Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

בבעלותי כיום שרייד 92 , שאחרי המון תלאות , הוצאות בלתי פוסקות על דלק ולאור המאורע שבו החלטתי למכור את השרייד בעקבות הוצאות גבוהות מדי , חשבתי לעצמי : למה לא לעבור לקטנוע ?

אני עומד להתגורר בראשל"צ בזמן הקרוב , אני אישית אהיה מאוד קרוב לבסיס , לעבודה והקטנוע 125 סמ"ק שעליו אני מפנטז יתאים לכל זה .

הבעיה היא אחרת : בטיחות ומגבלות נהיגה .

אין לרשותי שום רכב , ברגע שאמכור את השרייד אני אהיה נטול רכב ואם ארכוש קטנוע בחורף תהיה לי בעיה לא קטנה להזיז את הקטנוע , במידה ויהיו גשמים .

ומכאן שאלתי לחברי הפורום , שאולי קיימים ושאולי עברו מרכב לקטנוע או שיש להם גם וגם :

הייתם ממליצים לחייל דל תקציב , לרכוש קטנוע 125 סמ"ק ולמכור את רכבו עתיר ההוצאות ?

ההיגיון הבריא אומר שכן , אבל אני חושש לביטחון שלי והייתי רוצה לדעת איך בדיוק כל התהליך עובד .

אגב , רישיון עדיין אין לי ואני אשמח לדעת במה זה בדיוק כרוך ?

תודה לעונים !

אני מקווה ששאלתי במקום המתאים

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

אכן הוצאות של קטנוע הרבה יותר נמוכות, במידה ואתה קונה שנתון חדש או מהניילונים ההוצאות יהיו לרוב

דלק וטיפולים במחיר נמוך בצורה משמעותית מאוטו כמובן.

בתוך אחד שנהג על אופנוע תקופה ארוכה של חורף אני לא רואה שום בעיה להגיע לעבודה,לבסיס וכ'ו..אפילו

אם יורד גשם פשוט נזהרים ונמנעים מפניות חדות ובלימות חזקות.

אם ההוצאות של האוטו גבוהות לך דעתי היא ללכת על זה , אין לך מה לפחד כשתתנסה בנהיגה הביטחון יגיע אליך.

לגבי רישיון זה כלול ב 15 שיעורי חובה וטסט (רשיון לרכב מקנה לך פטור מתאוריה , ו -3 וותק ברשיון מקנה לך אפשרות לבצעמבחן שליטה בלבד באופנוע ללא מינימום שיעורים).

בהצלחה :wink:

פורסם
נכון רק שהיוםכבר לאנותנים פטורים והוא יאלץ לגשת לתיאוריה

צודק MY BAD.

כנראה שהפטור ניתן לבעלי רשיון נהיגה מעל 3 שנים..

http://www.hagay.co.il/HTMLs/article.aspx?C2004=12606&BSP=12273&BSS110=12606

תוספת יותר רשמית: http://www.mot.gov.il/wps/portal/HOME/HE_RISHUI_INFO/index.jsp?subject=HE_RISHUI_INFO_22

פורסם

החיסכון מדבר בעד עצמו.

לפני הנהיגה - תזכור שלדו"ג אין תא מטען, ומה שיש הוא מזערי לעומת רכב, כך שהכל צריך להיות מחושב.

לענין נהיגה בחורף:

יש חליפות גשם יעודיות (והן לא כל כך זולות) אבל אתה יכול להסתפק גם בחליפות הגשם הפשוטות שנמכרות בהום סנטר (עשרות שקלים).

בגשם חזק זה אכן לא נעים כי הטיפות ניתכות על המשקף ומפריעות לך לראות, ובלי משקף זה עוד יותר לא נעים. (צריך להמציא וִישר לקסדה).

כשמזג האויר קר במיוחד (בעיקר בלילות) הקור מקפיא ומעיק.

