Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

מצאתי רכב ,סוזוקי בלנו 1998 , קילומטרז 103,000 במחיר 23,000 - חסרון: האוטו צריך צביעה, והפח קצת "מקומט", לכן המחיר נמוך יחסית. האמת, פחות מפריע לי המראה החיצוני, אלא המצב המכאני של המכונית, שאת זה כמובן נבדוק. המוכר פרטי, הוא לא סוכן מכוניות בוודאות(השתמשתי בטיפים לזיהוי סוחרי מכוניות בפורום)- המכונית היא שלו.

כמה שאלות:

1. מה אתם אומרים על הסוזוקי בלנו?

2. מה דעתכם על המחיר? האם יש מקום להתמקח בגלל המראה החיצוני של המכונית, למרות שמחיר המכונית כ3000 ש"ח מתחת למחירון?

3. הקילומטרז נראה לי נמוך למדי( שזה מה שאני רוצה כמובן), אבל זה נראה לי מעט חשוד. שאלתי אותו אם יש לו ספר תיעוד של טיפולים במוסך. לפי מה שהבנתי מדבריו- אין לו. האם מותר לי להתקשר למוסך שלו ולבקש תיעוד של הטיפולים במכונית? זכור לי שהזכירו כאן בפורום שזה יכלול תיעוד של הקילומטרז'.

אנחנו מכירים מכונאי אמין מאוד, עם לקוחות מרוצים(כולל חמי וחמותי). אני מניחה שהוא יוכל לתת חוות דעת מצויינת על המצב המכאני של המכונית, אבל לגבי הקילומטרז'- האם אפשר לזייף קילומטרז עד כדי כך שמכונאי מומחה לא יזהה זאת?

האם יש משמעות גדולה לתיעוד טיפולים במוסך, או שמספיק להעזר במכונאי אמין?

4. האם הקילומטרז נראה לכם חשוד? האם יש עוד דרכים לבדוק את אמינות הקילומטרז לפני שאני מוציאה כסף על מכונאי, במידה ולא תהיה לי אפשרות להשיג תיעוד טיפולים מהמוסך?

תודה רבה!

פורסם

1. רכב לא נוח, לא בטיחותי. לא מצטיין בכלום. נהנה ממוניטין של רכב "אמין" וזול לתחזוקה. חפש עוד במנוע החיפוש של הפורום.

2. זכותך להתמקח. מראה חיצוני של המכונית הוא טיעון אחד. יותר חשוב לבדוק את מצב הרכב ולגלות תקלות המצריכות תיקון מיידי / בלאי הדורש החלפה. בדוק מה מצב מכוניות מקבילות הנמכרות בלוח. אם הן במצב טוב יותר, ועולות פחות, אין טעם להתמקח, קנה אחת אחרת וזהו.

3. גם אם אין לו ספר נוכחי, אולי יש במוסך היבואן רישום מאוחר. שם תבדוק מתי היה הטיפול האחרון ומה היה מד הנסועה אז. אם תגלה שב-2003 נעשה טיפול ולרכב היו 150 אלף ק"מ - זו נורה אדומה בשבילך.

יותר חשוב מהקילומטאז' הוא מצבו האמיתי של הרכב. בדוק במנוע החיפוש.

4. זהה ל-3.

בהצלחה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא כדי להתקרב לרכב הזה רק בגלל הבטיחות (זכה לכוכב אחד בלבד).

מניסיון אישי אסור להזניח את הבטיחות וכמה שתנהג הכי טוב שבעולם זה לא יעזור, כי לעולם לא תדע מתי יקרה לך תאונה חס וחלילה...

פורסם

אנו מחפשים מכונית אמינה, במחיר שלא עולה על 30000 ש"ח.

דווקא קיבלתי המלצות חמות על הסוזוקי,אבל אף אחד לא הזכיר את עניין הבטיחות, שבאמת חשוב לי. מצד שני, אני רוצה מכונית אמינה.

המכוניות שמצאו חן בעיני הן מקום ראשון-טויוטה קורולה (כשהמכוניות משנת 1996 נכנסות לתקציב. הבעיה היא שהקילומטרזים שמצאתי עד כה גבוהים מידי).

