עדיפה - היא מרשימה יותר ויזואלית, חדשה בהרבה תכנונית, יש לה היגוי מופלא בדיוקו, אחיזה פנטסטית. אז מה? אז טורבו לא נהג באף אחת אבל הוא עדיין בוחר במיני - זכותו. (מה שכן - לא הבנתי מאיפה הבאת, מר טורבו, את המילים "כתבה קלילה, לקוראי פילון"?? מה לא רציני בכתבה? מה אתה נזעק להגן על "אוטו" או "הגה"? (ואולי אייל התכוון בעצם שכמו שעשו/עושים למגזינים הישראלים, רוצים גם לעשות לבריטיים?)

ולסיום, לעוזי ולטורבינה קטנה, כמה עובדות:

1. פז'ו 106GTI בבריטניה - 11795 פאונד. מיני קופר בבריטניה - 11,600 פאונד. וואלה, אותה קטגוריה! איזה קטע!!

2. מגזין EVO על 106GTI: לחיוב - best handling supermini. לשלילה - starting to show it's age now. סיכום - ארבעה וחצי כוכבים.

3. מגזין EVO על מיני קופר: לחיוב - funky, solid, great value. לשלילה - deserves a better engine. סיכום - ארבעה וחצי כוכבים.

4. הבחירה של מגזין EVO בין כל הסופרמיניס (תרגום)- "מיני קופר. אוקיי, אז היא לא ממש יכולה להשוות את הפייבוריטית שלנו מזה זמן רב, הפז'ו 106GTI, בהנאה מנהיגה נטו. אבל היא מאוד מתקרבת - והיא מהווה חבילה כל כך הרבה יותר נחשקת שאנחנו חייבים להכריז עליה כאל הפייבוריטית החדשה שלנו בקבוצה."

5. ואם אתם ממש רוצים, לופו GTI גם נחשבת טובה מאוד, היא עולה 13000 פאונד (המון) וקיבלה ארבעה כוכבים. לחיוב - looks, performance, snappy gearshift. לשלילה - lacks fizz of 106 GTI (אוי, תראו מה קרה... :p )

6. ואחרון חביב, פולו GTI, שעלתה כחדשה 13300 פאונד. לחיוב - sassy styling, solid quality. לשלילה - not that quick, steering sucks. סיכום - שלושה כוכבים בלבד.

טורבינה קטנה - אל תתבאס, חמוד :lol:

:wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני אל תדאג הכתבה הזאת לא תבאס אותי אני יודע איזה רכב יש לי ומה הוא שווה...

בכל אופן אני עדיין חושב שהקניה של הפולו יותר משתלמת מהקניה של הפג'ו מכל הבחינות!!

בכל אופן למי שרשם שהפיג'ו יותר מהירה ממני...

הפולו לא מתיימר להיות אוטו ספורט אלה אוטו ספורטיבי וההבדל בין ההגדרות הוא ענק.

אומנפם הפיג'ו הרבה יותר יציבה ממני אבל בשאר ההגדרות אני מקדים אותה (וגם במהירות...)

אל תתבאסו...

GOLF GTI- THAT'S THE WAY I LIKE IT

פורסם
אז זהו שכן יצא לי לנהוג בפג'ו 106 GTI וכיום יש לי POLO GTI.

בכל אופן אני את הבחירה שלי עשיתי ולא מצטער על כך!!!

מה שבטוח שהאוטו שלי הרבה יותר יפה/מפואר/בטוח/נוח מפג'ו 106!!! (ולא צריך להקיף את התשובה הנכונה...)

יום טוב.

עם זה מה שאתמחפש באוטו שלך אולי עדיף שתקנה מרצדס A קלאס. לא קונים אוטו ספורט בשביל נוחות, פאר ובטיחות אלא בשביל הנאה מנהיגה.

שכחתי שפרארי, למבורגיני, ופורשה, הן לא מכוניות ספורט, אחרת, למה הן נוחות כל כך?!

חלק חשוב מהנהת הנהיגה, כפי שקראת לה, הוא נוחות, זה לא כל כך מהנה, לשבת על כסא, שדופק לך את הגב (סטייל פז'ו), ולנסות למצוא תנוחה טובה...

יש עוד דבר חשוב, קוראים לזה אמינות, דבר שפג'ו, לקוייה בו בחסר.

