Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר באפלאוז92 קרבורטור, במצב בינוני לדעתי בכל הקשור לאבנית(פעם אחת של מי ברז כן:\ )

האוטו עבר ניקוי רדיאטור מקיף, הטרמוסטט נבדק ונמצא תקין. אחרי נסיעה של חצי שעה בערך

יש בריחה של מים מהפקק של המעבה ככל הנראה קומפרסיה שבורחת מהראש. המים מבעבעים

ופורצים מהרדיאטור כשנותנים גז עם מכסה רדיאטור פתוח.

שאלתי היא:שווה להשקיע בלפרק ראש מנוע בתקווה שזה הפקונג ראש, או שכמעט בטוח שהראש

נאכל ולארגן מנוע אחר מיבוא?פשוט חבל לי על הפירוק ראש שזה כמעט 250 שקל.

האוטו עשה 190אלף ק'מ, טופל בתדירות ובמים איכותיים למעט שבוע אחד מקולל לפני שנה וחצי,

מאז הסימנים של האבנית והקורוזיה נמצאים בכל מקום. יכול להיות וזה באמת רק פקונג ראש והמזל

לצידי?

תודה.

פורסם

שלום רב!

לדעתי כדאי לפרק את הראש ולבדוק מצבו, באם יש לו עדיין(בשר), הראש לא אכול, וניתן על ידי מלוי קל והשחזה, להשמישו, וזאת בתאי שהבלוק לא אכול, וזה בהסתמך על הקילומטרז הלא גבוה יחסית, ועל העוברה שציינת, שצלבד מלוי חד פעמי של מי ברז, מערכת הקירור קיבלה מי קירור איכותיים בלבד.

קח את הסיכון של 250 שקל על בדיקה, לעומת 6000 שקל וצפונה, על הרכבת מנוע מיבוא.

באם יש לך אפשרות טכנית, לצלם את הראש והבלוק, לאחר הפירוק, ולספק חוות דעת מקצועית, של בעל המקצוע שיפרק את הראש, חזור לפורום להתיעצות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לדעתי,לא כדאי לפרק את ראש המנוע (עדיין זה עולה הרבה יותר מ-250 ש"ח) ללא בדיקה והגעה למסקנה חד משמעית שאכן בריחת נוזל הקירור היא תוצאה של אטם ראש פרוץ.

אני בדייהטסו קצת יותר מתקדמת (97)החלפתי פקק לרדיאטור כי הוא לא עמד בלחצים בעלות שולית ולא היתה יותר פריצת מיים.

בקיצור- גש למכון לרדיאטורים שיבדקו בלחץ אם קיימת נזילה ממקום כלשהו ויכניסו לחץ הפוך ואז תדע אם יש איבוד לחץ מהמנוע וכמו כן בצע בדיקה של תפקוד הטרמוסטט.

קח בחשבון את הגרוע מכל -שבהרמת ראש המנוע תגלה שבלוק המנוע העשוי מאלומיניום אכול ולמזלך היחסי ברכבך יש קרבורטור והמחירים של המנועים מעט יותר שפויים ממנועי הזרקה (אותי שחטו לפני שנתיים ,אצלי הסיבה היתה כשל במשאבת השמן שפירקה את הבלוק לחתיכות) ואז תיאלץ להחליף את המנוע לאחר מפירוק מקומי או ייבוא.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קודם כל תחליף את הפקק ואם זה לא עוזר תתיעץ עם איש רדיאטורים, לדעתי כדאי לפרק את הראש מנוע ולראות את היקף הנזקים ואז להחליט, גם שאתה קונה מנוע מיבוא או פירוק אתה לא יודע בודאות את ההיסטוריה של המנוע ויכול לקרות מצב שלאחר תקופה קצרה שוב תהיה לך בעיה דומה.

פורסם

אני אקח את ההצעה של צביקה, ואגש היום לבצע בדיקת לחץ הפוך ופירוק ראש, אולי באמת יתמזל

מזלי והראש לא נפגע קשה.

מנוע מודל 97 מיבוא עם קילומטר'ז נמוך במיוחד לפי היבואן(שוסטר מהדרום) יעלה לי 3500 ש'ח

והרכבה 1500 ש'ח.

אגב, הפקק רדיאטור בן שנה 0.9 באר, והמוזר הוא למרות קולות הבעבוע מהרדיאטור כשהוא סגור וסילון העשן והקיטור שמגיע אחרי

שפותחים את הפקק(סילון עשן ומים עצבני במיוחד). השעון חום לא מראה התחממות מיוחדת ובכל זאת אין פריקה מהפקק במצב סגור.

מוזר.

אם רק הייתי מקשיב לאזהרות של צביקה מלפני כמה שנים בכל הקשור למי ברז וה'סרטן' שמחלחל במנועי אפלאוז, היה נחסך לי כל הכאב ראש הזה.

אמשיך לעדכן במידת הצורך. תודה לכולם.

