Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי הנושא אינו מראה חוכמה יתרה של יבואן מרצדס בארץ, ולבטח לא יחזיר אליו את רוכשי הרכב ביבוא אישי, וזאת עקב הפער הגדול מאוד בין עלות היבואן לעלות הרכב ביבוא אישי.

בשורה התחתונה הסידור יהווה נטל כלכלי על בעל הרכב אשר יצטרך לתבוע מהיצרן בגרמניה את עלות הריקול , ובינתים לממן זאת בעצמו ומכיסו..

היבואן היה עושה טוב לדעתי אם היה מנסה להתחרות ביבוא האישי במקום להתנגח בו עם ההצעה הזו, אשר בסופו של דבר תבריח לקוחות למותגים אחרים, כך שהיבואן החכם גם את הטיפולים השיגרתים ברכב ,גם אותם הוא יפסיד..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

החלטה לא נבונה בעליל. ישנם הרבה בעלי מוניות מרצדס שהביאו את רכבם ביבוא אישי חוץ מהלקוחות הפרטיים, והם יהיו הראשונים שיפסיקו עם המסורת. לפי מה שרשום, על מנת שיהיה ניתן לקבל החזר על עלות התיקון יהיה על בעל הרכב לפנות לסוכן ממנו הוזמן הרכב, ומזה אני רק יכול להניח שיהיו הרבה סוכנים שיוותרו על אופציית יבוא רכבי מרצדס או לחילופין יעלו את המחיר.

פורסם
היבואן היה עושה טוב לדעתי אם היה מנסה להתחרות ביבוא האישי במקום להתנגח בו עם ההצעה הזו, אשר בסופו של דבר תבריח לקוחות למותגים אחרים, כך שהיבואן החכם גם את הטיפולים השיגרתים ברכב ,גם אותם הוא יפסיד..

היבואן לא יכול להתחרות בייבוא האישי. כאשר היבוא האישי נעשה ע"פ דולר היבואן משלם יורו. היבואן צריך להחזיק מוסכים, חלקים, עובדים, פקידים, מנקים, אולמות תצוגה בעוד שייבוא אישי נעשה לבד / ע"י "חברה" (שמונה בדרך כלל 2-3 אנשים) שמטפלים בייבוא עבורך.

ל"חברות" היבוא האישי אין כל מחויבות כלפיך, אין להם מוסכים, אין להם עובדים, אין להם הכשרה ואין להם את ההוצאות השוטפות של היבואן שנאמדות במליונים של שקלים אותם צריך לממן מאיפשהו. אין ספק שהיבואן יכול להוריד קצת במחירים-אבל הם גם עושים את זה. כל מי שקנה מרצדס מהיבואן יודע שהמחירון הוא רק המחיר על הדף-

שמגיעים לסוכנות לסגור עסקה המחיר מתחיל לרדת (אם זה באמצעות חבילות בשווי עשרות אלפי שקלים בחינם או הנחה ממשית שיכולה להגיע גם היא לעשרות אלפי שקלים).

Lexus CT200H

פורסם

וואו, ממתי הפך מוסך, מעסק מכניס, להוצאה?

ואני לתומי חשבתי שמטרת המוסכים להרוויח כסף. :roll:

אבקש לנצל הזדמנות זו ולהודות לכל חברי הפורום המוסכניקים, על תרומתם לחברה!

כל הכבוד לכם חבר'ה, אתם גורמים לי להתגאות במדינה בה אני חיה!

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

NTL,

מוסך זה עסק מכניס,זה נכון,אבל מוסך לא מקים את עצמו, עולה הרבה כסף להקים מוסך ומערך שירות שלם, וכל פעם שיוצאת סידרה חדשה של רכבים לעיתים צריך לעשות השתלמויות וכו', זה עולה כסף.

את הכסף הזה מגלמים לך במחיר כשאת באה לקנות רכב חדש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, מצטערת, לא קיבלתי את הטענה שלך.

מה גם שאני יודעת מבפנים, שהיא לא נכונה בעליל.

המוסכים מכניסים אחוז ניכר מהרווחים של היבואן.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

כל פעם מזכירים את העלויות של היבואן ואת זה שהוא מתמחר את עלות הרכב ע"פ העלויות של רשת המוסכים שלו.

אבל בואו לא נשכח כשאתה נכנס עם מרצדס למוסך המרכזי ,הם לא מטפלים לך ברכב בחינם אלא להיפך הם גובים מחירים אסטרונומיים ביחס ליבואנים אחרים ככה שאני עדיין לא מבין למה יש אנשים שמצדיקים את כלמוביל.

אלו הם כוחות השוק ובמקום שכלמוביל יתמודד עם השוק בהגינות ,הם מנסים להמציא חוקים ובירוקרטיות שאין באף יבשת.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם
עידן, מצטערת, לא קיבלתי את הטענה שלך.

מה גם שאני יודעת מבפנים, שהיא לא נכונה בעליל.

