Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היתה לי בעיה של אי איציבות בסל"ד סרק. התחלתי לחפש דליפות בסעפת יניקה - אך ברכב רוב הצינורות הוחלפו ממקוריים לשד יודע מה, לכן קשה לאתר את החיבורים הנכונים לדברים. מצאתי צינור אחד שהתחבר לסעפת היניקה ולא היה בו וואקום - בניתוקו וסגירת פתח החיבור שלו הסל"ד התייצב והמנוע הפסיק לגמגם בסרק.

צירפתי 2 תמונות. הצינור היה מחובר לכניסת וואקום (2 חיבורים שעוקפים את מנוע הצעדים) ומוביל לשתסום שבתמונה. מבדיקה הסתבר שללא הפעלת חשמל (לשסתום יש חיבור חשמלי) זה אכן שסתום חד-כיווני (תמונה מצורפת), וכשפגשתי במקרה את שמר, הוא אישר את זה ואמר שהשסתום הולך לקניסטר מתחת לכנף (תמונה נוספת מצורפת). רק שכחתי לשאול, מה המערכת הזאת ומה המטרה שלה. ולכן: מה עושה המערכת הנ"ל, ואיך החלקים שלה מתקפדים כשהם תקינים?

בנוסף - כמה חיבורי צינורות לסעפת יניקה יש בוולקן, ולאן הם מתחברים? בוסטר - מצד ימין של העספת (כשמסתכלים לתוך תא המנוע), שסתום לחץ דלק, MAP - לצד שמאל של הסעפת, צינור ממכסה שסתומים וצינור מהשסתום הנ"ל - לחיבורים ליד מנוע הצעדים? או שהחיבורים הם אחרים?

לצערי, בספר של היינס יש רק סדר פירוק \ הרכבה, ולא כתוב שום דבר על המערכת הזאת, ואין לי את הספר המקורי.

תודה.

[עריכה] מצאתי את הקטע הרלוונטי בהיינס, ואם אני קורא נכון, משהו במערכת הזאת לא מתפקד אצלי כמו שצריך. כתוב שהקניסטר אוגר אדים ממיכל דלק, לכן אני מניח שהוא צריך להיות אטום או עם שסתום חד-כיווני פנימה - והוא לא אטום בכלל, והשסתום צריך להיפתח רק לאחר חימום מנוע - ואצלי הוא פתוח קבוע לכיוון אחד. מה לא תקין? החיבור של השסתום הפוך מהנדרש?

שוב תודה.

Copy of DSC00435.JPG

Copy of DSC00434.JPG

פורסם

הקניסטר משחרר אדי דלק לתוך הסעפת יניקה.

ברגע שהשסתום נתקע על מצב פתוח תמידי, נוצר מצב שכאילו ניתקת את הצינור מהסעפת והשארת שם את החור פתוח ולכן יש בריחת ואקום שגורמת לבעיות.

מי שלא מעוניין להשקיע בשסתום חדש, יכול פשוט לנתק את הצינור מהשסתום ולסתום את הצינור עם בורג.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

האם שסתום תקין צריך להיות סגור למעבר בשני הכיוונים, כשהוא לא מופעל?

(גם אצלי כרגע ביטלתי את המערכת, אבל אני מעדיף להחזיר אותה לתקינות).

פורסם

השסתום נפתח אם אני לא טועה מעל סל"ד מסויים

כשהמנוע מכובה השסתום אמור להיות סגור לשני הכיוונים, אתה יכול לפרק את השסתום ולנסות לנשוף ולשאוף ביציאות של השסתום אם אתה מצליח להעביר דרכו אויר סימן שהוא לא תקין ותקוע על מצב פתוח.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...