Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידת אדמה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

8500 קורבנות לאחר רעש אדמה היום בסין,בעוצמה של 7 בסולם ריכטר.

יותר מ 10000 פצועים,ועוד מאות עם לא אלפים קבורים,מזעזע!

ולחשוב שעד לא מזמן עברנו 3 רעידות אדמה ללא נפגעים!

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

הרעידות שעברנו כאן היו חלשות יחסית בעוצמתן, לכן לא נגרמו אבידות.

אני חושש שברעידה חזקה שתתרחש כאן, כמות הנפגעים תהיה גדולה מאוד, אולי מעבר למשוער.

החשש שלי נובע בעיקר כי אצלנו במדינה יותר מידי פעמים התברר שביותר מידי תחומים מעגלים פינות ואולי גם בניה מודרנית שאמורה לעמוד בתקנים מחמירים יותר ולכאורה להיבדק שאכן כך, כנראה שלא בדיוק תעמוד במבחן המציאות כי הרבה יותר זול משתלם וקל לתת שלמונים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

קודם כל הרעידה הייתה 7.8 בסולם מגניטודה (שזה קצת הרבה יותר חזק מריכטר).

שנית, ישנן 2 סטודנטיות ישראליות נעדרות מהמשלחת ממכללת רידמן ונותר לנו רק לקוות שהן בסדר.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
7.8 בסולם של ריכטר

לי יש דיווח ישיר מהמכון הגיאופיזי, ולך?

פורסם

דיווח ישיר מיעקב, יש לו סולמות והוא טוען שבמקרה הזה מדובר בסולם תוצרת ריכטר

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

עלה ל-12,000 מניין ההרוגים ברעידה,ואומרים שזו עוד רק ההתחלה.

אפרופו מה שאמיר כתב, אני מאוד מקווה שלא תיהיה בארץ רעידה בעוצמה כמו זו שהתחוללה בסין,כי סביר להניח שהתוצאות בארץ יהיו יותר קשות, וזו מהסיבה שהבניינים בסין הרבה יותר עמידים לזעזועים מעצם היותם מתוכננים לעמוד בטייפונים וכדומה,בניגוד למזג האויר הנוח שיש בארץ.

פה בהונג קונג הבניינים מתוכננים לעמוד ברוח של עד 350 קמ"ש,כדי שלקבל קנה מידה של מה זה אומר אני אציין שבשנת 2000 היה פה טייפון רמה 10 (הרמה הכי גבוהה) ונמדדו רוחות במהירות של כ-260 קמ"ש.

בזמן הטייפון בוצעו מדידות שמטרתן לבדוק עמידות הבניינים,ובחלק מהבניינים נמדדה תזוזה של 6-8 מטר בקומות הגבוהות (משמע הרוח גרמה לתנועת מטוטלת שקומות הגבוהות שהזיזה את הבניין 6-8 מ' מקצה לקצה).

לא נעים בכלל להיות בבניין במצב הזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בארץ לא צפויות נכון להיום רעידות בעצמה כזו אלא מקסימום עד 7.5 (על פי פרופסור מסויים לגיאופיזיקה).

פורסם

הפרופסור הזה יודע גם איפה ומתי הן יקרו?

אפשר להעריך אם צפויה רעידה חזקה או לא אבל לא את עוצמתה (וד"א, סולם ריכטר הוא סולם לוגריתמי ורעידה בעוצמה של 9 לא חזקה ב 11% מעוצמה 8 אלא כפולה בעוצמתה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ההיסטוריה מלמדת שמגניטודות רעשי האדמה המשמעותיים יותר שהיו בישראל נעו בין 6.3 - 6.6.

העוצמות הסיסמיות נעו בדרגות 9-10. (יש 12 דרגות).

דרגה 9 פירושה נזק כללי למבנים, בנינים באיכות בניה טובה סובלים מנזקים קשים, סדקים ברוחב 10 ס"מ בקרקע, סבירות לפסי רכבת מתעקמים פיצוצי צנרת מים וביוב ועוד...

דרגה 10 פירושה הרס כללי של מבנים, מבנים רבים באיכות בניה טובה נהרסים חלקית, נזק חמור לגשרים וסכרים, צינורות תת-קרקעיים נשברים או מתכופפים, על פני הקרקע סדקים ברוחב של עד 1 מטר, שקעים ומהמורות בדרכי אספלט ועוד...

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא נתפס מה שקורה שם

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

היום מניין ההרוגים הגיע ל 20000 קטסטרופה!:shock:

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

לצערנו הוא עוד יגדל.

כרגע מדברים על כך שהוא יעלה לכ-50K אנשים.

• תוכן חדש...