Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על איזו הלוואה מדובר בדיוק? אם אתה קונה מהיבואן בארץ, במה אתה שונה ממני אם אני קניתי בייבוא אישי?

שנינו קנינו מאותו היצרן והוא זה שנותן את האחריות במשך זמן מסויים. אין סיבה שאני לא אקבל שירות מכל מוסך מורשה מרצדס. כמו שאתה נכנס לתקן בעיה במסגרת האחריות והמוסך אחרי זה מתחשבן עם היבואן והוא עם היצרן, ככה גם ברכב שהוא ייבוא אישי. אף אחד לא מפסיד פרט ליצרן שבסופו של תהליך משלם את התיקון.

.

אני שונה ממך בזה שכשאני קניתי מהיבואן הוא התחייב כלפיי בעניין השירות לרכב.

כשאתה קנית מהיבוא האישי,החברה שאליה פנית כדי לבצע את היבוא התחייבה רק לעבור עבורך את הפרוצידורה הכרוכה ביבוא אישי,זה הכל.

על מה בדיוק אתה רוצה שהיבואן יקח עלייך אחריות ?

מי שנותן לך את האחריות זה היצרן,לא היבואן,זו בדיוק הנקודה !!!

יש לך בעייה ?

גש לתקן את הרכב, ופנה אל היצרן כדי לקבל את הכסף, לא אל היבואן (אתה ענית לעצמך על השאלה,בלי לשים לב אפילו).

שוב,צריך להפריד פה בין 2 דברים:

1.מתן השירות לרכב- מרצדס לא אמרו שלא יטפלו לך ברכב, להיפך, הם עדיין ימשיכו לתת לך שירות.

2.תשלום עבור השירות- אם קנית מהיבואן הרשמי, הוא לוקח על עצמו את ההתחשבנות מול היצרן, כי אתה תחת אחריותו מהרגע שרכשת את הרכב.

אם לא קנית את הרכב מהיבואן, אתה צריך להתחשבן מולו ישירות,כיוון שהוא זה שנתן לך את האחריות.

ואני שוב אגיד את זה, מדובר בהליך נורמלי והגיוני לחלוטין שנהוג כבר בהרבה מדינות ולא רק בישראל, אז אני לא מבין על מה ההתקוממות.

אגב, מקרה דומה פורסם פה בעבר עם מישהו שייבא האמר (H2 או H3, לא זוכר) והלכה לו תיבת העברה או משהו כזה, היבואן הסכים לטפל לו ברכב, אבל בתנאי שהוא משלם עליו ואחר כך בעל הרכב צריך לגבות את הכסף ישירות מהיצרן.

סתם שאלה:

נניח והיית מייבא היום קורבט חדשה לארץ (כמובן ייבוא אישי), ופתאום היצרן היה מודיע על ריקול.

היית נכנס לסוכנות UMI ודורש מהם לבצע עבורך את התיקון הדרוש במסגרת הריקול,כי הם יבואני שברולט ?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אז אני לא מבין על מה ההתקוממות.

ההתקוממות היא על מתח הרווחים הבלתי הגיוני בעליל של היבואנים בארץ;

ההתקוממות היא על המונופול שהולך ומתחזק בסיוע כל מיני החלטות מוזרות, גם של מ. התחבורה;

ההתקוממות היא על כך שהם מונופול מפלה (למשל בין הליסינג לבין הפרטיים, מה שגורם לפרטיים לממן את הליסינג);

וכו'.

ההנחייה החדשה היא עוד אבן דרך. זה הכל.

אבל להתחיל להצדיק אותה ב"עלויות" יבואן? תחזרו בבקשה לפרופורציות...

אני מבקש להזכיר שלעתים יבוא חלקים מחו"ל, אחרי הובלה ומכס, זול ב- 50%. בהתחשב בזה שהיבואן לא מייבא חלק אחד ב- DHL אלא מאות, ובאונייה כנראה (שזה הרבה יותר זול), אז תעשו לי טובה ואל תצאו להגנתם, משום שהרווח שלהם מגיע להרבה מעל ל- 50%, ועוזר לממן את "מחירי ההפסד" (ממש...) .

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אז מה שאתה אומר זה בגדול, קנית רכב בארץ היבואן התחייב אליך.

נכנסת לתקן את הרכב במסגרת האחריות במוסך שנמצא תחת יד פרטית, נראה לך תקין שהמוסך יחייב אותך בתשלום ויגיד לך תלך תתחשבן עם היבואן?

כל השרות עליו אני מדבר זה ההתחשבנות, היבואן לא מוכן להתחשבן עם היצרן בשביל רכבים שלא נקנו דרכו.

