Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרת המנוע לא מתוכננת לקרוא וולטאז' ולהסיק על מצב תערובת. מדובר על חיישן חמצן קלאסי ולא- WIDEBAND.

0.45V יכול להתפרש ביחידת הבקרה בשני מצבים לוגים פשוטים של 0 או 1, תערבות ענייה או עשירה, אין באמצע ולכן מיידית יתחיל תהליך תיקון.

ללא משוב מחיישן חמצן, כי הרי הוא אינו פעיל או מנותק, ה- BLM יתחיל לנוע לכוון כלשהו בהתאם להגדרות המחשב לקריאת הוולטאז' התקוע המדובר (עני או עשיר) והתערבות תוסט מהסטוכיו.

בכמה ועד כמה השינוי יהיה דרסטי? תלוי איפה היה ה BLM בתחילה, הוא הרי לעולם לא 0 או 128 (default).

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דני התכוון שבבדיקות מעשיות שעשיתי , ואדגיש, בדיקות שבוצעו בפועל ועם מכשירים מחוברים, ניתוק חיישן חמצן בדגמים מסויימים, ובדיקת מתח על החוט בצד של מחשב ניהול המנוע, ולא בצד של החיישן, יראה נתון קבוע, נתון שגם בסקנר ב LIVE_DATA , הראה את אותו נתון, הנתון אמור להיות ממוצע של הגרף, קצת יותר או קצת פחות.

בדיקות שערכתי, גם לאחר קלומטרז' של עשרות קלומטרים, בבדיקת גזים, הסטיות היו קלות (עריכה- לא בדקתי את כל סוגי הרכבים, אלא בודדים, אני בטוח שלא כולם מגיבים באופן זהה, והכל על פי תכנת היצרן)

בכל אופן, שאף אחד לא ינתק סתם ובטח שלא לאורך זמן.

כן, נתקלתי גם אני כפי שדניאל ציין בנתון קרוב מאוד שהיה 0.37 וולט, אולי ביונדאי , אבל לא בטוח שאני זוכר נכון. יש לי רישומים של כל דבר, אך הם אינם נמצאים במקום בו אני נמצא.

"כאבי ראש" רבים הגיעו אלי, וכל דבר שעשיתי, תוך סקירת נתונים (מידע ספרות/דיסקים וכו) לא הסתיימו בכך. בוצעו בדיקות רבות, ותיחקור רב בפועל, אל כל מכשירי הבדיקה המתקדמים ביותר, ברמת סקופ מעבדה, כל נתוני הגזים ועוד.

למותר לציין שאינני בעד ניתוק חיישן חמצן, למעט מקרים מסויימים, ועל פי החלטת איש מקצוע מומחה, ורק לצרכי בדיקה, ככל שהבדיקה מחייבת ניתוקו אם בכלל. ההפך. אני בעד שיטות בדיקה שאינן תוך ניתוקי חיישנים ו/או צמות, ו/או מחברים.

אם הגעתי לנושא של "למה לא לנתק" , שימו לב: אני מודיע לכם ובאופן שאינו משתמע לשתי פנים, שבדיקות מסויימות ואשר רוב רובם של ספרות(מידע) היצרן מורה על ניתוק קווים ו/או חיישנים לצורך ביצוע בדיקה (ואופן ההתדקמות באיתור התקלה), פסולים גם פסולים.

לעניין הפסקה האחרונה, אני משער את שיעבור במחשבות הקוראים, ובעלי המקצוע, לכן, מצפה, להתקפה, ואני מוכן! :wink:

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
בדיוק' date=' ולכן טענתי שזה לא יתכן שהתערובת תישאר סטוכיומטרית מדויקת וחיישן החמצן יראה 0.45 כפי שדני הסביר (או שאולי דני התכוון לנתון הלמדא בתוך המחשב, ולא למה שיקרה בחיים האמיתיים בחוץ, באגזוז) .[/quote']

התערובת לא תשאר סטוכיומטרית וחיישן החמצן, אם הוא יהיה מספיק חם , יראה בבדיקת רב מודד ערך של 0.1V או 0.9V בקירוב.

דני מתכוון שיחידת הבקרה תראה 0.45V כערך ברירת מחדל כאשר החיישן מנותק.

פורסם

עדכון:

ניתקתי את החיישן חמצן ועשיתי נסיעה קצרה, לא הכרתי את הרכב! הרכב טס ויש שיפור משמעותי.

