Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאורית האבולוציה לא הוכיחה כלום עד היום כי כל תהליך בה נמשך מיליארדי שנים היא לא ניתנת להוכחה ומצד שני גם לא להפרכה עקב כך שלא נחיה מליוני שנים כדי לבדוק. אבל ברמה הלוגית היא ניתנת להפרכה. הגיון פשוט זה אחד הדברים שחסר בה.

אנשי המדע לא מאמינים במשה, ישו או מוחמד אבל בהחלט יש הרבה מדענים המאמינים כי ללא התערבות כח עליון כלשהוא דברים לא יכלו להיות כמו שהם. אלוהות היא בסיס לדת אבל לא מחוברת אליה כלומר שייך להאמין במציאות כח עליון ללא אמונה בדת מסוימת.

הדת מבוססת על דברים הניתנים לחקירה. מצוות הדת הם משהו אחר, אם תחקור ותקבל את הדת יש לכך השלכות כמו הגבלות מסוימות.

• תגובות 210
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יודע, למדענים יש כלים אחרים לדעת אילו יצורים חיו לפני מיליוני שנים. הם לא עובדים בשיטת "בואו נצא מהבית בבוקר ונראה אם יש כאן בני אדם מסביב" בשביל לקבוע מתי ואיך נוצר האדם.

אם אתה באמת חושב שניתן להפריך את תיאורית האבולוציה בעזרת לוגיקה והגיון פשוט - אנא שתף אותנו. אם אחשוב שיש שמץ של אמת בדבריך אני מבטיח לעשות את כל המאמצים בכדי להעביר אותם למדענים ברחבי העולם.

(ואני אפילו לא מדבר על העובדה שמבחינתך הרבה יותר הגיוני להאמין שיום אחד פשוט צצנו משום מקום, ושאחד בשם ה' עשה את הכל בששה ימים).

אפשר לייחס דברים שאנחנו לא מבינים ל"כח עליון" אבל תמיד צריך לנסות ולהבין את אותם דברים.

אתה מוזמן, אגב, להסביר לי כיצד הדת מבוססת על דברים הניתנים לחקירה. (ואני לא מדבר על מצוות פשוטות שיש בהן הגיון, אלא על סיפור הבריאה, הניסים והאלוהות עצמה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תאורית האבולוציה לא הוכיחה כלום עד היום כי כל תהליך בה נמשך מיליארדי שנים היא לא ניתנת להוכחה ומצד שני גם לא להפרכה עקב כך שלא נחיה מליוני שנים כדי לבדוק.

חבל שאתה מדבר שטויות בשכנוע רב כל כך.

את האבולוציה רואה כל חוקר DNA, כל יום במעבדה.

ניתן, במידה גבוהה מאוד של דיוק לקבוע מה קדם למה, מה התפתח ממה, מתי וכיצד.

אפשר גם לראות זאת במאובנים פרהיסטוריים.

כל הטיעונים שלך נשמעים מוכרים. הם כולם מופיעים בסרט השכנוע למשוכנעים שלינק הובא אליו באחת ההודעות הקודמות. נאלצתי לצפות בכולו כדי לא לעשות לעצמי את החיים הקלים שאתה עושה לעצמך.

מדהים כמה אנרגיה אינטלקטואלית אתה משקיע כדי להסביר לעצמך בנפתלות מה "לא הגיוני" בתורת האבולוציה, אבל לא משקיע שבריר מזה כדי לחשוב מה לא הגיוני בקונספציה שאלוהים ברא את כל היקום האדיר הזה, על מילארדי הגלקסיות בו, בכל אחת מילארדי כוכבים, ועל כוכב אחד נידח ברא בני אדם, פתח בדיאלוג אינטנסיבי עם אחד מהם, נתן לו סט מצווות, לקח פנקס קטן ליד ומאותו יום התחיל לרשום ציונים על ביצוע מצוות, ועונשים על נסיעה במכונית בשבת...

כי זה, רציונלית, ממש ממש הגיוני.

אם אלוהים קיים, לדעתי הוא נפגע מאוד או משועשע להפליא מהקונספט של "דת".

המחשבה שלבורא היקום הזה יש עניין במעשיהם היומיומיים של בני אדם היא כל כך נרקסיסטית, שרק בני אדם היו מסוגלים להמציא אותה...

