Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה רכשתי רובר 214 במצב מכני מצוין, אך עם בעייה במנוע.

ע"פ המלצתו של רפי לין פניתי ל "קבוצת איצ'י פרט יבוא מנועים ומכלולים"

וקיבלתי הצעת מחיר של 4500 שקל למנוע מיבוא כולל הרכבה, רצועת טיימינג, משבאת מים וכיוצא בזאת.

זהו מחיר הוגן לכל הדעות.

שאלתי היא כזאת.

הרבה זמן קראתי פה בפורום על הרובר 214 לפני שרכשתי ולפי מה שהבנתי יש לרכב הזה בעייה ספציפית באטם הראש.

הפתרון לבעייה זאת הוא הרכבת אטם מחוזק, שאלתי היא, האם ניתן להרכיב אטם מחוזק לאחר הרכבת המנוע?

ניתן לבקש זאת מהחברה שמרכיבה לי את המנוע החדש?

דיברתי עם הבחור שמרכיב את המנוע החדש והוא אמר שאין טעם לפרק מנוע שמגיע מיבוא, ולהתחיל להתעסק איתו

ושיש חצי שנה אחריות על המנוע והעבודה.

האם בכל זאת עדיף לבקש את האטם המחוזק? וכמה זה אמור לעלות לי בערך?

תודה מראש.

כותרת: מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי

יש לי פיאסטה 88...

פיאסטה- המכונית היחידה שתסע גם בלי מנוע :smile:
פורסם

למה שלא תפנה לחברה ממנה אתה מתכוון לרכוש את המנוע ולהתייעץ איתם,יכול מאוד להיות שהמנוע שתקבל מיבוא כולל את האטם ראש המשודרג והטוב יותר.

בכל מקרה אטם ראש מקורי הוא בסביבות ה700-1000 ש"ח אם ידך קצרה בכסף תרכיב את מה שתקבל,דאג למים אדומים המומלצים על-ידי היצרן וסביר להניח שגם עם האטם "הקודם" לא תיהיה כל בעיה. אני מחזיק ברובר 216 ושומר עליה עם מים אדומים,אין סיבה לפרוץ אטם ראש "סתם ככה" הכל מתחיל במי מחזיק ברכב ומי מטפל בו וכמובן איפה.

בהצלחה

פורסם

מרלבורו - אין קשר, גם אם תשתמש במים הכי אדומים שיש האטם המקורי דפקט.

מומלץ להחליף את האטם מכיוון שאין סיכוי שיגיע מנוע עם אטם מחוזק, כמו כן כבר מומלץ לבצע את כל מה שהזכרת, יעלה קצת יותר אבל משתלם ויחזיק שנים.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

תודה.

מה המחיר של האטם המחוזק?

כותרת: מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי

יש לי פיאסטה 88...

פיאסטה- המכונית היחידה שתסע גם בלי מנוע :smile:
פורסם
מרלבורו - אין קשר, גם אם תשתמש במים הכי אדומים שיש האטם המקורי דפקט.

מומלץ להחליף את האטם מכיוון שאין סיכוי שיגיע מנוע עם אטם מחוזק, כמו כן כבר מומלץ לבצע את כל מה שהזכרת, יעלה קצת יותר אבל משתלם ויחזיק שנים.

אני מדבר מניסיון נכון שהאטם המקורי דפקט אבל גם על משהו גרוע ניתן לשמור למשך שנים.

כשאתה אומר אין סיכוי שזה יגיע עם האטם המשודרג זה כי הזמנת גם כן מנוע מיבוא או שזו השערה?

המלצתי היא להשאר עם האטם המקורי במידה וידו קצרה בכסף בכל מקרה זאת המלצה בלבד,ואני לפחות הייתי עושה ככה!

לעניין התשלום מחיר האטם הוא בסביבות האלף ש"ח ניתן לרכוש את האטם חדש ביד 2 ראיתי מודעה בעבור 600 ש"ח.

+ עבודת ההרכבה שזה גם כן לא מעט.

בכל מקרה אני מאחל בהצלחה עם הרכב החדש

פורסם

מסכים עם fleshbone.

האטם ראש המקורי של רובר, פשוט לא שווה כלום.

ותאמין לי שהוא אומר לך את זה מנסיון וגם אני.

תשקיע עוד כמה שקלים, שים את האטם המחוזק ואז יש לך ראש שקט להרבה זמן.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

לפותח השרשור שלו רב!

עדיף להשקיע בלעשות ראש למנוע הקיים מאשר להחליף מנוע.

א. אתה יודע כמה עשה המנוע בפועל.

ב. שיפוץ הראש יעלה לך יותר זול..אטם ראש מקורי עולה 700 חדש בחברה אם אתה רוצה את כל הסט אטמים עם האטם ראש יעלה לך בסביבות 1300 ש"ח.

עדיפות להוריד ראש ולשפץ אני שונא שמחליפים מנוע לא תמיד הכל יוצא טוב בהתקנה.

אם יש עוד שאלות שאל!

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם
אני מדבר מניסיון נכון שהאטם המקורי דפקט אבל גם על משהו גרוע ניתן לשמור למשך שנים.

כשאתה אומר אין סיכוי שזה יגיע עם האטם המשודרג זה כי הזמנת גם כן מנוע מיבוא או שזו השערה?

המלצתי היא להשאר עם האטם המקורי במידה וידו קצרה בכסף בכל מקרה זאת המלצה בלבד,ואני לפחות הייתי עושה ככה!

לעניין התשלום מחיר האטם הוא בסביבות האלף ש"ח ניתן לרכוש את האטם חדש ביד 2 ראיתי מודעה בעבור 600 ש"ח.

+ עבודת ההרכבה שזה גם כן לא מעט.

