Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח,

בשעה טובה מכרתי את ה-306 שלי בשבוע שעבר (2001 אוטו' 1.6 עם 160,000 ק"מ - נמכרה במחירון).

יום למחרת יצאתי עם 307 מסוכנות לובינסקי טרייד - 307 2004 2.0 עם 47,500 ק"מ יד ראשונה פרטית.

ידוע לי שהיבואן ממליץ על שמן חצי סינטטי עם צמיגות 15/50. לא הצלחתי למצוא שמן כזה בשום מקום חוץ מבמוסכים מורשים והעלות שלהם מטורפת - 230 ש"ח ל-5 ליטר.

בספר הרכב (באנגלית) כתוב במפורש שאין מניעה לרכוש שמנים באיכות גבוהה יותר לרכב.

חשבתי על לעבור לשמן סינטטי מלא בטיפול הבא של האוטו.

איזה שמן ממולץ לרכב כזה (מנוע RFN)? צריך לעשות איזושהי פעולה כשעוברים לשמן סינטטי מלא ברכב?

תודה רבה מראש לעונים,

אלעד

נ.ב

האם כדאי להחליף שמן בתיבת ההילוכים האוטו' בכדי לשמור עליה או שאין צורך?

ידוע לי שבמוסכים אומרים שאין צורך.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אני לא מחפש בהכרח זול יותר, אבל אם אפשר למה לא..

אני מתכוון שאם כבר אני משקיע סכום על שמן, לפחות שיהיה ברמה טובה מאוד

פורסם
אני לא מחפש בהכרח זול יותר, אבל אם אפשר למה לא..

אני מתכוון שאם כבר אני משקיע סכום על שמן, לפחות שיהיה ברמה טובה מאוד

אני דווקא חושב שכן. רק שהצמיגות שמלטבשי הזכיר קצת מוזרה. בטוח שזו הצמיגות שהיצרן ממליץ?

פורסם

כן, בטוח במליון אחוז...

שמן של TOTAL בצמיגות 15/50.

בספר הרכב בעברית שסופק ביחד עם הרכב רשום שמומלץ 10/40.

בספר באנגלית רשום שם כמה שמנים מומלצים לרכב של ESSO ובניהם האולטרה 15/50 וגם ה10/40.

עכשיו למי אני יכול להאמין? בגלל הברוך הזה החלטתי להשתדרג בשמן יותר טוב לרכב, וסינטטי מלא. המחירים דומים למחירים של היבואן, ככה שאני לא מפסיד כלום.

פורסם

לרכב זה מומלץ ע"פ היבואן והיצרן שמן 5W40 או 15W50 עם אופציה ל 10W40 (ראה המשך).

עקרונית, בלי קשר לדגם מנוע או הרכב, אפשר להשתמש גם ב 10W40 אבל יש צורך לצמצם את מרווחי הטיפולים (לרכב זה הם מוגדרים כל 30K קמ או שנתיים, הראשון מבינהם).

מאחר והרכב נסע ממש מעט אני ממליץ לבדוק את מצב השמן ולפעול בהתאם. אם הוא נקי יחסית אזי להחליף לשמן 5W40 איכותי ולצמצם (למרות זאת) את מרווח החלפת השמן משנתיים לשנה.

אם השמן במצב "על הפנים" יש לבצע החלפת שמן עם שמן פשוט יותר (10W40) ולאחר 3 חודשים לבצע שוב החלפה ל 5W40, לצורך ניקיון המערכת בלבד (מנועים אלו רגישים לסתימות במרימים הידראוליים של המנוע).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק שלום,

הרכב נקנה לפני כשבוע מסוכנות לובינסקי טרייד. הרכב מטופל אך ורק במוסך מורשה. בוצע טיפול ב-15/9 שכלל החלפת שמן 15W50 וכל הפילטרים. כמו כן בוצע ב-24/9 החלפת חגורת טיימינג.

אם אני שומר על השמן המומלץ ע"י היבואן (15W50), אני צריך להחליפו כל שנתיים?

אם אני מכניס 5W40 למנוע, זה יותר טוב מה-15W50? ישמור יותר על המנוע?

בקשר להחלפת שמן בתיבת הילוכים - באוטודאטה רשום החלפה פעם ב-30,000 ק"מ - יש צורך?

פורסם
איציק שלום,

הרכב נקנה לפני כשבוע מסוכנות לובינסקי טרייד. הרכב מטופל אך ורק במוסך מורשה. בוצע טיפול ב-15/9 שכלל החלפת שמן 15W50 וכל הפילטרים. כמו כן בוצע ב-24/9 החלפת חגורת טיימינג.

אם אני שומר על השמן המומלץ ע"י היבואן (15W50), אני צריך להחליפו כל שנתיים?

אם אני מכניס 5W40 למנוע, זה יותר טוב מה-15W50? ישמור יותר על המנוע?

בקשר להחלפת שמן בתיבת הילוכים - באוטודאטה רשום החלפה פעם ב-30,000 ק"מ - יש צורך?

1. כן.

2. שניהם מצויינים והיצרן מתיר את השימוש בשניהם לאקלים שלנו.

3. היצרן אומר שאין צורך בהחלפה יזומה של השמן גיר ובנושא הזה כל אחד אדון לעצמו (אני אישית החלפתי, אבל ברור לך שמעשים מהסוג הזה הם באחרויותו המלאה של בעל הרכב הדורש לעשות זאת, בין אם המליצו לו לעשות כך או להפך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
1. כן.

2. שניהם מצויינים והיצרן מתיר את השימוש בשניהם לאקלים שלנו.

3. היצרן אומר שאין צורך בהחלפה יזומה של השמן גיר ובנושא הזה כל אחד אדון לעצמו (אני אישית החלפתי, אבל ברור לך שמעשים מהסוג הזה הם באחרויותו המלאה של בעל הרכב הדורש לעשות זאת, בין אם המליצו לו לעשות כך או להפך).

איציק

צודק מאוד איציק :idea:

אני אוסיף - גם 10-40 מתאים לדרישות היצרן ( קטלוג שמנים ARAL ) ואפשר להשתמש בו

הוא יותר זמין , ומתאים לדרישות האקלים בישראל .

להקפיד להשתמש בשמן מנוע איכותי , בדירוג API , SL, SM .

ללא קשר לצמיגות השמן , ולא משנה אם סינטטי מלא, או חצי סינטטי - רצוי לעבור להחלפה פעם בשנה , או כל 15,000 ק"מ .

ולגבי נוזל הממסרה האוטומטית ,הייתי מאמץ את שכתב איציק ומחליף , ( אבל זה באחריותו המלאה של בעל הרכב )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם אני מחליף שמן בתיבה האוטומטית, זה מבטל את האחריות על התיבה? יש לי עליה אחריות לשנה.

לצורך העניין - כשמחליפים שסטומים מחליפים שמן, אז מה ההבדל אם אני אחליף ככה סתם? אני מדבר מבחינת האחריות.

פורסם

אשמח לקבל תשובה בקשר לשמן גיר והאחריות.

וכמובן סוגי שמנים סינטטיים ועלות.

• תוכן חדש...