פורסם

אני מאמין ב"דרך האמצע", ולכן מאמין שיש חיבור מסויים בין 2 הגירסאות.

אבל זה,

המחשבה שלבורא היקום הזה יש עניין במעשיהם היומיומיים של בני אדם היא כל כך נרקסיסטית, שרק בני אדם היו מסוגלים להמציא אותה...

הוציא לי את המילים מהפה.

אביחי

פורסם

רוני וארנון: א. עדיין לא הגעתי לקטע שאלוהים פותח בדיאלוג עם בני האדם, אני עדיין מדבר על תקופת ההיווצרות.

זה שאלוהים ברא את העולם ויצר אדם על כוכב אחד ופתח איתו בדיאלוג - לא הגיוני.

זה שהתפתחנו מאורגניזם צמחי ויום אחד הפציעה בנו המודעות לעצמנו יש מאין - כן הגיוני. מטריקס גם הגיוני, תתפלאו, אבל לדעת כמה מדענים זה עוד יגיע.

ב. שניכם מוזמנים להגיע לקפה בחברת הספר "מוצא המינים" של דרווין ונתחיל להפריך טיעונים אחד אחד. גם חסידי האבולוציה במדע מודים כי הרבה מהטיעונים שם הם בולשיט גמור שקשר בינו למציאות הוא מקרי בהחלט.

אם אתם מאמינים שמליוני גלקסיות ויקום אחד צצו יום אחד משום מקום כתוצאה מפיצוץ שהתרחש משום דבר, ושהמודעות שמשנה אותנו מכל החיות התפתחה בנו פתאם משום מקום ומשום דבר באמת קשה כ"כ לקבל את העובדה שמשהו קטן כמו אדם צץ פתאם משום מקום?

ג. למדענים אין כלים לדעת אילו יצורים חיו לפני מיליארד שנה ומה התפתח ממה. הכל בנוי על השערות שהמודרניות שבהם מבוססות בעיקר על נושאים שנחקרו בתחום הDNA והתורשה. אבל גם בתחום הזה המדע היום מפגר שנות דור מול מה שעוד נשאר לו לחקור בנושאים האלה וקשר בין ההשערות למציאות לא הוכח עדיין אלא מחוזק ע"י ממצאים ולפעמים גם נסתר ע"י ממצאים.

פורסם

אבל המדע מתקדם,כשמשהו מופרך ,עוזבים אותו, הדת לא, היא תקועה באלף תשע מאות ורוורס ותשאר שם לעד

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

קראתי רק עד עמוד 8, מכיוון שכבר התעייפתי, לא המשכתי לקרוא. לכן, אל תכעסו אם זה כבר נאמר.

אתם יכולים להגיד שהתנ"ך מופרך, הדת בדויה ואלוקים לא קיים.

אבל לדבר אחד בסיסי ביותר אתם לא יכולים להתכחש.

איך עם ישראל (לפי התנ"ך, העם הנחבר) שרד את כל השנים ונשאר באותה הצורה, עם אותם החוקים והמנהגים?

מישהו מכיר היום במקרה איזה יבוסי? או כנעני? או אולי פרסי?

פשוט רואים שעם ישראל נשאר בהשגחה מלמעלה במשך אלפי שנים.

דוג' שממחישה את הכל:

לפני כ200 שנה האמריקאים לקחו לעצמם אלפי ועשרות אלפי עבדים מאפריקה השחורה. היום תבואו לאחד מהעבדים הללו, ותשאלו אותו, איפה הוא רוצה לחיות, מה הוא יענה? ארה"ב! תשאלו אותו על מנהגיו הקדומים והוא לא יידע להשיב לכם.

אבל תלכו לאתיופיה, רוסיה, בריטניה, איראן ומדינות המזרח הרחוק, ותגידו ליהודי מילה אחת, ירושלים, ותראו איך הוא ישר נדלק. איך בנאדם שחי בגלות אלפי שנה, עדיין זוכר את העם שלו ואת ארץ מולדתו. אני מבטיח לכם שיש להם את אותם מנהגים בסיסיים של תפילין טלית ושבת. כולם מאמינים באותו תנ"ך וכולם נשארו יהודים. וזה שהם לא התבוללו הפכו לעמי המקום הוא ההשגחה האלוקית.