יש הרבה דברים, יותר חשובים מעוד אוטו קדימה.

המכוניות בהם אנו נוסעים, הן לא מכוניות DRAG, יש צורך בהנה בנסיעה היום יומית.

בנוחות, בפאר...

תחשבו על זה.

תום.

Silvia S14 - AKA "Drift"

הדבר הכי טוב אחרי סקייליין.

והדבר שהכי קל להפוך לסקייליין.

מישהו בא מהמקום?!

פורסם

בכל אופן אני עדיין חושב שהקניה של הפולו יותר משתלמת מהקניה של הפג'ו מכל הבחינות!!

אומנפם הפיג'ו הרבה יותר יציבה ממני אבל בשאר ההגדרות אני מקדים אותה (וגם במהירות...)

אל תתבאסו...

ואו, ממש, אבל ממש לא הבנת את מה שכתבתי, אה?

אתה פשוט נהנה להוציא לאוויר העולם הצהרות חסרות ביסוס, ואז כותב בסוף "אל תתבאסו". אני לעומת זאת נתתי ביסוס לדברים (אם EVO זה מספיק ביסוס בשבילך, אם לא יש עוד מגזינים) ואז עקצתי אותך ב"אל תתבאס" בחזרה. מסתבר שאתה פשוט לא קולט...

בנוסף, כתבת "הקניה של הפולו יותר משתלמת מהקניה של הפז'ו". כאן אתה מדבר במונחים כספיים נטו - יותר משתלם לקנות פולו ספורטיבית מאשר 106. אז גם זה לא נכון, אבסולוטית.

כמו שראית - הפולו הייתה יקרה יותר לקנייה בחו"ל (לא יודע איך בארץ), והיא לא מספקת יותר הנאה מנהיגה (מה שהמכוניות האלו מכוונות לספק). זה שהיא יותר מפוארת מהפז'ו לא הופך אותה למשתלמת ביותר למי שמחפש ריגושים...

ואם נעבור ארצה - לא בדקתי עכשיו אבל אני מוכן להתערב שהמחירון של הפולו גבוה בהרבה מזה של ה-106 מאותן שנים. משתלם? אני לא חושב.

ולסיום הדיון איתך (למרות שלא נראה לי שתבין שאתה סופג פה מהלומות) - גם ה-106 היא רכב ספורטיבי ולא מכונית ספורט. עזוב אותך יציבות וכאלה - מסתבר כי אין שום דבר שקשור להנאה מנהיגה ספורטיבית שבו הפולו עדיפה על ה-106, נקודה. (שמת לב למשל, שב-EVO כתבו "steering sucks"? לא "steering moderate", לא "steering not so good", אלא "sucks". מה זה אומר לך?)

אז זה בסדר, אנחנו לא מתבאסים. (ובכל מקרה, אנשים פה צריכים להפסיק להיות כל כך הגנתיים על הרכב שלהם, אדם צריך לדעת את מגבלות רכבו, ולא לתת לאגו שלו להתגבר עליהן).

ולתום (אאודי180כ"ס) - מן הסתם נוחות היא מצרך חשוב, אך לא חיוני למי שרוצה מכונית ספורטיבית ואין לו כסף לקנות אאודי. במחיר המתאים, פז'ו 106 GTI, למשל, היא אפשרות מצוינת. הנוחות לא עד כדי כך גרועה, המושבים מצוינים (מושבים של פז'ו גרועים? הצחקת אותי). האמינות? זה כבר דיון אחר לגמרי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
קודם דניאל - תגיד לי, השתגעת? מה שכתבתי היה בבירור עם קריצה. רציתם תשובה של מי המנצחת - קיבלתם. ה-106 באמת ניצחה את המבחן, ולו בגלל שזה מבחן של הנאה מנהיגה. כן, מסתבר שהיא יותר מהנה לנהיגה מהמיני, לדעת אנשי EVO. לא הגיוני? למה לא?

קודם דניאל 8) הוחמאתי.

השתגעתי אולי קצת, כן נכון חשבתי שמה שרשמת היה ברצינות אבל זה ממש לא משנה אני לא חושב (למרות שקטונטי) שה 106 טובה יותר מהמיני קופר יותר אטרקטיבית - כן יותר טובה\ ספורטיבית - לא, כל מה שרשמתי במשפט האחרון הוא על בסיס שמיעה מאחרים ומהעיתונות. ולא מנהיגה עליהן.

