Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חייבים להחליף את הברגים מכיוון שהם מסוג TTY, אי החלפת הברגים תגרום להרס הברגים או/גם דליפה מאטם ראש מנוע.

יש לך טורק-מטר לסגירת הברגים ב-90 מעלות ?

90 מעלות = רבע סיבוב נוסף. לצערי שיטה זו לא מדוייקת לכן המלצתי להשתמש בטורק מטר ייעודי לסגירה סופית.

ראה תמונה.

בורגי TTY לא מחליפים בואפן גורף וניתן לבדוק את מידת התארכותם ולפי זה להחליט, בכל אופן תמיד לבדוק את נוהלי היצרן.

הכלי למידת הזוית גם מיותר כאשר סוגרים 90 מעלות, אין פשוט מכך, רק לסמן על הברגים סימן ראשוני תכוון מסוים שאמור להראות בצד השני ב 180 מעלות בסיום הפעולה.

אני מקבל את דברי אורן שהתיזמון מסובך ונמתין לשמוע התפתחיות כיצד פותח השרשור התגבר על הבעיה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דניאל, אכן נוהליי ייצרן הם תורה מסיני בשבילי :-)

תן לי דוגמא של רכבים שיוצרו משנת 1990 ועד היום שהייצרן כותב במפורש שניתן לבדוק את אורך הבורג ולקבוע לפי נתון זה האם להחליף או לא (כמובן לברגים מסוג TTY)

בכול מקרה אני התייחסתי לרכבים תוצרת פיאט שהחל משנת 1986 כול הברגים מסוג TTY ויש להחליפם בחדשים.

ברגים מסוג TTY עוברים את תחום האלסטיות ונכנסים לתחום הפלסטיות בדיאגרמת הוק (ניסוי משיכה/מתיחה) לכן אני אישית לא הייתי סומך את ידי באי החלפת הברגים.

בקשר לשיטה של סגירת הברגים ללא שימוש במדידת הזווית, השיטה מוכרת ויתרה מזאת שהייתי צעיר והיתה ברשותיי גולף דור 2 סגרתי ברגים שונים ברכב ללא טורק-מטר בכלל, פשוט סימנתי על הבורג ועל שטח המגע סימון וספרתי את מספר הסבובים עד שהבורג משתחרר מהכריכה האחרונה.

אנא הסבר למה לפי דעתך/נסיונך יש ייצרנים שכותבים שניתן לבדוק את אורך הברגים מסוג TTY ולקבוע על סמך המדידה האם להחליפם או לא ולמה אצל אחרים לא קיימת הנחייה כזו

איזה כייף לי :)

פורסם

תתפלא, אבל אצל מרבית היצרנים וברכבים מודרניים. לך יש את מרבית המסכמים של נוהלי היצרן ואתה מוזמן לבדוק בעצמך.

מצאתי משהו של טויוטה 04 לדוגמא, מספיק מודרני בשבילך?

Toyota cylinder head.jpg

פורסם

אני לא מתפלא שגם בעניין כה חשוב כמו ברגי ראש מנוע יש אי הסכמה בין ייצרן הרכב לייצרן הברגים.

למדוד את אורך הבורג בברגים מסוג TTY זו שיטה שייצרנים מסויימים שממליצים עלייה אבל אני אישית מעדיף להחליף את הברגים מהסיבה שאורך הבורג גדל על חשבון שטח החתך שקטן (רדוקציה) ומקטין את חוזק הבורג למשיכה ולשאר המאמצים.

מהנוסחה הפשוטה מתוך חוזק חומרים ניתן להבין זאת.

מאמץ=כוח/לשטח חתך

הוכחות:

ייצרן הרכב טויוטה ממליץ ברכב מסוג טויוטה יאריס שנת 2007 דגם מנוע 1NZ-FE לבדוק את אורך הבורג.

ייצרן הברגים הגדול באירופה שמייצר ציוד מקור לייצרני הרכב elring כותב שיש להחליף את הברגים באותו מנוע בדיוק.

ראה מידע מצורף.

