Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הודעות כאלו רק מחזקות בי את התחושה שנכון לרגע זה הדו"ג הוא עדיין לא אופציה ראויה להתניידות עירונית.

כל כך הרבה כסף וכל כך הרבה סיכונים שנשפכים על כלי תחבורה שבסופו של דבר חוסך לך 10-15 דקות בכל יום. לא מעט, זה נכון, אבל עדיין לא מספיק כדי להצדיק את העלות.

אני לא חושב שמדובר רק ב15-20 דקות. זה הרבה יותר מזה. זה רוגע, פשוט רוגע. אוטו כאוטו הוא חלק אינטגרלי מהתנועה: רכב מולך, רכב מאחוריך ואתה בסרט הנע - באמצע. אנשים אדישים, חותכים, צופרים, נדחפים, הרבה עצבים, ואתה - באמצע.

בדו"ג, אין את זה. בכלל. סע, פשוט סע. עד הרמזור, עד העצור, אבל אתה פשוט לא חלק אינטגרלי מהדבר הזה. אף אחד לא מפריע לך, אתה תמיד ראשון ברמזור, אתה פשוט אדיש לנדחפים כי זה לא נוגע לך בשום צורה, והכי חשוב - הדרך שלך תסתכם ב99% מהנסיעות, מדלת לדלת. לא לרחוב הצדדי שאולי תהיה בו חניה אחרי 3 סיבובים מסביב לבלוק.

10 שנים רכבתי על דוג"ים. עברתי לרכב מעט אחרי שנולדה בתי (לפני יותר משנה) ואני יכול לומר שלדעתי - זהו הפתרון התחבורתי האידיאלי.

נכון, לא זול, דיי מסוכן, וחם בקיץ, אבל שווה כל שקל. גם בשביל החסכון בזמן אבל בעיקר בשביל הנפש.

אני מניח שרוכבים אחרים יטיבו להגדיר זאת טוב ממני, אבל אני מקווה שתצליח לרדת לסוף דעתי.

:-D

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשמע ירון, אני בתור רוכב (לשעבר) יכול להבין אותך.

מי שלא רוכב, או חולה בחיידק הזה של הדו"ג, לא יבין לעולם את ההרגשה והכיף שאופנוע נותן.

אחרי התאונה שעברתי, כל החברים שלי צחקו עלי ולא הבינו למה אני רוצה ללכת לקנות עוד אופנוע, משפטים בסגנון "מה יש בזה כולה אופנוע מעפן", עכשיו לך תסביר לחברים שלך שהאופנוע המעפן הזה הוא הכל בשבילך.

היום זה כבר עבר לי ומצאתי כיף אחר :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

יש לי ניסיון לא מועט על דו"ג.

אכן פותח השרשור השקיע הרבה במיגון וכנראה שהוא יכול להרשות לעצמו קניה כזו, אבל אני מעריך שמגן החוליות ומגני הברכיים יבלו יותר זמן בבית או בתא המטען של הקטנוע מאשר על גופו של הרוכב.

קטנוע 125 הוא קטנוע עירוני והנסיעות עליו הן נסיעות של עד חצי שעה, בנסיעות כאלו יש נטיה לוותר על חלק מהמיגונים...במיוחד לאחר קבלת ביטחון ברכיבה.

מעיל זה חובה, בכל מזג אויר!

כפפות- כנ"ל.

אגב, האקסמקס 125 זה יופי של קטנוע, היתה תקופה ששקלתי לעבור לאקסמקס 250...אבל ירדתי מזה לעת עתה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

שמע כול הכבוד לך , השקעתה על הכול בגדים והכול . אני נער (בן 17 וחצי) הוצאתי רישיון רק שיכולתי , ב16, וקניתי קטנוע פצצה (ראנר 125 אחרי עבודה קשה בשבילו) . אבל עד היום חוץ מקסדה אין עלי כלום . לא משנה אם זה חורף או קיץ או משו אני נוסע כמו שאני , אז יפה שככה השקעתה . אני מאוד ממליץ לך לפני החורף לקרוא מאמרים על החורף והסכנות שאיתו כי יש והרבה וזה יעזור לך . וסע בזהירות אחינו לקטנוע :]

פורסם

יש לי פתרון לכולכם, תעזבו את תל אביב בואו לירושלים, לא חם אין הרבה פקקים, כבישים יחסית רחבים אז למה אתם מחכים??:p:p:p:p

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

למרות שהקנייה באיזשהו אופן נכפתה עלי - אני מרוצה. יש משהו קליל בקטנוע בתוך העיר, בעיקר כשאתה צריך להגיע לנקודה X ופשוט לא מעניין אותך איפה אתה זורק את האוטו וכמה רחוק זה ללכת משם. אתה יודע שזה יביא אותך למפתן הדלת.

