Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המונופול של אדון לוי די מאוס, הוא קובע לכל הענף מתי ובכמה למכור, לדעתי אין הצדקה לירידה כלכך תלולה במחירי המשומשות בחודש הבא במיוחד לאור העובדה שמחירי המשומשות גם ככה ירדו מאד בחודשים האחרונים.

לא מוצדק למרבית הדגמים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אנשים לא יתחילו לשים לב למחירון וזהו, ימכרו מעל המחירון ואין מה לעשות, הקונים יצטרכו להתמודד עם זה.

אתה חי בסרט ידידי, כל עוד השומות של חברות הביטוח והכרעות ביהמ"ש נשענות במפורש (כתוב בפוליסה) על המחירון של לוי יצחק - הרי שרכבים שימכרו מעל המחירון יהיו בעיקר רכבים נדירים מאד שהביקוש הספציפי להם ידחוף את מחירם למעלה. אחרת, כל מי שקנה מעל המחירון לא יוכל לבטח את הרכב בשווי שלו, וזה, תאמין או לא, שיקול לא מבוטל כשמדובר באיש ממוצע שהטויוטה שלו היא ההשקעה השניה בגודלה שלו בחיים.

מחירון לוי יצחק כמעט מיום היוולדו לא משקף את מחיר השוק - אלא (בין אם מתיימר או לא) קובע אותו בפועל, ולפחות את הרף העליון שלו. ובימים כאלה, כשחברות ליסינג (שכידוע המרכיב הגדול ביותר במאזן שלהן הוא חוב) משוועות למזומנים כדי לשרוד, ושולטות עדיין על 70% משוק הרכב היקר ביותר (חדש וישן עד שנתיים שלוש) - הדרך היחידה היא מטה מטה...

HFturbo

פורסם
"אם אני הייתי מוכר את הרכב ומישהו היה בא אליי ודורש לקנות במחירון הייתי מתפוצץ מצחוק במקום.

מי שרוצה ומגיע לו למכור את הרכב במחיר שהוא דורש, יקבל מעל מחירון כל מחיר שהוא ירצה(בהנחה שהוא ריאלי).

ומי שלא שמר על הרכב שלו והזניח אותו מן הסתם שלא יקבל את מה שהוא ידרוש.

אתה מבין שהאיביזה המדהימה שלך היא לא היחידה בשוק? ושיש עוד המון כאלה? והיא לא היחידה ששמורה (עם כל הבולשיט שמתלווה למילה "שמורה").

אתה מבין שכול שקל שתשלם מעל המחירון במקרה של גניבה/תאונה פשוט מתאדה מהסיבה הפשוט שחברות הביטוח עובדות לפי המחירון של לוי יצחק ולא לפי "פילוסופית המחירון הגמיש שלך"?

אני יודע שהידיעה הבאה הולכת להמם אותך אבל רוב המכוניות כשהן עומדות למכירה הן נוראאא שמורות ונוראאאא אהובות בדיוק כמו האיביזה המדהימה שלך, אז למה לשלם לך יותר אם מודעה אחת מעליך ומודעה אחת מתחת למודעת המכירה שלך יש את אותה איביזה שמורה ואהובה במחיר מחירון? :roll:

מחירון רכב מתגמש רק כשמדובר ברכב נדיר יחסית וגם אז על הרוכש לקחת בחשבון שבמקרה של תאונה או גניבה הסכום שהוא שילם מעל פשוט מתאדה כי חברת הביטוח לא מפצה אקסטרא על רכב "שמור כחדש".

יש לי הרגשה שהמציאות הכואבת של לוי יצחק הולכת להכות בך ביום מכירת הצהובה שלך..

אגב

צהוב זה צבע מאוד לא סחיר :lol:

פורסם

בהחלט מזדהה עם מה שכתבת,למעט..

ההשקעה השנייה שלנו בגודלה היא קופות פנסיה וגמל תראה איזו צעקה קמה.

אבל ללא ספק השוק ילך ויירד בצורה חדה כלפי מטה בכל קשת הרכבים.

פורסם
המונופול של אדון לוי די מאוס, הוא קובע לכל הענף מתי ובכמה למכור, לדעתי אין הצדקה לירידה כלכך תלולה במחירי המשומשות בחודש הבא במיוחד לאור העובדה שמחירי המשומשות גם ככה ירדו מאד בחודשים האחרונים.

לא מוצדק למרבית הדגמים

הוא לא קובע לאף אחד

הוא גם לא מאוס,זכותו לתמחר

יש הצדקה לירידה חדה נוספת,רכב זו לא השקעה זה אמצעי תחבורה

חלפו הימים למרות הקושי להפנים

היחיד שקובע הוא ההצע והביקוש,או לחלופין הציבור עצמו

פורסם
מצטער. אני עדיין לא מבין כיצד אפשר להגיד באותו משפט ש"עסקאות נסגרות במחירים הנמוכים בעשרות אחוזים ממחיר מחירון" ובאותה נשימה לציין שהורדת 10% היא בבחינת "ישור קו".

