Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום עמיתים לפורום. ברצוני לתאר מקרה שקרה לי אתמול, אשמח לשמוע את תגובתכם.

אחרי חיפושים קדחתיים, מצאתי רכב יד 2 שאהבתי, ניגשתי עם הבעלים הרשומים של הרכב למוסך של יבואן הרכב בכדי לעיין בספר הטיפולים של הרכב. הפקידה הבאמת אדיבה, הסבירה שהיא יכולה לראות במחשב את כל הטיפולים שהרכב עבר במוסכי הרשת, אולם היא יכולה למסור פרטים לבעל הרכב, רק על טיפולים שהוא עבר במוסך הספציפי שלהם.

שאלתי אותה האם הרכב טופל כיאות ובזמן והיא ענתה בחיוב. שאלתי האם ישנם טיפולים חריגים, תאונות וכו' והיא טענה שהיא לא יכולה לענות.

ניגשנו לבדיקה במכון והתברר כי הרכב עבר תאונה קשה, חלק מהשס"י הוחלף והרכב נאלץ לעבור תקנה 309. חזרתי בסוף הבדיקה עם הבעלים למוסך והפקידה אכן אמרה כי היא רואה במחשב את התיקונים הנ"ל.

השאלה שלי : האם הפקידה אכן פעלה כחוק ?

מה עושים כדי לקבל את ההיסטוריה המלאה של הרכב לפני קניה??

תודה וחג כשר ושמח

יוסי

פורסם

לא יודע למה היא לא סיפרה ואחרי הבדיקה אישרה שבאמת כך הדבר .

תהיה שמח שנודע לך הדבר בבדיקה

חג שמח

פורסם

נשמע לי כמו קשקוש מוחלט. אם יש לה פירוט של ביקורים במוסכי היבואן אני לא רואה סיבה שהיא לא תוכל לתת אותם לבעלים של הרכב. אני גם לא מבין למה שהוא ישקר לך בפנים ויחכה שתוציא כמה מאות שקלים בבדיקה לפני שיודה שהרכב עבר תאונה קשה (אולי קיווה שלא יעלו על זה)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איך לא יעלו על תאונה קשה?

לדעתי התאונה היתה אצל הבעלים הקודם וזה הנוכחי לא ידע ממנה (הוא נפל בפח)

הפקידה רשאית לתת מידע לבעל הרכב רק על התקופה שבה הרכב היה בבעלותו, לכן היא לא נתנה אינפורמציה על התאונה שהיתה לפני זה.

למה אח"כ היא אישרה את דבר התאונה? כי כנראה שהיא קצת "מאותגרת שיכלית" מה לעשות, פקידת מוסך...

פורסם

לדעתי זה תלוי מדיניות המוסך/יבואן. אני תמיד קיבלתי מידע מלא על הרכבים שהבאתי למוסך לבדיקה לפני קניה. לעתים הם דרשו את נוכחות המוכר, אבל תמיד מידע מלא.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יש המשך מפתיע לסיפור!!!

עוד אתמול בעל הרכב (שהוא גם סוחר רכב...) טען כי הבדיקה לא נכונה וכי הוא עומד לתבוע אותם, הוא נסע למכון אחר וקיבל תוצאות שהשילדה נקיה.

היום הוא חזר למ.מ.מ. ומשם קבלתי טלפון ובה התנצלות של בעל המכון והודעה כי חלה טעות ואכן אין פגיעה בשילדה והם הוציאו דו"ח מתוקן.

יצאתי ממש מבובלבל מהסיפור, שהרי ממוסך היבואן נמסר בפירוש שהרכב עבר תקנה 309 שזה אומר בודאות פגיעת שילדה רצינית - לא ככה ?

אשמח לתגובות.

פורסם
הפקידה רשאית לתת מידע לבעל הרכב רק על התקופה שבה הרכב היה בבעלותו, לכן היא לא נתנה אינפורמציה על התאונה שהיתה לפני זה.

איזה שטות! הפקידה חייבת להביא את כל המידע שיש ברשותה על הרכב לבעל הרכב הנוכחי, בלי קשר איזה הרכב ומי היה הבעלים הקודם. ברגע שהבעלות עברה למישהו הוא זכאי לקבל את כל המידע שקיים על הרכב במוסך, הרי הרכב שלו עכשיו :)

יש המשך מפתיע לסיפור!!!

