Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שתוך חצי שנה או פחות אני אצטרך להחליף את המצבר.

החשש שלי זה שאם אני מנתק את המצבר הרדיו-דיסק יאבד את הקידוד שלו ואז זה יעלה לי כ 600 ש"ח לקודד מחדש בחברה.

החשש שלי נכון?

האם יש דרך אחרת לעקוף את זה?

שמעתי שאולי כדאי לחבר מצבר בכבלים לחוטים שמתחברים למצבר עד התקנת המצבר בחדש.

זה בטוח? יכול להיגרם נזק מזה?

פורסם

צריך לחבר מקור מתח חיצוני של 12V לגיבוי כל מע' החשמל ברכב בזמן ניתוק והחלפת מצבר הרכב עצמו.

ניתן לעשות זאת ע"י מצבר נוסף (מספיק גם קטן של אופנוע) או מכשיר "בוסטר" להנעת חרום לרכב או מכשיר יעודי קטן

עם מצבר קטן בתוכו שנטען מרשת החשמל הביתית ונועד למטרה זאת.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אם אתה מתמקד רק בחשש לדיסק - הסר דאגה זו מלבך.

אם זו קסארה I - אתה צריך להשיג את הקוד (בכל מוסך מורשה, עפ"י מס. רישוי, לא עולה).

אם זו קסארה II - הרדיו מקודד אוטומטית מול ה-BSI, לא צריך לעשות כלום.

התשובה של רפי נכונה לחלוטין, אבל מתייחסת לשאר מערכות הרכב. מומלץ לפעול על פי המלצתו.

פורסם
אני חושב שתוך חצי שנה או פחות אני אצטרך להחליף את המצבר.

החשש שלי זה שאם אני מנתק את המצבר הרדיו-דיסק יאבד את הקידוד שלו ואז זה יעלה לי כ 600 ש"ח לקודד מחדש בחברה.

החשש שלי נכון?

האם יש דרך אחרת לעקוף את זה?

שמעתי שאולי כדאי לחבר מצבר בכבלים לחוטים שמתחברים למצבר עד התקנת המצבר בחדש.

זה בטוח? יכול להיגרם נזק מזה?

מה היתרון ברדיו או מערכת שדורשת קידוד ?

למה בכלל עשו את זה ?

צריך לחבר מקור מתח חיצוני של 12V לגיבוי כל מע' החשמל ברכב בזמן ניתוק והחלפת מצבר הרכב עצמו.

ניתן לעשות זאת ע"י מצבר נוסף (מספיק גם קטן של אופנוע) או מכשיר "בוסטר" להנעת חרום לרכב או מכשיר יעודי קטן

עם מצבר קטן בתוכו שנטען מרשת החשמל הביתית ונועד למטרה זאת.

בברכה - רפי לין :-)

שלום רפי

למה בכלל בנו ככה את הרכב ? זה נשמע לי משהו מיותר לחלוטין

פורסם
מה היתרון ברדיו או מערכת שדורשת קידוד ?

למה בכלל עשו את זה ?

אם אין לך את הקוד, או שהיח' לא מזהה את המחשב של הרכב - היא לא תפעל. מונע גניבות.

שלום רפי

למה בכלל בנו ככה את הרכב ? זה נשמע לי משהו מיותר לחלוטין

לא רפי, אבל כשאתה רוצה לשמור על מערכת אלקטרונית רגישה - רצוי לתת לה תמיד מתח הפעלה. זה נכון למכונית, למחשב, למכונות שונות וכו'.

אפשר כמובן, כמו במחשב מבוסס WINDOWS, לעשות הורדה מסודרת של כל התוכנות - אבל נראה אותך מחכה דקה וחצי עד שהמחשב יעלה באוטו וגם דקה וחצי בכל כיבוי. לא מעשי.

פורסם
זיהום אוויר.

קרבורטור תקין מזהם אויר ?

וניהול מנוע לא תקין לא מזהם אויר ?

אני נשבע לך בימים של הקרבורטורים לא ראינו גאראז'

כעת אני רואה את החברים שלי סובלים מכל מיניתקלות

מה דעתך ?מר שמר

פורסם

דעתי היא שזכרונך השתבש. קרבורטור זקוק באופן קבוע לתחזוקה בכדי לשמור על רמות זיהום אוויר גבוהות פי כמה וכמה מאשר מערכת הזרקה.

מערכת הזרקה מפוקחת ומתוקנת באופן קבוע ע"י מחשב ניהול המנוע, אשר גם מתריע במקרה של כשל או סטייה שאין ביכולתו להתגבר עליהם, מה שאין בקרב'.

אם אתה מחפש ללכת אחורה בזמן כדי לשמור על הפשטות, וגם למנוע זיהום אוויר - סוס ועגלה עדיפים.

מציע שתחפש קצת בפורום על הנושא, הדברים כבר הוסברו.

פורסם

הרכב זה קסרה II

אז מבין שלא אצטרף לקודד מחדש את הרדיו אבל בכל מקרה כשאחליף מצבר אדאג שיהייה מחובר מצבר נוסף עם כבלים בישביל הראש השקט שלי.

תודה לכולם

פורסם

יש לי קסארה 2 2004 וכבר ניתקתי את המצבר מספר פעמים וגם החלפתי את המצבר ללא כל גיבוי ולא מצאתי כל בעיה.

כל מה שאתה צריך זה לעדכן ידנית את התחנות ברדיו את התאריך והשעה לוקח בדיוק 2 דקות.

פורסם

לא מכיר את הרכב הספציפי אבל אם אתה דואג לגיבוי ללא נפילות קטנות באמצע (צריך קצת מיומנות או קימבון קטן בשביל זה) לא צריך לקדד כלום בכל מקרה.

פורסם
לא מכיר את הרכב הספציפי אבל אם אתה דואג לגיבוי ללא נפילות קטנות באמצע (צריך קצת מיומנות או קימבון קטן בשביל זה) לא צריך לקדד כלום בכל מקרה.

תוכל לפרט ?מהו אותו קימבון

• תוכן חדש...