Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אתם חושבים עכשיו?

האם ווילסון ייתן שוב הוראה טקטית לקדם את הירבונן ממקום 4 למקום שני?

מה עכשיו הטקטיקה?

גם דובל וגם לאטבאלה יידרשו להאט?

פשוט גועל נפש

מירוצי מכוניות

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חברי המקלידים

אתם מושכים את הנושא לוויכוח עקר.

אני מוכן להכנס לפולמוס עם אנשים שחוו מירוצי ראלי מכסא ימין או שמאל

על מה תלינו אם אף פעם לא ישבתם ברכב ראלי אמיתי?

דני

דני ! מה זה סגנון הזה !?

אתה קובע מי ראוי לחוות דעה ומי לא ?

למה אתה כן ראוי ואחרים לא ?

אולי יש אחרים שעם הניסיון שלך, היו מגיעים להישגים שאתה לא התקרבת אליהם , זה שחווית ראלי זה עדיין לא אומר שאתה בר סמכה בניתוחים בנושא נהג נווט !

די עם הגישה הזאת , אתה נשמע טיפה מתנשא !

לא נאה לך להכנס לפולמוס - אל תגיב ! זכותך כמו זכותם של אחרים להביע דעה הפוכה משלך ....

חג שמח

מישל

פורסם

מישל

אל תטיף לי מוסר

עם כל הכבוד מר מישל ,לא חוויתי ראלים אלא השתתפתי בהרבה מירוצי ראלי ולכן אני חושב שאני בר סמכא לחוות דיעה מקצועית בניגוד לאחרים.

מי שלא ישב אי פעם בכסא ימין או שמאל בראלי יכול להקליד מה שהוא רוצה

רק מה הוא בוודאות יכתוב שטויות.

ומה אתה מכניס לנושא הישגים שלי או של אחרים?

החלטת לריב? קח רגיעון.

זה לא פולמוס אלא הבעת דיעה נחרצת.

מירוצי מכוניות

פורסם

כמו שצפינו ווילסון החליט כפי שהחליט והכניס את הנהג שלו הירבונן לתסכול עמוק.

בראיון אישי עם הירבונן טען הנהג הבכיר של פורד שהוא בהחלט לא שבע רצון מה"תרגיל" והוא מבקש לסיים במקום הרביעי

גם דובל הוסיף להירבונן מיים רותחים בכך שהראה לכולם כי הוא נהג אספלט טוב יותר.

בסיכום העונה איך יזכר הירבונן?

כגונב אליפות אם חלילה ייפול לואב? (להזכירכם כי נותרו רק עוד 2 מירוצי עפר)

או כאחד שכולם נתנו לו נקודות מבלי לנצח?.

ספורט קבוצתי או לא תחשבו על הנהג, הספורטאי.

נראה לי שעל פניו כל ספורטאי רוצה לנצח ביושר ולא ע"י טקטיקה קבוצתית,למה אני טוען זאת, כי הכסאות המוסיקליים בין הקבוצות משתנים לפרקים.

לדעתי הירבונן הפך לקורבן העונה.

חבל

מירוצי מכוניות

פורסם

דני

אתה לא שם לב שאתה רב עם עצמך , למי יש כוונה לריב איתך ?

אתה המטיף פה לכולם ויש לך עוד על מה לבוא בטענות . אתה גדול !

קצת צניעות לא תזיק לך !

בסך הכל ביקשתי ממך שלא לזלזל בדעתם של אלה שלא מסכימים איתך, במה הגזמתי ?

קרא שוב את אשר כתבת ותסביר לכולם איזו זכות יתר יש לך על כולם ?

זה שישבת בכסא ימין או שמאל לא עושה אותך בר סמכא !!!

בר סמכא זה, אחד שיודע לנתח ולהסביר נכונה ושיש לו קבלות גם על הישגים , אדון דני ! מה לעשות , אלה עובדות החיים !גם לי יש קצת ניסיון. (לא כמוך כמובן)

אפילו שחברים פה לא הסכימו איתך , שים לב שאף אחד לא קרא לך - "מקלידן" , ואתה קורא לי מטיף !

דווקא מצא חן בעניי עניין הרגיעון ....לקחתי !!!!!!!!