לקנות את כל המיגון הזה באמת יכול להיראות מוגזם אבל כמו שאמרו בשרשור - בנפילה הראשונה זה ישתלם. אני ממש אדם עצלן ואני ממש משקיע אנרגיה בלהפוך את עניין המיגון למשהו טקסי (כמו שאמר לי roee) ופחות למשהו מעיק. כשנסעתי רק עם קסדה (בנסיעות המבחן) זה פשוט נראה לי מטורף. אני מסתכל על כל החבר'ה סביבי עם הכפכפים שלהם והקסדות הפתוחות... זה פשוט לא הגיוני לנסוע ככה בעיניי. אומנם זה יעזור לך רק בפרומיל של פרומיל מהזמן - אבל למרות זאת זה מוצדק. פשוט צריל להתעלם ממבטי הגיחוך שאני מקבל מקטנוענים ברמזור (בעיקר בגלל מגיני הברכיים).

אגב - חשוב להבין שהכל (חות מהביטוח) עולה קצת יותר משני שליש מהסכומים המדוברים בעקבות הכרה במס (אם אתה עצמאי).

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

אני מסתכל על כל החבר'ה סביבי עם הכפכפים שלהם והקסדות הפתוחות... זה פשוט לא הגיוני לנסוע ככה בעיניי. אומנם זה יעזור לך רק בפרומיל של פרומיל מהזמן - אבל למרות זאת זה מוצדק. פשוט צריל להתעלם ממבטי הגיחוך שאני מקבל מקטנוענים ברמזור (בעיקר בגלל מגיני הברכיים).

לרכב בלי מיגונים אכן מרגיש כמו סוג של עירום למי שמורגל בנסיעה ברכב.

בנוגע לפרומיל של פרומיל, אתה מחשב לא נכון. צריך להסתכל על זה מהתאונה והלאה, ואז כבר מדובר על שבועות/חודשים עד כל החיים. משנה את היחס במעט.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כשאני רכבתי על דו"ג, רכיבה ללא מעיל ממוגן היתה שקולה מבחינת ההרגשה לנהיגה ברכב ללא חגורת בטיחות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
יש לי פתרון לכולכם, תעזבו את תל אביב בואו לירושלים, לא חם אין הרבה פקקים, כבישים יחסית רחבים אז למה אתם מחכים??:p:p:p:p

למשיח?

עם הניסיון שלי בירושלים, אני מעדיף להתקע בתל-אביב.

גי גי גי גי גי גי גיטרה!

פורסם

הפתרון שלי לפקקים,

רכב אספנות..

או שיוצאים ב-6:30 (בהנחה שלוקח חצי שעה להגיע לעבודה).

או שיוצאים ב-9:00, וגם אז הפקקים לא נוראיים.

חוץ מזה,

ביטוח חובה 70% פחות.

טסט גם כן.

אז למה אתם מחכים? :)

נ.ב

למי שלא ידע אסור לנסוע ברכב אספנות בין 7-9 בבוקר.

בברכה,

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
תעזבו את תל אביב בואו לירושלים, לא חם אין הרבה פקקים

איפה?!? בירושלים מזג האוויר אכן נוח יותר,

אבל בתוך העיר יש יותר פקקים מתל אביב.

הבעיה בתל אביב היא הכניסה והיציאה אליה בשעות מסוימות,

וכמובן החנייה, אבל מרגע שאתה בפנים אין בעיות של פקקים.

ירושלים, לעומת זאת, זה סיוט מזעזע בתוך העיר, עוד לפני עבודות הרכבתקלה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני כבר לא יודע אם אני עדיין רוצה לעבור ל-125 :shock:...

מה שכן, בהרבה מקרים שאני יכול לחשוב עליהם, קטנוע יחסוך הרבה יותר מסתם 5/10 דקות ממוזגות ברכב.

שלא לדבר על חנייה.

אתן דוגמאות:

פ"ת -> רח' חשמונאים בת"א דרך כביש 5 + איילון, 08:00 יציאה, הגעה ברכב 09:10 - קטנוע: 08:24

פ"ת -> הרצליה פיתוח דרך כביש 5, 07:30 יציאה, הגעה ברכב 08:05 - קטנוע 07:50

פ"ת -> קניון עזריאלי - דרך ז'בוטינסקי - 08:00 יציאה, הגעה ברכב 09:00-09:10 - קטנוע 08:14

אלה הם סתם דוגמאות פשוטות - יש עוד הרבה מעבר.

פורסם

גם אני חשבתי על זה פעם, לנסוע לעבודה לפעמים דרך שבילי האופניים.

הרחת את עצמך פעם ביולי-אוגסט (וגם יולי, ספטמבר וכו') אחרי נסיעה של 5 דקות באופניים?

האם אתה יכול להתחיל/להמשיך ככה יום עבודה? אנשים לא נוסעים כאן לבית ספר...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...