Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתערוכת פאריז האחרונה, בין היברידית אחת לחשמלית אחרת, בין מכוניות שהציגו לראוה את נתוני פליטת ה-CO2 שלהן במקום את נתוני התאוצה(אפשר גם וגם :wink:) - בלטו מספר מכוניות כמו חייזרים.

הראשונה כיכבה בדוכן שברולט; קאמארו SS החדשה. מכונית מדהימה מבחוץ ומבפנים, רטרואית ומודרנית כאחת. קאמארו החדשה יושבת על פלטפורמת הנעה אחורית טובה, שפותחה ע"י GM אוסטרליה(הולדן) ומשמשת גם את פונטיאק G8, שגם היא מיוצרת שם. עם תמחור אגרסיבי בארה"ב(23K$ ל-V6, עם 304 כ"ס/$31K ל-'V8'SS עם 422 כ"ס) ועם דולר חלש עד סביר, מתקבלת חבילת ביצועים משתלמת להפליא. העובדה שהמכונית תיובא ארצה רשמית, רק מוסיפה לאטרקטיביות שלה כאן.

השניה היתה דודג' צ'אלנג'ר SRT, צבועה בכתום המי מטריף. היא ניצבה בדוכן של חברה בשם AMERICAN CAR CITY, המתמחה ביבוא אמריקאנה לצרפת. צ'אלנג'ר החדשה היא מכונית רטרואית לחלוטין, גדולה ומסורבלת מקאמארו וסובלת גם מעיצוב פנים זול וקודר. אלא שמכוניות השרירים של קונצרן קרייזלר היו תמיד בהמיות משהו - ובכך יחודן. גם היא יושבת על פלטפורמה טובה(קרייזלר 300/דודג' צ'ארג'ר - במקור מרצדס E)ומציעה ניהוג טוב. מחיריה מקבילים לקאמארו, אלא שהמנועים מציעים הספקים נמוכים יותר(375/250 כ"ס בהתאמה) - ואילו גירסת SRT הבכירה(425 כ"ס) עולה בארה"ב $40K.

השלישית, המוכרת לנו גם בארץ בזכות היבוא האישי, היא פורד מוסטנג. שם היא הוצגה לא רק בתערוכה אלא כיכבה ברחובות פאריז, בשלל גירסאות וצבעים. מוסטנג היא הזולה בסגמנט זה - ודגם חדש שלה אמור להיחשף בחודש הבא. על אף סרן אחורי חי, מוסטנג, לפחות בגרסת V8, מציעה ניהוג מהנה ואופי משלה.

מכוניות השרירים של פעם, הזכירו בריון הלוקה בשכלו. תכלית קיומן היתה לאוץ לעבר קו הרבע מייל הכי מהר שאפשר. לשם כך לא צריך היגוי, בלמים או אחיזה מספקת. לא צריך אפילו מושבים עם תמיכת צד. אמריקה חגגה עד שבאו תקנות זיהום האויר ומשבר האנרגיה סביב מלחמת יום כיפור וסגרו את המסיבה.

הדור החדש כבר נולד למציאות אחרת, גם אם הטיימינג לקוי. אז נכון שצריכת הדלק של השריריות החדשות לא תהפוך אותן לפריוס, אך לפחות בתחומים אחרים הן הפכו למכוניות ספורטיביות ראויות. בזכות המורשת, המראה, האופי והתמורה למחיר - אני מוצא אותן אטרקטיביות במיוחד.

ולחיי אותה מורשת והקסם שהיה באותם "בריוני כביש", פרימיטיביים ונחותים דינמית ככל שהיו, מצורף לינק לקטעים ממבחני מסלול מסוף שנות הששים ותחילת השבעים - הלקוחים מתוכנית טלויזיה אמריקאית בשם CAR AND TRACK;

http://www.youtube.com/profile_videos?user=MaccaIsntDead

צפיה נעימה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

ידוע ,

לא הייתי ברור מספיק .

התכוונתי שדרושה החייאה מחודשת לפייר בירד - טראנס אם ,כמו שנעשתה לGTO בזמנו..

זה צעד מאוד מתבקש (וקראתי במספר מקומות שזה משהו שבהליכים כבר) , בגלל שהקאמרו היא האחות של הפונטיאק פייר בירד טראנס אם.

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

הבנתי.

יכול להיות מעניין אם תהיה גם פיירבירד חדשה. הבעיה היא שהפיירבירד והקאמרו מבוססות על אותה פלטפורמה, ולכן ההבדלים צריכים להיות עיצוביים בלבד. מכאן יש שתי אפשרויות:

1) גם הפיירבירד תהיה מכונית בעיצוב רטרו-מודרני. במקרה כזה, צריך לכלול סממני עיצוב של פונטיאק, ואני לא בטוח שניתן לעשות את זה, היות והעיצוב הנוכחי של פונטיאק די מודרני. לחילופין, ניתן לעצב מכונית שתדמה יותר לפיירבירד הישנות, אבל זה לא יתאים ל"שפת העיצוב" הנוכחית של פונטיאק. יכול להיות שאתבדה, והמעצבים כן יצליחו ליצור משהו שיתאים גם לרטרו וגם לעיצוב המודרני של פונטיאק, את זה רק הזמן יגיד.