עוד אתמול בעל הרכב (שהוא גם סוחר רכב...) טען כי הבדיקה לא נכונה וכי הוא עומד לתבוע אותם, הוא נסע למכון אחר וקיבל תוצאות שהשילדה נקיה.

היום הוא חזר למ.מ.מ. ומשם קבלתי טלפון ובה התנצלות של בעל המכון והודעה כי חלה טעות ואכן אין פגיעה בשילדה והם הוציאו דו"ח מתוקן.

יצאתי ממש מבובלבל מהסיפור, שהרי ממוסך היבואן נמסר בפירוש שהרכב עבר תקנה 309 שזה אומר בודאות פגיעת שילדה רצינית - לא ככה ?

אשמח לתגובות.

תחפש רכב אחר.

פורסם

נשמע כמו משהו מסריח.. עדיף לך לא לקחת את הסיכון, לדעתי לפחות.

בייחוד אחרי שהוספת "סוחר רכב" ככה שאין מצב שהוא לא ידע על התאונה הזאת.

ולא נראה לי שמכון לבדיקה יכול לטעות בכזאת צורה קשה שטען בהתחלה שיש תאונה רצינית ואחרי זה שהשלדה נקייה, כנראה מעורב פה איומים/כסף מהצד שהסוחר מפעיל על המכון בדיקה

פורסם

כמו שנאמר - לא הייתי נוגע עם לייזר.

מדהים מה צריך לעשות ולעבור במדינה הזאת כדי לקבל היסטוריה של רכב.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

:mm_yeah::mm_yeah:

בנוסף, תדווח למי שאפשר לדווח על מכון הבדיקה ששינה את התוצאות בעקבות הלחץ.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם
יש המשך מפתיע לסיפור!!!

אשמח לתגובות.

באילו מכונים בדיוק מדובר ?

לדעתי אם העובדות הן כמו שאתה מציג אותן, מדובר בעניין פלילי מצד המכונים.

אנשים צריכים לדעת באילו מכונים מדובר כדי לא להתקרב אליהם.

פורסם

המכון ששינה את הדו"ח הוא מ.מ.מ.

ברצוני לציין כי הרכב נבדק ב 7 עיניים כבר בפעם הראשונה. הבודק קרא לבודק נוסף וזה קרא למנהל וכו'. כמו כן נאמר לי, כי נעשתה עבודת תיקון מאוד יסודית + "נסיון להסתיר את התאונה". . .

ברור שאינני מעוניין ברכב יותר.

יוסי

פורסם

נא לא לצטט הודעה קודמת.

מ.מ.מ. באיזו עיר ?

מה היה המכון השני שהוא הביא ממנו בדיקה נקייה ?

אם אמרו לך שהוא עבר 309, הם לא היו ממצאים את זה מהאוויר כך שזה בטוח מגובה בעובדות כלשהן. זה לא הבדל בין פרשנות של משמעות נמוכה למשמעות גבוה בפגיעת שלדה.

במקומך הייתי אפילו פונה ל-YNET או משהו כזה, לשרוף בעיקר את המכון (מסוחר לא מצפים ליותר מדי). פעם אחת עשו כתבה כזו נגד אחת חברות הליסינג שעשתה בדיוק אותו דבר, נדמה לי שלמה סיקסט, גם כן עם מכון שעובד איתם, והם די עשו להם נזק תדמיתי. צריך להילחם בתופעה הזאת של המכונים האלו.

זה ממש שערורייה הקטע הזה.

פורסם

מ.מ.מ. בני ברק.

בבדיקה הראשונה הם התלבטו האם הייתה תאונה גדולה במהלכה חלק מהשס"י הוחלף ! או שלא היה כלום.

נראה שההתלבטות הייתה אמיתית ונראה שהמכון הוא רציני ומקצועי.

אינני יודע מהו המכון הנוסף אליו הלך המוכר, אולם כנראה שלאחר שהם ראו את תוצאות המכון הנוסף, היה להם דעה חתומה שלא היתה תאונה ואז הם יכלו להסתמך עליה במקרה הצורך ולכן שינו את הדו"ח.

הם כמובן לא יודעים שבמחשב של המוסך המרכזי מופיע שהוזמנו לרכב חלקי חילוף ששיכים לשסי וכן נכתב כי הרכב עבר תקנה 309.

ברור שהייתה תאונה קשה - אבל ייתכן שתיקון סופר מקצועי הצליח "לעבוד" גם על מכוני הבדיקה.

• תוכן חדש...