Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אפשר שחברה בעלת שם ומוניטין של שנים מסוגלת לעשות דבר שכזה?

אייך?

בגלל הדברים האלה אני מטפל ברכב שלי במוסך שלי..

מכונאי מוסמך...

Seat ibiza 16V 99

פורסם

אני לא יודע מה להגיד לך,אבל אתה צודק,וחבל שכך.

אני מתעניין כבר כמה זמן לרכוש רכב חדש מהם,אבל זה פשוט מפחיד אותי.הפולקסווגנים החדשים אמנם מתקדמים,אך הקדמה יכולה לגרור איתה גם תקלות,ומי שמכיר יודע שהרכבים הנ"ל אינם חפים מתקלות.

אבל ניחא תקלות,לפחות שאני אדע שבשנתיים הראשונות ואפילו גם אחריהן יש מישהו שמגבה אותי. ואיתם פשוט אי אפשר לדעת. בגלל זה אני כל כך מתלבט...

פורסם

אני יכול להאמין על הכול כאשר מדובר על צמפיון מוטורס.

ניסיון מר ונמהר היה לי איתם בעבר עם פולו דנדשה אשר לאחר חצי שנה נתקעה, ומסכת תלאות שעברתי עם המוסך המרכזי בחיפה.

לצערי דבר לא השתנה בצמפיון כנראה , ולכן כל הרכבים המיובאים על ידיה אינם נכללים אצלי כלל בבואי לקנות \ להמליץ על רכב חדש.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

בדיוק ככה.

ברגע שגוף גודל וצובר כוח - הוא רומס את הלקוח הקטן.

לדוגמא:

בעל חנות פלאפל בפינת הרחוב ינסה לרוב להיות אדיב, להתחנף ומה לא וכל זאת כדי שאתה הלקוח, תהנה ותחזור אליו שוב. אתה הפרנסה שלו וכל עוד הוא קטן ומרוויח מעט כל לקוח ולקוח חשוב לו.

היבואן צ'מפיון מוטורס לעומת זאת, שם קצוץ על אותו המסכן שרכש רכב ב-160K ודחפה לו מוצר ממוחזר. מה אכפת לה? יצליח אז יצליח, היא הרוויחה, אם לא - שווה נסיון.

שתדעו, שאנשים כמו המסכן מהכתבה יש המון, מעטים מהם נלחמים בגופים הגדולים, ומעטים עוד יותר אלו שמצליחים להגיע לצדק.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

הבעיה היא לא איכות המוצר - תקלות יש לכולם.

הבעיה היא לא זה שהתקינו לו תיבה משופצת - מקריאה בכתבה אני מניח שמדובר בתיבה משופצת מגרמניה שאני מניח שאינה רחוקה בטיבה מתיבה חדשה מהניילון.

הבעיה היא בהתנהלות החאפרית, החובבנית והרמאית של לסובב את הלקוח ששם בוכטה יפה מכספו בכחש. מה הבעיה להגיד "תשמע, אנחנו מתקינים לך תיבה משופצת שמגיעה מגרמניה, יש לך עליה אחריות עד תום התקופה המקורית וטיבה כמו של חדשה". אם מתנהגים עם הלקוח בהוגנות בד"כ הוא יהיה הוגן חזרה ולא יתעקש על החלפת כל האוטו קומפלט, אבל כשהלקוח מרגיש שמנסים ל@#יין אותו בעכוזו ללא משחת סיכה, אז בסוף גם מפסידים במשפט וגם מקבלים נזק תדמית נוראי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

במקרה זה יתכן (מבלי שאף אחד מאיתנו המגיבים בפורום יודע את כל עובדות המקרה מלבד מה שפורסם ב-ynet) שלא היה מעשה מרמה מצד צ'מפיון בעניין הגיר ואני אסביר.

מדיניות היצרנים הגרמנים היא לאסוף את כל המכלולים שהוחלפו במסגרת האחריות בחזרה ליצרן הרכב. אצל היצרן נערכות בדיקות לבירור סיבת הכשל של המכלול על חלק מהמכלולים שהגיעו ליצרן. שאר המכלולים מוחזרים לספק שסיפק את המכלול ליצרן הרכב. הספק מפרק את המכלול לגורמים ומשתמש בחלקים מהמכלול ליצור מחדש של מכלול כזה (לדוגמא האוזינג של גיר או בלוק של מנוע הם חלקים שעושים בהם שימוש מעין זה). כל החלפים ה"עובדים" במכלול הם חדשים. מכלול כזה זוכה להגדרה של Remanufactured, כלומר - יוצר מחדש.

בהרבה מקרים, נציג של היצרן (יבואן, מוסך מורשה, דילר - בחו"ל) אינו יכול כלל לבצע הזמנה של חלק "חדש" אלא רק חלק Remanufactured. זו המדיניות בדרך כלל לגבי מכלולים כדוגמת תיבות הילוכים.

זו הסחורה שהיבואן בארץ מקבל מיצרן הרכב - אין ליבואן כל אפשרות להזמין חלק "חדש" מעין זה אלא רק Remanufactured וזו מדיניות היצרן בכל רחבי העולם.

זאת אומרת שקרוב לוודאי שהלקוח המסוים הזה היה מקבל גיר כביכול "משופץ" גם היה מטפל ברכב אצל דילר של פולקסווגן שנמצא בשער המפעל בוולפסבורג, גרמניה!

יש להדגיש חוזר והדגש כי חלפים Remanufactured נהנים מאחריות יצרן מלאה ללא סייגים.

לכן אני חושב כי במקרה זה ייתכן שצ'מפיון נאלצה לשלם למרות שלא בהכרח היא "אשמה".

פורסם

ALX

מתוך יותר מ40000 ש"ח, שחויבה צ'מפיון, רק 17 אלף היו עבור תיבה. היו כאן גם הרבה בעיות אחרות.

בקשר לתיבה עצמה - גם אם אתה צודק, צ'מפיון היו חיבים ליידע את הלקוח.

"השופט הגדיר את התנהגותה של צ'מפיון כ"מתחמקת ובלתי מתחשבת", וציין שגם הוא עצמו לא הצליח להבין מהמידע שסופק לו על-ידי צ'מפיון, האם מדובר בתיבה חדשה או אחרת. _ _ _

השופט קבע גם כי בעניין תיבת ההילוכים המשופצת הייתה הטעייה, שכן תקנות הגנת הצרכן קובעות כי "עוסק המחליף חלק בנכס על-פי הזמנת הצרכן, חייב להביא לידיעת הצרכן אם החלק מקורי, חליפי, משומש, או משופץ. וכן חייב להביא לידיעת הצרכן לשם השוואת מחירים, מחירי חלפים לפי סוגיהם". השופט הוסיף כי "אף אם הנתבעת הייתה רשאית לעשות שימוש בחלק משופץ, היא לא הייתה רשאית להטעות את התובע ביחס לשוני בין תיבת הילוכים משופצת ותיבת הילוכים חדשה, כפי שעשתה".

בנוסף לזה, אם נוהל כזה קיים, זה צריך להיות רשום בתוך תעודת אחריות. אני מאמין, שלצ'מפיון מוטורס יש עורכי דין טובים.

• תוכן חדש...