מישל

פורסם

כל עוד יש סיכוי תיאורטי שפורד יקחו את אליפות היצרנים ווילסון חייב לנהל טאקטיקה קבוצתית. גם הירבונן הוא נהג שכיר ואם בעל הבית רוצה אליפות לא משנה מה הנהד חושב אם זה לטובת הקבוצה. במידה יפתח פער כזה שאינו ניתן לגישור ברמה הקבוצתית על מנהל הקבוצה לתת לנהגים חופש וסיכוי להלחם אל הנקודות האישיות שלהם.

23 נקודות זה עדיין פער קבוצתי. כשיש 36 בקופה

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

מישל ידידי

הרי תמיד אתה תגיד את המילה האחרונה, יודע מה?

צודק!!!

אינני בר סמכא לכן מבחינתי העניין מולך נסגר

תבדוק את האתרוג לחג

מירוצי מכוניות

פורסם

כרגיל.

אנו הישראלים יודעים הכי טוב,נוהגים הכי טוב ויכולים לבקר אחרים הכי טוב.

אנו אלופי העולם בהכלללל... רק שהעולם לא הפנים.????

תמשיכו לחשוב כך...שאתם הכי טובים ויודעים הכל.....

נגיע רחוק.

(זו דעתי האישית על הישראלים בכלל,וה"ספורטאים" הישראלים בפרט).

חג לולב שלו(ת)ה לכולם.

רק מי שעושה לא טוב טועה.....

פורסם

מה יכול לעשות הנהג? הוא מקבל הנחיות ממנהל הקבוצה.

אני מסכים עם דני - זה גועל נפש!

אין פה דימיון לספורט האופניים, נדב. ספורט האופניים הוא ספורט קבוצתי מיסודו. יש נהג מוביל שמתחלף (בין היתר בגלל קביעת קצב ו"שבירת" הרוח) - הרוכב הטוב ביותר - הקבוצה עובדת עבורו - אבל אם רוכב אחר יעמוד במצב של נצחון במירוץ אופניים - הוא לא יקבל הנחייה טקטית להפסיד 2 מקומות. באופניים - כל מירוץ הוא בפני עצמו. פה האסטרטגיה היא שנתית וזה מגעיל. יש אליפות יצרנים - שם לא משנה מי מהנהגים של פורד שני ומי שלישי. הקבוצה צריכה להסתפק בזה. לא להשפיע על אליפות הנהגים.

מה גם שהנהגים מסתייגים מזה. אני בטוח שגם אתה כנהג - היית מסתייג מטקטיקה כזו שתעמיד נהג פחות טוב ממך בדירוג גבוה יותר בסוף העונה.

לסיום, דעתי האישית - טקטיקה בכל הקשור לאליפות היצרנים - אהלן וסהלן. להשפיע טקטית על אליפות הנהגים - פסול בעיניי מכל וכל. (אני מסייג את עצמי לגבי הטקטיקות בין נהגים עצמם - מי יטאטא למי את המסלול - זה בעיניי קרב הוגן בין הנהגים - כל עוד זה לא נעשה ברמה הקבוצתית).

אלון

פורסם

רבותי היקרים,

אתם מפספסים את הנקודה החשובה ביותר, מי הוא בעל המאה!!!

אתה יכול להיות הנהג הטוב ביותר בתחום הראלי אבל אם אין קבוצה שתקח אותך ותשקיע בך

מי ידע את זה?

אנחנו כולנו נהנים לנתח את היכולות של סבסטיאן לאוב ומתחריו, להשוות וכו'

מי יכול לומר איפה היה סבסטיאן לאוב אילולא יצרן רכב ענק כקבוצת PSA לקח אותו להוביל את קבוצת הראלי שלו

בקמפיין שלו ב WRC, האם הוא היה הופך לכוכב ברמה בה הוא נמצא כעת?

חברה תפנימו, ברמת ה WRC זה מזמן לא ספורט זהו קרב טכנולוגי בין ענקים (כרגע סיטרואן מול פורד) והנהגים עם כל הכבוד (ויש כבוד רב) הם בסך הכל אלו שנבחרו להוביל את הטכנולוגיה להצלחה.

אנחנו שאוהבים את התחום נהנים לראות אותם חיים על המגבלות של הטכנולוגיה.

