Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, השאלה נשאלת בשביל חבר טוב:

הוא נתן לחבר אחר, שאין לו רשיון נהיגה, סיבוב ברכב בחניה, הגיעו פקחים, הוא קיבל זימון למשפט.

מה הולך להיות במשפט ? מה העונשים הקבועים בחוק לגבי סעיף אישום זה ?

תודה, אור.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

ואוו, הייתי עד לכזה מקרה לפני שבועיים או משהו.

הבחור לא רק שנהג ללא רשיון, הוא גם יצא בכניסה אסורה מתוך חניון.

מענין אם זה אותו המקרה. זה קרה ביציאה מהחניון של בנק פועלים בנס ציונה .

הגיעו פקחים ועצרו את אותו בחור שיצא בכניסה אסורה מהחניון, משהבינו שלבחור אין רשיונות, הזמינו ניידת ושם כבר הסיפור הסתבך.

מקרה ממש לא נעים , גם לחטוף ללפנים וגם לאבד בטח חבר טוב בגלל זה (למרות שיגידו שזה מוצדק).

ברור שזה מוצדק!

פורסם

זה לא אותו מקרה לפי מה שידוע לי (קרה בעיר אחרת בכלל).

עזוב אותך מוצדק או לא מוצדק, לבנאדם שנסע ללא רשיון, היה רשיון בעבר, אבל הוא קיבל שלילה, היא נגמרה, אבל הרשיון לא חודש שוב.

האם זה מקל על הנסיבות ? מחמיר את הנסיבות ?

ולא ביקשתי הטפות מוסר למעשה שהוא עשה, זה בעיה שלו והוא צריך להתמודד, הוא רק רוצה לדעת מה העונש הצפוי.

אם יש למישהו ידע בדבר אני אשמח לשמוע, לא מעניין אותי אם זה בסדר או לא, היות ואין לי מעורבות במקרה.

פורסם

שלילה פירושו אין רישיון.

זה שהיה לו רישיון בעבר, לא נחשב לצורך הענין.

זה שהשלילה נגמרה והוא לא חידש רישיון, פירושו שהוא נוסע ללא רישיון נהיגה.

המקרה הזה שונה לחלוטין מאחד שנוהג עם רישיון פג-תוקף. ברישיון פג-תוקף (עד שנה) החידוש הוא יותר ברמה האוטומטית.

שלילה - פירושו בוטל הרישיון. במקרה שכזה אין חידוש אוטומטי אלא הוצאה מחדש של הרישיון תוך כדי שרשות הרישוי שוקלת אם לחדש ואיזה אמצעים מתקנים היא יכולה לדרוש בהתאם לנסיבות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

חבר שלי נתפס ללא רישיון בגיל צעיר , משטרה תפסה אותו ולא עשו לו כלום!(ההורים שלו באו ובכו בתחנה )

לפי דעתי הדין ברגיל יכול להתחלק לכמה חלקים , לא לאפשר הוצאת רישיון למשך תקופה , קנס או משפט.

פורסם

היי, לפי דעתי לא צריך להיות דין בכלל.

אבל לא אני קובע, ולא אתה קובע, יש מערכת המשפט שהם קובעים והם מחליטים.

אני חוזר ואומר: מישהו שיודע את החוק ! לא את דעתו.

פורסם

אבל לא אני קובע, ולא אתה קובע, יש מערכת המשפט שהם קובעים והם מחליטים.

הם מחליטים מה לעשות מתוך הרשימה שהבאתי.

ובמשפט הכל יכול לקרות!

פורסם

שלילה בטוחה למי שנתן לנהוג הרבה זמן בטוח,אלא אם כן עורך דין יצליח להוריד את זה בקצת.

מי נהג ללא רישיון קנס+אי יכולת להוציא רישיון למשך לפחות 3-5 שנים.

פורסם

מישהי שאני מכיר לקחה סיבוב ערב לפני הטסט באוטו של חבר שלה במגרש חניה מרוחק.

נתפסו ע"י שוטרים, והגיעו למשפט.

גזר הדין (לפי מה שאני זוכר, זה היה לפני כמה שנים טובות):

אחד מהם קיבל שלילה לשנה, השני קיבל לחצי שנה, אני לא זוכר מי מהם קיבל מה.

