Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול בלילה השאלתי לחבר את הרכב של אמי והוא נתפס עם 370 מיקרוגרם של אלכוהול בגוף.

כמה שאלות:

החבר נהג בצבא ובעל רשיון נהיגה מדרגות B C E חשוב לציין שאין לו שום עבירות תנועה אפילו לא דו"ח חניה, כמה זה יכול להשפיע מבחינת העונש בבית המשפט?

מה שעוד רציתי לדעת זה בקשר לרכב של אמי, האם יכול להיות שיקחו את הרכב אם כן לכמה זמן?

מה הקרטריונים על מנת שבדיקה בינשוף תחשב תקינה ועל מה אפשר לפסול בדיקה כזאת?

תודה לעונים.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין חדש תחת השמש.

תעשה חיפוש בפורום ותמצא את כל התשובות שחוזרות על עצמן פעם אחר פעם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא יכלתי לסרב לו ולא יכלתי לתת לו את הרכב שלי כי יצאתי.

הוא שתה חצי ליטר בירה סך הכל.

אני לא יכול לקרוא לזה שיכור.

אני מאוד אשמח אם תתייחסו לשאלות שלי ותענו לי.

פורסם
לא יכלתי לסרב לו ולא יכלתי לתת לו את הרכב שלי כי יצאתי.

הוא שתה חצי ליטר בירה סך הכל.

אני לא יכול לקרוא לזה שיכור.

:shock: חצי ליטר בירה ונתת לו לנהוג,חביבי אתה האשם היחיד פה.

האם הוא נהג חדש?

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

שלום!

אינני איש בשורות. הרכב ילקח ל-30 יום. תלוי בעיר, זה יכול לעלות בין כמה מאות לכמה אלפי שקלים. במיקרים מאוד נדירים כאשר באים לשימוע עם עו"ד מומחה מצליחים להוכיח כי הרכב נלקח ללא רשות ובכך מונעים את הפסילה המנהלית. אבל שוב, אלה הם מקרים נדירים ביותר.

ככול הנראה חברך ישלל ראשית כל לשנתיים על ידי בית המשפט. יתכן ופנייה לעו"ד מומחה יכולה להמתיק את הגלולה המרה. אך לאחר תום השלילה הרשיון לא יוחזר לו. תרם ביצוע מבחני הרישוי הוא יופנה על ידי משרד הרישוי למכון רפאוי לבטיחות בדרכים. ההמתנה לבדיקה יכולה לקחת בין חצי שנה לשנה. מדובר בבדיקה פסיכודיאגנוסטית, רבים (כי-6000 איש בשנה) נכשלים בה ומאבדים את הרשיון לצמיטוט. מי שצולח את הבדיקה יכול לגשת למבחני הרישוי.

פורסם
שלום!

אינני איש בשורות. הרכב ילקח ל-30 יום. תלוי בעיר, זה יכול לעלות בין כמה מאות לכמה אלפי שקלים. במיקרים מאוד נדירים כאשר באים לשימוע עם עו"ד מומחה מצליחים להוכיח כי הרכב נלקח ללא רשות ובכך מונעים את הפסילה המנהלית. אבל שוב, אלה הם מקרים נדירים ביותר.

ככול הנראה חברך ישלל ראשית כל לשנתיים על ידי בית המשפט. יתכן ופנייה לעו"ד מומחה יכולה להמתיק את הגלולה המרה. אך לאחר תום השלילה הרשיון לא יוחזר לו. תרם ביצוע מבחני הרישוי הוא יופנה על ידי משרד הרישוי למכון רפאוי לבטיחות בדרכים. ההמתנה לבדיקה יכולה לקחת בין חצי שנה לשנה. מדובר בבדיקה פסיכודיאגנוסטית, רבים (כי-6000 איש בשנה) נכשלים בה ומאבדים את הרשיון לצמיטוט. מי שצולח את הבדיקה יכול לגשת למבחני הרישוי.

בדיוק מה שרציתי לייעץ , תנסה להבהיר שהרכב נלקח ללא רשות .

- אם החבר נהג חדש , זה יכול להגיע עד ל5 שנים .

פוליצ"וק , אני אשמח אם תפרט קצת (הרבה) יותר על הבדיקה הפסיכודיאגנוסטית .

תודה מראש .

פורסם

וואי וואי אני כיוונתי יותר בכיוון החודשיים שלילה.

אבל זה לא יעזור שהבנאדם נהג בצבא יש לו רשיון מעל ל15 טון.

אין לו אפילו דו"ח חניה.

ולא נתתי לו לנהוג איתי ביחד.

השאלתי לו את הרכב לא הייתי איתו ברכב אני הייתי עם הרכב שלי במקום אחר והוא היה עם הרכב השני במקום אחר.

ואם אני אומר באמת שהרכב נלקח ללא רשות זה יפגע בו?

פשוט אם כן אני לא מוכן לעשות את זה ורציתי לדעת אם יש עוד אלטרנטיבות לכל הבלאגן הזה שהרכב לא יילקח בכל זאת הוא לא שלו.

