Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לאחר עיון מעמיק בתרדים בפורום עלה לי גם החשק לעשות בניות פיבר לפאנלים ברכב.

הכוונה שלי לעשות שינוי מאסיבי בדלתות הקדמיות, פאנלים אחוריים ואולי בנייה לסאב כיוון שבקושי נכנס לי סאב לבאגז'.

העזרה שלי היא אם יש מישהו שמבין ומסוגל לעזור לי באיזור הדרום (אני מקריית גת).

יש לי ידיים טובות (מבצע כמעט את כל הדברים במכניקה של הרכב לבד) והעזרה שאני מבקש הינה בעיקר עזרה מכוונת.

יש לי כמה שאלות שאולי אם אני אקבל עליהן תשובות אני יתחיל לבד ואז אני אתייעץ איתכם כאן

מכל הבניות שראיתי כיצד מחברים את הבניה של הפיבר לפאנל הקיים כאשר הבניה היא יותר קטנה מהפאנל?

וכמה זמן צריך לחכות לייבוש של הפוליאסטר בין שכבה לשכבה?

והאם זה הולך פוליאסטר,סיבים, פוליאסטר כאשר רק השכבה הראשונה היא על הבד ללא סיבים?

אפשר גם איפוקסי במקום הפוליאסר? (איפוקסי אני יכול להשיג בכמויות אדירות)

אשמח לתגובות ולעזרה טלפונית. (ולא אני לא מחפש גלגל הצלה לכל הג'וקרים למינהם)

דן.

:2gunfire:העולם יפה יותר בXR3I!!!:crazyeyes
פורסם

שלום דן.

אז ככה: בד"כ מחברים את הבניה לפאנל כאשר היא כיסוי דקורטיבי, אם הבנייה מחזיקה את הרמקול (מדובר על מידים 6.5-5.25) שגם נותן באס אז את הבנייה מחברים ישירות לפח הדלת (עדיף בהרבה) מה שפשוט יתן קונטרה הרבה יותר טובה לעבודת הרמקול מאשר הפאנל המקורי.

כמובן ניתן גם לחזק את הפאנל המקורי + הבנייה עליו, במידה והשינוי בו מינורי ורוצים להשאיר את צורתו המקורית.

זמן ההמתנה לייבוש בין השכבות תלוי בטמפרטורת הסביבה, לחות, והמינון המדוייק של המקשה מול המאיץ.

בד"כ שמים פוליאסטר על הבד כדי לקבל צורה קשיחה של העיצוב המקורי שיהיה ניתן לעבוד עליה. ללא הקשחה של הצורה המקורית של העיצוב (ע"י הבד) לא תתקבל הצורה הרצויה בפיבר.

אפוקסי מתאים לבד פיברגלאס דק מאד, שיידרשו יותר שכבות ממנו לעומת בד פיבר בעובי הממוצע שמשתמשים לבניות אלו.

מקוה שעזרתי.

מתחדשת*

פורסם

אוקיי, עשיתי ניסוי בניתי מעין פוד לפי אס פי שלי, עליו אני אנסה את טכניקות הבניה שלי ואת הכישרון הטמון.

כרגע מה שעשיתי זה למתוח בד על השלד והברשה נדיבה שלי הפוליאסטר על הבד. (מקווה לטוב :roll:)

יעדכן אם אכן יש תוצאות או שאת עניין הבניה אני אזנח לגמרי.

דן

פורסם

תודה על הקישור...אבל זה עדיין לא עונה לי איך מחברים את הפודים לאחר הבניה?

הקישור נחמד מאוד. לא מחדש לי כלום אבל נחמד

אני הולך לראות מה הולך עם הפוד.

פורסם

תגידו השכבה הראשונה של הפוליאסטר צריכה לצאת כמו גומי?

ועוד שאלה אם ברצוני להשתמש באיפוקסי אני עדיין יכול על הפוליאטסר?

כיוון שאני בספק לגביי החומר שצריך לשלב עם הסיבים האם איפוקסי ילך עם סיבי פיברגלאס?

וכמה זמן צריך פוליאסטר להתייבש? כמובן שהוא במקום מאוורר ויבש (בכל זאת גר בדרום).

פורסם

כמו שכתבתי לך, אפוקסי לא יתפוס סיבים עבים, הכל תלוי באיזה סיבים יש לך.

כמה זמן צריך להתייבש? אני מאמין ששכבה ממוצעת צריכה כשעתיים שלוש בחום של הדרום.

מתחדשת*

פורסם

יבוש סופי יכול גם לקחת יום יומיים בין שכבות זה כבר עניין של דקות עד שעות בודדות

sound connecting people

פורסם

אפוקסי בודאות יתפוס על כל סוגי הסיבים ללא קשר לעובים. אם יותר זול לך לעבוד עם אפוקסי תעשה זאת ללא חשש.

זמן ההתיבשות הסביר של פוליאסטר הינו בין 10 דקות לשעתיים בהתאם לכמות המאיץ\מקשה ומזג האוויר. זמנים חריגים מזה מעידים על בעיה במינונים של התערובת ו\או ערבוב לא יסודי מספיק.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אוקיי, תודה. מבטיח תמונות מחר.

אני מרגיש כאילו אני חופר רק בשביל עבודה ניסיונית, הפוליאסטר התקשה חלקית אני מאמין שעד הבוקר יתייבש סופית(כנראה פיצצתי יותר מידי בחומר שמתי לפחות איזה 400 גרם).

עדיף לחתוך את שאריות הבד לפני שאני מתחיל עם השכבות של הפיבר?

ואיזה חומר לשים בתור פיניש לפני צביעה? (הבנתי יש איזה חומר שנקרא בודי פילר שבשימוש של פחחים).

האם שפכטל לעץ יתאים לעניין? (שוב פעם עניין של זמינות חומרים)

פורסם

אין שום טעם לשים שפכטל מסוג זה או אחר לפני הסיבים. זה עבודה מיותרת. שפכטל (בונדו , בודי פילר , סיקנס וכו) הם חומרים שתפקידם לשפר פני שטח לתוצר הסופי.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...