Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב ש nimikipod גם כן חיפש HU כזה לא מזמן, אני בטוח שאם תשלח לו ה"פ הוא יענה לך.

אני חושב שה HUים היחידים עם יציאה אופטית (למעט האלפיין) הם הפיוניר P9 וה 9255, שגם שם אני לא בטוח שכל המכשירים מהסדרה בעלי יציאה אופטית.

מה רע במכשירים של אקליפס? בהנחה שמביאים מכשיר כזה "במזוודה" נראה לי אחלה תמורה לשקל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני חושב ש nimikipod גם כן חיפש HU כזה לא מזמן, אני בטוח שאם תשלח לו ה"פ הוא יענה לך.

אני חושב שה HUים היחידים עם יציאה אופטית (למעט האלפיין) הם הפיוניר P9 וה 9255, שגם שם אני לא בטוח שכל המכשירים מהסדרה בעלי יציאה אופטית.

מה רע במכשירים של אקליפס? בהנחה שמביאים מכשיר כזה "במזוודה" נראה לי אחלה תמורה לשקל.

איתמר.

לא נראה לי רע בכלל חשבתי לכיוון מכשיר של אלפיין כדי שהשליטה על הפרוססור תהיה קלה יותר

בנוסף לא מצאתי קישור לחנות שמוכרת אקליפס ושולחת לארץ.

אלי

פורסם

כמו שכתבתי למעלה :drinking:אחרי הרבה בקבוקים כל סאונד ישמע מדהים....

סתם בצחוק

כנראה אלך לכיוון ה-D310 יש לו את כל הפיצ'רים שאני צריך כולל שליטה על ה-701

מקווה שלאחר סיום רכישת והרכבת המערכת אוכל לבוא לאחד המפגשים.

אלי

פורסם

לאחר חיפוש קצר באינטרנט נתקלתי בדגם dvhp6050ub של פיוניר

יש למשהו נסיון עם המכשיר הנ"ל לפי המפרט שלו כולל יציאה אופטית USB

בתודה שוב

אלי

פורסם

אתה מוזמן לבוא גם לפני שאתה מסיים ולא רק אחריי :)

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

הרגשתי צורך לעשות פה קצת סדר בדיון לטובת כולם:

ה-PXA-H701 מגיעה עם 3 צורות חיבור:

1. RCA

AI-NET.2

3.כבל אופטי.

1.RCA - זוהי כמובן שיטת החיבור הגרוע ביותר, למעשה ה-HU שלך ימיר את המידע לצורה אנאלוגית, יעביר אותו לפרוססור שלך, לאחר מכן הפרוססור יעשה את העיבוד בחזרה לדיגיטלי ואז ימיר את האות שוב ויעביר אותו הלאה בצורה אנאלוגית למגברים שלך, כל ההמרות האלה בדרך רק גורעות מהאיכות.

2. AI-NET - שיטת החיבור הזו הוצאה ע"י ALPINE והיא בלעדית להם, למעשה AI-NET מעביר את המידע היוצא מה-HU שלך בצורה דיגיטלית מלאה לפרוססור ולכן אין עוד המרות בדרך ואין איבוד מהאיכות, היתרון בשיטה הזו היא העובדה שכל המוצרים של ALPINE יודעים להתממשק אחד לשני בצורה הזו ולתת לך שליטה מלאה ממכשיר אחד לשני.

3.כבל אופטי - להבדיל מכל מה שנאמר פה (שהוא בגדר שטות) אין כבל מיוחד לנתבים ואין כבל מיוחד לראוטרים, כול הסיבים האופטים זהים אחד לשני, לכולם יש את אותה היכולת להעביר מידע ולכולם אותו רוחב פס, ההבדל היחידי שתמצא בין סיבים אופטים הוא הקונקטור בקצה הכבל, ישנם מספר רב של קונקטורים, LC\FC\SC וכן הלאה, כל אחד נועד לשימוש אחר, שוב אני אומר בכולם היכולת זהה מבחינת העברת מידע, רק הקונקטור שונה.

הקונקטור שנבחר להעברת מידע בתחום האודיו נקרא TOSLINK והוא נראה כך:

TOSLINK.jpg

מה היתרונות חסרונות שלו את מול AI-NET? אני לא ממש יודע, בשניהם ההעברת המידע היא דיגיטלית.

מהירות ההעברה במכשירי אודיו שיש בהם חיבור סיב אופטי היא: 125Mbits.

מהו רוחב הפס כאשר עובדים עם AI-NET? אני לא ממש בטוח, בדבר אחד אני כן בטוח, ההבדל בסאונד בין כבל AI-NET לבין כבל אופטי לא אמור להיות קיים, שניהם עובדים בצורה דיגיטלית מלאה.

אולי לסיב יש יותר רוחב פס אבל האם אתה בכלל מנצל אותו או צריך אותו? אני לא בטוח.

