Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז החלטתי סוף סוף לקנות אלפא, סוד או ספרינט.

הבעיה שלי היא שאין לי מושג במכניקה וברכב בכלל, ומן הסתם כשאני אלך לבדוק רכב אני אקח איתי מישהו מבין.

רציתי לדעת על מה בערך להסתכל ולבדוק באופן ראשוני בסוד/ספרינט כדי לקבל רושם טוב. מה המחלות הנפוצות (חוץ מחלודה), איזה מנוע עדיף מבחינת אמינות/חיסכון בדלק.

חשוב לציין שאני לא רוצה לקנות רכב משופר, ומעדיף לקנות אחת שתהיה במצב מכני טוב והחיצוניות לא חשובה (חוץ מחלודה) כי אני רוצה לשפץ אותה ולהשקיע עליה...

כל פיסת מידע תעזור לי, אני לא מבין בזה בגרוש... :roll:

תודה,

הראל.

*עשיתי חיפוש ואין תשובות על כל השאלות שלי...

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
אז החלטתי סוף סוף לקנות אלפא, סוד או ספרינט.

הבעיה שלי היא שאין לי מושג במכניקה וברכב בכלל, ומן הסתם כשאני אלך לבדוק רכב אני אקח איתי מישהו מבין.

רציתי לדעת על מה בערך להסתכל ולבדוק באופן ראשוני בסוד/ספרינט כדי לקבל רושם טוב. מה המחלות הנפוצות (חוץ מחלודה), איזה מנוע עדיף מבחינת אמינות/חיסכון בדלק.

חשוב לציין שאני לא רוצה לקנות רכב משופר, ומעדיף לקנות אחת שתהיה במצב מכני טוב והחיצוניות לא חשובה (חוץ מחלודה) כי אני רוצה לשפץ אותה ולהשקיע עליה...

כל פיסת מידע תעזור לי, אני לא מבין בזה בגרוש... :roll:

תודה,

הראל.

*עשיתי חיפוש ואין תשובות על כל השאלות שלי...

אם חסכון הכי חשוב לך אז לך על סוד 1200 סמ"ק סטנדרטית. הרכב ממש לא עגלה (בגלל משקל נמוך) ומאוד חסכוני. הבעיה הכי חשובה בסוד זה חלודה, עם שאר הדברים אפשר להסתדר אבל חלודה זה פשוט סרטן לרכב.

אם תחפש טוב תוכל למצוא סוד במצב סביר, יום אחד נעמדתי ברמזור ליד סוד (בזמנו כשחיפשתי רכב), סמנתי לנהג (בחור מבוגר, מסורתי עם ילדה מאחור) להוריד חלון ושאלתי אותו אם הוא מוכר. אחרי כמה שניות של הלם (הוא חשב שצחקתי עליו כי הייתי עם הקורולה של ההורים) הוא שאל אותי כמה אני מוכן לתת וסתם זרקתי 5K ש"ח (מבחות היא הייתה במצב מצויין ממה שהספקתי לראות), הוא לקח את הטלפון שלי ואמר לי שהיא יד ראשונה ואז התחלף הרמזור והיינו חייבים לזוז. מאז לא שמעתי ממנו ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
כמה בערך משלמים על רכב כזה?

דניאל

בזמנו לפני שנתיים שחיפשתי סוד, מצאתי בטווח מחירים של בין 3000-2000 ש"ח לנטושות!,

ועד ל-20000 למצב מצויין (הלבנה מא.ת ישן בראשון אם משהו מכיר).

בכל אופן, אחרי שבחצי שנה של חיפושים מצאתי כלום חוץ מחלודה, קניתי את הגולף,

ואני ממש ממש לא מצטער על זה.

צחי.

No worries 8)

פורסם

רק אל תעשה את מה שאני עשיתי - ובגלל כמה אלפי שקלים לכאן או לכאן תפסיד רכב במצב טוב....

