Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שווארמה בבאגט ? מאיפה הבאתם את זה ?


razmel
שימו לב! השרשור הזה בן 3245 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

...אם כבר שווארמה של צבא - שווארמה אסתר בקצרין. אמנם היא היתה מקפלת את הלאפה קטן-קטן

עד שהייתי יכול להכניס אותה לכיס הקטן במכנסיים, אבל הטעם :yum:

וואללה, כבר מזמן זה לא שם.

בריאות לכולם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

DISCOVERY , אתה לא מדייק, אני במקור מבאר שבע,

ושם אוכלים כבר שנים רבות שווארמה בבאגט, זה לא תרמית,

לא טרנד ולא נעליים, זה קיים שנים.

 

1- הכינוי זה Discover. לא DISCOVERY.

 

2- אם לא היה ברור, התגובה שלי נכתבה בהלצה בלבד :roll:

אישית, אני לא מחובבי השווארמה (אם כבר אוכלים ק"ג שומן, אני מעדיף אותו בסטייק).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכל החבר'ה שלא זוכרים את השם של המקום ביפנו - הוא נקרא עוואני. שווארמה מעולה בבאגט. מי שמרגיש שדופקים אותו יכול לבקש שיוציאו את ה"בפנוכו".

אני בחור עם בטן לא קטנה ובקושי מצליח לסיים מנה שלמה של "עוואני".

מומלץ בחום! במיוחד כשבא לך לטחון ב-3-4 בלילה אחרי מסיבה.

 

ה-שווארמה של אזור המרכז.

 

*לא לשומרי כשרות כמובן.

 

דיסקובר, אם כבר אני שורף דלק אני מעדיף לשרוף אותו במנוע V10 מאחורי המושבים הקדמיים.

קצת איבדת פורפורציות - אנחנו מדברים על מנות ב-30 שקל ואתה מביא לנו סטייק?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז בואו נעשה קצת סדר:

 

למרות המחלוקת (בעיקר מצד היוונים), נראה כי מקורה של השווארמה (או דונר קבאב) בטורקיה, והיא הגיעה יחד עם האימפריה העותמנית לארצות ערב וליוון ותפסה בכל מקום מקום של כבוד, ממש כמו הבקלוואוה ואחרים.

 

בטורקיה עד היום, למעט מקומות תיירותיים בעליל, השווארמה עשויה מבשר כבש, ומתובלת באופן עדין יחסית למקובל בארץ למשל. ההגשה התורכית (ושוב - למעט במקומות תיירותיים הפונים לעמים אחרים עם הרגלים אחרים) היא בצלחת קטנה, עם פלפל חריף, בצל סגול ועגבניות. הלחם המלווה את הצלחת הוא לחם תורכי מסורתי, הדומה מאד בצורתו ובמרקמו לבאגט הצרפתי, אך בעל מרקם אווירי וקליל יותר, קרום קשה פחות (פחות מים בתהליך האפייה) וקצוות מחודדים. הלחם מוגש חתוך לפרוסות עבות בד"כ, והרוטב המלווה את הקבאב דונר הוא יוגורט או רוטב פלפלים חריף.

 

השימוש בפיתות, לאפות, טחינה, עמבה וכו', שהם ערבים והודים בכלל במקורם, הוא תוספת שמקורה בארצות ערב, ממש כמו השימוש בבשר הודו או פרגיות שהוא המצאה ישראלית.

 

ושוב יודגש - השווארמה במקורה לא מוגשת בתוך לחם מכל סוג, הלחם מלווה אותה, וזאת על אף שבשנים האחרונות יותר ויותר שוארמיות תורכיות מציעות גם שווארמה בתוך לחם (חצי לחם תורכי, לחמניה ואפילו פיתה וכו'). יחד עם זאת, ככל שמתחשבים במקור התורכי - הלחם הקרוב ביותר למקור במחוזותינו - הוא הבאגט.

 

לעניין מקומות במרכז המגישים בבגאט, לדעתי הבולט בהם הוא שווארמה האעוני, שלה סניף מול אבולאפיה ביפו וסניף ברח' המסגר (ליד בן אביגדור?) בת"א. אבל על מקומות טובים לשווארמה כבר היה שרשור לא רע:

 

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=162125

b1.jpg

b2.jpg

s1.jpg

s2.jpg

HFturbo

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • אחראי פורום
וואללה, כבר מזמן זה לא שם.

 

זה בסדר, אני כבר מזמן לא בצבא :lol:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דיסקובר, אם כבר אני שורף דלק אני מעדיף לשרוף אותו במנוע V10 מאחורי המושבים הקדמיים.

קצת איבדת פורפורציות - אנחנו מדברים על מנות ב-30 שקל ואתה מביא לנו סטייק?

 

אם כבר, למה לא V12?

ובכל מקרה, עם המחירים של שווארמה בלאפה אצל שמש ושות' - אפשר למצוא אחלה סטייקים בתוספת לא גדולה בכלל של ש"חים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במחנות קיץ ובצבא אתה מגלה את אלה שאוכלים פרוסת לחם עם קוטג'/ גבינה לבנה יחד עם שוקולד למריחה!

גילוי נאות- הכותב היה לוקח בתורנויות מטבח גבינה לבנה 5%, שם קצת סוכר ואוכל כמו גלידה.

ד"א, בחיפה יש גם את במבינו, וגם אני מדליק משואה זו לזכר השווארמה של אסתר השבוזה מקצרין.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • אחראי פורום
אני הבנתי שיש מקומות בארץ שאוכלים פיצה עם קטשופ.

 

יש מקום שאוכלים בלי?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השווארמה החביבה עליי- שווארמה גולני בקניון של חצור הגלילית. ורק בלאפה.

מקום לא רע אבל לאפות ממש קטנות. חבר שלי אכל 2 ברצף. (כשהייתי בצבא, אולי היום זה כבר לא ככה).

 

עוד מקום מומלץ - טורקישווארמה בפ"ת רח' חיים עוזר מול העיריה. אחלה בשר, אחלה סלטים ואחלה עמבה (מוסיפים לה כל מיני דברים).

 

עריכה - פיצה עם קטשופ?! זה חדש לי. לא חובב פיצה גדול אבל הייתי חושב פעמיים אם לאכול במקום כזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...