עיתונאות חוקרת היתה משפדת את מו"ל המחירון. איך יתכן שכל המחירים של כל המכוניות ירדו באותו פקטור? איך יתכן שכל השנתונים יושפעו באותה המידה? מדוע מבצעי המכירות המטורפים של חברות הליסינג לא באים לידי ביטוי במחירון?

יש עוד כמה שאלות שעולות בראשי, אבל ברור לי שאיש ב"ידיעות אחרונות" לא מתכוון לשאול אותן.

ארנון, השאלות שהעלת כאן הן שאלות מאוד רלבנטיות ומוטב שישאלו.

אבל אני ואתה יודעים להבדיל בין עיתונות חוקרת לעיתונות מדווחת.

לא כל כתבה שאנחנו קוראים בעיתונות היומית היא כתבת תחקיר, זה הרי לא הגיוני ובשביל כך כל עיתון היה צריך להעסיק אלפי כתבים.

אפשר להגדיר את הכתבות עליהן דנו בשרשור הזה ככתבות מדווחות, העיתונות מלאה בהן והן אלו עליהן מתבסס העיתון היומי. כתבות אלו נותנות מידע רלבנטי לציבור ולהצביע על מגמות ותו לא.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אינני ראיתי עד עצם היום הזה אף כתבה רצינית בנושא שוק הרכב. הניתוח הוא כזה שכל אחד יכול לעשותו. הרי כולנו ראוים את שערי המט"ח ולא צריך שום כתבה מלומדת על מנת להסיק את המסכנות מהנ"ל. לדעתי זריקת מספרים כאלה ואחרים לגבי המכירות הצפויות בשנה הבעל"ט - הרי דבר בלתי אחראי בעליל. נניח כי הנפילות בבורסה יעצרו החודש והלה יהיו רק העליות. ומה אם מדד ה-100 יגיעה ל-300 וימשיך להידרדר? האים גם אז יהיו מספרי מכירות כאלה?

מה שהייתי מצפה מכתבה רצינית הוא ניתוח השוק. למשל מי הם הרוכשים בשוק הפרטי? מה למשל אחוז העצמיים בעלי עסקים קטנים שבינהם. מה הצפי של פגיעה בעסקים קטנים בתרחישים כאלה ואחרים בבורסה (הרי ידוע כי על כל איש חיי-טק מפוטר יש בסביבות 2-3 עובדים בשירותים הנלווים שמאבדים את משרתם). האים הפגיעה ברוכש הפרטי תתבטה בירידת מחירים או בצימצום דגמים.

ניתוח דומה הייתי מצפה לגבי שוק הליסינג. האים ישנה אפשרות לחברות הליסינג להמנע ממכירות הפקר - למשל המשך שימוש ברכבים בני 3 שנים פלוס תוך מתן הנחות ללקוחות. עד כמה ריאלית האופציה של יצוא למדינות ערב. ועוד סוגיות כהנה וכהנה.

ניתוח רציני איננו נבואה. הוא נותן לקורא כלים להבין את המתרחש ולעקוב אחריו. ואז כאשר הקורה רואה ידיעה כזאת או אחרת - הוא כבר ידע להעריך מה תהיה השלחותיה על נושאים אחרים. כתבות אנליזה רציניות מופיעות יום יום בעיתונות עסקים בחו"ל. אלווי שיום אחד נזכה לעיתונות מקצועית גם בארץ.

פורסם
בהחלט מזדהה עם מה שכתבת,למעט..

ההשקעה השנייה שלנו בגודלה היא קופות פנסיה וגמל תראה איזו צעקה קמה.

מודה על התיקון, אבל אני טעיתי עוד יותר - רכב זו הוצאה לא השקעה, בשונה מדירה או קופ"ג

HFturbo

פורסם
קטונתי מלקבוע שב- YNET יש כתבות שאינן אובייקטיביות צרופה, ושחלק מהכתבות משרתות אינטרסים כלכליים של מישהו. ראה כותרת משנה ב- YNET מהיום:

לאחר תקופה ארוכה בה מחירי עסקאות יד שניה נסגרו בעשרות אחוזים מתחת למחירון הרכב הקובע של ישראל, מודיע לוי יצחק כי הוא מיישר קו ויחתוך בדצמבר כ-10% מהמחיר הנוכחי

יש מי שיגידו שהכותרת הזו היא אב-טיפוס לכותרת מוטה ואינטרסנטית.

לא אני, כמובן. אבל אנשים פרנואידים, כן. :-)

יש בזה הרבה יותר.. אם זה המחירון הקובע הוא לא יכול להיות גם מה שהוא טוען שהוא = המחירון המשקף.