המוסכים מכניסים אחוז ניכר מהרווחים של היבואן.

את לא חייבת לקבל את הטענה שלי,אבל זו דיי עובדה מוגמרת.

ליבואן מסודר יש הוצאות גדולות פי כמה מאשר ליבואן פרטי, ואין קשר בין זה שמוסך מניב ריווחיות, עולה הרבה כסף להקים מוסך.

את מערבבת בין 2 דברים שלא קשורים ממש אחד לשני.

יבואן פרטי יכול לפעול ממשרד של 3X3 מ' עם קו טלפון וקו פקס,וזהו,הוא לא צריך יותר מזה.

עכשיו,את חושבת באמת שליבואן כמו מרצדס יש את אותן הוצאות ?

ברור שלא,כי יש לו מספר סניפים,יש לו אולמות תצוגה, יש לו הנהלה מרכזית, יש לו רשת מוסכים, יש לו קבלני משנה למתן שירותים כאלה ואחרים, וכמובן יש לו תשלומי שכר עבור אלה שמפעילים את כל האופרציה הזאת.

זה המון כסף, שאותו משלם מי שקונה רכב חדש,זה מגולם במחיר.

זה שהמוסך מכניס רווחיות,זה נכון,אבל לא קשור בכלל לעניין, עולה המון כסף להקים מוסך ולוקח גם למוסך, הרבה זמן עד שהוא מכסה את עלות ההשקעה הראשונית בו (כמובן פחות זמן במקרה של מוסך של היבואן).

אני לא רואה איך בדיוק הם הקשו על ייבוא מכוניות,הם אמרו משהו שהוא לגיטימי לחלוטין: תביא את הרכב, אנחנו נתקן לך אותו,אם זו תקלה שבמסגרת האחריות אתה צריך לעשות לבד את הפרוצידורה מול היצרן או היבואן הפרטי.

ואגב,עוד סיבה לכך שחלק ניכר מהרכבים מייבוא פרטי כל כך זולים בהשוואה ליבואן היא להם מיובאים לארץ כרכב משומש (מספיק שנסעו איזה 50 קילומטר ברכב ועשו העברת בעלות והוא כבר נחשב למשומש).

חוץ מזה, אני לא מבין על מה התלונות, מי שרוצה להביא רכב בייבוא אישי אמור להבין שיכול מאוד להיות שהיבואן לא יתייחס אליו באופן שוה כמו אל לקוח שקנה רכב ישירות מהיבואן, נראה לי הגיוני מאוד.

אפילו כשאת קונה טלויזיה מחו"ל ומביאה אותה לארץ,אצל רוב היצרנים,היבואן המקומי בארץ לא ייתן לך אחריות, וזה לגיטימי.

אגב,רדו מהעץ של "דופקים אותנו"- השיטה קיימת ומקובלת בהרבה מקומות בעולם.

פורסם

בשנת 79 היה לדודה שלי גוף חדש שיובא בייבוא אישי. ב5000 ק"מ הלך אטם ראש מנוע כתוצאה של פגם ייצור.

במוסך היא שילמה על הטיפול ולאחר מכן היא היתה צריכה לדאוג לעצמה להחזר מול פולקסווגן גרמניה, כך שההחלטה של כלמוביל לחלוטין לא חדשה.

למה שהיבואן שלא דרכו קנית את הרכב יקח על עצמו בעצם הלוואה עבורך על סך התיקון עד שהיצרן יחזיר לו את עלות התיקון? ומה קורה אם היצרן לא יאשר שהחלק באמת סובל מתקלה שמכוסה באחריות?

פורסם
NTL,

מוסך זה עסק מכניס,זה נכון,אבל מוסך לא מקים את עצמו, עולה הרבה כסף להקים מוסך ומערך שירות שלם, וכל פעם שיוצאת סידרה חדשה של רכבים לעיתים צריך לעשות השתלמויות וכו', זה עולה כסף.

את הכסף הזה מגלמים לך במחיר כשאת באה לקנות רכב חדש.

כלומר כל רכב ביבוא אישי אשר לא עלה ליבואן הרשמי שקל בטיפול בהבאתו לארץ הוא רווח נקי בטיפול במוסך לא ??

יותר מצביעות של יבואני רכבי היוקרה אשר מטפלים טיפולים סדירים ברכבים הללו במחירים מפולפלים , אך כאשר הדבר מגיע לריקול הם מתנערים מהטיפול ברכב ושולחים אותך ליצרן..

שוב, אני משוכנע שאם פערי המחיר בין היבוא הרשמי ליבוא העקיף היו מתצמצמים לפער שהוא בגדר הסביר , התמריץ ליבוא אישי היה הולך וקטן, אך במצב של היום התמריץ קיים ובגדול.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

בוא נשחק משחק ונהפוך את הדברים:

אתה החלטת לייצא את הרכב הפרטי שלך לחו"ל,כי עברת דירה ואתה לא מוכן להפרד ממנו.