מי שרוצה להאמין בדת היהודית, ימצא תשובות.

מי שרוצה להתכחש תמיד יימצא ספקות.

השאלה היא מה אתה באמת רוצה?

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

מי שרוצה להתכחש תמיד יימצא ספקות.

מסכים איתך מילה במילה.

מישהו פה אמר שהוא היה באיזה הרצאה והוא לא השתכנע, נגיד את זה ככה אתה לא ניסית ולא רצית להשתכנע.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אבל לדבר אחד בסיסי ביותר אתם לא יכולים להתכחש.

איך עם ישראל (לפי התנ"ך, העם הנחבר) שרד את כל השנים ונשאר באותה הצורה, עם אותם החוקים והמנהגים?

בוודאי שאפשר להתכחש.

אין שום קשר גנטי מובהק בין מי שמכנים עצמם יהודים בעולם ליושבי הארץ הזו בתקופת הרומאים.

גם החוקים השתנו מאז.

בכל מקרה, הסינים עתיקים הרבה יותר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא לי להיות מגן הדת, אבל הראיה של אלוהים כפנקסן המביט בתכולת הקיבה של מאמיניו (או מה שקרוי בתיאולוגיה "השגחה פרטית") היא עיקרה של האמונה שלא לשמה. מאמין האמת מקיים את המצוות לא משום שאלוהים רושם נקודות שחורות למי שלא, אלא משום שהוא מאמין שזו הדרך הנכונה לחיות ולעשות את רצונו של האל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
רוני וארנון: א. עדיין לא הגעתי לקטע שאלוהים פותח בדיאלוג עם בני האדם, אני עדיין מדבר על תקופת ההיווצרות.

זה שאלוהים ברא את העולם ויצר אדם על כוכב אחד ופתח איתו בדיאלוג - לא הגיוני.

זה שהתפתחנו מאורגניזם צמחי ויום אחד הפציעה בנו המודעות לעצמנו יש מאין - כן הגיוני. מטריקס גם הגיוני, תתפלאו, אבל לדעת כמה מדענים זה עוד יגיע.

ב. שניכם מוזמנים להגיע לקפה בחברת הספר "מוצא המינים" של דרווין ונתחיל להפריך טיעונים אחד אחד. גם חסידי האבולוציה במדע מודים כי הרבה מהטיעונים שם הם בולשיט גמור שקשר בינו למציאות הוא מקרי בהחלט.

אם אתם מאמינים שמליוני גלקסיות ויקום אחד צצו יום אחד משום מקום כתוצאה מפיצוץ שהתרחש משום דבר, ושהמודעות שמשנה אותנו מכל החיות התפתחה בנו פתאם משום מקום ומשום דבר באמת קשה כ"כ לקבל את העובדה שמשהו קטן כמו אדם צץ פתאם משום מקום?

ג. למדענים אין כלים לדעת אילו יצורים חיו לפני מיליארד שנה ומה התפתח ממה. הכל בנוי על השערות שהמודרניות שבהם מבוססות בעיקר על נושאים שנחקרו בתחום הDNA והתורשה. אבל גם בתחום הזה המדע היום מפגר שנות דור מול מה שעוד נשאר לו לחקור בנושאים האלה וקשר בין ההשערות למציאות לא הוכח עדיין אלא מחוזק ע"י ממצאים ולפעמים גם נסתר ע"י ממצאים.

א. אני לא יודע מאיפה אתה קובע מה הגיוני ומה לא, אבל אני חייב להגיד לך - לי אישית אין מושג מה הגיוני. יכולות להיות מאות תיאוריות וכולן קבילות בצורה זו או אחרת. אבל התיאוריה של הדתיים, מה לעשות, היא מהמופרכות ביותר.

ב. מתי הספר הזה נכתב? לפני קרוב ל-200 שנה? עם כל הכבוד לדרווין, כיום גם ניתן להפריך דברים שאלברט איינשטיין אמר (ואני לא חושב שיש מישהו שמתכחש לגאוניות שלו). השאלה היא - אז מה? כמו שאמרתי קודם - יכולות להיות המון תיאוריות בנוגע למוצא האדם ומוצא החיים ומוצא היקום, וזו של דארווין בנוגע לבחירה הטבעית היא אמנם בהחלט אפשרית, אבל גם לא היחידה.

