Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שהוחלף מכסה מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המוכר אמר לי שלרכב שלו הוחלף מכסה מנוע בגלל שמישהו נכנס בו קצת מקדימה, אבל הוא טוען שזה לא ממש משהו קטן.

אם הוחלף מכסה מנוע זה אומר תאונה חזקה, לא? כלומר שאסי?

פורסם
אם הוחלף מכסה מנוע זה אומר תאונה חזקה, לא? כלומר שאסי?

לאו דווקא. לפעמים מכסה מנוע ממכה משבר ואחרי תיקון הוא לא יהיה בדיוק כמו המקורי. במקרים כאלו מעדיפים לקחת אחד חדש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לאו דווקא. לפעמים מכסה מנוע ממכה משבר ואחרי תיקון הוא לא יהיה בדיוק כמו המקורי. במקרים כאלו מעדיפים לקחת אחד חדש.

תודה!

אז כדאי לנסות לבדוק את זה?

פורסם

קח את הרכב לבדיקה ואם אין תאונת שלדה, אז אין בעייה רצינית. למשל הייתה לי אלפא 164, בעל קודם נכנס לגלגל של ג'יפ ומכסה מנוע התעקם. הייתה אופצייה או להחליף או לתקן, פשוט לא היה במלאי מכסה ותיקנו את שלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תנסה לברר אם המכסה שהותקן הוא מקורי או OEM.

מקום התיקון ירמוז לך במה מדובר, מוסך הסדר - כנראה שהחלק תחליפי, מוסך מורשה - יש סיכוי שהחלק מקורי.

גיל הרכב בעת הפגיעה, עד שנתיים - מקורי, מעל שנתיים - כנראה שתחליפי.

לעיתים המכסה התחליפי הוא סוג ז'.

פורסם
תנסה לברר אם המכסה שהותקן הוא מקורי או OEM.

מקום התיקון ירמוז לך במה מדובר, מוסך הסדר - כנראה שהחלק תחליפי, מוסך מורשה - יש סיכוי שהחלק מקורי.

גיל הרכב בעת הפגיעה, עד שנתיים - מקורי, מעל שנתיים - כנראה שתחליפי.

לעיתים המכסה התחליפי הוא סוג ז'.

מאפיה המידע הזה ? מה כל מוסך הסדר מרכב תחליפי ?

אתה דובר שטויות!!!

ובקשר לגיל הרכב גם פה אתה טועה ! ישנו חוק שאומר רכב עד שנתיים חלקים חדשים לא מוגדר אם זה חלקים מוקריים או תחיליפים. נתקלנו גם במקרים שלרכב בן שנה מורכב חלק תחליפי.

היו דיונים בבית משפט בין לקוח ולחברת ביטוח הגדולה במדינה והלקוח הפסיד.

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3328052,00.html

פורסם

אריק - כל הכבוד על הלהט ועל התגובה הרהוטה והעניינית.

אני מדבר שטויות - אולי, אבל ראוי היה שתקרא בעיון מה כתבתי לפני שאתה קופץ.

כתבתי שכנראה שחלק שהורכב במוסך הסדר הוא תחליפי.

לטובת המתקשה:

כנראה = יתכן בסבירות גבוהה יחסית.

כנראה איננו וודאות מוחלטת.

על פי הידוע לי הרכב שגילו עד שנתיים מרכיבים חלקים מקוריים בלבד, לפי הכתבה (מ- 2006 זה עדיין רלוונטי?) העניין במחלוקת.

דבר אחרון - מוסכי הסדר הפכו בעיני לשם נרדף לתיקון עלוב ורשלני. אין לי הוכחות לכך, אבל כך הם ניתפסים בעיני.

כדי שלא תקפוץ שוב - מוסכי ההסדר ניתפסים בעיני כך מבחינה שיווקית, מבחינת יחסי ציבור.

יתכן שהם נותנים שירות מעולה לעילה ולעילה, דעתי עליהם היא לא חיובית - זה הכל.

• תוכן חדש...