היצרן מצידו מעוניין בהצלחות כיון שזהו בעצם מנוף יחסי הציבור הגדול ביותר והמושקע ביותר למוצרים אותם הוא מוכר ומהם הוא מתפרנס.

כן כן, דמיינו שכל C4 שנמכרת על פני הכדור תורמת (בקטנה) ל X $ שנכנסים לקופת קבוצת המרוץ של סיטרואן.

משם משולם הפיתוח, התפעול, המשכורות וכד'.

כן אלון, אתה צודק שבעולם ורוד היינו שמחים לראות עונה בה נלחמים הנהגים בינם לבין עצמם והטוב ביותר מנצח.

אז ככה, בעונה הנוכחית אין ספק שהטוב ביותר ינצח את האליפות. מה לעשות סבסטיאן (כוכב הקולונוע) לאוב הוא נהג ב3 רמות מעל כל מי שנוהג כרגע באליפות.

אבל, לא סבטיאן לאוב, לא מיקו הירוונן, לא פרנסואה דובל, לא פטר סולברג ואחרים הם המחליטים עבור מנהלי הקבוצות, התפקיד שלהם הוא לנהוג בצורה הטבה ביותר שהם יודעים (לכן שכרו אותום).

אם יש מצב בו צריך להחליט החלטות קבוצתיות אשר יכולות להשפיע על תוצאת האליפות, אין לי ספק שזו הדרך בה צריך לנהוג.

מלקולם ווילסון עשה את הדבר היחיד אותו הוא היה צריך לעשות אחרי הפיאסקו בניו-זילנד וזה לתת סיכוי לקבוצה להשאר בתמונת האליפות. (אלון תכף נכנס בי) וכן, גם אם זה בא על חשבון אליפות הנהגים.

אגב כשהדברים במצב הפוך מנהלי הקבוצות יודעים לתת הנחיות קבוצתיות לתמיכה בנהג לו יש את הסיכוי לנצח באליפות.

ראו מקרה ראלי אקרופוליס 2000 בו (שוב פורד) נתנו הנחייה לקרלוס סיינז להאט בכדי להעצים את סיכוייו של קולין מקריי

באליפות הכוללת (סיינז קיבל את הראלי שלו בקפריסין 2000-אבל בגדול זה לא עזר גרונהולם ניצח את האליפות באותה שנה).

לסיכום, בעל המאה הוא זה שקובע, מי יכול לתמחר עלויות פיתוח של מכונית WRC (פורד-סיטרואן-סובארו), תפעול של קבוצה שכולל כמה עשרות אנשי צוות, שינוע בכל העולם משכורות של הכוכבים וכו', אסתפק בעלות למרוץ אחד.

מישהו משלם את כל המיליונים האלו. לא?

אז הוראות קבוצתיות זה אמנם חוקי אבל מריח לא טוב, אבל זה חלק מההצגה שנקראת אליפות העולם בראלי.

רוצים לראות ספורט? תעקבו אחרי גרופ N, שם הנהגים פחות מפורסמים העלויות נמוכות יותר והתחרות חזקה ביותר.

שם בגרופ N יכול גם נהג מקומי המצטרף לסבב העולמי שעובר אצלו בחצר האחורית ליצר הפתעה, מה שקשה לנהג פרטי לעשות ב WRC.

זהו

בב"ח

איתן

פורסם

איתן אם מישהו יוסיף למה שכתבת הוא יפחית מהנכתב. חברה בוא נפנים כבר כסףףףףף כסףףףףףףףף כסףףףףףףףף זה שם המשחק, אם זה מסריח או לא זה ספור אחר. נהפוך הוא כל זמן שיהיה לחץ על לואב הוא אולי ואני כותב אולי יעשה שגיאה ואז הכל פתוח שוב.

בברכה המטיף

פורסם

מה שלואב,סולברג ואחרים נסעו ברוורס....

"פרשנים" בארץ עוד לא נסעו קדימה. והכוונה גם למהירות בה נסע רוורס.

כסף...כסף....כסף.......

פורסם

מה שהנהגים הטובים בעולם נסעו ברוורס,מיטב ה"פרשנים" בארץ עוד לא נסעו קדימה..

מטפאורה,מטפאורה....

מה קשה להבין?

בנושא הגמילה.... נתעלם ממך הפעם.

• תוכן חדש...