פורסם

לשאלותיך,

כמות האלכוהול המותרת בדמו של נהג היא 240 מיקרוגרם אדי אלכוהול בליטר אוויר נשוף. הויכוחים אודות אמינותו של הינשוף הסתיימו בפסק דין מתאריך 11.02.2009, של כבוד השופט אליקים רובינשטיין בבית המשפט העליון. בפסק דין זה, אישר כבוד השופט רובינשטיין את אמינותו של המכשיר, וקביעות זו מחייבת את כל בתי המשפט בארץ. הטולרנס של המשטרה הוא עד 255 מיקרוגרם אדי אלכוהול בליטר אוויר נשוף, ומעבר לכך נרשמת הזמנה לדין. במקרה הנ"ל מדובר ביותר מ 50% מעל למותר.

"חצי ליטר בירה" - וזו התוצאה. סביר מאוד שהחבר שלך אינו הר אדם אלא בחור רזה. חצי ליטר בירה על מסת גוף קטנה יחסית גורמת לכמות אלכוהול גבוהה בדם.

כדאי מאוד לבעלים הרשומים של המכונית (במקרה זה אמך) לבוא לשימוע שיערך לחבר. סמכות ההשבתה של המכונית נתונה בידי הקצין העורך את השימוע, וסיבה טובה יכולה בהחלט להשאיר את המכונית על הכביש.

לגבי החבר, מכיוון שהוא נושא ברשיון נהיגה למשא כבר © ולגורר / תומך (E), הוא נחשב לנהג מקצועי, והוא צפוי להחמרה בעונש שיגזר עליו. מדיניות בתי המשפט היא להחמיר עם נהגים המוגדרים "נהגים מקצועיים". גם השירות הצבאי שלו צפוי להפגע בעקבות כך. יש גם סיכוי שמשפט התעבורה יערך בבית משפט צבאי, ואז בהחלט יכול להגזר עליו עונש של מאסר בפועל. פסילת רשיון של בית משפט צבאי "תופסת" גם באזרחות.

הערה: כל הנכתב הוא על סמך נסיון שלי כמתנדב במתנ"א עם תפיסות של עשרות נהגים שנהגו תחת השפעת אלכוהול.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
לשאלותיך,

הערה: כל הנכתב הוא על סמך נסיון שלי כמתנדב במתנ"א עם תפיסות של עשרות נהגים שנהגו תחת השפעת אלכוהול.

אורן

ובכל זאת הייתי מתקן אותך בכמה נקודות. בית המשפת העליון לא קבע בינתיים כלום לגבי אמינותו של מכשיר הינשוף, כל שכן לגבי הטולרנס שלו. הוא קבע שהשימוש במכשיר תרם אישור השר ביולי 2007 היה חוקי למרות הכשל המנהלי.

ולגבי השאלה על המבחנים הפסיכודיאגנוסטיים... המרב"ד עצמו פירסם מה הם המבחנים. בדובר במבחן MMPI (שאלון 400) ומבחן נוסח Sensation Seaking (שאלון 200). כעיקרון אין זה נכון לדון במבחנים אלה ברשות הרבים. כך למשל קובעים כללי האתיקה של הפסיכולוגים, וכמובן מין הראוי שכל איש אקדמיה יצייט להם גם כן. אגיד רק שבנוסף לדעה השגויה שמותר לשתות כמות קטנה ולנהוג קיימת גם דעה שגויה שאדם סביר עובר את המבחנים בקלות. לא כך הדבר, ולא אוסיף מעבר לכך.

פורסם

למה לתת למישהו רכב ועוד רכב שלא שייך לך?

אין מה לעשות לשטויות יש מחיר. בדיוק עכשיו חזרתי מארוע ושתיתי לא מעט. אם לי היה את השכל להשאיר את הרכב בבית ולמנוע כאב ראש מיותר, אז גם לחבר שלך היה צריך להיות.

פורסם

לא האמנתי עד כמה שהמצב חמור.

אני הייתי בטוח שלהפך אם הבנאדם נהג מקצועי כמו שאתם אומרים אז אולי יתחשבו בו כי בכל זאת עבירה ראשונה שלו רק חבל שזה ייצא ככה.

אם הוא משתחרר עוד כ-3 חודשים, יכול להיות שהוא יהיה בכל זאת במאסר בכלא צבאי?

אתם יודעים מה הקטע המבאס בכל העניין, אתמול אמרתי לחבר אחר שאני משאיל לחבר את האוטו של אמי והוא אמר לי אל תעשה שטויות כי אם היא לא יודעת אתה יודע איך זה, תמיד שקורה משהו בחשאי מגיע חוק מרפי וקורה משהו, אני אומר לחבר הזה אין מצב תשכח מזה הבנאדם מנוסה הוא כל היום נוהג בצבא יש לו רשיון מעל 15 טון ואפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות ואני עדיין חושב ככה, זה הבנאדם היחידי שאני בוטח בו בקשר לכל דבר שקשור בכביש, הכל פשוט חוסר מזל מה שעוד יותר מעצבן שעצרו אותו בדיוק 3 דק' לפני שהוא אמור להגיע הבית ממש באיזור שלו.

בכל מקרה תודה לעונים ואם יש עוד פרטים שאני לא יודע ואפשר להציג אני מאוד אשמח לדעת.

פורסם
הויכוחים אודות אמינותו של הינשוף הסתיימו בפסק דין מתאריך 11.02.2009, של כבוד השופט אליקים רובינשטיין בבית המשפט העליון. בפסק דין זה, אישר כבוד השופט רובינשטיין את אמינותו של המכשיר, וקביעות זו מחייבת את כל בתי המשפט בארץ.

כל דיכפין ייתי ויקרא, כל דצריך ייתי וישכיל.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...