(הנהגת ללא הרישיון או בעל הרכב עם הרישיון).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

חבר שלי פעם נתן למישהו לנהוג ולא ידע שאין לו רשיון (אף פעם לא הוציא). החבר לא קיבל דו"ח אבל החרימו את הרכב לחודש וחייבו אותו לשלם על האכסון. לא יודע מה היה עם הנהג, בטח שלילה.

פורסם

מתוך פקודת התעבורה

10. איסור לנהוג בלי רישיון נהיגה

(א) לא ינהג אדם רכב מנועי אלא אם הוא בעל רישיון נהיגה תקף לרכב מאותו סוג...

(ב) בעל רכב ומי שהשליטה על הרכב בידו לא ירשה לנהוג ברכב למי שאינו רשאי לפי סעיף קטן (א) לנהוג בו...

38. פסילת מינימום שלושה חודשים.

(1) על עבירה מן המפורטות בתוספת הראשונה

63. הדין כשיש עבירות קודמות

העובר עבירות לפי... סעיף 10 - למעט נהיגת רכב על-ידי אדם שרישיון הנהיגה שלו פקע, או עבירות על תקנה מהתקנות המפורטות בתוספת הראשונה או השניה ובשתי השנים שקדמו לאותה עבירה כבר הורשע על אחת העבירות בסעיף זה, דינו - מאסר שלוש שנים אך לא פחות מחודש ימים, או מאסר כאמור וקנס מאה אלף לירות; אולם רשאי בית-המשפט, אם ראה שנסיבות העבירה מחייבות זאת, שלא לפסוק מאסר מינימום מטעמים שיפרש בפסק-הדין.

תוספת ראשונה

1. עבירה לפי סעיף 10 (למעט נהיגת רכב בידי מי שהיה בעל רישיון נהיגה ולא חידשו).

_

אני מניח שאם נמשיך לעיין, נמצא עוד סעיפים ודקויות בעלי הקשרים ומשמעויות.

כפי שעולה מן הכתוב - ההיסטוריה היא גם חלק מהשיקולים וההתיחסויות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מזה קנס של מאה אלף לירות ? אנחנו חוזרים לשנת מתושלח ושחחו לספר לי ? ;)

אני חושב שפחות או יותר קיבלתי את התשובה לשאלה שלי, ואני מבין שהעו"ד לא חרטט אותי שהבחור הולך לחטוף פסילה של שנה.

עכשיו אני צריך לזכור שלא לענות לו לטלפונים :p

עריכה:

עכשיו ראיתי את הנושא הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=143001

מכאן אני יכול להסיק שהוא יקבל ככל הנראה חצי שנה של שלילה, אולי קצת יותר כי יש לו כל מיני דוחות (אין כניסה, תמרור עצור, ועוד דברים מפגרים שהוא טרח לעשות) והוא בן 22.

פורסם
מזה קנס של מאה אלף לירות ? אנחנו חוזרים לשנת מתושלח ושחחו לספר לי ? ;)

בספרי החוקים נזכרים אינספור פעמים קנסות שנקבעו ביום קביעת החוק או התקנות. אם היו צריכים בכל פעם לעדכן הכל, זה היה הופך למשימה בלתי אפשרית. חוץ מענין ההצמדה, מידי פעם יוצא עידכון כללי המתייחס לעידכון הסכומים באופן כללי או מצמיד אותם לנקודת התייחסות אחרת.

מכאן אני יכול להסיק שהוא יקבל ככל הנראה חצי שנה של שלילה, אולי קצת יותר אתה לא יכול להסיק מזה כלום. מדובר במקרה ספציפי, עם נהג ספציפי, אצל שופט ספציפי, ביום ספציפי ואולי גם עו"ד ספציפי. זה נותן לך מושג מסויים אבל שום הסקה לגבי מסקנות. כי יש לו כל מיני דוחות (אין כניסה, תמרור עצור, ועוד דברים מפגרים שהוא טרח לעשות) והוא בן 22.

אפילו אצל אותו שופט לא בטוח ששני מקרים דומים אצל שני נהגים דומים יקבלו את אותו העונש.

.

פורסם

אם מישהו ללא רישיון נהיגה היה נוהג לי באוטו (וזה אף פעם לא יקרה, יתרה מכך אף אחד מלבדי לא נוהג על הרכב) אני הייתי מצהיר במשפט שהוא נהג ברכבי ללא רשותי.

למה אני צריך לסכן את הרישיון שלי ולחטוף על זה שהוא נהג ללא רישיון?

• תוכן חדש...