אני חשבתי שמה שרשמת היה ברצינות כי ככה אני ראיתי את הכתבה למרות ניסיון (מוצלח) לשים את המיני באור הזרקורים.

יכול להיות שאני פשוט חולק על דעתם ? הגיוני ? לא ?!

שוב, המחלוקת שיש לי לגבי הכתבה עם EVO חסרת בסיס כי לא נהגתי על 2 המכוניות הנ"ל, רק נסעתי.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אל תתבאסו...

אתה פשוט נהנה להוציא לאוויר העולם הצהרות חסרות ביסוס, ואז כותב בסוף "אל תתבאסו". אני לעומת זאת נתתי ביסוס לדברים (אם EVO זה מספיק ביסוס בשבילך, אם לא יש עוד מגזינים) ואז עקצתי אותך ב"אל תתבאס" בחזרה. מסתבר שאתה פשוט לא קולט...

בנוסף, כתבת "הקניה של הפולו יותר משתלמת מהקניה של הפז'ו". כאן אתה מדבר במונחים כספיים נטו - יותר משתלם לקנות פולו ספורטיבית מאשר 106. אז גם זה לא נכון, אבסולוטית.

כמו שראית - הפולו הייתה יקרה יותר לקנייה בחו"ל (לא יודע איך בארץ), והיא לא מספקת יותר הנאה מנהיגה (מה שהמכוניות האלו מכוונות לספק). זה שהיא יותר מפוארת מהפז'ו לא הופך אותה למשתלמת ביותר למי שמחפש ריגושים...

ואם נעבור ארצה - לא בדקתי עכשיו אבל אני מוכן להתערב שהמחירון של הפולו גבוה בהרבה מזה של ה-106 מאותן שנים. משתלם? אני לא חושב.

ולסיום הדיון איתך (למרות שלא נראה לי שתבין שאתה סופג פה מהלומות) - גם ה-106 היא רכב ספורטיבי ולא מכונית ספורט. עזוב אותך יציבות וכאלה - מסתבר כי אין שום דבר שקשור להנאה מנהיגה ספורטיבית שבו הפולו עדיפה על ה-106, נקודה. (שמת לב למשל, שב-EVO כתבו "steering sucks"? לא "steering moderate", לא "steering not so good", אלא "sucks". מה זה אומר לך?)

אז זה בסדר, אנחנו לא מתבאסים. (ובכל מקרה, אנשים פה צריכים להפסיק להיות כל כך הגנתיים על הרכב שלהם, אדם צריך לדעת את מגבלות רכבו, ולא לתת לאגו שלו להתגבר עליהן).

ולתום (אאודי180כ"ס) - מן הסתם נוחות היא מצרך חשוב, אך לא חיוני למי שרוצה מכונית ספורטיבית ואין לו כסף לקנות אאודי. במחיר המתאים, פז'ו 106 GTI, למשל, היא אפשרות מצוינת. הנוחות לא עד כדי כך גרועה, המושבים מצוינים (מושבים של פז'ו גרועים? הצחקת אותי). האמינות? זה כבר דיון אחר לגמרי...

רוני

אז ככה קודם כל כל הדברים שאני רושם ברוח טובה...

שנית אני חושב שלא סתם המחיר של הפולו שלי הרבה יותר גבוה מהפיז'ו הרי לכל דבר יש סיבה (וכמו שאמרת לא נכנס לעניין האמינות)

ואגב מהלומות, אני ממש לא חושב אבל מה לעשות הגעתי לפורום צרפתי וניסיתי להראות "קצת" צד גרמני...

אז כמו שאמרתי הכל ברוח טובה!

GOLF GTI- THAT'S THE WAY I LIKE IT

פורסם
אז ככה קודם כל כל הדברים שאני רושם ברוח טובה...

שנית אני חושב שלא סתם המחיר של הפולו שלי הרבה יותר גבוה מהפיז'ו הרי לכל דבר יש סיבה (וכמו שאמרת לא נכנס לעניין האמינות)

ואגב מהלומות, אני ממש לא חושב אבל מה לעשות הגעתי לפורום צרפתי וניסיתי להראות "קצת" צד גרמני...

אז כמו שאמרתי הכל ברוח טובה!