למעשה קיימת בעיה עם העברת סיב אופטי ברכב, כל קימור\סיבוב\הטיה ברדיוס מסויים גורמת לגריעה בסיגנל שיוצא מהסיב, תופעה זו נקראת Insertion Loss.

בקיצור לשאלתך, האם זה יביא לשיפור לעומת כבל AI-NET? אני לא חושב, ומי שכותב אחרת מבלי לבדוק\לנמק\להסביר טועה ומטעה.

מקווה שהשכלנו קצת, בהצלחה. :)

פורסם

על הנושא של המרה דיגיטלית או שימוש במכשירים אנלוגיים לאורך כל הדרך יש הרבה וויכוחים.

אני מאמין דווקא שהעידן הדיגיטלי מכיל בתוכו הרבה יותר פלוסים מאשר המינוסים הגדולים שאפשר למצוא בתשתית אנלוגית כמו ספיחת רעשים ועיוותים כאלו ואחרים שמתבצאים באות או על גבי "הצינור המוביל".

קודם כל מעבר לטווח דיגיטלי בין הHU לפרוססור מבטל כל מיני בעיות של ספיחת רעשים של כבלי RCA שרצים לאורך כל הרכב, לאחר מכן אין כמעט אם בכלל איבודי מידע.

לאחר מכן - המכשור קיום שמשתמש בשיטות האלו לרכב - עדיין מדובר ברוב המוחץ של המקרים בציוד הכי טוב שיש.

אז למה לא? שיפור אתה תשיג בכל מקרה, גם אם לא תדע (אני אסביר).

בין מערכת ברמה גבוהה מאוד שהיא אנלוגית - עם התקנה נכונה ושאר ירקות

למערכת שמשתמשת בטווח דיגיטילי באותה הרמה, לא בטוח בכלל שתוכל לעמוד על הבדל מודע מבחינת שמיעה.

אז ככה שקודם כל הייתי מציע לך לנסות למצות את המקסימום האפשרי מהמערכת שלך כמו שהיא - תתקין את הפרוססור, תכוון את הרכיבים ואחרי זה תנסה לעשות השוואה אם מישהו שיש לו את רכיבים דומים ותראה אם בכלל חסר מבחינתך משהו.

וגם סתם בשביל הסקרנות הייתי מציע לך לעבור את השלב הזה רק בכדי שתוכל באמת לדעת עד כמה שיפרת ברגע שתעבור לטווח דיגיטלי ולא סתם על עיוור ללכת ולאמר - שיפרתי. תחושת הסיפוק שלך תהיה אמיתית במידה ויהיה שיפור ניכר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וואו, דני ו-lanosforce לתגובה יותר ממצה ומקצועית לא יכולתי לצפות תודה רבה

בהתחלה גם לי היו לי ספקות עם השדרוג הזה הוא חיוני כרגע ושוכנעתי קצת משאר המגיבים,

אבל נראה לי באמת שצריך למצות את מה שיש ורק לאחר מכן לעבור הלאה.

טוב שיש מי שמרגיע :lol:

ושוב תודה

אלי

פורסם

אדי, להגיד "אנלוגי לאורך כל הדרך" זה לא הכי נכון, בסופו של דבר הדיסק הוא 00110101010 ואיפושהו בדרך צריכה להיות המרת DA, אם אנחנו מוצאים יציאה אופטית (או כל דיגיטלית אחרת) החוצה מהHU, אנחנו מעבירים את העיבוד לגורם אחר, אבל עדיין אנחנו מתעסקים בהמרה אחת בלבד.

בשיפוצים

פורסם

אריק,

למה אתה רקורסיבי כל כך.

אתה מתכוון בתחילתו של דבר :-P הדיסק הוא מדיה דיגיטלית.

אבל כשאתה יוצא לRCA אתה עובר המרה לאנלוגי אלא אם כן יש לך יציאה דיגיטלית נוסח SPDIF. שזה מידע אנלוגי שמועבר על מדיה של מוליך חשמלי במקום מדיה אופטית.

בכל מקרה - במערכות ברמה מאוד גבוהה - זה פשוט עניין של העדפה ברוב המקרים.

למשל אחד היתרונות בלעבור ליציאה דיגיטלית (לא אופטית) היא חסכון בחוטים, בייחוד כשמדובר בחיווט יקר.

ומה שאתה יכול לעשות עם כבל אופטי זול - טוסלינק סטנדרטי (לא זוכר אם זה מולטי מוד או סינגל מוד אפילו) אתה בחיים לא תוכל לעשות עם כבל הRCA הכי טוב שתקנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה ברור, כמה שפחות המרות, כך ייטב, וכמובן עניין ההשפעה על אורך כבל הRCA ואיכותו (שמיע או לא - זה לא לדיון הזה :) )

לעומת הכבל האופטי

בשיפוצים

• תוכן חדש...