אתה מבין שמי שרוצה לייבא אישית יחשוב על זה פעמיים? ואז היבואן מפסיד את המכונית הזאת כלקוח עתידי לתיקונים שלא במסגרת האחריות. זה הפסד של היבואן בסופו של דבר כי לנו כצרכנים יש אפשרויות אחרות חוץ ממרצדס

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תודעת שירות לקוחות, מעבר לכך שהיא נעימה ללקוח, היא תורמת רבות לאותו עסק.

הסבר:

כרגע אני מטפלת במוסך תחת אחריות, מאוד נעים לי להגיע לשם, יש יחס אדיב, נעים וסימפטי, באיזה שהוא שלב אני מתרגלת אל המוסך ומכנה אותו "המוסך שלי" וברגע שזה קורה אני מרגישה תחושת ביטחון מסויימת שהמוסך מכיר את הרכב ויודע לטפל בו הכי טוב שיש.

כשתגמר האחריות, אני (ורוב האנשים הנורמטיבים, לא אלה שמחפשים אגורות מתחת לכריות), אעדיף להשאר במוסך הקבוע "שלי" ולשלם עוד קצת כסף בידיעה שהאוטו בידיים טובות.

בסך הכל, הלקוח של היצרן יקבל את הכסף שלו בחזרה, אבל הוא לא ישאר עם "הטעם הטוב" בפה כמו לקוחות של היבואן.

זה לא אומר שהוא לא יקנה בעתיד מרצדס, זה פשוט אומר שהוא לא ישאר במוסך הזה לאחר תום האחריות.

אז מה בעצם קרה?

היבואן הפסיד פעמיים, גם לא קנו אצלו את הרכב וגם לא יתקנו אצלו בתום האחריות.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

גם סביר שלא יקנו יותר רכב מהתוצרת אותה היבואן מייצג כי מי שהולך לייבוא אישי מחפש לחסוך ובנוסף אף אחד מאיתנו לא ירצה להתחיל לבזבז זמן על פניה ליצרן כדי לקבל החזרים. לכן המהלך ירתיע יותר אנשים מלקנות את המותג הזה בייבוא אישי ואותם אלה שפונים לייבוא אישי כנראה יעדיפו מותג אחר. מה גם שאם אכן רוב המוניות זה ייבוא אישי, איזה בעל מונית ירצה לבזבז זמן על פניה ליצרן? הוא יקנה מונית מיצרן אחר ויחסוך לעצמו כאב ראש עתידי.

ככה גורמים להכחדה של מותג ואת זה כנראה היבואנים עוד לא הבינו

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אתם כותבים כאן שגיאות ומבססים עליהן דיון.

כמה נקודות שיעזרו לכם לראות עוד צדדים של המטבע:

הכסף על תביעות אחריות מהיצרן רחוק מלהיות מובטח. את התביעה והחלקים המוחלפים היצרן בודק חודשים לאחר התיקון ואז הוא דוחה את התביעות אם הוא חושב למשל שהמשתמש גרם לתקלה. זה לא תיאוריה אלא מציאות יומיומית שמוסכים נאלצים להתמודד איתה.

החוק הישראלי מחייב לתקן את הרכב במסגרת אחריות גם במידה והוא טופל בחלפים לא מקוריים. היצרן לא משלם תביעות כאלו. במקרה של רכב שהיבואן הביא היבואן סופג את הנזק עליו. מי אמור לשלם את זה במקרה של רכב ביבוא אישי לדעת המשתתפים בדיון?

בריקולים ובתביעות אחריות המוסך לא מרוויח עמלה על החלפים, ולפעמים הוא אפילו מפסיד כסף עבור המשלוח שלהם. התשלום לשעת עבודה נמוך עד כדי 50 אחוז מאשר המחירון הרגיל, ובנוסף, לחלק מעבודות הריקול היצרן מגדיר מספר שעות עבודה לא ריאלי, שלפעמים מגיע עד כדי רבע משעות העבודה האמיתיות. בחלק מהמקרים מדובר בהפסד כספי ברור על כל מקרה של ריקול שמגיע למוסך.

כל עוד לא מוחלף חלק לא ניתן לתבוע כסף מהיצרן.

אם למשל מגיע לקוח עם רכב באחריות ומתלונן שלעיתים יש לו פחות כוח מנוע מהרגיל, והמוסך מבצע הרבה שעות של בדיקות ובסוף מגיע למסקנה שמדובר בתלונת סרק או שמדובר בתקלה תפעולית של המשתמש, המוסך לא מקבל פיצוי על שעות העבודה האלה. כנ"ל במקרה שצריך למשל לנקות חלק כלשהו או להכניס פין שקוע למקומו, גם אם בשביל להגיע אל אותו נתק נדרשו עשרות שעות של עבודת אבחון.

הכתוב כאן לא בהכרח מתאים לכל היצרנים ולכל היבואנים, אבל הוא מדויק לחלוטין לפחות לגבי חלקם.

• תוכן חדש...