תראה, בנוגע למהלומות אולי קצת הגזמתי, אבל את הפואנטה הבנת, וזה העיקר :wink:

הפורום לא צרפתי בגלל שכולנו מעריצים את תרבות צרפת. אפשר לקרוא לו צרפתי משתי סיבות פשוטות - רבים מחברי הפורום הם בעלי מכוניות צרפתיות, וכן התוצרת הצרפתית הספורטיבית קולעת למגבלות התקציב ולצרכים של רבים מחברי הפורום. זה לא אומר שאין פה מקום לאף מכונית אחרת, בכלל לא.

אבל זה לא הדיון כאן. בנגוע למחיר הפולו - פולקסווגן יקרים יחסית גם בחו"ל. זה עניין של מיצוב ותדמית, זה לא בהכרח מסתמך על דברים בשטח. במקרה של הפולו המחיר הגבוה נובע גם מהמיצוב הגבוה של הפולו הרגילה מבחינת מחיר, וגם בגלל תוספות מיוחדות בדגם ה-GTI (כמו למשל פנסי הקסנון המגניבים והיקרים). בקשר לאמינות - עם כל הכבוד, פולקסווגן זה עדיין לא טויוטה...

ואחרון לדניאל ( :wink: ) כמו שאמרת בעצמך - לא נהגת, אז אתה לא יכול להשוות. אני יכול להגיד לך שברוב עיתונות הרכב ה-106 עדיין נחשבת הסטנדרט בקרב הקטנות, למרות שהמיני מצוינת גם היא. אפשר לומר שהמיני מנצחת בתור חבילה בזכות הערך המוסף של מראה ואיכות חיים, אבל ה-106 פשוט יותר דינמית ממנה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אל תתבאסו...

רוני

חשבתם שיהיה דיון של פולו מול 106 שאני לא אכנס בו?

בכל מקרה, בעקבות אין ספור הויכוחים בפורום בנושא הזה , הגעתי למסקנה חשובה:

הנאה מנהיגה זה משהו סובייקטיבי.

זה ש EVO החליט שההיגוי של ה106 מהנה לא אומר שאותי הוא יהנה.

יש עוד פרמטרים לנהיגה ומכיוון שרובינו ככולנו נוסעים 99 אחוז מהזמן בכבישים הצפופים והמצולקים של גוש דן , אז ה106 ביום יום לא נותנת יותר מדי הנאה...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יש עוד פרמטרים לנהיגה ומכיוון שרובינו ככולנו נוסעים 99 אחוז מהזמן בכבישים הצפופים והמצולקים של גוש דן , אז ה106 ביום יום לא נותנת יותר מדי הנאה.

חשבת שיהיה דיון של פולו מול 106 שאני לא אכנס בך על זה שנכנסת בו? :wink:

המסקנה החשובה שלך באמת נכונה, א-ב-ל היא לא מתייחסת לנושא המדובר.

הנאה מנהיגה נגזרת רובה ככולה מיכולת דינמית של רכב. כמובן שיש מאפיינים כמו תנוחת נהיגה, איכות הגיר, תגובת המנוע וכולי, אבל גם אותם ניתן לשייך לדינמיות, ואם נביט על התמונה הכוללת, אפשר לומר שרכב בעל יכולת דינמית גבוהה יהיה מהנה לנהיגה.

אתה לעומת זאת מדבר על פרמטרים אחרים לנהיגה (כמו?) ועל 99 אחוז מהזמן שלנו שמתבזבז בכבישי גוש דן הזוועתיים. בטח תתחיל לדבר איתי על איכות ייצור, איכות חומרים ואבזור סטנדרטי.

אז קח פולו שנת 98 וקח 106 שנת 98. שתיהן סופר מיני, נפחי מנוע דומים, מרווח פנימי דומה, בגאז' בגודל דומה, אבזור דומה, הפלסטיקים בפולו קצת יותר איכותיים, עוד משהו?

אז אפשר בקלות להשוות את ה-106 לפולו מבחינת הנאה ביום יום, אחת קצת פחות נוחה מהשניה? אחת קצת יותר מקרקשת? חפיף. שתיהן סופר מיני קטנות וכל משפחתית ומעלה תתן איכות חיים עדיפה בלי הרבה מאמץ. זה ממש לא מה שחשוב בהן. אף אחד לא קונה פולו GTI בשביל הפנים העלק מפואר שלה. אף אחד בוודאי לא עושה את זה עם ה-106...