פוטנציאל ההחלקות עולה באופן משמעותי ולכן צריך לנהוג בהתאמה.

ובכל זאת כרוכב גם על דו"ג, החורף לא מנע ממני לנסוע, אלא שתיכננתי את נסיעותי קצת יותר בהתאם למזג האויר והשתדלתי לא לצאת לדרך דווקא בגשם סוחף. אם יצאתי ונתפסתי בדרך עם גשם - התמודדתי עם זה. זה כמובן מחייב אותך לא רק למשנה זהירות אלה לפי 7 זהירות.

גם לקיץ יש את חסרונותיו:

כשאתה עומד ברמזור בחום יולי אוגוסט עם הקסדה על הראש - אתה נמס יותר מהר מגלידה.

יש כאלה שיגידו לך לנסוע עם קסדה חצי - זה כבר ענין של כמה הראש והפנים חשובים לך.

כשפתאום אתה נמצא מאחורי אוטובוס /משאית שפותחים גז ומשחררים ענן מסריח וחם מהאגזוז - זה לא נעים בחורף, על אחת כמה וכמה בקיץ.

והכי חשוב - רוב הנהגים לא סופרים אותך ממטר ומסכנים את חייך על ימין ועל שמאל.

יש הרבה רוכבי דו"ג שמתנהגים בחוצפה וזילזול ומקוממים עליהם את הנהגים ולכן גם אלה שנוהגים כראוי נופלים "קורבן" לכעס שלהם.

אתה צריך לזכור שכל נסיעה שלך בכביש היא יציאה לקרב השרדות.

דבר אחד בטוח - אחרי שתנהג על דו"ג ותחזור לנהוג במכונית, אתה תתייחס אחרת לרוכבי הדו"ג כי תבין את הצד השני הרבה יותר טוב, גם על הסכנות שאתה כנהג מייצר עבורו, גם את הסכנות האובייקטיביות שיש לרוכב הדו"ג וגם קצת תפרגן ותיתן להם להידחף בלי לסגור אותם בכוונה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

את רוב הדברים הטובים באחזקת קטנוע כבר כתבו לך, אבל שכחו קצת מהדברים הפחות טובים (ויסלחו לי חובבי הקטנועים).

ראשית, יש את נושא הבטיחות.

מאיזה כיוון שלא תהפוך את זה, בסופו של דבר קטנוע הוא כלי בטוח פחות מרכב עם ארבע גלגלים ופח. תאונה שעם רכב היתה מסתכמת בהחלפת פרטים ו1500 ש"ח אצל הפחח עלולה להסתיים בשבועיים אשפוז במקרה של הקטנוע.

אתה יכול להיות נהג הקטנוע הכי שפיץ שיש, בסופו של דבר ינהג לידך אידיוט כזה או אחר שינסה להתנקש בחייך. ברוב הפעמים הזריזות היחסית והגודל הפיזי הצנום של הקטנוע יאפשרו לך לברוח, אבל מספיקה פעם אחת כדי לגרום לך לנזק גופני לכל החיים.

שנית, יש את נושא עלות האחזקה.

ביטוח מקיף לאופנוע זה לא עסק זול במיוחד. אבל נניח וקנית שרשרת רצינית וויתרת על הביטוח המקיף, גם ביטוח חובה וצד ג' לקטנועים לא זול במיוחד, בטח כשמדובר בכלים שמעל 125 סמ"ק. תוסיף לזה עלות של ציוד מגן טוב (לא זול במיוחד), ארגז עם תושבת לארגז, שרשרת וכו' וקיבלת עלות ראשונית לא קטנה.