כמו"כ, מאזדה לנטיס מלפני 2000 ג"כ עונה על התקציב, אבל שוב- קשה למצוא קילומטרז נורמלי(מצאתי אחד, אבל הוא נמכר כ"כ מהר, אז פיספסתי את ההזדמנות)

חשבנו כמו"כ על ניסן אלמרה ועל סובארו.

אני צריכה את המכונית בשביל לנסוע לאוניברסיטה כל יום הלוך חזור(כ-40 דקות כל כיוון), ואני גם גרה ביישוב אז צריך את המכונית בשביל כל מיני סידורים בעיר הקרובה. כמו"כ, יש לנו תינוק.

השאלה היא מה קודם. אם אני מוצאת טויוטה קורולה במסגרת התקציב עם 170000 משנת 1996 יד 3, לעומת סוזוקי בלנו יד 1998 יד 2 עם קילומטרז 100000, קצת יותר מפתה לקחת את הסוזוקי. האם יש הבדל בין המכוניות מבחינת שרידות המנוע? מהו אורך החיים הממוצע של המנועים מבחינת קילומטרים? אני רואה בלוחות אנשים שמוכרים מכוניות עם קילומטרזים שעולים על 200000. לא ברור לי למה מישהו בכלל ירצה לקנות מכונית עם קילומטרז כזה.

הבעייה היא שאני ממש צריכה את האוטו כמה שיותר מהר, כי הלימודים מתחילים אחרי החגים. מצד שני, אני מבינה שלא שווה להיות פזיזים.

פורסם

הבנתי שאת סטודנטית. במקרה כזה, מדוע יש צורך במכונית משפחתית? פונטו ספייס בתקציב שלך יהיה בשנתון מתדקם יותר, עם צריכת דלק קטנה יותר וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ברשותינו סוזוקי בלנו שנת 1997, 4 שנים בערך וסה"כ מאוד מרוצים מהרכב, שמשמש כרכב שני במשפחה. הרכב מאוד אמין, חוץ מטיפולים שוטפים אין כמעט תקלות, זריז בנסיעה ויחסית דיי נוח! כן, כן. המתלים שלו הרבה יותר רכים מהרבה מכוניות חדישות כגון מיצובישי לנסר, מזדה 3, אופטרה וכד'. בטח לא ברמה של הצרפתיות אבל דיי מפתיע בסעיף הנוחות. אני מניח שבטיחותי הוא לא, אבל אצלינו משמש כרכב שני שלא נוסע יותר מדי.הרכב דיי שמושי עם תא מטען סביר מאוד וישנע בכיף 2 מבוגרים ו2 ילדים. מזגן מצויין.

סע לשלום ובזהירות!!

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

אולי זהו לא הרכב הבטיחותי ביותר אך הוא מאוד אמין, יחסית כן נוח למתחרות ונוסע בהרבה יותר טוב מהן , זריז ומתנהג יפה על הכביש.

נושא הקילומטראז' , תמיד אפשר לבדוק אבל לא כל דבר צריך להראות חשוד- בתור בעלים של בלנו 98 עם 80 אלף קילומטרז' =].

פורסם

אוזו הקפצה!

הערה לגבי מבחן הבטיחות - הבאלני נבחן בדגם חסר כריות אויר, הדגם ששווק בארץ כלל 2 כקיות אויר (אני מדבר על דגם 1996 שהיה ברשותי, איני יודע לגבי דגמים יותר חדשים). אני מניח שאי המצאות כריות האויר השפיעה על התוצאות ושהדגם שנמכר בארץ היה זוכה לתוצאות קצת יותר טובות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מדוייק - הבאלנו שווקה עם כרית אחת כברירת מחדל, בדגמי "סופר באלנו" הייתה כרית נוספת ו-ABS.

באופן כללי, אחלה אוטו לאנשים פרקטיים. מאותגר מבחינת נוחות ובטיחות, אבל במחיר הזה אין הרבה אופציות

טובות יותר, ולמי שמחפש משהו פשוט, אמין ולא בזבזן במיוחד, זאת יכולה להיות אפשרות מצויינת.

• תוכן חדש...