בכול מקרה בעבר כתבתי דיי הרבה בנושא חיפוש היה עוזר.

Pages from Engine_Mechanical.pdf

toyota_220.pdf

פורסם

אני יכול לציין שכך הדבר עם ניסאן ורנו.

במנועי דיזל של רנו דורשים להחליף את הברגים ללא בדיקה, הברגים עולים הרבה כסף ומנפחים את הוצאות תיקון הראש ללקוח. במקרים רבים אנו לא מחליפים אותם מטעמי חיסכון ללקוח ולא נרשמו עם זה בעיות לעולם.

פורסם

היא הקפדה על נוהלי הייצרן בחלק כה חשוב עלולה להסתיים בתביעה מצד הלקוח במקרה של לקוח עקשן במידה ונגרם נזק למנוע.

כמה שנים אתה מכונאי ?

פורסם

הנזק יכול להיגרם בטווח הרחוק ולא תהיה שום דרך להוכיח שבוצעה עבודה שלא ע"פ הנוהלים. הדבר יכול להתבטא בפריצת אטם ראש שלא הייתה קורית אילו היו מוחלפים הברגים.

כשלוקחים בורג לתחום שמעבר לגבול הפרופורציות (לכיוון נקודת הכניעה) לאחר שחרור המאמץ הבורג לא ישוב למימדיו המקוריים וכמובן שההתארכות באה ע"ח שטח החתך. סגירה חוזרת של הבורג ע"פ הפרמטרים המקוריים, שתוכננו לבורג שלא התארך, סביר שתיתן תוצאה שונה ממה שהמשורר התכוון לו. למי שקשה להבין זאת שיתסכל על גרף עְיבּוּר.

ברגים זה לא המקום לחסוך בו, בוודאי לא כנגד הוראות יצרן.

פורסם
כמה בערך עולה כזה בורג TTY ?

סט ברגים (20) עבור מנוע VR6 של חברת Elring יצרנית OEM עבור קונצרן VAG עלה לי לפני שנתיים 260 שקל.

היתרון של החלפת הברגים בחדשים

1. אין צורך לנקות ולבדוק את הברגים להתארכות או סדקים

2. שקט נפשי

3. אתה לא יודע אם הברגים שהיו מורכבים בראש המנוע כבר הורכבו פעם שנייה (ההיסטוריה של הבורג)

המלצה שלי להחליף את הברגים תמיד בחדשים.

פורסם

או קי חברים.

הפרוייקט הסתיים בהצלחה גמורה. הראש שופץ (מילוי + ישור + השחזת שסתומים) כל השאר הורכב חזרה למקום לפי הסימונים מלפני הפרוק. רצועת הטיימינג נמתחה, גל הארכובה סובב מספר פעמים לוודא תנועה חופשית ושהסימונים חוזרים אחד לשני, והמנוע התניע בנגיעה הראשונה.:-)

אז הרבה הרבה תודה לכל החברים שעזרו בנתונים טכניים, שמות של חנויות ומספרי טלפון, תודה קטנה גם לאלה שלא האמינו ביכולת (שהרי הם אלה שהגבירו את האתגר).

אין ספק שהשימוש בפורום נותן המון ותורם משמעותית לתוצאות הסופיות.

אז שוב תודה לכולכם.

יורם.

פורסם
היא הקפדה על נוהלי הייצרן בחלק כה חשוב עלולה להסתיים בתביעה מצד הלקוח במקרה של לקוח עקשן במידה ונגרם נזק למנוע.

כמה שנים אתה מכונאי ?

כמה שנים אתה?

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום! במקרה שלי אני מתכנן להחליף תושבות מנוע לפונטו 1600 '95, אבל ככלל אני אוהב לעשות טיפולים ותיקונים שביכולתי לבצע לרכב. רציתי לשאול מאיפה אני יכול להשיג ספרות מקצועית והוראות טכניות בסגנון שפירסמו בנושא זה לדגם שלי בפרט ולכלי רכב בכלל?

תודה

• תוכן חדש...