2) העיצוב יהיה מודרני לגמרי- במקרה זה השם פיירבירד יהיה בדיוק זה, רק שם, בלי קשר לפיירבירד המקורית (בדומה לדודג' צ'ארג'ר). אם זה יהיה המצב השם כבר לא משנה.

משיטוט קצר באתר של פונטיאק מסתבר שהם הולכים להשיק מכונית חזקה (אני בכוונה נמנע מהשם ספורטיבית, את זה עוד נראה) חדשה: G8 GXP. היות והפלטפורמה של הקאמרו משמשת משמשת גם את ה G8 (כפי שכתב 504L), נראה שה G8 GXP תהיה המכונית החזקה של פונטיאק שמבוססת על הפלטפורמה הזו. לא כתבתי מכונית שרירים מכיוון שה G8 היא סדאן 4 דלתות ואילו מכוניות שרירים באו בד"כ (אם לא תמיד) במרכב שתי דלתות. ייתכן שה"פיירבירד החדשה" תהיה בעצם גרסת קופה של ה G8, מה שיתאים יותר לאפשרות 2 שהזכרתי קודם.

בכל אופן, אי אפשר לדעת מה יחליטו הבוסים שם ב GM. כנראה שנצטרך לחכות ולראות.

הדף של G8 GXP באתר של פונטיאק:

http://www.pontiac.com/concept-vehicle/g8-gxp/

"ai motoare capul doare"

פורסם

הדור החדש כבר נולד למציאות אחרת, גם אם הטיימינג לקוי. אז נכון שצריכת הדלק של השריריות החדשות לא תהפוך אותן לפריוס, אך לפחות בתחומים אחרים הן הפכו למכוניות ספורטיביות ראויות. בזכות המורשת, המראה, האופי והתמורה למחיר - אני מוצא אותן אטרקטיביות במיוחד.

לא ברור לי על מה אתה מבסס את האמירה "מכוניות ספורטיביות ראויות". יחסית למה? למכוניות השרירים של שנות ה-60? לא חוכמה.

אטרקטיביות? בהחלט, גם באופי (מבחינתי האישית, בכל אופן), גם ביופי (כנ"ל) וגם מבחינת תמורה למחיר. אבל בוא לא נקשור להם כתרים מיותרים.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

המוסטנג מתנהגת? ביחס למה עגלה?

לפי מבחנים של הצ'לנג'ר היא לא שונה מהמוסטאנג וטובה בעיקר לכבישים נטולי פניות, או להחלקות בכבישים בעלי פניות :smile:

לעומתם, הקאמרו החדשה מבוססת על ההולדן ככה שאולי יש סיכויי (קלוש) שתהיה מתנהגת.

הקאמרו החדשה גם עשתה את הרינג ב8:20, אבל עד שלא יהיו מבחנים אין לדעת.

אז כמו שהאמונד אמר בחדשות של טופ גיר כשהוא החזיר תמונה של הקאמרו:

What are the chances that this would be a good car?:lol:

פורסם

בספורטיביות ראויות, כוונתי למכוניות שיודעות לבלום, לפנות ולתקשר עם נהגן - ולא רק להאיץ בקו ישר. הן לא חייבות לפתח 0.9G בסיבוב - חשוב יותר איך הן עושות אותו - ומה אתה, הנהג, מקבל מהתהליך.

לגבי הקאמארו, בהתחשב בביקורות המצוינות שמקבלות פונטיאק G8/הולדן קומודור, יש בסיס מוצק לתקווה. העובדה שקאמארו תשווק סדיר באירופה ותכויל בהתאם, מוסיפה אספקט חיובי לטיעון.

לגבי צ'אלנג'ר, יש לי נסיון טוב מחו"ל עם אחיותיה לפלטפורמה, קרייזלר 300 המי ודודג' צ'ארג'ר. המכוניות האלה יודעות להתנהג ולבלום כראוי - ומרגישות קטנות ממה שניתן לצפות מגודלן האמיתי. עם הצ'ארג'ר, למשל, נהניתי מאד בהייוי 1 הקליפורני, מרובה הפיתולים החדים. המכונית משנה כיוון בנחישות - ומתנהגת צפוי ומתגמל. ממה שקראתי על צ'אלנג'ר עד כה, ניתן לצפות לאופי דומה ומעט חד יותר(בסיס גלגלים מקוצר משהו).