פורסם

לפני שמורידים ראש, לבדוק עם מכשיר ייעודי, פריצת קומפרסיה למערכת הקירור. יש מכשיר ייעודי.

לידיעתך, שיפוצי ראש מנוע לדגם זה, עלול להביא מהר מאוד לצורך בהחלפת המנוע. באם צריך שיפוץ ראש, יש לשקול החלפת מנוע קומפלט ואי השקעה שככל הנראה תרד לטמיון.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
לפני שמורידים ראש, לבדוק עם מכשיר ייעודי, פריצת קומפרסיה למערכת הקירור. יש מכשיר ייעודי.

לידיעתך, שיפוצי ראש מנוע לדגם זה, עלול להביא מהר מאוד לצורך בהחלפת המנוע. באם צריך שיפוץ ראש, יש לשקול החלפת מנוע קומפלט ואי השקעה שככל הנראה תרד לטמיון.

דני

דני.מכשיר ייעודי, הכוונה היא לא לבדיקת לחץ הפוך? לא מכיר כזה מכשיר ואשמח להחכים. העבודה

תתבצע אצל חבר בעל מוסך ביום א' ,הוא רוצה להתחיל עם הטרמוסטט קודם אולי והוא לא נפתח

עד הסוף , בדיקת לחץ הפוך ואז משם להחליט אם לפתוח את הראש. הוא אומר שיכול

להיות ונאכל חריץ קטן בין השריפה למעברי המים בראש ואם המיקום של אותו חריץ אידאלי

למילוי והשחזה אז שווה לנסות, הוא מכיר 2מקרים שזה עבד והשני אפלאוזים שהשחיזו אותם

נוסעים כבר למעלה משנתיים בלי בעיות.(מוסך של קיבוץ שמחזיק כמות נכבדה של אפלאוזים ).

פורסם

רוני שלום רב!

דני מתכוון כמדומני, למכשיר לחץ יעודי, שכל מכון רדיאטורים, ומוסך המכבד את עצמו, מחזיק כזה, והוא מורכב על פיית הרדיאטור, ועל ידי ניפוח המשאבה, מדמים לחץ של 0.9 ליברות במערכת הקירור,באם ישמר הלחץ המצב תקין במקרה אחר המחוג ירד, מה שיעיד על בריחת לחץ למקום כלשהו, שילוב בדיקה זאת הוא פחות תקיף מלחץ הפוך, המוזרם ישירות לכל צילנדר בנפרד, ויכול לאשר בריחת קומפרסייה, לכל צילנדר בנפרד.

בהצלחה

צביקה

פורסם
זה מכשיר אחד' date=' ויש עוד מכשיר, שנדמה לי שדני דווקא התכוון אליו [b']והוא מאוד מהיר וקל[/b] לשימוש, במיוחד במקרים קיצוניים של בריחת קומפרסיה למע' הקירור. המכשיר מזהה הימצאות של CO2 בנוזל הקירור.

חנן חברי המלומד, ברשותך תיקון קטן:

דווקא בדיקת הCO' היא בדיקה , דווקא לא מיועדת לשמוש במקרים קיצוניים של בריחת קומפרסייה למי הקירור

, משום שבמקרייים קיצוניים, שבעת פתיחת מכסה רדיאטור , מי הקירור, גולשים בצורה קיצונית, החוצה , תוך סילון עז של מי קירור, ובעת האצת המצערת, המים במקום שיסתחררו ויכנסו פנימה, הם גולשים ביתר שאת החוצה, ו/או גולשים לעבר מיכל העבוי, וממלאים אותו עד גדותיו, תוך כדי בועות חזקות של מי קירור במיכל העבוי.

ואו בעזרת בדיקת לחץ הפוךבמקרה של חדירת קומפרסייה למים בצילנדר מסויים, סילון מים פורץ מפיית הרדיאטור או בעבוע אוויר במיכל העבוי.

בדיקת הCO שהיא בדיקת שאכן מזהה מידית המצאות של CO2 במי הקירור, טובה בעיקר כשיש חשד לא מבוסס, לאבוד קל של מי קירור, וחשד לשריפת אטם ראש, או בריחת קומפרסייה למי הקירור, והיא מומלצת בעת בדיקת רכב לפני קנייה, אך לצערי היא לא מבוצעת בשום מכון בדיקה שאני שמעתי.

תוצאת הבדיקה מתקבלות על ידי שינוי צבע.

בברכה

צביקה

פורסם

אני לא בטוח שמנוע 97 יתאים לך.

מ- 94 הרכב הגיע עם מע' הזרקה וברכבך מותקן קרבורטור כך שגם אם תהיה התאמה בסיכוי מסויים צריך לעשות לא מעט שינויים כדי לממשה אם בכלל ניתן להרכיב מנוע 97 הזרקה ברכב עם קרבורטור.

המתן לדעות נוספות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...