Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העיניין הוא שזה התחיל כשהורדתי את הג'נטים של הרכב שלי ושמתי עליהם מגנזיום שהיה אצל חבר כולל הצמיגים שהם בעצם חדשים שהוא קנה לרכב שלו אבל בגלל שהרכב נמכר הוא הוריד את הצמיגים עם המגנזיום ואחרי שזה שכב לו 7 חודשים, שמתי את זה לעצמי.

בכל מקרה, מאז שעשיתי את זה הרכב נוטה שמאלה בנסיעה, ומעל 90-100 קמ"ש ההגה מתחיל לרעוד ביחד עם כל חלקי הפלסטיקה השבורים ברכב.

לפני החלפת הגלגלים לא הייתה נטייה או שהייתה אבל לא חזקה במיוחד. מה שכן היו רעידות אבל מעל כ110-120 קמ"ש, עכשיו הרעידות החלו ממהירות נמוכה יותר.

מה ניתן לעשות?

הרכב המדובר הוא פג'ו 205 שנת 89

פורסם

במידה וצמיגים לא זהים על סרן מונע זה גורם נזק לדפרנציאל. לא מומלץ!

יש סיכו שאיזון רגיל לא בהכרח יעזור, אולי ג'נטים עקומים ודורשים יישור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כל הצמיגים הם של GOOD RIDE.

נאמר לי שיכול להיות שבגלל הגלגלים הקודמים היו על הרכב יותר מ3 שנים, ובגלל ההחלפה יש צורך באיזון גלגלים.

אז היום אני נוסע לבדוק את העיניין.

בעיה נוספת ברכב, כשאני רק מכניס סוויץ יש דפיקות קטנות מהמזגן, משום מה המזגן תמיד עובד, פשוט כשהוא "מכובה" הוא על עוצמה ממש ממש קטנה, אבל עדיין עובד, תמיד, מה אפשרות לעשות בעיניין?

פורסם

לסיכום בקצרה ובפשטות,

איזון גלגלים - משמע בדיקה שהגלגל עצמו מאוזן (ע"י מכשיר בדיקה ספציפי והדבקת משקולות במקומות המתאימים).

כיוון פרונט - שינוי זוויות של הגלגל ביחס למרכב ולכביש (בצע חיפוש לתיאור מדוייק יותר)

את שניהם רצוי לגשת ולעשות.

בנוסף פתרון סביר לרעידות מעל מהירות מסוימת (פתרון שעזר לי במקרה זהה) - ישנן טבעות מירכוז שיושבות במרכז הג'אנט ומייצבות אותו על הנאבה (החלק המרכזי בחיבור למתלה), אם הטבעות לא מתאימות יש סיכוי טוב שהג'אנט פשוט לא ממורכז ואז נוצרות הרעידות שאתה מדבר עליהן.

כשלי הייתה את הבעיה ניגשתי למ.י.ח בראשון לציון והם מצאו לי טבעות מתאימות.

בהצלחה!

פורסם

הבנתי, תודה רבה!

"בעיה נוספת ברכב, כשאני רק מכניס סוויץ יש דפיקות קטנות מהמזגן, משום מה המזגן תמיד עובד, פשוט כשהוא "מכובה" הוא על עוצמה ממש ממש קטנה, אבל עדיין עובד, תמיד, מה אפשרות לעשות בעיניין?"

יש הצעות לעיניין?

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אחרי שתבדוק את הצמיגים ותעשה איזונים למיניהם, במידה ולא תמצא את התקלה:

בעמידה (במגרש) סובב את ההגה עד הסוף ימינה וסע בערך 15 קמ"ש, במידה ותשמע רעש יש מצב שהלכה לך ציריה שמאלית..

המזגן בפג'ו שתמיד דלוק זו בעיה מוכרת שמתחילה מהכפתורים. גש לחשמלאי זה לא אמור להיות סיפור יקר.

• תוכן חדש...