בסופו של דבר, קונים את המכוניות האלו בשביל לנהוג בהן. לא לנסוע, לנהוג. ועם כל הכבוד, איכות החיים העדיפה עשרות מונים של הפולו (שוב - עלק) ממש לא יגרמו לי להעדיף אותה על פני צרפתיה מתפרקת.

ובנוגע להיגוי מהנה של ה-106 - אם אתה לא מסוגל להבין את הקונספט הזה, ולמה הוא לא עובד בפולו, אני מצטער בשבילך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש עוד פרמטרים לנהיגה ומכיוון שרובינו ככולנו נוסעים 99 אחוז מהזמן בכבישים הצפופים והמצולקים של גוש דן , אז ה106 ביום יום לא נותנת יותר מדי הנאה.

הנאה מנהיגה נגזרת רובה ככולה מיכולת דינמית של רכב. כמובן שיש מאפיינים כמו תנוחת נהיגה, איכות הגיר, תגובת המנוע וכולי, אבל גם אותם ניתן לשייך לדינמיות, ואם נביט על התמונה הכוללת, אפשר לומר שרכב בעל יכולת דינמית גבוהה יהיה מהנה לנהיגה.

אתה לעומת זאת מדבר על פרמטרים אחרים לנהיגה (כמו?) ועל 99 אחוז מהזמן שלנו שמתבזבז בכבישי גוש דן הזוועתיים. בטח תתחיל לדבר איתי על איכות ייצור, איכות חומרים ואבזור סטנדרטי.

אז קח פולו שנת 98 וקח 106 שנת 98. שתיהן סופר מיני, נפחי מנוע דומים, מרווח פנימי דומה, בגאז' בגודל דומה, אבזור דומה, הפלסטיקים בפולו קצת יותר איכותיים, עוד משהו?

אז אפשר בקלות להשוות את ה-106 לפולו מבחינת הנאה ביום יום, אחת קצת פחות נוחה מהשניה? אחת קצת יותר מקרקשת? חפיף. שתיהן סופר מיני קטנות וכל משפחתית ומעלה תתן איכות חיים עדיפה בלי הרבה מאמץ. זה ממש לא מה שחשוב בהן. אף אחד לא קונה פולו GTI בשביל הפנים העלק מפואר שלה. אף אחד בוודאי לא עושה את זה עם ה-106...

בסופו של דבר, קונים את המכוניות האלו בשביל לנהוג בהן. לא לנסוע, לנהוג. ועם כל הכבוד, איכות החיים העדיפה עשרות מונים של הפולו (שוב - עלק) ממש לא יגרמו לי להעדיף אותה על פני צרפתיה מתפרקת.

ובנוגע להיגוי מהנה של ה-106 - אם אתה לא מסוגל להבין את הקונספט הזה, ולמה הוא לא עובד בפולו, אני מצטער בשבילך.

רוני

ההיגוי אולי טוב יותר , אבל הרבה תלוי בנהג ומה הוא עושה עם זה.

נהג מעולה בפולו יידע לנצל אותה לפחות כמו 106 אם לא יותר.

שאני אזכיר לך איך ערן עם ה16V פירפר את תומר עם ה106 ואת בנדר עם ה VTS , בטיול

שהיה אז בזמנו?

פשוט יש לי תחושה שאם היתה כתבה שמסווגת את ה106 במקום האחרון , היא משום מה לא היתה מפורסמת בפורום הזה.

בכל מקרה, אני לא יכול לכתוב במלים הרגשות , אבל טורבינה קטנה, ועוזי יסכימו איתי,

שכשאתה מתיישב ב106 אתה מרגיש פשטות, אתה מרגיש שנכנסת לעוד רכב מני רבים,

אבל כשאתה יושב בVW, אתה מרגיש תחושה אחרת לגמרי.

עד שלא תהיה לך אחת, אתה לא תבין על מה אני מדבר.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

רוני

שאני אזכיר לך איך ערן עם ה16V פירפר את תומר עם ה106 ואת בנדר עם ה VTS , בטיול

שהיה אז בזמנו?

פשוט יש לי תחושה שאם היתה כתבה שמסווגת את ה106 במקום האחרון , היא משום מה לא היתה מפורסמת בפורום הזה.

WTF?