לא בדקתי מתחים מהחיישן, ביצעתי את הבדיקה שהרכב בטמפ' עבודה.

מה ניראה לכם שהבעיה בחיישן חמצן?

ההשערה שלי היא שהחיישן MAF תקול, ומדווח כמות כאוויר קטנה שניכנסת והמחשב מפעיל את המנוע על תערובת עניה, ברגע שאני מנתק את החיישן חמצן המחשב עובד "על עיוור" ולא יודע את יחס האוויר דלק, וכתוצאה מכך המנוע עובד על תערובת עשירה(כיאין חיישן שמדווח על תערובת).

כניראה מה שעשיתי זה עקפתי את הבעיה שהחיישן מדווח על כמות אוויר קטנה, ושניתקתי את החיישן חמצן המחשב העשיר את התערובת..

לא יודע מה הולך פה ממש בלאגן.

פורסם

כאשר אתה נוסע בלי חיישן מחובר, מחשב מנוע משתמש בערכי "ברירת מחדל" של היצרן כך שהרכב ימשיך לנסוע... מה שזה אומר שהצריכת דלק תהיה בשמיים ועלול להיגרם נזק לממיר... אם ניתקתה את החיישן והרכב "חזר לחיים" ,כנראה שהחיישן שלך תקול..

אולי בכל זאת כדאי לנסות לתת לו ניקוי נוסף ויסודי אם ספריי קארבוראטורים (אין לך מה להפסיד), כי אצלי לדוגמה כל הרכיבים האלקטרוניים בתוך החיישן היו בצבע שחור במקום כסוף והיתי צריך חצי מהמיכל של הספריי בישביל שהם יחזרו לצבע כסף.. :-)

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

בסקודה שלי לאחר התקנה של מערכת גז , המכון שעשיתי בו את ההסבה ניתק לי את החיישן חמצן , זה גרם לגימגומים שינוי טורים והתכבות של המכונית וצריכת דלק גבוהה נאלצתי להסיר את המערכת ושחיברו שוב את החיישן וסידרו את הצמות הכל הסתדר

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

יכול להיות שכשאתה נוסע עם החיישן, אז הוא משדר,

נתונים שגויים למחשב, מפני שהוא תקול.

וכשאתה נוסע בלי חיישן, אז המחשב עובד על ברירת מחדל,

ז"א, תערובת עשירה כל הזמן, ובגלל זה אתה מרגיש שיפור בסחיבה של המנוע.

פורסם
יכול להיות שכשאתה נוסע עם החיישן, אז הוא משדר,

נתונים שגויים למחשב, מפני שהוא תקול.

וכשאתה נוסע בלי חיישן, אז המחשב עובד על ברירת מחדל,

ז"א, תערובת עשירה כל הזמן, ובגלל זה אתה מרגיש שיפור בסחיבה של המנוע.

אתה מבין טוב את הראש שלי, ככה בדיוק אני חושב.

פורסם

אם אתה רוצה לעבוד בצורת שיטת "מצליח", תנסה לנתק את חיישן הMAF כאשר חיישן החמצן כן מחובר ותראה האם הרכב מגמגם או חוזר לעבוד במוד חרום של ברירת מחדל.

במידה וחיישן החמצן דפוק אז הוא בד"כ משדר גלים לא תקינים, כלומר גם בנסיעה במצב מצערת קבוע אתה אמור להרגיש גלים של חוסר סחיבה פתאומי.

התקלה שאתה מתאר יכולה להגרם משלל של גורמים, אך לפי מה שתיארת פה אני מאמין שאין לך ברכב מצב של "ברירת מחדל".

לדעתי אם היה מצב כזה של ברירת מחדל אז ברגע שהמחשב היה מזהה תקלה באחד החיישנים הוא היה עובר לך למוד חרום ולא היית אמור להרגיש יותר בתקלה עד סוף הנסיעה.

אתה תיארת מצב שרק ברגע שהוצאת את התקע של החיישן חמצן, המערכת התחילה להתנהג כמו שצריך.

שלום לכולם.

יש ברכב בעיה, כאשר המנוע חם אחרי נסיעה של כ30-20 ק"מ הדוושת גז לא מגיבה, אחרי לחיצה על הדוושה המנוע מגיב רק לאחר 2-3 שניות, והסל"ד מטפס לאט וחוסר סחיבה.

הבעיה לא מופיעה תמיד רק לפעמים.

תודה .

מה אתה עושה ברגע שמופיעה התקלה? האם היא עוברת לבד במהלך הנסיעה?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...