אם ספרינט, הייתי מחפש 1.7 קרבורטורים (השתלת מנוע עם הזרקה זה כבר לא סטנדרטי), הכי פחות חסכונית בדלק אבל הכי "בשרנית"...

חוץ מחלודה בחיבורי חלונות, קיר אש מאחורי המנוע, תחתית הבגאז', כנפיים מבפנים ובעיקר מסגרת הדלתות (למען האמת בכל מקום ומקום...) כדאי לחפש נזילות שמן חריגות (נזילות קטנות בטוח יהיו), ההילוכים יחרקו בראשון ושני - אין מה לעשות, לומדים להעביר בסוף בלי חריקה, תביט על הפלסטיקה, בספרינט בד"כ איזור הבגאז' מתפרק מהשמש.

עוד משהו ששמתי לב אליו בספרינטים - אם נותנים בגז בסרק, לוקח יחסית הרבה זמן לסל"ד לרדת חזרה, זה נורמלי.

תסתכל על בלאי של מערכות ההיגוי - בוקסות משולשים וכד' , אלו מכוניות שבד"כ נוסעות "חזק".

לטיפים ממנוסים יותר - http://www.iaroc.org.il/

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
רק אל תעשה את מה שאני עשיתי - ובגלל כמה אלפי שקלים לכאן או לכאן תפסיד רכב במצב טוב....

לא הבנתי, מה עשית שאני לא צריך לעשות ?

ההשקעה הראשונית שלי ברכב תהיה לא יותר מ-10K...

אם ספרינט, הייתי מחפש 1.7 קרבורטורים (השתלת מנוע עם הזרקה זה כבר לא סטנדרטי), הכי פחות חסכונית בדלק אבל הכי "בשרנית"...

כמה זה כבר "פחות חסכונית בדלק"... היא שתיינית רצינית?

סה"כ אני לא מחפש "טיל". אין לי נסיון עם ספורטיביות, והאלפא האחרונה שנהגתי בה (33 1.2) עשתה לי טוב למרות המנוע הקטן...

בעיקרון, אני מבין שהדבר שהכי צריך להתמקד עליו בבדיקה ראשונית הוא - חלודה !?!?

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

לא הבנתי, מה עשית שאני לא צריך לעשות ?

ההשקעה הראשונית שלי ברכב תהיה לא יותר מ-10K...

כמה זה כבר "פחות חסכונית בדלק"... היא שתיינית רצינית?

סה"כ אני לא מחפש "טיל". אין לי נסיון עם ספורטיביות, והאלפא האחרונה שנהגתי בה (33 1.2) עשתה לי טוב למרות המנוע הקטן...

בעיקרון, אני מבין שהדבר שהכי צריך להתמקד עליו בבדיקה ראשונית הוא - חלודה !?!?

הראל.

מצאתי אחת במצב טוב, שחורה, מודל 88, 1.5 מקורי, יד שנייה (!) והראשונה מעו"ד בחורה שהחזיקה אותה 15 שנה (ראיתי את הניירות), מצב סביר מאד. ובגלל כמה אלפי שקלים יותר ממה שהייתי מוכן להוציא היא נמכרה יום אחרי שהחלטתי למתוח את עצמי עוד קצת בשבילה...

אגב, רצו עליה 12 אלף + המערכת שהיתה בה (ולא היה לי בה עניין) לאחר מיקוחים.

"שתיינית רצינית" זה מונח יחסי, בפרט שהיום יש לי מונדאו אוטומטית 2000 סמ"ק ... , מהאלפא תוציא בנהיגה רגועה, לדעתי, כ 1:11. אבל לא נוהגים בה נהיגה רגועה ...

וכן, חלודה, חלודה מתחת לצבע, ועוד פעם חלודה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
כשאתם אומרים שהיא סובלת מחלודה, זה אומר שיש חלודה גם בשילדה עצמה או רק בחלקי פח?