אגב, גם לא נשמע לי הגיוני שיום אחד הכל צץ בבת אחד יש מאין באמצעות פיצוץ, ושהמודעות שלנו צצה גם היא משום מקום. אני כן יכול להאמין שמשהו מאוד מיוחד גרם לדברים הללו - אני פשוט לא יודע מהו. לך נוח להאמין שמדובר במישהו או משהו שאתה קורא לו ה'. מבחינתי זה יכול להיות גם כי מיליוני חלקיקים בשם קווצ'ים פגעו אחד בשני מאוד מהר ויצרו חלקיקים אחרים בשם שמאלצ'ים, שבתורם טסו בין 17 מימדים וכן הלאה.

ג. למדענים יש כלים לדעת אילו יצורים חיו לפני מיליוני שנים. עצם העובדה שאתה קורא למדע "מפגר שנות דור" היא מעליבה - מדובר באנשים מאוד חכמים שמקדישים לפעמים חיים שלמים להבנה של היקום שסביבנו. ב-200 השנים האחרונות הם התקדמו כל כך עד ששינו לחלוטין את אופן החיים שלי ושלך. מבחינתי זו כבר תעודת כבוד עבורם, בטח ביחס לכל הרבנים שרק עסוקים באיך לא לגרום לאל להתעצבן על כולנו.

מסורת היא דבר יפה מאוד. כנראה שאנחנו, היהודים, טובים בזה.

מסכים איתך מילה במילה.

מישהו פה אמר שהוא היה באיזה הרצאה והוא לא השתכנע, נגיד את זה ככה אתה לא ניסית ולא רצית להשתכנע.

ואתה אולי ניסית יותר מדי להשתכנע...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

על זה נאמר, אלוהים נברא עלידי האדם בצלמו, לא להפך.

בני האדם המציאו את האלוהים, אפילו ייחסו לו תכונות של בן אדם כמו זעם, יצר נקמנות, אהבה וכיו"ב.

פורסם
על זה נאמר, אלוהים נברא עלידי האדם בצלמו, לא להפך.

בני האדם המציאו את האלוהים, אפילו ייחסו לו תכונות של בן אדם כמו זעם, יצר נקמנות, אהבה וכיו"ב.

הכללה גורפת

נכון ! , והתקשורת משקפת את המציאות , לא בעצם יוצרת את המציאות ( כנראה גם וגם )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לגבי האבולוציה,

היום כבר יש תשובה שנבדקה והוכחה שכאפשרית מאד, בזמן יציקת היקום (המפץ הגדול) כאשר התאחדו ונוצרו "אבני הבניין" (פחמן,מימן) הראשונות היה חם מאד ואז התקרר. כוכבי שביט (סופר נובה) נשאו איתם את חומרי הבניין האלה אשר הפכו לסוג של "קרח" עד שפגעו בכדור הארץ (כל המכתשים שאתם רואים ומכירים) ובגלל חום השמש התאדו והפכו לשלב הראשון באבולוציית האדם (אני לא מדען וקשה להסביר את זה בצורה מדעית אז דיי הפשטתי את הנושא).

לגבי התורה (חס וחלילה אני לא מתיימר להכיר את התורה) ,

אני רואה בה ספר הסטוריה, שלמיטב הבנתי נכתב בתקופת המלכים ורובו בכלל תושב"ה שהורידו על פני נייר ולכן יש הרבה חורים וכו'. חבל רק שהחרדים רואים בו ספר אלוהי כאשר נכתב על ידי אדם כמוני וכמוכם (מה זה השראה אלוהית?!).

לפי המונח השראה אלוהית, אם היום אני אתעורר בבוקר ותהיה עלי "השראה אלוהית" אני אגיע לאברבאנל מהר מאד והחרדים עדיין מאמינים בזה.

מה שמחליא אותי בדת הזו זה לא שהדת אינה מוכנה להתקדם עם האבולוציה האנושית אלא הוויתורים וה"קומבינות" שאותם חרדים עושים על גב התורה כדי שיהיה להם נוח. למה מותר להדליק אור לפני שבת ולהשאיר בשבת ולא מותר להתניע רכב לפני השבת ולסוע בשבת? היום הדת נהייתה כלי של קיצוניים לעשות מה שהם רוצים במדינה הזאת (מישהו אמר רצח רבין).