או שאתה משקף, או שאתה קובע. מישו בYNET לא חשב עד הסוף [או שהוא יודע שהקוראים שלו לא חושבים עד הסוף]..

פורסם
מודה על התיקון, אבל אני טעיתי עוד יותר - רכב זו הוצאה לא השקעה, בשונה מדירה או קופ"ג

נכון

:-)

פורסם
לא מספיק שלפני שנה הורידו משמעותית מחירון, אז מורידים עוד?

אנחנו קנינו לפני בערך שנה סוזוקי בלנו ב: 30,000, עכשיו המחירון 26,500 .

מה נסגר איתם? ועוד 5% פחות בכלל לא שווה.

אנשים לא יתחילו לשים לב למחירון וזהו, ימכרו מעל המחירון ואין מה לעשות, הקונים יצטרכו להתמודד עם זה.

תעשה נסיון עם הבלנו שלך

תפרסם אותו מעל המחירון

המתן וצפה כמה יתקשרו אליך

אתה צריך להבין הסוס של שוק המשומשות עשה את שלו

בתנאי הדרך והעומס שיש בכביש אין חשק להחזיק רכב

ומי שמחזיק רכב עושה זאת למטרת ניידות בלבד

רוב המשתמשים ברכב ובדרך עושים זאת להגיע מנקודה לנקודה

לא נותרו הרבה שמחפשים חווית נהיגה כי אין כזו ברוב הנסיעות כאן

פורסם

והבודדים שנשארו לא ממש מתרכזים בבלנו.:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עכשיו זה נראה עוד יותר חשוד ובוטה.

מעניין מי זה שחר הזלקורן

היום הוא יוצא נגד תקנות היבוא האישי שמטיבות עם היבואנים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3624882,00.html

מה אתה אומר? כנראה שלא שילמו לו מספיק:shock:

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

לאדון B-TON האיביזה שלי היא לא הנושא פה, הנושא הוא שמה שקורה עם המחירון של לוי יצחק הוא מחדל.

ועצוב שכשאתה מדבר על קניית אוטו אתה כבר יוצא מנקודת הנחה שיגנבו אותו, אני לא יודע מה הניסיון שלך עם גניבת רכבים והוא גם לא 100% רלוונטי למה שדיברתי עליו.

נתחיל מהעובדה שיש הרבה רכבים שנדיר למצוא אותם במצב טוב, במקרה שלי היה כך.

החלטתי לקחת את הרכב ולסדר אותו מ-א' ועד ת' ללא שום קשר ל"גניבות", נניח שכן היה מדובר בי במכירת הרכב שלי הייתי דורש מעל המחירון, לא בגלל שיש לי משהו מיוחד, נניח - EXTRA מאיך שהאוטו יצא מהמפעל אלא בגלל שרוב האיביזה עברו בעלים מתעללים ומזניחים, ואף אחד לא רוצה ליפול על אחד כזה, אז אם הייתי מוכר הייתי דורש כמה אלפים מעל המחירון.

ולפי דעתי, עדיף לקנות רכב מעל המחירון ב4K ולדעת שהוא תוחזק כמו שצריך ושהבעלים השקיע ברכב מאשר ללכת ולחכות עד שתמצא מישהו שמוכר רכב עם אותם נתונים במחיר מחירון (אם תמצא בכלל כי המחירון לא מפסיק לרדת), או לחילופין תמצא רכב שתוחזק במצב גרוע ותשקיע אחר כך הרבה יותר מכמה אלפים כדי לסדר את אותו.

ד"א,

יש אנשים שספציפית מחפשים רכבים צהובים.

סתם בשביל הספורט.

תחפש סיאט איביזה בצבע צהוב, 1600 ידנית דגם המפואר 100כ"ס עם סאן רוף, שלוש דלתות.

קשה למצוא אחת וגם אם תמצא, הוא יגיד שהאוטו במצב מכני מעולה(והיא נוראאאא שמורה כפי שאמרת) ובבדיקה זה יתברר אחרת.

פעם הבאה שאתה מחליט לתקוף ולהביע ציניות, אנא קרא את תוכן ההודעה והתייחס אליה בהתאם.

במשפט הראשון כבר כתבתי שאני לא מוכר ולא מדבר על עצמי.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

עם כל הכעס של רובנו על השחיטה שלוי יצחק מבצע ברכבים מסויימים אנחנו נוטים לשכוח שירידת הערך בישראל לא גבוהה בכלל לעומת המקובל בעולם, שם (ארה"ב כדוגמא טובה) רכב מאבד עד כדי מחצית מערכו תוך זמן קצר ביותר. נכון שרכבים שם גם עולים פחות, לרוב, אך גם ירידת הערך באחוזים שם גבוהה לאין שעור.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...