גם האחזקה השוטפת לא זולה כמו שאולי מציירים אותה. אני לא מכיר את כל סוגי הקטנועים, אבל אלו שאני מכיר עושים טיפולים בתדירות גבוהה יחסית (כל 5K קילומטרים) ועלות הטיפולים לא זולה כמו שאולי אתה חושב שיעלה טיפול שכולל החלפה של מעט מאוד שמן ופלאג בודד. אני לא רוצה לזרוק סתם מספרים חסרי ביסוס באוויר, אבל בפעם האחרונה ששמעתי כמה עולה טיפול קטן לג'ויירייד 200 סמ"ק זה פחות או יותר היה המבט שלי: :shock2:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפי דעתי אין לך צורך לדאוג. כל עוד תיזהר ותשמור ערנות ותדע שהנהגים לא סופרים אותך יהיה בסדר.

חורף זה הבעיה? תקנה רכב אחר זול ובחורף תיסע על הרכב. בגלל החורף הקצר בארצנו אתה תמצא את עצמך כמעט כל הזמן על הקטנוע. או לחילופין תעשה את מה שאמרו לך קודמיי ואז תיהיה קבוע על הקטנוע.

בכל מקרה בהצלחה.

פורסם

אחרי מה שאמר לך צביקה, נזכרתי במשפט שאמר לי מורה הנהיגה שלי דקה אחרי שהוצאתי את הרישיון:

"כשאתה עושה תאונה עם רכב - הולכת דלת,

כשאתה עושה תאונה עם אופנוע - הולכת רגל".

זה משפט שאני משתדל לזכור בכל נהיגה שלי בדו"ג.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
"כשאתה עושה תאונה עם רכב - הולכת דלת,

כשאתה עושה תאונה עם אופנוע - הולכת רגל".

.

עם קטנוע הולכת הרגל.

עם אופנוע עדיף לא לעשות תאונה.

אם אין לך גישה לרכב,עדיף שיהיה לך רכב ולא קטנוע.

בקשר לחורף\קייץ: אני מעדיף לרכב בגשם מאשר ב 40 מעלות בצל.

אייל

פורסם

לגבי עלויות זה בעייתי מצד אחד יכול ליהות שאין לך צורך בארגז ויש לך גינה או משהו בסגנון להחנות בו את האופנוע

וגם שקסדה בסיסית תעלה 400-500 ש"ח ואם תרכוש יד שנייה תוכל לבקש גם קסדה כלולה מצד שני אם אין לך את אלו אז

העסק אכן מתייקר.

לגבי טיפולים יש הרבה מוסכים "חאפריים" שיעשו לך תעבודה בכסף קטן השאלה מה המקצועיות שלהם והאם אתה מוכן לסמוך

עליהם שיבצעו עבודה טובה ולא חסר כאלה.

בקיצור, אם העלויות משתלמות לך + אתה מוכן לקחת את הסיכון ברכיבה על דו"ג אתה יודע מה לעשות.

פורסם
אני לא רוצה לזרוק סתם מספרים חסרי ביסוס באוויר, אבל בפעם האחרונה ששמעתי כמה עולה טיפול קטן לג'ויירייד 200 סמ"ק זה פחות או יותר היה המבט שלי: :shock2:

טיפול קטן לג'וירייד 200 , מורשה מטרו = 130 ש"ח.

פורסם

סחטיין על התגובות , זה היה מהיר :)

האמת היא , שהקטע של הבטיחות די מפחיד אותי , החיים יקרים לי , אבל המרחקים שאעשה גם ככה לא יהיו ארוכים .

רכב זאת לא הבעיה בדרך כלל , לאחותי יש רכב חדש ככה שבחורף בימי שישי וכו' אוכל לנהוג על שלה .

תראו , אני מניח שאין סוף לעניין הקטנוע , אבל אני רואה יותר ויותר אנשים רוכבים על קטנועים רק בגלל החיסכון הכספי האדיר .

הייתי רוצה לדעת - מהן עלויות האחזקה הממוצעות השנתיות לקטנוע ? הרי כמו שיש לרכב , יש גם ממוצע לקטנוע .

ושאלה נוספת - כמה אמור לעלות ביטוח מקיף לקטנוע שנת 2007 משומש או 2008-9 חדש ? כמה עולה שיעור נהיגה בממוצע ?