דניאל

גם בשלדה ??? :shock:

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
כשאתם אומרים שהיא סובלת מחלודה, זה אומר שיש חלודה גם בשילדה עצמה או רק בחלקי פח?

דניאל

זאת שאלה או תמיהה?

דניאל

זאת שאלה... ותמיהה.... (מצטרף לשאלה שלך...).

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

דניאל

זאת שאלה או תמיהה?

דניאל

זאת שאלה... ותמיהה.... (מצטרף לשאלה שלך...).

הראל.

תשמע, חלודה זה כמו סרטן, אם לא מטפלים בזה בשיא הרצינות כמה שיותר מהר זה פשוט מתפשט כמו סרטן !!!

תקח בחשבון שמנוע, גיר וכל החרא הזה אפשר תמיד להחליף, על חלק מהחלפים אתה משלם הרבה ועל חלק קצת אבל בסופו של יום אפשר להחליף ולתקן. שלדה חלודה זה עניין של ריתוכים, הדבקת חלקי פח חדשים וכו', אחד ההשלכות זה שינוי רציני בהתנהגות של הרכב, בטיחות עדיף לא להזכיר ברכב כזה ישן.

והנה תשובה לשאלה שלכם: כן, חלודה יכולה בקלות להווצר בשלדה (ע"ע המנטה שלי). בד"כ הסיבה היא הזנחה פושעת של הבעלים ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
והנה תשובה לשאלה שלכם: כן, חלודה יכולה בקלות להווצר בשלדה (ע"ע המנטה שלי). בד"כ הסיבה היא הזנחה פושעת של הבעלים ...

:mm_yeah:

יצא לי כבר לראות שני סודים שהקורות A שלהם היו רקובות מהיסוד,

הבעלים של שניהם עשות פחחות חפיפה עם חומר, וכמובן שאם הזמן הקורה נאכלה שוב.

בנוסף יש נטיה רצינית מאוד לרקבונות באזור בתי הכנפיים עד כדי אכילה מוחלטת שלהם.

שלא תבין לא נכון, אם תחפש אז תמצא סוד במצב פח טוב יחסית (כמו שאדם מצא בזמנו),

אתה רק צריך זמן, סבלנות ובעל מקצוע שיבוא לבדוק איתך רכבים.

צחי.

No worries 8)

פורסם

:mm_yeah:

יצא לי כבר לראות שני סודים שהקורות A שלהם היו רקובות מהיסוד,

הבעלים של שניהם עשות פחחות חפיפה עם חומר, וכמובן שאם הזמן הקורה נאכלה שוב.

בנוסף יש נטיה רצינית מאוד לרקבונות באזור בתי הכנפיים עד כדי אכילה מוחלטת שלהם.

שלא תבין לא נכון, אם תחפש אז תמצא סוד במצב פח טוב יחסית (כמו שאדם מצא בזמנו),

אתה רק צריך זמן, סבלנות ובעל מקצוע שיבוא לבדוק איתך רכבים.

צחי.

טוב, אז אני אתמקד בעיקר בחלודה....

אני מקווה למצוא רכב עם שלדה נקייה שעדיין לא נזקקה לטיפול נגד חלודה...

לא משנה כמה זמן יקח אני אמצא את הספרינט שלי (ובלית ברירה - סוד).

שיהיה לכולם בוקר טוב,

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
עוד משהו ששמתי לב אליו בספרינטים - אם נותנים בגז בסרק, לוקח יחסית הרבה זמן לסל"ד לרדת חזרה, זה נורמלי.לטיפים ממנוסים יותר - http://www.iaroc.org.il/

זה לא נורמלי, זה סימן לתערובת עשירה מדי.

ובקשר למחיר, כל חוזה מכר הוא מפגש רצונות בין המוכר לקונה, אבל אם תרצה סוד/ספרינט טובה, תצטרך להיפרד מהרבה יותר מ-5K.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...