אתה באמת חושב שבכל מקום בעולם שתיכנס עם הרכב שלך (המיוצא כאמור) למוסך מורשה מטעם היבואן אתה תקבל ריקול בחינם ?

ממש לא.

את הטיפול יעשו לך, אבל כמו שכתבו בהודעה מעלייך, למה אתה חושב שהמוסך המורשה צריך לקחת הלוואה בשמך ?

הוא לא מכיר אותך,מבחינתו אתה לא לקוח שלו.

אני ממש לא מבין על מה אנשים פה קופצים, לייבוא אישי יש מחיר נמוך ביחס לייבוא הרשמי,אבל עלול להיות מחיר גבוה במקרה של ריקול.

אגב, לא דובר על זה שהיבואן לא יסכים לקבל אותך לטיפול בריקול, מדובר פה רק על עניין התשלום, אתה תעשה את הריקול על חשבונך,ואת החשבונית שתקבל תצטרך לגבות או ישירות מהיצרן,או מהיבואן שייבא לך את הרכב.

פורסם
במקום שכלמוביל יתמודד עם השוק בהגינות ,הם מנסים להמציא חוקים ובירוקרטיות שאין באף יבשת.

במקרה הנוכחי, ההחלטה אינה של כלמוביל ואינה תוקפת את הייבוא האישי לארץ.

ההחלטה היא של מרצדס העולמית, והיא אמורה לתקוף את הייבוא האישי מארה"ב לאירופה. שם הם מפסידים הרבה יותר כסף.

(המחירים של הרכבים בארה"ב יכולים להיות נמוכים בעשרות אחוזים מאותם רכבים באירופה)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אתה באמת חושב שבכל מקום בעולם שתיכנס עם הרכב שלך (המיוצא כאמור) למוסך מורשה מטעם היבואן אתה תקבל ריקול בחינם ?

ממש לא.

את הטיפול יעשו לך, אבל כמו שכתבו בהודעה מעלייך, למה אתה חושב שהמוסך המורשה צריך לקחת הלוואה בשמך ?

יש הבדל בין מקרה של RECALL למקרה של תקלה במסגרת אחריות.

במקרה של RECALL המוסך בודק מול היצרן את מספר השלדה ואם זה זכאי לביצוע הריקול המדובר - מבצע אותו המוסך והיצרן משלם עבור הטיפול אוטומטית.

במקרה של תקלה במסגרת האחריות - כאן אכן נדרש אישור יצרן ומדובר בעצם בהתחייבות כספית שלוקח המוסך עד אשר מתקבל אישור (ותשלום) מהיצרן.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
בוא נשחק משחק ונהפוך את הדברים:

אתה החלטת לייצא את הרכב הפרטי שלך לחו"ל,כי עברת דירה ואתה לא מוכן להפרד ממנו.

ממש לא.

אני ממש לא מבין על מה אנשים פה קופצים, לייבוא אישי יש מחיר נמוך ביחס לייבוא הרשמי,אבל עלול להיות מחיר גבוה במקרה של ריקול.

אגב, לא דובר על זה שהיבואן לא יסכים לקבל אותך לטיפול בריקול, מדובר פה רק על עניין התשלום, אתה תעשה את הריקול על חשבונך,ואת החשבונית שתקבל תצטרך לגבות או ישירות מהיצרן,או מהיבואן שייבא לך את הרכב.

על איזו הלוואה מדובר בדיוק? אם אתה קונה מהיבואן בארץ, במה אתה שונה ממני אם אני קניתי בייבוא אישי?

שנינו קנינו מאותו היצרן והוא זה שנותן את האחריות במשך זמן מסויים. אין סיבה שאני לא אקבל שירות מכל מוסך מורשה מרצדס. כמו שאתה נכנס לתקן בעיה במסגרת האחריות והמוסך אחרי זה מתחשבן עם היבואן והוא עם היצרן, ככה גם ברכב שהוא ייבוא אישי. אף אחד לא מפסיד פרט ליצרן שבסופו של תהליך משלם את התיקון.

הבעיה היא שבמקום לתת שרות בארץ ולהראות שהיבואן דואג ללקוחות גם לא שלו (כדי שבעתיד ירכשו שוב מקצדס ויתקנו אצלו שלא במסגרת האחריות על חשבונם) הוא פשוט אומר שמראש הוא לא רוצה לטפל בהם ובזה הוא מפסיד גם רווח עתידי.

שורה תחתונה מוסך שמטפל ברכב במסגרת האחריות לא מפסיד כי הוא את ההחזר יקבל מהיצרן. כל השאר נקרא שרות לקוחות שכידוע בארץ הוא מושג גס מאוד.

ובעניין הקמת המוסכים, רוב המוסכים הם בידיים פרטיות ולא בידיי היבואן חוץ מהמוסכים המרכזיים שישנם בודדים כאלה בארץ לכל יבואן והמחירים שם טיפה גבוהים יותר מאשר במסוכים שנמצאים בידיים פרטיות.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...