Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באופל זה המנוע באופן אקראי עולה לסל"ד גבוהים מאוד אז הנהג מייד מדומם מנוע , הכל נרגע ושוב זה קורה , בדיקה ראשונית שבצעתי היא : מפלס שמן גבוה מאוד עם ריח חריף של סולר המנוע שאב שמן מהול בסולר דרך הנשם והטורים עלו, הוחלף שמן מנוע , הכל תקין בנתיים מנוע לא מעשן יותר עובד יפה עם סל"ד מנוע יציבים.

סיבה אפשרית : דליפת סולר ממשאבת ההזרקה לתוך בית ארכובה . לא יתכן שמזרקים משתינים כי המנוע לא נוקש ועובד יפה.

האם למישהו ידע וניסיון עם תקלה כזו ? .

תודה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

יש לבדוק את מפלס השמן,כמות גדולה מידי גורמת למשיכת שמן לתא השרפה דרך השסתומים.

גם כאשר הציר של הטורבו מקבל חופש גדול נמשך שמן לתוך המנוע והרכב יעלה בסל"ד ללא שליטה וללא יכולת לכבות את המנוע.

פורסם
באופל זה המנוע באופן אקראי עולה לסל"ד גבוהים מאוד אז הנהג מייד מדומם מנוע , הכל נרגע ושוב זה קורה , בדיקה ראשונית שבצעתי היא : מפלס שמן גבוה מאוד עם ריח חריף של סולר המנוע שאב שמן מהול בסולר דרך הנשם והטורים עלו, הוחלף שמן מנוע , הכל תקין בנתיים מנוע לא מעשן יותר עובד יפה עם סל"ד מנוע יציבים.

סיבה אפשרית : דליפת סולר ממשאבת ההזרקה לתוך בית ארכובה . לא יתכן שמזרקים משתינים כי המנוע לא נוקש ועובד יפה.

האם למישהו ידע וניסיון עם תקלה כזו ? .

תודה.

לא ברור לי מהיכן יעבור הסולר ממשאבת ההזרקה למנוע. אל תפסול כל כך מהר את המרססים, זה שמנוע לא דופק לא אומר שהם לא משתנים מעט בסיום ההזרקה, פרק ובדוק תקינות במתקן בדיקה סטנדרטי.

פורסם
לא ברור לי מהיכן יעבור הסולר ממשאבת ההזרקה למנוע. אל תפסול כל כך מהר את המרססים, זה שמנוע לא דופק לא אומר שהם לא משתנים מעט בסיום ההזרקה, פרק ובדוק תקינות במתקן בדיקה סטנדרטי.

נדיר מאוד שמזרק יטפטף בדגם זה וגם כאשר זה קורה הרכב יסרב להניע עקב משיכה של אויר .הוצאה של אינג'קטור ברכב זה מחייבת פרוק צנרת דלק,סעפת,גל זיזים ושרשרת זימון,חיבור מרסס למכשיר הבדיקה מחייב מכשיר מיוחד עקב דרך ההזנה המיוחדת הפתיחה רק ב 190 בר.

תתחיל לבדוק את הטורבו,פשוט פרק את צינור האויר ובעזרת האצבעות תרגיש במידה והציר רוקד.

פורסם

למה טורבו? דוד כתב שנמצא סולר בדלק, הטורבו לא גורם לכך בודאות.

לדעתי להתרכז בסיבות לחדירת סולר לשמן המנוע.

אני מניח שמדובר במרסס פעולה כפולה וניתן לבדוק את פעולת המרסס בבודק מרססים רגיל שהלחץ שניתן להגיע איתו הוא כמעט 300 בר (בתנאי שהמכשיר תקין).

במקרה הכי גרוע שלא מצליחים לבדוק ניתן לשלוח למכון דיזל.

האם הזנת הדלק או העודפים למרססים בדגם זה עוברים דרך ראש המנוע בצורה כלשהי?

פורסם

כמו שכתבו לפניי, לפרק מזרקים זה לא פשוט, המזרק עצמו מחובר על הראש ועליו ישנה טבעת אטימה מגומי , במידה וטבעת זו הלכה לעולמה, תיתכן דליפת סולר לשמן המנוע.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם
כמו שכתבו לפניי, לפרק מזרקים זה לא פשוט, המזרק עצמו מחובר על הראש ועליו ישנה טבעת אטימה מגומי , במידה וטבעת זו הלכה לעולמה, תיתכן דליפת סולר לשמן המנוע.

במקרה כזה מסנן הסולר יהפך שחור משמן יחדור דרך מעגל העודפים והרכב יתקשה בהנעה אבל בהחלט אפשרי.בכדאי לבדוק את האינג'קטורים יצרנו מתקן מיוחד מראש מנוע שנוסר ובעזרת המוביל והגומיה ניתן לחבר את המרסס למשאבה.

פורסם

עלי לציין שאני לא מכיר את המנוע הזה ואם אתה אומר שמשאבה מונעת שרשרת תזמון או גלגלי שיניים האופציה הזאת קיימת אך אני כן מכיר דיזלים ותופעה זו נדירה ביותר ועד היום לא נתקלתי בה מעולם.

בנוסף אני למד שקו העודפים של המרססים כן עובר דרך ראש המנוע ולכן זו האפשרות שהייתי בוחר לבדוק , לחדירת סולר לשמן המנוע.

יוגב, אנא הסבר איך דליפה מאטמי קו העודפים יגרום לשמן לחדור לסולר?

פורסם

אם המזרק יושב בראש המנוע, בחלק שמכוסה במכסה השסתומים, חלק שמוצף בשמן, ואטם הגומי שמקיף את המזרק ומפריד בין החלק העליון שלו ובין תעלת העודפים בתוכה יושב המזרק לא תקין, אז שמן יכול לעבור לתעלת העודפים.

פורסם

מה שחנן כתב מדוייק,ברכב זה הזרקה ישירה על ראש הבוכנה המזרק קבור בין השסתומים מתחת לגובה המרימים.על הספקת הדלק וכמובן קו החזרת העודפים שחוזר למסנן הדלק אחראי מוביל(נוזל)שניצב אופקי למזרק והאטימה בינהם באמצעות גומיה קשיחה.למוביל מתחברים צינורות המתכת של משאבת ההזרקה וצינור הגומי של העודפים.רכבים רבים שעברו אירועי התחממות ומתקשים בהנעה קרה האשם הוא באותה גומיה והאיבחון המהיר הוא שאריות שמן במסנן הסולר.קשה לי להאמין שסולר יחדור דרך גומיה זו לשמן המנוע והרכב יניע כרגיל.

• תוכן חדש...