נהגתי גם את המוסטנג. יש לה הגה טוב, בלמים סבירים(בגרסת V8) והיא מתנהגת יפה כל עוד האספלט לא משובש מדי.

בואו נשים את הדברים בפרופורציה. אף אחד לא מצפה למיאטה, קאיימן או 350Z - אך בדרכן המיוחדת, עם זנב בחוץ ו-V8 רועם, אין לי ספק שהשריריות החדשות תדענה לנסוך חיוך רחב על פנינו.

פורסם

הערה אחת שמתייחסת לכותרת: המכוניות האלה כלל לא קומפקטיות. הן נושקות (או עוברות) את ה-5 מטרים באורכן ושוקלות בין 1.75 טון לשני טון. כיפיות - אולי. חזקות - בוודאי. מעוצבות יפה - לטעמי בהחלט. קומפקטיות - בכלל לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הערה אחת שמתייחסת לכותרת: המכוניות האלה כלל לא קומפקטיות. הן נושקות (או עוברות) את ה-5 מטרים באורכן ושוקלות בין 1.75 טון לשני טון. כיפיות - אולי. חזקות - בוודאי. מעוצבות יפה - לטעמי בהחלט. קומפקטיות - בכלל לא.

המאסל-קארס הקלאסיות היו מבוססות על דגמי הביניים(INTERMEDIATE) של היצרנים האמריקאיים(דודג' צארג'ר, פורד טורינו)

ואילו הפוני-קארס התבססו על הקומפקטיות(מוסטנג על פאלקון, ברקודה על וליאנט וכו').

כמובן שקומפקטי בארה"ב זה פול-סייז באירופה...

מהחדשות, היחידה שנושקת ל-5 מטרים היא צ'אלנג'ר - והיא גם הכבדה מכולן. הצנומה מכולן היא מוסטנג, עם 4.77 מ' ומשקל עצמי של 1.5-1.6 טון. משקל זהה, אגב, יש למיצובישי איבו X או לב.מ.וו 135I הקצרות ממנה משמעותית.

פורסם

לגבי הקאמארו, בהתחשב בביקורות המצוינות שמקבלות פונטיאק G8/הולדן קומודור, יש בסיס מוצק לתקווה. העובדה שקאמארו תשווק סדיר באירופה ותכויל בהתאם, מוסיפה אספקט חיובי לטיעון.

לגבי צ'אלנג'ר, יש לי נסיון טוב מחו"ל עם אחיותיה לפלטפורמה, קרייזלר 300 המי ודודג' צ'ארג'ר. המכוניות האלה יודעות להתנהג ולבלום כראוי - ומרגישות קטנות ממה שניתן לצפות מגודלן האמיתי. עם הצ'ארג'ר, למשל, נהניתי מאד בהייוי 1 הקליפורני, מרובה הפיתולים החדים. המכונית משנה כיוון בנחישות - ומתנהגת צפוי ומתגמל. ממה שקראתי על צ'אלנג'ר עד כה, ניתן לצפות לאופי דומה ומעט חד יותר(בסיס גלגלים מקוצר משהו).

נהגתי גם את המוסטנג. יש לה הגה טוב, בלמים סבירים(בגרסת V8) והיא מתנהגת יפה כל עוד האספלט לא משובש מדי.

בואו נשים את הדברים בפרופורציה. אף אחד לא מצפה למיאטה, קאיימן או 350Z - אך בדרכן המיוחדת, עם זנב בחוץ ו-V8 רועם, אין לי ספק שהשריריות החדשות תדענה לנסוך חיוך רחב על פנינו.

ה-G8 והקומודור מקבלות ביקורות טובות יחסית למה שהן - סדאן גדולות וכבדות.

המוסטנג היא בהמה פרימיטיבית, לא יותר.

ה-300C והצ'ארג'ר הן בסדר גמור, אבל צריך מידה רבה של דמיון כדי להגדיר אותן כספורטיביות. אופי צפוי ומתגמל יש גם לפוקוס-ליסינג דור קודם.

ולגבי המשפט האחרון שלך: "בדרכן המיוחדת, עם זנב בחוץ ו-V8 רועם, אין לי ספק שהשריריות החדשות תדענה לנסוך חיוך רחב על פנינו". את זה ידעו לעשות גם השריריות הישנות, חביבי. יודעות עד היום, למעשה.

שורה תחתונה: בשלב זה אתה יכול, מקסימום, לדבר על תקווה שהן יהיו ספורטיביות ראויות - אופטימיות לא ממש מובנת, אבל שוין. זה לא אומר שהן לא יהיו מהנות, כמובן, בדרכן שלהן. לי אישית תן את הטנדר של פונטיאק על בסיס ה-G8 ואני מבסוט עד הגג.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תוכן חדש...