Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי הרכב שבכותרת, עם 146000 ק"מ אחרי טיפול גדול במוסך מורשה יבואן, וקיימת בעייה כבר כחודש שאני לא מוצא לה פתרון.

בזמן נסיעה, יש לציין בצורה אקראית לגמרי, המנוע מאבד כוח כאילו אין לו בכלל דלק.

זה יכול להופיע כקירטועים קצרים של עשירית שניה, או להימשך כמה שניות, כשבסופן הוא חוזר לעבוד כרגיל (אלא אם אני אהיה בניוטרל ואז הוא יכבה).

בנוסף שמתי לב שלרוב יש לבעייה זאת קשר עם עליות (קורה בזמן עלייה בעיקר).

עוד עובדה חשובה, הרכב לעולם לא נכבה בסרק בזמן עמידה.

פרט לכך כרגע אני נוסע עם תקלה בבית מצערת (חיישן מצב מצערת בחוג פתוח), תקלה זו נסרקה ע"י מחשב במוסך מורשה יבואן.

בכדי לעקוף אץ התקלה זמנית, עד שיהיה כסף להחליף בית מצערת (בוצע ניסיון ניקוי וכיול בסיסי אך ללא הצלחה) פשוט מתחו לי את הכבל כדי ליצור מן סל"ד סרק מלאכותי כדי שלא יכבה הרכב.

לפי מיטב הבנתי, כל עוד אני לוחץ על דוושת הגז, גם אם חיישן זה אינו תקין, בשום מצב הרכב לא אמור להכבות כתוצאה מתקלה זו.

בוצע ניסיון לנסוע עם מודל הצתה אחר אך ללא הצלחה.

במוסך שלי הציעו לי להשאיר את הרכב ליומיים, אך לפני שאני עושה צעד כזה שדי ישבית אותי, אני מעוניין לדעת אם למישהו יש רעיון, או כיוון כדי לעזור לי לפתור את הבעייה בצורה יעילה ומועילה.

מחכה לתשובותיכם מאחר ואני די משתגע מזה!

תודה רבה לכולכם,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

קשה לחזות איך הרכב יתנהג כאשר המצערת במצב לא תקין. יכול להיות שמצבה גרוע ממה שאתה חושב והיא מדווחת על מצב הפרפר לא נכון.

בכל מקרה נראה לי שהסבירות לכך דיי נמוכה ולכן כדאי לחפש את הבעיה במקום אחר. מה שכן אפשר לצורך הבדיקה להחליף מצערת, לבצע כיוון בסיסי ולבצע נסיעת מבחן כדי לשלול.

מה קוד המנוע ברכב?

יש לא מעט בדיקות שניתן לבצע ע"מ להבין מה קורה אצלך. מתי החלפת פלאגים, חוטי בצתה, רוטור ומכסה מפלג (אם יש ברכב שלך)?

כמה זמן התופעה קיימת?

פורסם

לגבי קוד מנוע אני אבדוק יותר מאוחר כשאני ארד לרכב.

פלאגים בני חודש, חוטי הצתה לא נגעתי, וברכב אין מפלג אלא כויל מודול שהוחלף זמנית באחד אחר אולם ללא פתרון.

תודה

גילעד

פורסם

שלום רב גילעד!

ראשית המלצתי בצע חיפוש על נושאים דומים(מתחת לשרשור זה, תמצא שרשורים דומי על סיאט איביזה עם מקרה דומה לשלך, כדאי לקרוא ולהשכיל).

החשד הראשוני הוא בלחץ דלק במשאבת הדלק, ו/או רשתית בתחתית המשאבה סתומה, ויש לנקותה, אני יוצא מתוך הנחה שמסנן דלק הוחלף לך בטיפול האחרון?!

קראתי על שרשור דומה בעבר, ולא זכור לי על איזה רכב היה מדובר, שם היה מקרה דומה לשלך, ושם התברר שקיםמת מערכת מחיצות בטנק הדלק, ובעליות ובשפוע גדול הדלק נודד מהמחיצה מאזור משאבת הדלק למחיצה אחרת, ומשאבת הדלק נאלצת לשאוב אוויר, קח זאת כחומר למחשבה.

אנא עדכן אותנו בממצאים שיתגלו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אכן הוחלף מסנן הדלק.

קיימת הרגשה שהבעייה מופיעה לעיתים תכופות יותר ככל שמיכל הדלק מתרוקן אבל זה כל כך אקראי שקשה לדעת.

עשיתי חיפוש בעבר, ולא מצאתי מקרה שיכול לעזור לי ברמה של יותר מספק סביר.

אני מקווה שרון יכול לעזור לי לגבי מבנה טנק הדלק ומה יכול להיות גורם לבעייה.

יש לציין שבימים האחרונים מאז התדלוק האחרון, הבעייה הופיעה כפעמיים בלבד (ברור לי שזה לא אומר הרבה חוץ מזה שזה עוד

יותר מקשה על מציאת הפתרון).

כמו כן האם יש מצב כל שהוא שבו חוטי הצתה פגומים יגרמו למצב כזה? (לי נאמר שהם יגרמו רק לסלד לא יציב אבל לא למצב של מנוע בדרך להכבות למשך 3 שניות).