ולסיום,

משפט אחד שאני הכי מכבד ומוקיר:

"המוסר קדם לתורה"

אני רוצה להאמין שאני אדם מוסר (עושה כמיטב יכולתי) שתורם בסתר ועוזר לאנשים נזקקים מטוב לב. זה שאני לא מאמין הדוק בתורה ו"יהודי טוב" אז אני אלך לגהנום?

ואם כבר נושא מה קורה אחרי המוות:

ה"מודעות" שלנו היא בסך הכל כמה מחברים כאלו שמעבירים אותות חשמל בצורה מהירה. כך שבמוות כאשר חשמל לא עובר עוד בגוף אז אין גם "מודעות", מה מפריד אותנו מהפרה? לכו תדעו אולי עם האבולוציה עוד מליון שנה הפרה תשלוט בנו.

ישות אלוהית:

אומרים שאם אדם לא מאמין הוא לא יכול להתקיים (גם אתאיזם זה סוג של אמונה) ולכן נותר לנו רק זכות הבחירה במה אנחנו מאמינים.

אני בחרתי להאמין בה' לא בגלל דת, בגלל שיותר קל לבכות לו :p

נ.ב

מעניין מה החרדים יגידו כאשר ימצאו חייזרים (ואנחנו כבר בדרך). אני מאמין בקיום של משהו בעולם החיצון (זה אנוכי לא להאמין) כי עם טריליון גלקסיות אין סיכוי שרק כדור הארץ הוא המקום היחיד שהתפתח בו חיים (יש תמונות של לווין האבל מצלם גלקסיה רחוקה שבה נראה עולם שדומה מאד לכדור הארץ בתכונות שלו (אטמוספירה עם עננים וכו').

בברכה,

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
לגבי האבולוציה,

היום כבר יש תשובה שנבדקה והוכחה שכאפשרית מאד, בזמן יציקת היקום (המפץ הגדול) כאשר התאחדו ונוצרו "אבני הבניין" (פחמן,מימן) הראשונות היה חם מאד ואז התקרר. כוכבי שביט (סופר נובה) נשאו איתם את חומרי הבניין האלה אשר הפכו לסוג של "קרח" עד שפגעו בכדור הארץ (כל המכתשים שאתם רואים ומכירים) ובגלל חום השמש התאדו והפכו לשלב הראשון באבולוציית האדם (אני לא מדען וקשה להסביר את זה בצורה מדעית אז דיי הפשטתי את הנושא).

לגבי התורה (חס וחלילה אני לא מתיימר להכיר את התורה) ,

אני רואה בה ספר הסטוריה, שלמיטב הבנתי נכתב בתקופת המלכים ורובו בכלל תושב"ה שהורידו על פני נייר ולכן יש הרבה חורים וכו'. חבל רק שהחרדים רואים בו ספר אלוהי כאשר נכתב על ידי אדם כמוני וכמוכם (מה זה השראה אלוהית?!).

לפי המונח השראה אלוהית, אם היום אני אתעורר בבוקר ותהיה עלי "השראה אלוהית" אני אגיע לאברבאנל מהר מאד והחרדים עדיין מאמינים בזה.

מה שמחליא אותי בדת הזו זה לא שהדת אינה מוכנה להתקדם עם האבולוציה האנושית אלא הוויתורים וה"קומבינות" שאותם חרדים עושים על גב התורה כדי שיהיה להם נוח. למה מותר להדליק אור לפני שבת ולהשאיר בשבת ולא מותר להתניע רכב לפני השבת ולסוע בשבת? היום הדת נהייתה כלי של קיצוניים לעשות מה שהם רוצים במדינה הזאת (מישהו אמר רצח רבין).

בברכה,

נאור.

כמה הסיבות ,כל לחיצה על הברקס סוגרת מעגל חשמלי ויוצרת אור ,אסור ליצור בשבת.

כל איתות כנ"ל.

יש עיניין שנקרא "שלא יכשל" מרחיקים אותך ממשהו שעלול להכשיל אותך ,הרי ברור שאם תוכל לנסוע בסוף גם תתקן ,וזה כמובן אסור.

אפשר למצוא עוד אלף סיבות .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...