Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר שהרכב שלי (רובר 200, אוט' שנת 99) מושבת במוסך כשלושה שבועות ועוד לא מצאו את התקלה, החלטתי להתייחס לתקלה כחידה מסובכת ולהזמין את כולכם לעזור לי ולצוות המוסך לפתור אותה.

ראשית הסטוריה קצרה על הרכב: לרכב 115,000 ק"מ ולפני כ15,000 ק"מ הוחלף לו מנוע (מנוע מפירוק מחו"ל) ולאחר מכן עבר אותו מנוע "חדש" טיפול ראש מנוע.

לא מזמן הוחלפה באוטו משאבת מים ורצועת אלטרנטור שנקרעה לה בנסיעה (2 מקרים שונים).

כמו כן היתה בעיה במיכל העיבוי (הצינור העליון שמכניס מים חזרה למיכל העיבוי יצא ממקומו בחיבור למיכל העיבוי וניסיתי לתקן זאת לבד ע"י אפוקסי).

תחילת התקלה המדוברת לפני כחודש וחצי, שמתי לב ששעון החום עלה ומיד עצרתי בצידי הדרך, פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שיוצאים המון מים ממיכל העיבוי החוצה. המתנתי שהרכב יתקרר, מילאתי מים והמשכתי לנסוע.

מאז הייתי במוסך שלי שחשב שפתר את הבעיה ואכן למראית עין היא נפתרה אבל לאחר כ40 דקות נסיעה ללא פקקים בכביש בינעירוני חזרה התקלה והרכב התחמם (היו אלו ימים קרים של גשם) והיה לחץ רב במיכל המים.

הייתי במוסך המרכזי בפתח תקווה ושם הם החליפו לי את מיכל העיבוי למיכל חדש וביצעו בדיקות שונות של מערכת הקירור והכל יצא תקין. לאחר הביקור במוסך המרכזי החזרתי את הרכב למוסך שלי כי התקלה לא נפתרה (אפילו לאחר לילה שלם שהרכב נח בחניה, פתיחת מיכל העיבוי היתה משחררת לחץ).

הרכב נמצא במוסך כשלושה שבועות ועדיין לא יודעים מה הבעיה. כשהרכב מותנע במשך שעות אין בעיה והחום לא עולה אבל בנסיעה הוא מתחיל לעלות. עובדה נוספת שראינו הינה שהמים בכניסה לרדיאטור חמים אבל ביציאת המים הקרים מהרדיאטור, הרדיאטור קר לחלוטין כאילו אין סרקולציה במערכת הקירור.

הבדיקות והטיפולים שנעשו במוסך עד עכשיו הראו ש:

1. אין מעבר של מים לשמן (השמן בצבעו הטבעי ואין "טחינה" במיכל השמן).

2. אין מעבר של שמן למים (המים במיכל העיבוי נקיים).

3. הרדיאטור נשלח לניקוי במכון רדיאטורים אך הם אמרו שהוא כלל לא היה סתום או מלוכלך.

4. הוונטה מתחילה לפעול כמו שעון בטמפ' של 104 מעלות ומורידה את חום המנוע לאיזור ה95-97 מעלות).

5. פתחו לי את הטרמוסטט לחלוטין (ביטלו אותו).

6. הוחלפה משאבת המים עוד פעם.

7. הוחלפה רצועת הטיימינג וכוונה.

אני מיואש ואשמח לדעת אם למישהו יש איזה טיפ או כיוון לפתרון הבעיה המסתורית שלי. אני אוהב את הרכב שלי ורוצה להמשיך ולנסוע איתו עוד שנים.

בברכת שבוע נפלא,

אסי (והרובר)

פורסם

פשש צריך לשנות את השם של הפורום ל-rovercarsforum.

אסי שאלה אחת, הרכב מאבד מים עכשיו?

ועל תגיד לי ששילמת 800ש"ח על מיכל עיבוי, במוסך המרכזי.

בברכת שבוע נפלא.

הרובר{ומאור}:wink:

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

שילמתי גם שילמתי לאחר שטילפנתי לכל מגרשי הפירוק באיזור המרכז ולא היה להם.

לפני מיטב זכרוני (הרכב במוסך כבר המון זמן), הרכב מאבד מים ממיכל העיבוי לאחר נסיעה ממושכת אפילו ללא פקקי תנועה ומהירות גבוהה שאמורה לקרר את צלעות הרדיאטור.

יש לך כיוון?

אסי

פורסם

אסי לא צריך מגרשי פירוק .

פתח ebay uk, אתה מביא משם מיכל עיבוי חדש דנדש, בפחות מ-200 ש"ח כולל משלוח{הוא רוצה 15 פאונד משלוח}.

לגבי הנזילה, מאיפה היא מהפקק, צינור חזרות, או הצינור התחתון?

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

היה לי סיפור דומה ברובר אבל לא איבדה מים.

הייתי בקשר מתמיד אם הבן אדם באנגליה שעבד בפס הייצור של המנועים האלו.

תראה אחד יכול להיות שהלך אטם ראש מנוע ונכנס גזים של האגזוז למערכת הקירור ובקח שאתה פותח את מיכל העיבוי אחרי לילה יוצא מצב שהגזים יוצאים החוצה .

דבר שני יכול להיות שמשאבת המים למרות שהחלפתה אותה והיא לא נוזלת הציר שלה חלש והיא לא מזרימה מים בקצב נכון...והמים הולך בקצב הלחץ.

אצלי בכלל לא נשאר כלום מהמניפות של המשאבת מים.

שיכניסו לחץ לכל צילנדר לראות אם הקומפרסיה בורחת משם למערכת הקירורץ

דבר איתי אני כבר ותיק ברכב הזה ומכיר כל בורג בו.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

קודם כל שללת תרמוסטת, משאבת מיים, רדיאטור.

עכשיו השאלה הנישאלת היא האם אחרי שעשו לך ראש מנוע הרכיבו אותו כמו שצריך אם לא אז צריך לפרק ולבדוק שוב.

כמו שכבר נאמר יש בריחת גזי פליטה חמים למערכת הקירור (רוב הסיכויים) מה שגורמם ללחץ במערכת.

אני מקווה מאוד שבמנוע שהביאו מפירוק אין איזה סדק בראש או בבלוק מנוע מה שיכול לגרום לבעיה הנ"ל.

יש מכשיר שבודק האם יש בריכת גזים למערכת קירור (הנוזל במכשיר הזה משנה צבע) צריך לבדוק זאת קודם כל.

כמובן שאפשר גם לבדוק את המערכת בלחץ.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...