Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לצורך בדיקה כלשהי פירקתי היום את הצינור המוביל מפיית התדלוק אל מיכל הדלק.

בפייה עצמה מותקנת לשונית מתכת קפיצית קטנה, אשר עושה רושם כי כל ייעודה הוא למנוע כניסת חפצים זרים אל מיכל הדלק כאשר הפקק פתוח. כאשר מכניסים את אקדח התדלוק הלשונית מתקפלת וקופצת בחזרה בעת הוצאת האקדח.

האם זהו כל ייעודה?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למיטב ידיעתי, בדגמים מסויימים שהגיעו מיפן בסוף שנות ה-90 (במיוחד מכוניות סופר-מיני לבנות)

יש ללשונית יעוד נוסף: להפיג את השעמום של מנהלי פורומים מובטלים ולתת להם משהו לחשוב עליו. :wink:

אבל ברצינות, הייתי רוצה לדעת בעצמי למה הלשונית הזאת שם. יש לה איזשהו אטם למניעת התנדפות?

חיישן שמזהה את כניסת צינור התדלוק? קשה להאמין שהיו מתקינים חלק כזה רק נגד גופים זרים...

פורסם

הלשונית זהו שסתום המונע זרימת דלק מחוץ למיכל הדלק לאחר התהפכות הרכב

הלשונית הזאת מיוצרת ב-2 מפעלים בלבד בכל העולם, אחד משני המפעלים נמצא בקיבוץ ליד באר שבע

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

גם הפקק אוטם את מיכל הדלק, למה הלשונית?

מה גם שאין עליה איזה גומי או משהו ואני משער שדלק יחדור אותה בקלות.

פורסם

לפי מה שראיתי הלשונית מצויה אך ורק ברכבים בעלי הזרקת דלק שדורשים 95 (נטול עופרת) בלבד

הפייה של ה95 קטנה ומתאימה בקוטר לעומת ה96 לדוגמא שהיא עבה יותר ולא תכנס בחור

סביר להניח שבזה מדובר - שבטעות לא יתדלקו אוקטן אחר

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
הלשונית זהו שסתום המונע זרימת דלק מחוץ למיכל הדלק לאחר התהפכות הרכב

הלשונית הזאת מיוצרת ב-2 מפעלים בלבד בכל העולם, אחד משני המפעלים נמצא בקיבוץ ליד באר שבע

שלילי.

מדובר בלשונית מתכת גרידא שאין לה שום תפקיד לאטום. בנוסף, בדיוק מעליה יש שני פתחים המיועדים לנשם, ובין החור אותו הלשונית סוגרת לפתחים יש חלל, כך שאין שום קשר לאיטום.

בנוסף, הפקק הוא חד כיווני.

E_M777 - גם אני זכרתי משהו כזה, אבל זכרתי משהו רק בקשר לקוטר הפייה. אני עדיין לא מבין את הקשר ללשונית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לפי דעתי לשונית זאת היא הלשונית שמשחררת לחץ\אוויר שנלכד במיכל הדלק,לאחר שממלאים מיכל מלא!

חבר עשה נסוי מלא מיכל מלא בתחנת הדלק בעודך ממלא וידית התדלוק קופצת על מנת להודיע שהמיכל מלא,הוצא את אקחד התדלוק ולחץ על הלשונית אם נשמע רעש של אוויר תדע שמשתחרר לחץ מהמיכל עכשיו אחרי כמה שניות שהלשונית לחוצה נסה לתדלק שוב ותראה שפתאום המשאבה מאפשרת לך עוד כמה ליטרים של מלוי

פורסם

לפי דעתי ללשונית הזאת יש תפקיד פשוט מאוד והוא, כאשר הפקק פתוח אז הלשונית סוגרת את הפתח שלא ישתחררו גזים מפיית התדלוק כדי למנוע שריפה, או שאם שוחכים לסגור את הפקק אז הלשונית סוגרת את הפתח שלא יצא דלק בזמן הנסיעה..

או עוד נקודה למחשבה, כאשר פותחים את הפקק אז הלשונית סוגרת את הפתח כדי למנוע מגופים זרים להיכנס למיכל.

פורסם
לפי דעתי לשונית זאת היא הלשונית שמשחררת לחץ\אוויר שנלכד במיכל הדלק,לאחר שממלאים מיכל מלא!

חבר עשה נסוי מלא מיכל מלא בתחנת הדלק בעודך ממלא וידית התדלוק קופצת על מנת להודיע שהמיכל מלא,הוצא את אקחד התדלוק ולחץ על הלשונית אם נשמע רעש של אוויר תדע שמשתחרר לחץ מהמיכל עכשיו אחרי כמה שניות שהלשונית לחוצה נסה לתדלק שוב ותראה שפתאום המשאבה מאפשרת לך עוד כמה ליטרים של מלוי

הנושא נדון בעבר בעניין חיסכון בלדק.

נמצא ע"י אחד מחברי הפורום שבתדלוק במהירות איטית נכנס יותר דלק, מה שהסתבר בפועל זה שבגלל המהירות של השאיבה הדלק הוקצף ולכן נכנס דלק עם קצף שהוריד את נפח הדלק.

על אותו עיקרון אפשר להסביר את התופעה הנ"ל.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

מצ"ב תמונה של הלשונית המפורקת.

ללשונית אין שום תפקיד שקשור באטימה, חד וחלק. מעל הפתח שהיא סוגרת יש עוד שני חורים, שמשם יוצא האוויר בזמן שמתדלקים. להם אין שום שסתום או לשונית, והם נמצאים בדיוק מעל הלשונית ללא שום חוצץ בניהם, כך שאם באמת היה צריך לאטום משהו גם להם היתה צריכה להיות לשונית או משהו דומה.

אני משער שכל תפקידה הוא למנוע כניסת גופים זרים כאשר מסירים את פקק התדלוק.

תודה לכל מי שניסה לעזור.

איתמר.

Picture 001.jpg

Picture 002.jpg

• תוכן חדש...