בכל מקרה אני מאחל בהצלחה עם הרכב החדש

כמה ניסיון יש לך עם הרכבים האלו ? אני מחזיק באוטו כבר שנתיים ותאמין לי שראיתי כמעט הכל, החל ממלכודת דלק דפוקה(שאתה מוזמן להגיד אם אתה יודע איפה נמצאת), ראש מנוע שעשיתי לאוטו כדי לשים אטם מחוזק, וכל מיני שטויות קטנות.

בקשר למנוע מיבוא - בוא נתחיל, האטם הזה יצא לשוק בשנות ה2000, המנועים שמורכבים על ה25 שונים במעט מהמנועים שיש ב200 ואין עלייהם מפלג ככה שירדה האופציה שתקבל מנוע של 25 שלא יתאים לך ואולי יש בו אטם מחוזק.

בניגוד אלינו בארץ שה25 יובאה משנת 2001 ה25 באנגליה שווקה ב99 ככה שכל המנועים שאתה מקבל הם מתחת לשנת 99 במידה ויובאו מאנגליה ורובם כאלו ושוב אין להם אטם מחוזק אלה אם מישהו החליט לשים אטם מחוזק ולשלוח את האוטו לפירוקיה בשביל שמישהו אחר יקבל את האוטו ולא הוא ימשיך לנסוע איתו.

עכשיו כמה רכבים כבר עוברים תאונות כדי שתיפול בדיוק על רכב שעבר תאונה ובדיוק החליפו לו אטם ראש? אם הדבר נעשה אתה מקבל מנוע שעבר קילומטר גבוה ( לפחות שנת 99 ) ולכן עם כל הצער שבדבר כבר כדאי להשאר עם המנוע שיש לך ולעשות לו שיפוץ כללי כשאתה יוצא אחרי זה מנקודת הנחה שיש לך מנוע שאתה מכיר אותו ויודע שלא עוד 10K יוכל להפרץ לך אטם ראש.

מרלבורו - יש לפעמים דברים שכאשר לא יודעים כדאי לא לייעץ סתם, חבל שתהיה לו עבודה פעמיים, לשפץ את הראש שלו ולהחליף מנוע שלך תדע אם לא יעבור ראש עוד X קילומטרים יעלו לו אותו הדבר, כדאי לקחת את הX הזה ולהפוך אותו לX+60000 מאשר X, נראה קצת יותר טוב.

פורסם

fleshbone יש לי לא מעט ניסיון עם רכב זה (במיוחד זה) החזקנו במשפחה rover 214 במשך שנתיים

ואני מחזיק rover 216 במשך השנה וחצי האחרונות ככה שגם אני עברתי לא מעט תקלות.

לגבי המנוע הרכב שלי עבר 40000 אלף (ארבעים אלף קילומטר משנת 99 וזה ללא משחקים אמיתי לגמרי)

הרכב עם אטם ראש מקורי וטפו טפו לא עשה לי בעיות וגם לא לבן דוד שלי שהחזיק ברכב לפניי.

נתתי ייעוץ על-פי דעתי בלבד מה רע בלומר שאני דווקא כן סומך על האטם המקורי? אני פשוט הולך עם האמת שלי

אתה לא חייב לקבל את דעותיי כמו כל אחד אחר.

ביצוע ראש מנוע לרכב הנ"ל יעלה לא פחות מ2500 ש"ח (אני לפחות לא מכיר מורשה שיעשה את זה בפחות)

+ החלקים הנלווים משאבת מיים ומותחנים

אנחנו מדברים על הוספת 2000 ש"ח למנוע תקין עם אחריות לחצי שנה.כולל החלקים הנלווים.

מי יודע אולי המנוע שהוא יקבל יהיה פחות קילומטרים מתחת לרכב שלו הרי אנחנו לא יודעים כמה המנוע של dodo19

בגלל זה שאלתי אם ידו קצרה בכסף ככה שלא יקח החלטות שיעלו לו ביוקר.

בכל מקרה בהצלחה

פורסם

מרלבורו יותר קל לעשות ראש מלהחליף מנוע וזה באחריות, מה גם שאתה לא יודע מה תקבל אתה צריך להבין את זה.

האטם ראש המקורי אם היה כל כך טוב כמו שאתה טוען - לא היו מוציאים אחד מחוזק במקומו, תחשוב על זה, הרכב מנצח לא מחליפים נאמר ולא סתם, בסופו של דבר כל אחד יעשה את החשבון שלו ושל הכיס שלו, הכי טוב לדעתי!! לעשות ראש עם אטם מחוזק, להחליף את המשאבת מים, קיט טיימינג ולחיות בשקט עם הרכב.

40000 אלף אוטו שנת 99 זה יכול להיות רק לא הכי בריא אם האוטו ישב ולא זז, הכל מתייבש.

אני לפני כמה שנים כמעט וקניתי אוטו שנת 91 - אודי 80 עם 30000 ואמיתי לגמרי של זוג זקנים שהיו יוצאים מהבית לקניון במרכז חורב שהמרחק ממנו לבית שלהם הוא 700 מטר, פעמיים בשבוע היו נוסעים איתו לקניות וזהו, זה מה עשה כל חייו, להגיד לך שבריא לאוטו לא לזוז, לא הכי בריא בעולם.

פורסם

כמו שאמרו לך עדיף לעשות ראש מנוע למנוע הקיים (אם מצבו מאפשר) ובכל מקרה תחליף לאטם מחוזק, המקורי זבל ללא קשר לסוג המים שבו תשתמש .

Peugeot 208GTI

פורסם

אין מקורי כבר יש תחליפי של לנד רובר שהו המקורי.

ישנה אפשרות להביא אטם יותר מחוזק מחו"ל.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

• תוכן חדש...