ואתם רציניים בקשר לתיאוריה ? הזוי . זאת לא אותה התיאוריה ? יש ל ישנה וחצי (אפילו יותר) ותק של הרישיון , זה כלום אבל בכל זאת , למה תיאוריה שוב ?

אשמח לתשובות בנוגע לשאלות הרבות שיש לי , אני פשוט רוצה לחקור את זה מכל הכיוונים , לעשות בעד ונגד ולהבין אם זה שווה את הסיכון או שכדאי פשוט לעבוד עוד כמה משמרות יותר בעבודה ולשמור על עצמי .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם
סחטיין על התגובות , זה היה מהיר :)

האמת היא , שהקטע של הבטיחות די מפחיד אותי , החיים יקרים לי , אבל המרחקים שאעשה גם ככה לא יהיו ארוכים .

רכב זאת לא הבעיה בדרך כלל , לאחותי יש רכב חדש ככה שבחורף בימי שישי וכו' אוכל לנהוג על שלה .

תראו , אני מניח שאין סוף לעניין הקטנוע , אבל אני רואה יותר ויותר אנשים רוכבים על קטנועים רק בגלל החיסכון הכספי האדיר .

הייתי רוצה לדעת - מהן עלויות האחזקה הממוצעות השנתיות לקטנוע ? הרי כמו שיש לרכב , יש גם ממוצע לקטנוע .

ושאלה נוספת - כמה אמור לעלות ביטוח מקיף לקטנוע שנת 2007 משומש או 2008-9 חדש ? כמה עולה שיעור נהיגה בממוצע ?

ואתם רציניים בקשר לתיאוריה ? הזוי . זאת לא אותה התיאוריה ? יש ל ישנה וחצי (אפילו יותר) ותק של הרישיון , זה כלום אבל בכל זאת , למה תיאוריה שוב ?

אשמח לתשובות בנוגע לשאלות הרבות שיש לי , אני פשוט רוצה לחקור את זה מכל הכיוונים , לעשות בעד ונגד ולהבין אם זה שווה את הסיכון או שכדאי פשוט לעבוד עוד כמה משמרות יותר בעבודה ולשמור על עצמי .

קודם כל עלות האחזקה תלויה בך(ק"מ נסיעה ,טיפול נאות וכו'..)

לגבי עלות אחזקה ממוצעת מצאתי לך טבלה מכתבה ב -YNET אמנם מלפני 4 שנים אך אני בטח שאם היו שינויים עד היום

הם היו פרופורציונליים בין האוטו לקטנוע:

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2927612,00.html (למטה)

אתה יכול לראות בעצמך את ההפרשים כך שזה אכן משתלם,אם אני ימצא נתונים יותר רשמיים ועדכניים אני יפרסם אותם פה.

לגבי עלויות הביטוח תלוי בקטנוע ובטח בעוד כמה פרמטרים תלוי בחברת הביטוח תרים טלפון אל אחת מהן ותקבל תשובה.

עלות שיעור לרשיון A2 הוא בערך 70 ש"ח לשיעור בן 45דקות אבל זה תלוי בהרבה דברים (הנחות שונות -חיילים וסטודנטים,המורה עצמו,קומבינות למיניהם:-P וכ'ו..).

והתאוריה..עד לא מזמן אם היית בעל רשיון לרכב ולא משנה כמה זמן קיבלת פטור בקלות מתאוריה, אין לי מושג למה אבל שינו את החוק ורק בעלי וותק של 3 שנים מקבלים פטור מתאוריה.

מקווה שעזרתי :wink:

פורסם

תראו , אני מניח שאין סוף לעניין הקטנוע , אבל אני רואה יותר ויותר אנשים רוכבים על קטנועים רק בגלל החיסכון הכספי האדיר ..

שכח מחיסכון כספי.

בדקת כמה עולה ביטוח?

להוציא עוד רישיון...

אייל

• תוכן חדש...