תודה לכולם

גילעד

• ספונסר פורום
פורסם

קודם כל ברכב הזה שלך כן מותקן מפלג עם פיק אפ שיכול לגרום

לבעיות כאלו .

בגדול אני חושב שמדובר בתקלות הצתה מאחר והחיתוך שאתה מדבר

עליו חד ומהיר ומתאים להחמצת ניצוץ .

אני מציע בשלב ראשון לחבר סורק ולראות איך מתקדמים משם .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אכן החיתוך הוא חד ומהיר, בהילוך חמישי כשזה קורה, זה מרגיש ממש כמו מכה של בלימה.

התקלה היחידה שהיתה רשומה בסורק הייתה לחץ סעפת יניקה - ערך לא מקובל.

נאמר לי במוסך שזה מתאים לתופעה של כיבוי המנוע בזמן נסיעה (או כמעט כיבוי) ושאין קשר בין זה לגורם התקלה.

במפלג לא נגעו כלל.

האם יש דרך לבדוק את נושא המפלג חוץ מלפרק אותו?

גילעד

• ספונסר פורום
פורסם

לא ניתן לבדוק אותו ,אם אתה מהאיזור שלי (מרכז תא)

אני מוכן להתקין לך אחד כזה לבדיקה של כמה ימים .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה רבה רון, אך אני מאיזור עמק בית שאן.

בכל מקרה אני אנסה לגשת למוסך שאני מטפל פה עם המידע שבידי ואני מקווה שנמצא פתרון בקרוב.

בכל מקרה ברגע שתהיה תשובה אחזור לעדכן

גילעד

פורסם

ברכבים האלה יש לעיתים בעיות, והן ידועות במתג ההול שבמפלג.

כפי שרון ייעץ, רצוי להחליף ולבדוק.

בכלל, אני אישית , מאוד לא אוהב לאתר תקלה חשמלית ברכב שכבר קיימת בו תקלה ידועה במערכת הנבדקת, לצורך העניין, מע' ניהול המנוע.

באם יש בעיה במתג המצערת, יש לטפל בה, עם , וללא קשר לבעיה, כי לעיתים הקשר מתברר ומובן רק לאחר סיום התיקון, שעלול להתארך מאוד בשל כך. זאת אני רושם למרות שאם לא היתה בעיה ידועה ברכב, הייתי מצביע לכיוון מע' ההצתה באוטו ובמיוחד לכיוון המפלג, אך בודק (וזה מהיר) את תפקודה הכללי של מע' ההצתה והדלק, לאפשרויות נוספות ו/או אחרות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני אני מבין אותך לחלוטין.

אני בכלל בכללי לא סובל לנסוע אם תקלה מכל סוג שהוא.

פשוט עניין בית המצערת יקר לי החודש.

שאלה לי לגבי בית המצערת.

מה המחיר המקובל לחדש מקורי (במוסך נאמר לי 2600 לפני מע"מ בערך למקורי) והאם יש תחליפי כזה?

גילעד

פורסם

אני מציע שנמתין לתגובתו של רון לעניין המחיר, כי סוג זה של רכב עובר אצלו במוסך תדיר.

בכל אופן, יש לבדוק אופציה של בדיקה חוזרת לתקלה בבית המצערת, ואולי ניתן לתקן בעלויות נמוכות משצויינו בפניך, ואף אולי לחפש משומש, ככל שצריך, ולבדוק אופציות נוספות.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום גלעד,

מחיר מצערת מקורית בחברה עובר למיטב ידיעתי את ה- 2.5K ש"ח.

לשמחתך בתוקופה האחרונה הגיעו לשוק מצערות של היצרן המקורי- Siemens vdo. מצערות אלו נמכרות ללקוח כולל הרכבה בערך בחצי מחיר ממה שעולה בחברה. אני מניח שגם מוסך רון שכתב לך למעלה מחזיק מצערות כאלו ויוכל להגיד טוב יותר ממני.

גם אני החלפתי למצערת כזו לאחר שסבלתי הרבה ולא מיהרתי להחליף.

למרות שניחוש שלי שאין זה קשור לבעיה העיקרית, הדבר גורם לך לבזבוז דלק, ירידה בסחיבה ותקלה שמקשה על איתור תקלות אחרות.

אני ממליץ לך בחום להחליף את המצערת. בכל מקרה מוסך מקצוע וראוי יוכל להתקין מצערת רק בשביל הבדיקה במידה וידרש, בכדי להקל על איתור הבעיה.

כמו שחשבתי יש מפלג והדבר הבסיסי הוא להתחיל מבחינה של מצבו ומצב שאר מערכת ההצתה (לרבות חוטי הצתה).

לאחר מכן לחץ דלק, בדיקת וואקום סעפת ועוד ועוד.

בעיה כמו שאתה מתאר, אם היא ניתנת לשחזור, אמורה להיות סבירה לאיתור. מוסך מיומן שמכיר את הרכב לא יתקשה לאתרה.

• תוכן חדש...