פולקסוואגן?

אתה רציני......?

עם כל הכבוד, זה לא פרארי.

אני מסכים על הפשטות שב 106.

אבל אל תגזים עם הפולו.

הפולו יותר נוחה משמעותית, יפה (בעיני המתבונן), אמינה (לרוב), בטוחה וכדומה.

אבל אל תגזים.

חוץ מזה, אני לא ראיתי מבחן שקטל את ה 106. אם היה הייתי יותר רוצה לעלות אותו לפורום מאשר מבחן שמחמיא ל 106 דווקא כדיי לראות את התגובות של האנשים.

מה לעשות, עד היום זה לא קרה.

Back to the original - NC again.

פורסם

טיבי כתב:

WTF?

פולקסוואגן?

אתה רציני......?

עם כל הכבוד, זה לא פרארי.

אני מסכים על הפשטות שב 106.

אבל אל תגזים עם הפולו.

הפולו יותר נוחה משמעותית, יפה (בעיני המתבונן), אמינה (לרוב), בטוחה וכדומה.

אבל אל תגזים.

חוץ מזה, אני לא ראיתי מבחן שקטל את ה 106. אם היה הייתי יותר רוצה לעלות אותו לפורום מאשר מבחן שמחמיא ל 106 דווקא כדיי לראות את התגובות של האנשים.

מה לעשות, עד היום זה לא קרה.

גם ההרגשה היא ברגש המרגיש.... :idea:

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אז זהו, שלא. היגוי טוב, אם כי נמדד באופן לא מדויק, הוא כן דבר אבסולוטי. בשביל להבין היגוי ממש טוב, צריך לנהוג על המגבלות. סתם לקחת סיבוב מהיר יכול ללמד אותך על התקשורת בהגה, הדיוק שלו, התגובה, מידת ההשפעה על הגלגלים, התחושה של פניה או סתם הימרחות, כמו שיש בלנטיס לדוגמא. אבל רק נהיגה על המגבלות תאפשר לך להבין את היתרונות בהיגוי ממש טוב. למזלנו, בפולו ההיגוי מספיק לא טוב בשביל להבחין בזה גם בלי להתאמץ יותר מדי.

שאני אזכיר לך איך ערן עם ה16V פירפר את תומר עם ה106 ואת בנדר עם ה VTS , בטיול שהיה אז בזמנו?

אין שום קשר.

1. אלו נהגים שונים ברמות שונות.

2. אלו מכוניות משופרות, שהתגובות שלהן שונות לגמרי מאלו של הסטנדרטיות.

3. גם בלי היגוי טוב אפשר לנסוע מהר, זה ברור. אבל ברגע שנוהגים עם הגה טוב, מבינים עד כמה שזה חשוב (וכן, אם זה נשמע לך כמו היציאה שלך של "עד שלא תהיה לך אחת, אתה לא תבין" - אז זו בדיוק הכוונה)

וואלה, תמצא כזאת כתבה ואני אישית מגיע אליך הביתה לקחת אותה, סורק אותה בעצמי ומעלה לפורום. אני מחכה. (אני גם מחכה לאותן פרמטרים שציינת שבהן הפולו עדיפה כל כך ביום יום על 106).

ברור שטורבינה ועוזי יסכימו, הרי יש להם פולו...

טוב שאתה לא משווה לי פולו למאייבך. כולה פאקינג פולו. הדגם של 97 (מקביל ל-106 מבחינת תאריך יציאה ואורך חיים) הוא לא בדיוק שיא הפאר, כמה פלסטיקים אפורים למדי מסודרים בצורה נוחה. בדגמים של 98 ומעלה היא אכן מרשימה יותר מבפנים. אבל מכאן ועד "תחושה אחרת לגמרי" - בשביל זה אני אלך לשבת קצת בסוכנות מרצדס, ברשותך. כמו שכבר אמרתי - שתיהן סופר מיני דומות, ההבדל באיכות החיים מינימלי.

ולא, לא תהיה לי אחת. פשוט כי היא לא מספקת את הריגושים המתאימים בשבילי לנהיגה. ברשותך (וזה באמת סובייקטיבי, מותר לך להעדיף מה שאתה רוצה), אני מעדיף להינות מהנהיגה ב-1% שאני לא נמצא בפקקי גוש דן (מה לעשות, זה כמה שנתת לי :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...